Κεντρικός Κόμβος

Η ιστοσελίδα "Athens Transport Network", αποτελεί μια συνολική προσπάθεια ολοκληρωμένης ενημέρωσης και διαχείρισης του περιεχομένου που σχετίζεται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Αθήνα. Αποτελεί τον κεντρικό κόμβο όλων των υπολοίπων μέσων στο internet που χρησιμοποιούνται με τον τίτλο "Σύστημα Δημόσιων Μέσων Μεταφοράς στην Αθήνα" και "Athens Transport Network". Όλες οι πλατφόρμες έχουν σαν στόχο την ροή ειδήσεων, την ενημέρωση και την ανάλυση σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα. Κάθε μια εξειδικεύεται σε συγκεκριμένη λειτουργία:
  • Facebook & Twitter: Στόχος είναι η ταχεία ενημέρωση για τρέχουσες εξελίξεις, η άμεση επικοινωνία με τους χρήστες και ο γρήγορος διαμοιρασμός των ειδήσεων.
  • Blog: Στόχος είναι η παρουσίαση θεμάτων σχετικά με τα ΜΜΜ στην Αθήνα.
  • PBworks: Στόχος σε αυτήν την πλατφόρμα wiki είναι δημιουργία κοινότητας συζήτησης σχετικά τα ΜΜΜ στην Αθήνα.
  • Debate Map: Στόχος είναι η συνεργατική - συλλογική ανάπτυξη επιχειρημάτων και ανάλυσης για τα ΜΜΜ στην Αθήνα.
  • Google site & group: Στόχος είναι ο (σε κεντρικό επίπεδο) συντονισμός της δράσης, της ενημέρωσης και της συζήτησης για τα ΜΜΜ στην Αθήνα.
Θα θέλαμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και συμβολή όλων των χρηστών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας, καθώς και στις επιμέρους πλατφόρμες μας, με σκοπό τον εμπλουτισμό του περιεχομένου και τη δημιουργία κοινότητας ενδιαφέροντος. 
Δημόσιες συγκοινωνίες στην Αθήνα
Άλλωστε, η Αθήνα και οι κάτοικοί της, εξαρτώνται καθημερινά από τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η κακή ρυμοτομία της πόλης και οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης, οδηγούν κάθε μέρα σχεδόν 1.500.000 επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. Στην Αθήνα, υπεύθυνος για τη λειτουργία των ΜΜΜ είναι ο ΟΑΣΑ, που περιλαμβάνει τη ΣΤΑΣΥ ως εταιρία λειτουργίας των τριών γραμμών μετρό και του τραμ, την ΟΣΥ ως εταιρία λειτουργίας των λεωφορείων και των τρόλλεϋ, ενώ συνεργάζεται με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τμήμα που χρησιμοποιεί το μετρό μαζί με τον προαστιακό, προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τα ΜΜΜ είναι ένας συνήθης τρόπος μεταφοράς για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες. Ορισμένες διαδρομές  μάλιστα είναι πολλοί όμορφες, ενώ αρκετοί τα επιλέγουν για τη μεταφορά τους για την εμπειρία, για την διευκόλυνση από την κίνηση και το parking. Καθημερινά όμως, παρατηρούνται προβλήματα στη λειτουργία τους: καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, μη επαρκής εξυπηρέτηση περιοχών ή έλλειψη υποδομών, αραίωση δρομολογίων, καταργήσεις γραμμών, περικοπές και τέλος αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.