Pàgina d'inici

Pàgina actualitzada el 27 de febrer de 2017


Actualitat al barriEl Síndic de Greuges de Catalunya a Horta

El proper dimecres 29 de març de 2017 l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà al barri d’Horta de Barcelona.
Atendran les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes sobre una actuació de l’Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua,gas, etc.).

Les visites s’atendran a la Biblioteca. Horta-Can Mariner, carrer del Vent, 1.

Hort al Casal

Arriba la primavera i els primers enciams i raves a l'hort del Casal.
Tot un éxit


  
Escola Font d'en Fargues i la nau


Alumnes de l’Escola Font d’en Fargas aprenen el valor del treball en equip construint formes geomètriques amb rajoles.

Amb 500 rajoles fan uns mosaics hidràulics que han anomenat ‘Catifes geomètriques’. És l'activitat inaugural de la Setmana de la Geometria que han fet els alumnes de l'Escola Font d'en Fargas, a Horta-Guinardó. L'objectiu del professorat ha estat ensenyar aquesta matèria entre els estudiants i fomentar el treball en equip.link: betevé

Calçotada Popular Font d'en Fargues

Gran èxit de participació a la calçotada popular 2017 organitzada per l'AVVFF el passat diumenge 5 de Març a la plaça de l'Esglesia
Us deixem algunes imatges.La nova Xarxa de Bus i com afecta al nostre Barri

Resum de les reunions realitzades aquest mes de febrer per explicar la nova XarxaLa Nova Xarxa de bus te com objectiu augmentar la velocitat dels busos i fer més regular la seva freqüència. Es per això que tant en sentit vertical (Llobregat-Besòs) com en sentit Horitzontal (Mar-Muntanya), la ciutat disposarà d’una quadricula de busos que es desplegaran en tota la superfície.

El nostre barri queda afectat pel desplegament de la Nova Xarxa de bus. Un dels busos de la nova xarxa, el V23, serà el bus que passarà pel nostre barri. El recorregut definitiu d’aquesta línia, encara no està decidit, doncs el que se’ns   va presentar, no s’adequa a les necessitats de mobilitat del barri i des de l’AVV li vam expressar a la Regidora la nostra completa disconformitat.

En el traçat provisional, el V23,  procedent de la Vall d’Hebron, tirava recte per l’Av. de l’Estatut i seguia per la Rambla del Carmel fins el carrer Pedrell, on feia el recorregut de l’actual 39 fins la plaça del Nen de la Rutlla.

Aquest traçat deixava sense comunicació, el CAP Horta, el Mercat d’Horta i les botigues del Pss Maragall amb el nostre barri i així li vam fer saber a la Regidora en un escrit el 17 de febrer.

En la reunió de presentació, la Regidora ens va confirmar que era molt conscient que no podia deixar el barri sense les comunicacions més bàsiques i ens va prometre que ho revisarien.

Per tant, esperant el recorregut definitiu, el V23 anirà des de Can Marcet fins el Poble Nou, fent el mateix recorregut del 39 en el pas pel nostre barri.

L’actual línia 39, també serà modificada, i anirà des de la plaça del Nen de la Rutlla fins la Pça d’Urquinaona.

 

Els canvis que afecten el nostre barri no es posaran en marxa fins la tardor de 2018.    


A més recordem una nota escrita referent a les línies d'autobus 39 i 117

Davallada de Gallecs:


El dia 15 de febrer del 2017 a les 19:00h a la sala 3 del Casal, el Districte va explicar el projecte de l'ascensor de la davallada de Gallecs. La sala va estar plena de gent molt interessada en el projecte.En aquest  link    podeu veure el projecte presentat per l'Ajuntament

Notícies relacionades:

Hort urbà al Casal


L'AVVFF ha restablert l'activitat a l'hort ubicat a la terrassa del casal. Esperem una bona collita.

L'hort urbà del Casal és una activitat que s'emmarca dins del Troc, un dels projectes propis de l Associació del Casal Font d'en Fargues. Les actuals jardineres les varen fer el alumnes del mòdul de Marqueteria de la Fundació Tres Turons. Els darrers mesos l'hort ha estat parat però ara l'Associació de Veïns del Barri ha decidit sumar-se al projecte i reactivar-lo donant de nou vida a la terrassa del Casal.


DIVENDRES MUSICALS: Trio de Jazz Gypsy Swing

Divendres 17 de febrera les 21,30 hores

Organitza: Assocació de Veïns i Veïnes de la Font d'en Fargues.
PREU:  3 EUROS: socis/es AVV i ACFF
5 EUROS: no socies/es

Casa Nostra, Casa Vostra:


L’AVVFF s’uneix a la campanya CASA NOSTRA, CASA VOSTRA i comparteix una profunda preocupació per la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea.

Per això vam participar a l’acte reivindicatiu que es va celebrar el dia 4 de febrer 12 hs, a Pl.Eivissa, en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants.

 Podeu llegir el Manifest i signar-lo a:
http://www.casanostracasavostra.cat/
a més convoquem al barri a participar a la manifestació aquest dissabte 18 de febrer que tindrà lloc a Ronda Sant Antoni /pl. Urquinaona a les 16.00h
Punt de trobada: pl Eivissa 15.30h

Informació i debat sobre la xarxa bus a Horta-Guinardó:L'AVVFF va defensar el recorregut del nou autobús V23, que substituirà al 39 en el seu pas pel barri de Font d'en Fargues al
Centre Cívic Guinardó a la sessió territorial on s'explicà l'escenari final de la xarxa bus i es va treballar en petits grups la cobertura amb bus dels recorreguts habituals dels participantsWEB: http://ow.ly/1a0L308n3lv 
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: L'ARQUITECTE DEL MERCAT D'HORTA


Del 13 de gener al 6 de febrer.
Acte de presentació: Dimecres 18 de gener a les 19,30 hores

Ramon Térmens, veí, arquitecte i pintor. La mostra, recull material inèdit com fotografies i plànols de l'arquitecte barceloní on es veu el procés de construcció del mercat el 1951 després de 6 anys de treballs.
Organitza: El Pou, Grup d'Estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada.
ACTIVITAT GRATUÏTADIVENDRES MUSICALS: BACH A 3Es mostra .Divendres 13 de gener a les 21,30 hores
Música de BACH, en directe, interpretada per 3 músics de l'OBC: 1 violí i 2 violoncels.
Organitza: Assocació de Veïns i Veïnes de la Font d'en Fargues.
PREU:  3 EUROS: socis/es AVV i ACFF
5 EUROS: no socies/es

RECUPERACIÓ D'UN ESPAI DEL BARRI:Després de molts esforços, el barri recupera un espai Torrent del Carmel/Agudells /Peris Mencheta tradicionalment infrautilitzat transformant-lo en un circuit de salut adequat per a tots les edats, format per
diferents elements per a la millora de la mobilitat, i tres panells tipus rocòdrom.
 
Al ser un lloc on les criatures juguen amb la terra, es demana que per questió d'higiene,  no entrin els gossos.

Així es compleix una de les accions reivindicades des de l'AVVFF, ja que el barri no disposava de cap espai similar.

FESTA REIVINDICATIVA A LA PLAÇA FONT D'EN FARGUESDIVENDRES CULTURALS:


Una altra vegada èxit de participació a la xerradaCONTAMINACIÓ DE L'AIRE:  UN GREU PROBLEMA DE SALUT PÚBLICA’ a càrrec de la Maria Garcia.

Amb aquesta xerrada conclou el cicle aquest any.

Us esperem a tots l'any vinent amb nous temes tots ells molt interessants.

XERRADA ‘Les noves Matemàtiques del segle XXI

Durant anys i anys,  les matemàtiques que hem après als llibres, freqüentment,  han estat avorrides, amb molts continguts sense connexió amb la societat que ens envolta.

A càrrec de: Lluís Segarra Neira,  Mestre de mestres i apassionat per les Matemàtiques

Divendres 21 d'octubre a les 21,30 hores
ACTIVITAT GRATUÏTA


XERRADA ‘Barri de la Font d'en Fargues, un patrimoni nostre’
Conferència per conèixer, preservar, conservar i valorar els elements que ens envolten d'allà on vivim

Divendres 30 de setembre a les 21,30 hores
ACTIVITAT GRATUÏTA
El Barri a codi de barris: BTV


http://www.btv.cat/codidebarris/

La davallada de Gallecs segueix sent notícia


Notícia a El Periódico


L'AVVFF, veïns de la pròpia davallada i l'AMPA de l'escola Àngels Garriga mostren la problemàtica accessibilitat de la davallada.

EL BARRI ÉS NOTÍCIA A BTV:


Dues notícies amb temes d'espai públic on l'AVVFF està treballant han estat notícia a BTV:Davallada de Gallecs
L'Espai Torrent del Carmel/Peris Mencheta IMATGES DE LA FESTA MAJOR DE FONT D'EN FARGUES


                  
              Aqui teniu un petit recull d'imatges de la Festa Major del barri 2016. Tenim moltes més a l'Associació disponibles per a tothom.
Si teniu alguna imatge que voleu que conservem, les podeu enviar a: fontdenfargues.avv@gmail.com

Moltes gràcies per la vostra participació.


L'AVVFF es plau de convidar-vos a l'exposició: "VEU DE DONA TRENCANT ESTEREOTIPS"

 

Del 6 al 19 de Maig a l’Espai Cafeteria i Expositiu del Casal Font d’en Fargues. Inauguració i xerrada a càrrec de MARIKA VILA i Àngels Ferrer.

Exposició produïda per CòmicsCornellà amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaMASIA CAN FARGAS: ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA JA ÉS UNA REALITAT (Actualització)


L’AVVFF està molt orgullosa de donar a conèixer aquest link de l'Ajuntament (Escola municipal de Música Can Fargueson després de molts anys s'oficialitza l'inici d'activitats a la Escola Municipal de Música Can Fargues.
Ja es pot iniciar el procés de pre-inscripció a: informació sobre pre-inscripcióDEFENSEM EL PATRIMONI HISTÒRIC DEL BARRI


Veïns (gpatrimonid7@gmail.com ) ens han fet arribar aquesta denuncia sore la Destrucció  del Patrimoni del barri:

 

*******************

Hola,

 

Fa gairebé un any vam enviar aquesta alerta sobre la possible desaparició de l’edifici que ocupa la Llar d’Infants Petit Príncep. Durant el procés vam parlar de la necessitat de protegir les dues cases del grup de cases dels Periodistes, que encara quedaven i que no estaven protegides (en aquelles dates, ja sabíem de la situació de la casa Almerich: l’entitat que l’ocupava ja estava marxant de l’edifici). Vam fer actes reivindicatius durant les festes de la Font d’en Fargues, ens vam adreçar a entitats i ajuntament i vam exposar la situació en tots els debats i assemblees que s’han celebrat des de llavors.

El fet que ja no podem evitar, l’enderroc imminent de l’edifici, cal utilitzar-lo en benefici del que pugui quedar. A veure si d’una vegada ens adonem que tenim tots els símptomes de patir un complex d’inferioritat i una greu falta d’autoestima, només així s’explica l’imparable demolició d’un entorn propi i singular, per substituir-lo per una imatge anònima i vulgar, sense cap identitat.

La casa Almerich no ha pogut esgrimir cap atribut artístic prou rellevant per merèixer la protecció. Evidentment el grup de cases dels Periodistes com a conjunt, tampoc tenia prou valors. Ara veurem què plantaran en el seu lloc. Tindrà, segur, tots els mèrits de l’arquitectura actual: funcional, sostenible, bio, eco... Això amb sort, però, el que segur no tindrà, perquè no s’exigeix, és cap respecte per l’entorn on es situa. En aquesta zona, no hi ha cap normativa que obligui a mantenir el paisatge urbà ni en els acabats, ni en la tipologia ni en la forma i com que estem en un país d’arquitectes molt creatius (fins i tot transgressors, si els deixen) en podem esperar qualsevol cosa. D’això tenim bons exemples en les substitucions que ja s’han fet.

El Senyor Jordi Coronas (ERC) va dir en l’acte electoral que es va celebrar en el Casal de la Font d’en Fargues abans de les eleccions municipals (13 de maig del 2015), que es protegirien els edificis de més de 100 anys (Així com sona. Tots!). La CUP va convocar una assemblea al Mas Guinardó (2 de novembre del 2015) per parlar només del Patrimoni on es va plantejar entre d’altres, la necessitat de tractar el patrimoni en el conjunt i no individualment. Barcelona decidim, en el Mas Guinardó (1 de març del 2016), va convocar una reunió per fer propostes per a la protecció del Patrimoni, perquè es considera una línia prioritària...


Tot això, de moment, no ha servit per res. Mentre ens convocaven a reunions per parlar de la protecció del Patrimoni, estaven donant el permís per enderrocar-lo.

Desprès d’aquesta, ara ja és segur, caurà l’altra: El Petit Príncep (casa Pérez Carrasco).

Ens ho quedem mirant?

 

*******************

 


L’AVVFF s’uneix a la defensa del Patrimoni del Barri fent la proposta al lloc web decidimbarcelona i al document: Propostes prioritàries al PAD 2015-2019 de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font d’en Fargues, i ens possem a disposició per pendre les mesures que es considerin oportunes per tal de defensar el valor històric del nostre barri

 

A continuació us mostrem unes imatges del Patrimoni històric que serà destruït en breu i un document amb altres cases que s’hauria de conservar.


Pdf :   Salvem la Casa Pérez-Carrasco


MASIA CAN FARGAS: ESCOLA MUNICIPAL DE MUSICA L'AVV FF participa a la comissió de seguiment de les obres de rehabilitació de la masia de Can Fargas.  Com ja sabeu serà una Escola Municipal de Música i el curs vinent (2016-2017) iniciarà la seva activitat.

 Les etapes que venen a continuació, ja compromeses pel gerent del districte, són:

 • Dotació de mobiliari, equipament per la secretaria i instruments de música.
 • Preinscripció de l'alumnat en els terminis establerts per l'IMEB  (abril-maig 2016).
 • Convocatòria del concurs per a la concessió de la gestió de l'Escola.
  Dins del projecte educatiu s'inclouran activitats i coneixement del territori.  Per tant el   barri, que tant a lluitat per a l'ús públic de la masia, podrà participar activament en les   seves activitats.
 • Convocatòria del projecte d'arranjament del jardí romàntic, que també en farem el   seguiment, i del mur que l'envolta.  L'objectiu és que s'obri al públic aquesta legislatura.
 • El jardí superior, el del carrer Frederic Rahola, es sanejarà  per poder-ne fer ús per diferents activitats de manera provisional.


Cal recordar que a més llarg termini s'havia previst una ampliació de l'aulari incloent-hi un auditori soterrat.


A continuació us mostrem alguna fotografia  de l'estat actual.
EL TRANVIA DE LA PLAÇA EIVISSA
XERRADA ‘El tram-via de la Plaça Eivissa’
Dues conferències sobre el passat i el futur de la mobilitat a Barcelona
Divendres 11 de març a les 19,30 hores
Història del tramvia d'horta: com i què va ser el gran transport que unir Horta amb Barcelona. Per Joan Termes.
Divendres 18 de març a les 19,30 hores
El tramvia d'avui: com és el present i com es perfila el futur del tramvia a Barcelona.
Per Ricard Riol.
Organitza: Casal Font d’en Fargues
ACTIVITAT GRATUÏTA

LA FONT D'EN FARGUES.L'estat de la font d'en fargues preocupa a la ciutadania i a l'AVVFF, que porta molts anys lluitant per la seva recuperació.


Abandonament

http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20160307/40256056658/abandonament.html

DECIDIM BARCELONA.
La Favb és un punt d'informació ciutadana per propostes del PAM. Tots el dilluns de 10-14h. i dimecres de 15-19h., fins el 8 d'abril, hi haurà suport informàtic per participar a www.decidim.barcelona


*dimecres 23/3 tanquem a les 18h.
DIVENDRES MUSICALS:“Los tres cerditos cantan al lobo". Blues acústic

CALÇOTADA POPULAR AL BARRI.DECIDIM BARCELONA.CALÇOTADA POPULAR AL BARRI.


DIVENDRES MUSICALS:“QUARTET SIBONEY". Clàssics cubans
RECUPERACIÓ DEL PASSATGE ARC DE ST. MARTÍRENDA DE LA CIUTAT 2014

DIVENDRES MUSICALS:“FOLK AND CELTIC GROVE"


RESULTATS ELECCIONS

CONCERT DE NADAL 2015

FESTA NADAL AL PIT ROIGOBRES AL BARRI


DIVENDRES CULTURALS:“Quina aigua bevem"


CAMPANYA DE RECOLLIDA: REFUGIATS DE SIRIA
CANVI D'UBICACIÓ DE CONTENIDORS

ELS PASTORETS 2015
REFUGIATS: UNA HISTÒRIA QUE ES REPETEIX

CICLE DIVENDRES CULTUTRALS 2015FESTA MUSICAL A LA MASIA DE CAN FARGAS

Línies de Treball prioritàries


Espai Públic i Mobilitat:

    a) Escales mecàniques previstes al PAD anterior o millor l'ascensor inclinat. Prioritat a la davallada de Gallecs.

    b) Creació de l’àrea verda i construcció d'un aparcament al barri

    c) Canvi de recorregut de la línia 117 per enllaçar al metro als Quinze

    d) Arranjament de carrers pendents de fer i obres aturades

    e) Obertura al veïnat del passatge públic Arc de sant Martí

 

Patrimoni: Seguiment del Projecte de la Masia de Can Fargues i obertura dels jardins al públic. Recuperació de l'espai de la plaça de la Font d’en Fargues i del seu quiosc modernista. Tema “la jungla”

 

Cultura: divendres culturals, musicals, dimecres del segle XXI i exposicions.
Participació: Festa Major, Calçotada, Loteria de Nadal i Festa de Can Fargues
Altres línies: Promoure un banc d’intercanvi de Serveis, ciutats en transició, h
orts urbans, pla de mobilitat 2.0, col·laboració amb menjadors socials, etc.

 

Continuarem treballant:

 

 • defensant el Parc dels Tres Turons i els veïns/es que en resulten afectats,
 • per crear oportunitats d’habitatge protegit i de lloguer al barri i informant de les accions de la PAH,
 • pel manteniment del Parc del Guinardó, els altres  espais verds (públics i privats), els vials i el mobiliari urbà.
 • reunint-nos amb els serveis tècnics del Districte per reclamar les actuacions pendents i participant tant al Consell de Barri com a la Comissió de seguiment.
 • i col·laborant amb el Casal.
Ens trobaràs a:

Local: Casal de Barri Font d'en Fargues.  C/ Pedrell, 67-69. 08032 Barcelona
Email: fontdenfargues.avv@gmail.com
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Font-den-Fargues/130092050398615
Twitter: @veins_ff