Francisco Carós i Fitor"Vaig néixer a Barcelona el 1924, i amb tres anys d'edat la família ens vam instal·lar a Collblanc, representant la Casa Provincial de Caritat, Serveis Municipals Funeraris, de Barcelona.

Amb 14 anys vaig ingressar a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat per cobrir el personal vacant que aleshores combatia a la Guerra Civil. D'allí vaig ser despatxat, com d'altres, amb l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat, el 1939.

Vaig estudiar comptabilitat i vaig exercir com a tal fins a l'anada a Brasil. De retorn vaig reingressar a l'Ajuntament i vaig ser destinat al Museu de Història, on em vaig jubilar.

És al Brasil  on vaig començar la meva carrera literària publicant a diversos diaris i revistes, entre ells a Gazeta i també permanent col·laborador de Prensa Hispánica de Sao Paulo. Amb motiu de la inauguració de la capital Brasília vaig ser diplomat pel president de la República, Dr.Juscelino Kubitschech.

Vaig rebre el 2n Premi Internacional Poètic, Salou 1966, com també la medalla Ciutat Cunit 99. Vaig publicar Roses d'un verger, sobre Collblanc - la Torrassa, i Oda a la ciutat. 50 poemes al Futbol Club Barcelona per mitjà de la Penya Barcelonista de Collblanc. I fa poc vaig col·laborar en el llibre Vivències, la Barcelona que vaig viure 1931-1945, editat pel Consorci de Biblioteques de Barcelona."

2009 Francesc Carós i Fitor


http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Caros+i+Fitor%2C+Francesc&searchscope=23
"El meu primer treball" .
Dins: Vivències: la Barcelona que vaig viure 1931-1945. Barcelona: Biblioteques de Barcelona, 2008Les Biblioteques de Barcelona, amb motiu del 75è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola i del 70è de l'inici de la Guerra Civil, han realitzat el projecte VIVÈNCIES, la Barcelona que vaig viure 1931 - 1945.

Hem recollit els testimonis i records de les persones que van ser els protagonistes anònims d'aquests fets, per explicar a tots els que no els van viure com era el dia a dia d'aquella època a la nostra ciutat, Barcelona.


El resultat és, doncs, un llibre virtual ubicat al web de les Biblioteques de Barcelona, que conté tots els escrits rebuts durant l'any 2006.

L'any 2008 es va editar en paper.

Roses d'un Verger.
[L'Hospitalet de Llobregat]: Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, 2000.

ą
Bib. Tecla Sala,
15 de nov. 2010, 8:36
ą
Bib. Tecla Sala,
15 de nov. 2010, 8:36
Comments