Shiatsu Praktijk

Aukje Jacobi

Shiatsu is een in Japan officieel erkende geneeswijze

Shiatsu Praktijk Aukje Jacobi is vanaf woensdag 3 maart weer open. Ik neem contact op met de mensen die een afspraak hadden staan. Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Dan kun je mij altijd bellen op 06 817 706 56. Graag tot ziens in de praktijk!

Om de richtlijnen van het RIVM en het behandelprotocol van het CAM-veld tijdens de coronacrisis zo goed mogelijk na te leven, worden er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen:


   • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit nog eens om te checken of er iets is veranderd.

   • Neem uw eigen (schone) badhanddoek mee om op te liggen.

   • Het advies is om het toilet niet te gebruiken.

   • Kom op tijd, maar niet te vroeg. Blijf als dat kan buiten of in de auto tot de behandeling bijna begint en kom zoveel mogelijk alleen.

   • Neem zo weinig mogelijk spullen mee en stop spullen die noodzakelijk zijn in uw tas of jaszak.

   • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep.

   • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raakt u zo min mogelijk aan in de praktijk.

   • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.

   • Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand.

   • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht de afspraak te annuleren of contact met mij op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.


Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe klein ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.


De shiatsu behandeling

,,Shiatsu is een therapeutische drukpuntmassage waarbij door de kunst van aanraken en aangeraakt worden het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt en er meer vitaliteit ontstaat.''

Shiatsu is een uitnodiging om het beste in jou naar boven te brengen en gelukkig je leven te leven. Het is als het ware een zetje, om zelf in beweging te komen.

Eenvoudig gezegd stroomt de energie door ons lichaam naar organen. Bij een blokkade in het lichaam kunnen allerlei klachten ontstaan.

Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd, blokkades opgeheven en het stelsel komt tot rust. Zo wordt de doorstroming van energie bevorderd en kan de ontstane disbalans worden opgeheven.

Door mijn ervaring ben ik er van overtuigd dat elk ongemak of probleem, elk ziekteproces groot of klein zijn impact heeft op het totale systeem van de mens.

Lees hier meer over de shiatsu behandeling.

Shiatsu kan helpen bij:

 • je lichamelijk meer vitaal voelen

 • het mentaal welbevinden; vrolijk zijn

 • de zingeving; vertrouwen in de eigen toekomst te hebben

 • kwaliteit van leven; kunnen genieten

 • het meedoen; in goed contact met anderen staan

 • in het dagelijks leven voor jezelf kunnen zorgen

Shiatsu wordt niet toegepast om fracturen, virusinfecties, hartfalen, koorts, kanker, brandwonden en open wonden te genezen.Wel kan het toegepast worden om bijwerkingen van chemotherapie of bestraling te verminderen. Shiatsu geneest geen kanker, maar kan wel helpen ter ondersteuning van het herstel of om meer energie te geven. Zo kan bij chemotherapie de shiatsu helpen om de afvalstoffen sneller uit het lichaam te verwijderen.

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend op afspraak. Een verwijsbrief van uw huisarts is niet nodig. In geval van twijfel, adviseer ik u van te voren contact met uw huisarts op te nemen.

Om een afspraak te maken kunt u mij bellen. U kunt ook via whatsapp of mail uw naam en telefoonnummer sturen, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Zet geen persoonlijke informatie in uw mail, sms of whatsapp-bericht, dit i.v.m. de privacywet.

Tel: 06 817 706 56

E-mail: aukjeshiatsu@gmail.com

Deelbehandelingen

Dorntherapie is een zachte manier om gewrichten en wervels te behandelen.
Deze methode kan gebruikt worden bij klachten die direct of indirect samenhangen met de stand van het bekken en de wervelkolom.
Tijdens de Breuss massage wordt de rug met speciale olie op een fijngevoelige manier gemasseerd. De massage kan psychische, energetische en lichamelijke blokkades opheffen. Het is heerlijk ontspannend.
Geschikt bij rugklachten en problemen rond het heiligbeen.
Bij cupping worden er glazen of kunstoffen bokaaltjes op het lichaam geplaatst.
De cups zuigen zich vast waardoor de doorbloeding extra wordt geactiveerd en veel klachten op bindweefsel, spier- en energieniveau kunnen worden verlicht of verholpen.
Bij Guasha wordt de huid met een speciale Oosterse kruidenolie en een jade steen behandeld.
Guasha is onder andere geschikt voor spierklachten in nek, schouder en rug. En ook heel geschikt voor meer ontspanning.
Net als bij voet- en handreflexologie is bij oorreflexologie het basisprincipe dat elk lichaamsdeel, elk orgaan en elke functie een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp heeft. Met massage, tijdelijke of verblijfsnaaldjes, zaadjes of korreltjes kan er op de gezondheid gewerkt worden.
Stoelshiatsu of stoelmassage is shiatsu / drukpuntmassage op een speciale, ergonomisch vormgegeven massagestoel die het lichaam goed ondersteunt en die comfortabel zit.
De massage is kortdurend; ongeveer 30 minuten, wordt op de stoel met de kleding aan gegeven waardoor het laagdrempelig is.

Klik op de naam van een deelbehandeling om meer over de behandeling te lezen.

Het is goed mogelijk om verschillende behandelvormen te combineren en zodoende het beste uit alle therapieën te halen en toe te passen.

Praktijkinformatie

Over mij, de praktijk, tarieven & vergoedingen

Het is de eenvoud van shiatsu die mij aanspreekt. Met aandacht en liefdevolle handen ruimte voor bewustwording mogen stimuleren, zodat van binnenuit verandering kan ontstaan voor een meer vreugdevol leven.

Sinds ik in 1992 met shiatsu in aanraking gekomen ben, is het een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. Daarom besloot ik me ook meer bezig te gaan houden met energie. Zo volgde ik verschillende opleidingen op dit terrein en heb daarbij praktijkgerichte ervaringen opgedaan.

Dit alles leidde tot een verdere verdieping in het werken met energie en de wens dit te willen delen met anderen in een shiatsu-praktijk.

Prijzen

Behandelingen van 60 minuten: € 42,00

Behandelingen van 30 minuten: € 28,00

 • Extra 15 minuten: € 10,00

 • Plus naaldjes: € 5,00


Prijswijzigingen zijn voorbehouden. In de praktijk is geen pin aanwezig, u krijgt de rekening in de vorm van een factuur die u via uw bank kunt overmaken.


Voor bedrijven gelden aparte tarieven. Op verzoek stuur ik u vrijblijvend een offerte toe. Voor een kennismaking bied ik een gratis demonstratie aan, zodat u stoelmassage op het bedrijf kunt ervaren.


Cadeaubon

Voor de genoemde bedragen kan een cadeaubon worden uitgeschreven. U kunt een cadeaubon telefonisch bestellen of via de mail. Cadeaubonnen zijn niet tegen geld inwisselbaar.

Verhinderd

U wordt verzocht bij verhindering dit 24 uur van te voren te vermelden. Niet nagekomen afspraken kunnen in rekening gebracht worden. Bovengenoemde geldt niet voor coronagerelateerde klachten.


Nummer Kamer van Koophandel: 577 477 17 Btw-i.d: NL001150195B6

Het logo van mijn praktijk is geïnspireerd op het Egyptische teken van Chonsoe, de reiziger, raadgever en genezer.

Contact

Heeft u interesse in een behandeling, of wilt u meer informatie, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via onderstaande gegevens. Ik ga zeer zorgvuldig met uw gegevens te werk, hierover kunt u meer lezen in de behandelovereenkomst.

Zet geen persoonlijke informatie in uw mail, sms of whatsapp-bericht, dit i.v.m. de privacywet.Bel of app: 06 817 706 56

Email: aukjeshiatsu@gmail.com

Adres: Aldegeasterdyk 13

9216 VN OUDEGA (Smallingerland)

Vanuit Oudega gezien is dit het laatste huis aan de linkerkant voor het bruggetje in de Aldegeasterdyk.
Vanuit Nijega gezien is de praktijk aan de rechterkant net over het bruggetje aan de Aldegeasterdyk.
Kom je met de auto, dan kun je op de oprit bij ons huis parkeren.

Als shiatsutherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en de RBCZ.