A masszázs jelentősége

A feszes, fiatal bőr titka, az egészség és harmónia kulcsa

A masszázs nagyon kellemes, belső harmóniát, jó közérzetet teremtő kezelési módszer. Valamennyi technikára jellemző, hogy a kezelt szervben helyi, és az egész teszre kiterjedő hatásokat váltanak ki. A masszírozott testrészen vérbőség alakul ki, mellyel több tápanyaghoz jut a bőr, a káros anyagok kiürülése felgyorsul. Az izmok fellazulnak, a görcsök kioldódnak, s bennük olyan anyagok termelődnek, amelyek fokozzák a teljesítő képességet. A masszázs hatása túlterjed a kezelt testrészen: az orvostudomány ezt azzal magyarázza, hogy az idegek az ingert a kezelt testrészhez vezetik, amelyen keresztül a belső szervek működése is pozitívan befolyásolható.

Csökkenti a fájdalmat

Egyes technikák hatásosan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, így jól alkalmazható ideggyulladások, idegfájdalmak esetén. A lágy fogások stimulálják a mozgató idegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.

Hatása az izmokra, izületekre

Intenzív testmozgást követően a tejsav felhalmozódhat a szövetekben, mely izomlázat, izomgörcsöket okoz. A masszázs elősegíti a tejsav szétoszlását, kiürülését a fáradt izomzatból, csökkentve a fájdalom- és fáradtságérzést. Csont, vagy izületi sérülés után - a mozdulatlanság okán - lelassul a helyi vérkeringés, nyirokpangás következik be, duzzanathoz, izomletapadáshoz vezetve. Megfelelő masszázs alkalmazásával felgyorsíthatjuk a vér- és nyirokkeringést: ezzel eloszlik a duzzanat, fellazul az összetapadás, az izület visszanyeri egészséges aktivitását.

Megnyugtat

A masszázs nemcsak testi, hanem mentális problémánkra is megoldást adhat: a lágy fogások megnyugtatják idegrendszerünket, segítenek ellazulni:  javítja kedélyállapotunkat, csökkenti szorongásunkat, segít megteremteni belső harmóniánkat.

Lassítja a bőr öregedését

A masszázs erősíti a faggyú- és izzadságmirigyek kiválasztó munkáját, eltávolítja az elhalt hámsejteket, fokozza a bőr anyagcseréjét: puhítja a hegeket, rugalmassá teszi a bőrt, lassítja annak öregedését.

Karcsúsít, segít a cellulitisz elleni harcban

Speciális fogások segítségével kitisztítható a szervezetben korábban felhalmozódott salakanyag: a nyirokműködés stimulálásával, megfelelő krémek és kiegészítő eljárások - köpölyözés, tekercselés - alkalmazásával centiméterekben mérhető javulás érhető el a kezelt testrészeken.