Hvem er ansvarlig for hvad?


Ministerierne har ikke kunnet finde ud af, hvem der skulle påtage sig ansvaret. Alle ønsker at løbe væk fra det, står der i en artikel, i Ingeniøren, 2.4.2011, 
"Dansk atomskrot bliver en årelang møgsag".

Nu er det:
Læs folder, download her


"Jeg hørte også ministeren hviske lidt dernede om, at i bund og grund hører det her til i Miljøministeriets regi - og det er jeg ganske enig med ministeren i - og ikke i Sundhedsministeriets regi, for slutdepoterne skal tage noget fra Risø, og det har jo ikke meget at gøre med det arbejde, der foregår på sundhedsområdet. Der kommer lidt fra vores hospitaler osv., kontaminerede handsker og alt muligt andet, men det er jo peanuts i den her sammenhæng, og derfor hører det til et andet sted."

sagt
af Preben Rudiengaard, V, under 1. beh. af redegørelse for Beslutningsgrundlag for et slutdepot for lav og mellemaktivt affald, 2009.


Atomdepot er en giftig sag, 30.3.2011

"Imens kæmper fire ministerier for at undgå at få det formelle ansvar for at etablere det danske slutdepot for atomaffald. Det fremgår af et brev fra Indenrigsministeriets departementschef, Kristian Wendelboe, til hans kolleger i Miljø-, Videnskabs- og Klimaministeriet.
 

I brevet, som ugebladet Ingeniøren refererer, skriver Wendelboe, at ministeriets formandskab for arbejdet snart udløber, og at han ønsker en løsning på den fremtidige forankring af sagen.


- Det viser, at det er en betændt sag, som ingen ønsker at røre med en ildtang, siger professor i miljøret, Peter Pagh."Comments