ROMANA‎ > ‎7. REIKI‎ > ‎

Tehnici Reiki
Tehnici japoneze de Reiki


1. Tehnica HESO CHIRYO.

Cu degetul 3 se face o presiune lejeră pe buric, direct pe piele, până simţim pulsul în deget, ochii fiind închişi (nu contează ce mână folosim). Când simt pulsul las energia din cap şi din deget să se contopească. Scopul acestei tehnici: pentru a ne armoniza pentru o pace interioară, pentru a ne centra. Se poate face oriunde şi oricând, 1, 2, 3 – 5 minute.

2. Tehnica JOSHIN - KOKI – HO
Este o tehnică de vibraţie, pentru că ridică nivelul energetic; este interzisă celor cu tensiune şi astm. Se execută în picioare, cu picioarele uşor depărtate, se inspiră prin coroană, cu limba în cerul gurii şi vizualizăm că energia care intră o conducem la chakra 2 şi apoi ne umple tot corpul. Cu respiraţia oprită vizualizăm energia care ne umple corpul. Şi când considerăm că suntem plini ne relaxăm, expirăm şi dăm drumul la energie prin mâini, prin tălpi, prin tot corpul. Se poate practica oricând, în stări de apatie şi de depresie, mai ales.

3. Tehnica JAKI – KIRI – HO

Este o metodă de curăţat obiecte de vibraţii negative. Se aşează obiectul de curăţat în mâna stângă. Se inspiră cu limba în cerul gurii şi se fac 2 pase cu respiraţia oprită; la a treia pasă se opreşte mâna dominantă deasupra obiectului, se expiră deasupra lui şi mişcăm mâna spre exterior. Argintul, ca şi pietrele, adună energie negativă. De aceea, acestea se curăţă din când în când cu JAKI – KIRI – JOKO – HO. Apa cu sare este agresivă şi o folosim doar prima dată când lucrăm cu cristalele. Soarele are rolul de a încărca. !!! Cristalul nu trebuie atins de nimeni!!!
“Nimeni nu mă atinge, pentru că sunt protecţie divină” “ Înapoia mea”4. Tehnica REI – JI - HO
Se execută înaintea oricărui tratament, în 3 etape:
1. Cu mâinile în poziţia Gassho anunţi intenţia de a da tratament Reiki, spunând: “Voi utiliza energia Reiki”.
2. Se face o mică rugăciune, specifică mie, pe care o închei spunând: “Pentru binele persoanei, la toate nivelele”.
3. Ridic mâinile la cel de-al treilea ochi, atingând cu vârfurile degetelor Ajna şi cer energie Reiki să-mi ghideze mâinile în poziţiile în care persoana are mai mare nevoie. Nu facem poziţiile clasice, acelea din fişe, şi nici nu avem nevoie să ştim de ce mâinile s-au dus în această poziţie sau în aceste poziţii. Nu există timp minim sau maxim, şi cu cât dăm mai multă importanţă şi atenţie, cu atât funcţionează mai bine (se vizualizează simbolurile).

5. LAZER – HO (laser ho)

Degetele de la mâna stângă strâns unite, se ţin în sus, funcţionând ca o antenă, ca un releu. Degetul mare, mijlociu şi inelarul de la mâna dreaptă (1, 3, 4) sunt unite şi se aplică pe abcese, tumori, pe tot ce trebuie dispersat (noduli); durata – după intuiţie.

6. KO – KI – HO (tehnica suflatului)
Cu limba în cerul gurii se desenează CKR şi se suflă pe locul unde suntem poziţionaţi cu mâinile. Intuiţia este foarte importantă. Se poate sufla pe o hârtie, pe un proiect necondiţionat – cerere, lucrări, teze, curs, carte, set de lucrări. Astfel, curăţim de energie negativă şi-i dăm forţă.

7. GYO – SHI – HO (tehnica privirii fixe)
GYOSHI HO
O metoda de vindecare cu ajutorul ochilor
Copyright © 2006 James Deacon


În practică Reiki, sunt cazuri in care, din diverse motive, nu se poate utiliza sub formă de bază, de a "pune mainile" in tratament.

În unele cazuri, cum ar fi în cazul în care clientul suferă de arsuri, sau o rană deschisă, nevoia de a "pune mainile" poate fi inlocuit prin tratamentul la câţiva centimetri de pe suprafata corpului (în aura).

Cu toate acestea, vor exista situaţii în care chiar imediata apropiere a mâinilor (chiar dacă nu ating persoana), poate avea efecte potenţial traumatice [diverse forme de abuz vin in minte persoanei tratate].

În special în astfel de cazuri, Gyoshi Ho pot fi folosite în mod eficient.
Gyoshi Ho:
Devino conştient de debitul si stralucirea fenomenului Reiki în interiorul şi în jurul corpului tau.
Ştiii că, în general, în timp ce fluxul Reiki curge de la cel mai puternic, şi poate fi trimis cu mâinile, el de asemenea poate fi îndreptat cu ochii - cu privirea.

Atenţie vizuală a zonei in care e nevoie de tratament; permite apoi privirii sa se relaxeze, să se deconcentreze uşor.
Tu nu te uiti intens la acea zona, mai degrabă privirea iti este moale si confortabile - moale si reconfortantanta.
Simte cu inima compasiune pentru persoana tratata.
În această stare, să devii conştient de Reiki, care pleaca din ochii tai la zona în care este nevoie de tratament.
Simţi fluxul de Reiki; vezi'l in mintea ta, cum pleaca din ochi catre persoana tratata, în acelaşi timp, simte compasiune care curge din inima ta.


8. SHO – CHO - REIKI
Este Reiji – Ho (punctul 4) practicat în grup.

9. Meditaţia UNRO.
Se practică 10 – 15 minute pe zi, 3 luni, cu pauză de 2 săptămâni, apoi iar 2 luni. Corpul este lăsat să se mişte liber, nu creăm mişcarea, de aceea este bine să o realizăm fără muzică.

10. SEI –HE – KI – CHI – RYO (tehnica fără nume)
Se foloseşte simbolul mental emoţional SHK. Se utilizează pentru a schimba anumite trăsături de caracter. Începem cu noi, formulând afirmaţii pozitive, şi la prezent. Exemplu:

“Am un echilibru şi un calm interior perfect”.
“Sunt o persoană plină de răbdare”.
“Ajung întotdeauna la timp oriunde am de mers”.
“Sunt o persoană armonioasă şi am o relaţie de cuplu perfectă pentru mine, în armonie cu universul”.
Se aşează mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital. Se activează SHKşi se repetă afirmaţia timp de 7 – 10 minute. Apoi se ia mâna stângă de pe frunte şi se mai continuă câteva minute cu mâna dreaptă. Dacă vrem să ajutăm pe cineva cu această tehnică îl îndrumăm să-şi spună afirmaţia, dirijându-l spre ce afirmaţii doreşte.
Se activează SHK în timp ce ţinem mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital (pe capul pacientului) în timp ce el mental repetă fraza (pe care poate să nu mi-o spună). Apoi luăm mâna stângă de pe frunte (după 7 – 10 minute) şi mai continuăm cu dreapta câteva minute.
Exemplu: dacă vrea să renunţe la fumat, este o persoană nervoasă etc.
“Mulţumesc frumos 24 de ore din 24 de ore”