RUOKA&VIINI

Voit syödä erilaissa tunnelmissa vanhassa kaupungissa, pikkukylässä, merenrannalla, viinitilalla, hiukeissa maisemissa vuorilla tai Välimeren aalloilla risteillen. Nizza on Ranskan sekä maailman kiinnostavimpia ruokakaupunkeja. Rivieran alueelta löytyy yli 1.000 ravintolaa, joista 36 on Michelin tähden arvoisia.

Provencelaiseen keittiöön kuuluvat oliivipuun antimet, yrtit, kalat ja muut merenelävät. ”Herbes de Provence” yrttisekoitus on kotoisin juuri tältä alueelta. Nizzasta löytyy yli 1150 ravintolaa. Fine dining, pikku bistroja, ranskalaista ja välimerellistä keittiötä sekä kaikki kansainväliset keittiöt. Lounasaika on yleensä 12-15 ja päivällinen alkaa klo 19.

Monacosta löytyy todella kalliita ja hienoja fine dining ravintoloita, unohtamatta sataman rennompia paikkoja. Cafe de Paris on jokaisen Monacossa kävijän must paikka, jossa Casinon edustalla voi ihastella jetsettiä upeine autoineen. Star and barsissa voi syödä sushista hampurilaisiin ja samalla bongailla julkkiksia, ainakin ravintolan seiniltä.

Eze villagessa on gourment ravintola Chateau Eza aivan vuoren reunalla 500metrissä Välimeren yläpuolella, tunnelmaltaan ja maisemaltaan aivan ainutlaatuinen rauhallinen kohde.

Pienempien kylien satamaravintolat ovat todella viehättäviä ja rauhallisia. Pöydät on kannettu aivan veneiden eteen laiturille esim Villefranche sur merissä.

Lounasta voi syödä monella uimarannalla, ravintoloita löytyy rannasta riippuen penistä kioskeista aina korkeatasoisiin keittiöihin.

Viinitiloilla vieraillessa lounaan lomassa maistellaan tilan omia tuotteita.

Ruokailut järjestyvät myös merellä, luksusjahdilla voi viettää vaikka vain päivän risteillen, sisältäen kaikki ruokailut juomineen.