DRs propaganda for a-kraft

Så blev der lavet propaganda igen i DR (i forbindelse med 30 årsdagen for Tjernobyl ulykken) for det interessante Seaborg projekt (nyhederne kl. 21.30 - 26.4.16).
DR Nyheder havde besøgt besøgte  Dansk Dekommissionering på Risø, hvor en helsefysiker anbefalede atomkraft. Vi hørte intet om det nuværende affaldsproblem ...

"Det er 30 år siden at Tjernobyl eksploderede. Og det er ligeså længe siden at debatten om atomkraft for alvor rasede i Danmark. Men Videnskabsjournalisten Line Friis Frederiksen undrer sig over hvad der skal til, for at få danskerne til at se mulighederne ved moderne og mere sikker atomkraft.  For meldingen fra klimaforskere kloden rundt er klar: Vores planet er truet af klimaforandringer og vi bliver flere og flere mennesker med brug for energi - derfor er sikre atomkraftværker et nødvendigt bud på en CO2-venlig løsning. I temalørdagen taler Line Friis Frederiksen med unge kernekraftentusiaster, der ønsker at redde jorden og kvinden bag halvfjerdsernes Plutoniumsang. Hun rejser til Tjernobyl for at konfrontere det, de fleste frygter ved atomkraft. Temalørdagen afsluttes med Pandoras Løfte, dokumentaren der dykker ned i kernekraftens historie, og stiller spørgsmålet: Hvordan har vi tænkt os, at lave energi til det moderne samfund uden samtidig at ødelægge os selv. Tilrettelæggelse: Karoline Rahbek Juncker."

Det var så hvad DRs videnskabsjournalist valgte at fokusere på i anledning af 30 års dagen for Tjernobyl ulykken 26.4.2016.   Den blev brugt til at markedsføre atomkraft via det interessante Seaborg projekt og bl.a. tale det radioaktive affald på Risø ned.  - Atom Posten har 26.4.16 givet denne kommentar til Propaganda udsendelsen. Atom Posten: Genbrug af Atomaffald 23.2.2015


Samme journalist slog et slag for atomkraft i DR: "Atomkraft i Danmark?" 19.10.2010"Er atomkraft blevet sikkert, og hvordan gemmer vi affaldet? I Finland finder Line Friis verdens største og mest moderne atomkraftværk, der både tager højde for terrortrusler, nedsmeltning og radioaktivt affald. Turen går derefter tilbage til Danmark, hvor lerjorden syd for Randers måske er ideel til nedgravning af atomaffald. På RISØ ved Roskilde hober radioaktivt affald sig allerede op, så en løsning skal findes. Lines rejse starter på Stevns, hvor det første værk skulle have ligget i 80erne." Atom Postens Kommentar: Atomaffald før og nu 12.12.2015 - DR  24.6.2008: Fremtidens atomkraft.

"Den måske ideelle lerjord syd for Randers" er lerjorden i LYSNET BAKKER (tv), der var blandt de 22 udpegede lokaliteter til et slutdepot for dansk lav- og mellemaktivt affald. Læs evt. mere i min tragikomedie: "Atomaffald med Lampe" 10.4.2016s. 15 i Beredsskabstyrelsens Atomberedskab (min fremhævning)

Måleberedskabet


"Danmark var et af de første vestlige lande, der blev ramt af forureningen fra Chernobylulykken i 1986, men vi vidste det først nogle dage senere. Dengang havde Danmark nemlig ikke et automatisk måle- og varslingssystem. Etableringen af et sådant system, som supplement til de internationale varslingsaftaler, havde derfor en høj prioritet efter ulykken. Siden er måleberedskabet blevet væsentligt udbygget."


Svar til mig fra Beredskabsstyrelsen juni 2015:


"Som det fremgår at kortet nedenfor, passerede noget af forureningen fra Tjernobyl Sjælland ved middagstid den 27. April 1986 (se det nederste trajektorie), men da der ikke på dette tidspunkt var automatisk alarmering på Risøs daværende måleudstyr, blev forureningen fra Tjernobyl først opdaget næste dag ved Forsmark kernekraftværket, da nogle medarbejdere om morgenen forsøgte at komme ind på værket med radioaktivt forurenede sko (det næstnederste trajektorie).

 

 

I dag har vi et automatisk målesystem, der automatisk alarmerer Beredskabsstyrelsen ved forhøjede strålingsniveauer." Citat slutComments