Created in 2004, AulonnaPress is a US based company which is involved mainly in publishing of scientific books, textbooks, etc. We have a large activity in Eastern and Southern Europe and intend to grow there in the next few years.  

We publish mainly in the field of engineering, finance and economics, mathematics, physics, computer sciences, biological and medical sciences, and all the other areas of technical fields.

AulonaPress

AulonaPress eshte nje kompani botimesh e cila u krijua ne vitin 2004 ne USA.  Gjate kesaj dekade ka botuar libra te ndryshem ne Anglisht dhe Shqip, eshte kompania qe ben te mundur botimin e Albanian Journal of Mathematics, Buletinit Shkencor, dhe Mendimit Akademik.  

Ne vitin 2011, AulonaPress krijoi nje partneritet me RISAT dhe ka eskluzivitetin e botimit te te gjitha veprimtarive shkencore, teksteve shkollore, dhe volumeve te proceedings te konferencave te RISAT.

Albanian Journal of Mathematics


Albanian Journal of Mathematics eshte revista shkencore me cikel me te gjate botimesh ne historine e Shqiperise.  Ka botuar me shume artikuj shkencore se cdo reviste tjeter shqiptare, ka nje bord drejtues nderkombetar dhe eshte e vetmja reviste ne Shqiperi qe behet review nga MathScieNet dhe ZentraBlatt.


Albanian J. Math. filloi te botohet ne Janar 2007 dhe eshte tashme nje reviste e njohur ne arenen nderkombetare dhe me reputacion te larte shkencor.

Partneret

Ne partneritet me RISAT dhe institucione te tjera, AulonaPress boton teste te standartizuara per nxenesit e shkollave te mesme dhe studentet e universiteteve, si edhe financon botimin e teksteve shkollore ne fushat e shkencave te natyres dhe inxhinjerive.  

Produktet tona

Ka dy menyra per te blere produktet tona
  • e-books
  • libra te shtypuar (4-6 dite per transportin)
Klientet mund te vizitojne dyqanin tone per te blere direkt nga ne ose e-book store per te blere nepermjet Google books. 

Ne kemi gjithashtu programe me Google Bookstore dhe Amazon.com ku librat tane mund te blihen nepermjet tyre. 

Research Institute of Science & Technology

Instituti ofron rregullisht kurse ne shkenca kompjuterike, inxhinieri, matematike etj. Sipas kerkesave, ne ofrojme edhe shume kurse te tjera teknike ne web design, e-commerce, gjuhe te huaja, menyra e shendetshme e te jetuarit, profilaksia e shendetit, higjena e gojes, dhe  shume te tjera.

Libri universitar

AulonaPress ka eksperiencen me te plote se cdo botues tjeter shqiptar ne fushen e teksteve universitare ne shkencat ekzakte dhe inxhinjerite.  Me nje ekspertize 10 vjecare ne botojme librat shkencore ne nivele te klasit te pare.  

Botues i shumices se librave te rinj universitare ne fushen e matematikes, inxhinjerise elektrike dhe informatikes ne kemi si qellim te mbushim sa me pare boshllekun e ketyre librave ne literaturen shqip.   Per me shume informacion klikoni ketu.

Profile autoresh te rinj

Cdo tre muaj ne nxjerrim ne faqen tone autorin/autoren  e re me te suksesshme.  Nxitja, promovimi, dhe inkurajimi i ketyre autoreve te rinj eshte nje nga themelet kryesore te punes dhe misionit tone. 

Dy here ne vit ne zhvillojme seminare me autoret e rinj. Nje nga keto seminare zhvillohet ne Shqiperi ne muajt e pranveres dhe nje tjeter ne USA ne muajt e vjeshtes.

Te gjithe autoret e rinj te cilet duan keshilla mbi botimin e tyre te pare te kontaktojne stafin tone ne adresen aulona@lissius.com

Botime me cilesi

AulonaPress eshte krenare per botimet e veta, jo vetem sepse ato jane te arrira nga ana teknike, por edhe sepse ne perpiqemi te bejme nje pune te kujdesshme me editimin e cdo libri.  

Ne punojme gjate me cdo autor ne menyre qe cdo liber te arrije potencialin e vet.  Cilesia eshte ajo qe motivon punen tone.   Cdo liber shkencor qe botohet kalon ne nje analize te plote nga nje bord ekspertesh te cilet kritikojne dhe u sygjerojne autoreve me qellimin e vetem botimin me cilesi sa me te larte. 

Dyqani online


Ju mund te blini te gjitha produktet tona online duke klikuar ketu


Per autoret

Eshte nje nga qellimet qe ne i kemi vene vetes per te ndihmuar autoret e rinj, sidomos ata ne fushat e shkencave dhe inxhinjerive.  

Ne mund te nxjerrim numra ISBN, japim ekspertize ne pregatitjen e librave, pune me Latex, etj.

AulonaPress ka nje pakete te vecante per autoret e rinj ne fushat e shkencave the teknollogjise.  Per  me shume informacion se si mund te botoni me ne shihni ketu.

Gjithashtu, per tekstet shkollore shqip si edhe per  autoret shqiptare  Ameriken e Veriut ne kemi paketa te vecanta.  Te interesuarit te na kontaktojne. 

Numra ISBN

 Per nje pagese shtese mund te merrni edhe "bar code" pervec ISBN.  Per autoret qe deshirojne, ne ofrojme edhe sherbime si kthimin e librave ne formatin e-book, shitjen e ketyre librave ne Amazon.com, Barnes &;; Nobles, etj  

Ne se keni gati nje liber dhe ju duhet numri i ISBN atehere mund te mbushni formen e meposhtme.  Per nje pagese prej $ 25 ju mund te merrni numrin dhe libri do te futet ne gjithe serverat e librarive te medha.  Per te mbushur formen klikoni ketu
Ne kerkim te partnereve

Kerkojme librari per te lidhur marreveshje per shitjen e librave te AulonaPress. Kerkojme ne qytetet e meposhtme:

  • Elbasan
  • Korce
  • Prishtine
  • Shkoder
  • Tetove
  • Tirane
  • Vlore
Te gjithe te interesuarit mund te mbushin aplikimin

Na kontaktoni

Per informacione te metejshme na kontaktoni ne:
Email:  aulona@lissius.com