Home‎ > ‎Informatii / Utile‎ > ‎Companii Aeriene‎ > ‎

TAROM

  

BAGAJUL DE MANA

Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, limitati-va la un singur bagaj de mana.
Dimensiunile totale ale bgajului de mana (lungime + latime + inaltime) nu trebuie sa depaseasca 115cm, greutate maxima 10 kg.
Nu se recomanda transportul in bagajul de cala a urmatoarelor articole: medicamente, bijuterii, documente oficiale sau alte valori.
Din motive de securitate, nu acceptati bagaje apartinand altui pasager.

PREZENTAREA PASAGERILOR PENTRU EFECTUAREA CALATORIEI

Pasagerilor li se recomanda sa se prezinte la aeroport cu minimum 1,30h, inainte de ora indicata pe bilet.
Nici o decolare nu poate fi amanata din cauza intarzierii pasagerilor.
Se anuleaza rezervarea locurilor pasagerilor care nu se prezinta la aeroport la ora indicata, transportatorul avand posibilitatea de a dispune de aceste locuri in interesul sau.

BAGAJE ADMISE GRATUIT LA TRANSPORT

BAGAJUL DE CALA

1.Pentru calatoriile spre/dinspre S.U.A./ CANADA

Clasa Business: 2 piese, avand fiecare suma celor trei dimensiuni de maximum 158 cm (62 inches).
Clasa Ecnomic: 2 piese, avand suma totala a dimensiunilor de maximum 273 cm (107 inches), suma dimensiunilor pentru fiecare piesa nedepasind 158 cm (62 inches).
Greutatea maxima admisa pentru fiecare bagaj nu trebuie sa depaseasca 32 kg.
Bagajele în plus fata de cele admise la transport, precum si cele care depasesc limitele de dimensiuni sau de greutate mentionate mai sus vor fi taxate ca excedent de bagaj.
Pentru copiii mici, platitori a 10% din tariful aplicabil, se admite un bagaj avand suma celor trei dimensiuni de maximum 115 cm (45 inches) plus un carucior rabatabil.

2.Pentru calatorii spre/dinspre alte puncte decat S.U.A/CANADA

Pentru pasagerii platitori ai tarifelor de clasa Business - 40kg, iar pentru pasagerii platitori ai clasei Economice (Turistice) - 25kg, inclusiv bagajul de mana.
Copiilor mici, platitori a 10% din tariful aplicabil, li se admite transportul a 10 kg de bagaj, plus un carucior rabatabil.

ANIMALE DE COMPANIE

Transportul animalelor de companie se face obligatoriu in custi. Pentru a putea parasi tara, animalele trebuie sa aiba un certificat sanitar-veterinar de insotire.
In cabina se pot transporta animalele domestice a caror greutate insumata cu cea a custii nu depaseste 5kg. Pentru buna desfasurare a zborului, pasagerii sunt rugati sa nu scoata animalele din cusca in timpul zborului. Animalele mai mari se transporta in cala de bagaje, in locuri special amenajate. Trebuie facuta o rezervare normala pentru animale, iar cutiile in care vor fi transportate trebuie sa fie speciale. TAROM poate pune la dispozitie aceste custi standard, contra cost.

Animalele de casa care nu depasesc 5 kg pot fi transportate in cabina. Animalele mai mari trebuie transportate in cala, in locuri speciale. Compania Tarom poate asigura gratuit un container special.

 
 
 

TOTUL DESPRE CARDUL DE FIDELITATE SMART MILES

CUM DEVENITI MEMBRU?Completând un formular de înscriere devenţi membru în programul SMART MILES al companiei TAROM - care vă va deschide un cont în care se acumulează milele călătorite pe cursele TAROM şi milele acumulate folosind serviciile partenerilor.
Simpla dumneavoastră înscriere vă aduce un bonus de 1000 mile.
Vârsta minimă pentru înscriere este 12 ani.

Cardul temporar detaşat de pe formularul de înscriere va fi folosit până la primirea prin postă a cardului permanent.

Împreună cu cardul permanent vi se trimit:
- un ghid al programului SMART MILES
- următorul formular compus din 3 cereri (pe care trebuie să le transmiteţi la SMART MILES Service Center în situaţiile descrise mai jos):
- cerere de schimbare a adresei / numelui - în cazul schimbării adresei sau numelui de familie - va fi însoţită de copia certificatului de căsătorie sau divorţ;
- cerere de regularizare a contului - în cazul în care (din motive independente de noi) vă lipsesc zboruri din cont ??“ trebuie însoţită de copii ale biletelor (cuponul pasagerului) şi cărţilor de îmbarcare corespunzătoare zborurilor neînregistrate;
- cerere de premii - pentru a răspunde dorinţei dvs. de emitere a unui bilet gratuit, atunci când s-a atins baremul necesar de mile.

Angajaţii TAROM sau ai altor companii aeriene nu pot participa la acest program.

Persoanele care doresc să se înscrie în acest program, trebuie să trimită un formular de înscriere completat corect, lizibil şi semnat, prin care să confirme că acceptă condiţiile programului.
Calitatea de participant poate fi încheiată / reziliată de către TAROM dacă participantul nu respectă Termenii şi Condiţiile sau nu acumulează mile timp de 2 ani consecutiv.

Legitimaţiile SMART MILES pierdute, furate sau deteriorate pot fi înlocuite în termen de o lună pe baza unei cereri scrise şi semnate de titular şi transmisă la SMART MILES Service Center.

Partenerii SMART MILES:

Partenerii SMART MILES sunt: TAROM Tours, Lanţul hotelier CONTINENTAL, Clubul de golf LAC DE VERDE şi AVIS .


ACUMULAREA SI CREDITAREA MILELOR
Înregistrarea automată în contul dvs. a zborurilor efectuate se realizează numai dacă prezentaţi cardul:

1. LA REZERVAREA LOCULUI ŞI CUMPĂRAREA BILETULUI;
şi
2. CÂND VĂ PREZENTAŢI LA AEROPORT, LA GHIŞEUL DE CHECK-IN.

Contul SMART MILES este personal şi va conţine înregistări privind zborurile efectuate numai de către titular, în condiţiile prezentate mai jos.
Se pot acumula mile folosind serviciile TAROM şi ale partenerilor noştri.
Călătoriile sunt creditate numai dacă se efectuează pe cursele regulate ale companiei TAROM.
Pe zborurile operate în sistem code-share cu alte companii aeriene se înregistrează doar călătoriile efectuate pe locuri TAROM (cu număr de cursă ROxxx).
Biletele de călătorie cu reducere mai mare de 50% nu se creditează cu mile.
Numărul de mile cu care sunteţi creditat pe cursele TAROM este stabilit în funcţie de distanţa efectiv parcursă şi de tariful plătit.
Membrii unei familii nu pot acumula mile pe acelaşi cont.

1. Pentru zborurile externe:

clasa C - tarif Business: 250 % din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
clasa D şi toate celelalte tipuri de clase pentru tarif Business: 200 % din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
clasa S, Y -tarif economic (Economy): 150 % din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
clasa M, B - tarif economic (Economy): 100 % din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
Pentru toate celelalte tipuri de clase cu tarif economic: 75 % din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;

2. Pentru zborurile interne:

clasa C -tarif Business: 500 mile din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
clasa D -tarif Business: 400 mile din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
clasa S -tarif economic (Economy): 350 mile din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
clasa Y - tarif economic (Economy): 300 mile din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă;
Pentru toate celelalte tipuri de clase cu tarif economic: 270 mile din numărul de mile stabilit pentru distanţa respectivă.

Excepţii de la această creditare se fac pe anumite destinaţii, în anumite perioade, când se acordă oferte speciale limitate în timp.

                       

Comments