1. Bezienswaardigheden‎ > ‎Allier (03)‎ > ‎Vichy‎ > ‎

Hippodrôme de Vichy

Hippodrôme de Vichy

Algemene informatie:

De hippodroom van Vichy-Bellerive ligt op de linkeroever van de Allier. Hij werd op 22 augustus 1875 geopend op initiatief van baron de Veauce  Al meer dan 135 jaar richt men hier spectaculaire wedstrijden voor paarden in. Wat meermaals buitengewone momenten heeft opgeleverd voor een menigte van verwoede paardenliefhebbers.

In 1900 ging hier al een Grand Prix met een prijzenpot van 100 000 “francs or”.

Kaart


Te bezoeken plaatsen weergeven op een grotere kaart
Geschiedenis                                                                        

De stichter van de hippodroom van Vichy-Bellerive, Baron de Veauce, was een grootgrondbezitter die in 1845 burgemeester was van Veauce  In 1851 zetelde hij in de raad van het kanton Moulins-ouest. Van 1852 tot 1870 was hij volksvertegenwoordiger voor het departement Allier. Na de val van het “Second Empire” verliet hij de politiek, tot hij in 1876 werd verkozen tot senator.

Deze Charles de Veauce as zoals zijn buur en beste vriend, de “duc de Morny” een groot liefhebber van paardenkoersen. Op zijn landgoed in Veauce richtte hij een stoeterij voor volbloeden op. De zadelmakerij en de paardenkoetsen uit het “château de Veauce”, werden aan de stad Gannat geschonken, toen de familie het kasteel verkocht. Deze mooie collectie kan je nog steeds zien in het “musée Yves-Machelon” in Gannat.

De hippodroom van Vichy-Bellerive ligt op een domein van 53 hectaren. Men beschikt er over een galoppiste van 2000 meter, een assepiste van 1325 meter voor drafwedstrijden, een hindernispiste (steeplechase) die gaat van 3400 tot 3900 meter, een crosscountry-parcours van 5000 meter, twee trainingspistes van 900 en 1600 meter en een rotonde voor de voorstelling van de jockeys en hun paarden bij de galopwedstrijden.

De tribune biedt plaats aan 1500 toeschouwers. Er zijn daar ook de obligate gokkantoren en twee restaurants te vinden.

De moderne drafpiste dateert uit 1965 en werd aangelegd met de steun van het stadsbestuur van Vichy. Dankzij de lichtinstallatie kunnen hier ook ’s avonds koersen worden georganiseerd. Vanaf 1978 vinden dergelijke koersen ook plaats met de steun van PMU (tot dan was dat het exclusieve voorrecht van de paardenrenbaan in Vincennes). In 1998 organiseerde Vichy de “Grande Semaine” met galopwedstrijden, met zeven “tiercé-quarté-quinté+”-wedstrijden.


  • Openingsuren

Dagkoersen: van 13 h 30 tot 17 h 30.

Avondwedstrijden: van 16 h tot 20 h.

Nocturnes: van 19 h 30 tot 23 h 30.

Telkens er een wedstrijd  is (met uitzondering van de nocturnes) is er de mogelijkheid van een gratis bezoek achter de schermen van de hippodroom van Vichy. Tijdens deze rondleiding kan u de gehele infrastructuur bekijken evenals de paardenstallen. U kan dan ook uw eventuele vragen stellen aan de jockeys.

Indien u meer wenst te weten over de activiteiten op de hippodroom van Vichy-Bellerive, kan u hier de kalender downloaden.  • Inkomprijzen
Persoon + 15 jaar: 3€
Kind (-15 jaar): Gratis
Nocturnes (17 Jul 13, 31 Aug en 14 Sep): 7 €  • Adres
Hippodrome de Vichy-Bellerive
2 route de Charmeil
03700 Bellerive-sur-Allier