"Δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης για αδέρφια ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικό πρόβλημα υγείας", το http://www.athenssiblings.com/ παρουσιάζει την συντονισμένη προσπάθεια αδερφών ατόμων με πρόβλημα ψυχικής υγείας να βοηθήσουν την οικογένεια, τους ίδιους και τα αδέρφια τους, αναζητώντας καλές πρακτικές στον χώρο της ψυχικής υγείας.
Συχνά όταν κάποιος σε μια οικογένεια νοσεί από ένα ψυχικό νόσημα, επικρατεί ένα "πέπλο σιωπής". Υπάρχει αρκετά έντονη ντροπή για αυτό το νόσημα. Παρόλο που κανείς δεν το δημιούργησε και δεν είναι υπεύθυνος για την ασθένεια, βαραίνει πολύ τις οικογένειές το "τι θα πει ο γείτονας". Αυτή η ντροπή (που οφείλεται και στην τάση της κοινωνίας για κουτσομπολιό) εμποδίζει τα άτομα να γνωρίσουν τα θεραπευτικά εργαλεία που υπάρχουν για κάθε στάδιο της νόσου και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις με συνέπεια, σχεδιασμό και προγραμματισμό.

Στις συναντήσεις που γίνονται κάθε δεύτερη Τετάρτη 19:00 - 21:00 στο κέντρο ημέρας ΠΕΨΑΕΕ στην οδό Χαρισσης και Αλκαμένους (metro Λαρίσσης) καλούμε ομιλητές από χώρους που μας ενδιαφέρουν. Ψυχολόγους, Κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.α. Λαμβάνουμε εμπειρία, ιδέες και συμβουλές καλύπτοντας το κενό ενημέρωσης που υπάρχει. Ελάτε να γνωριστούμε, πολύ συχνά δημιουργούνται συντροφιές, καθώς υπάρχει εύκολο δέσιμο όταν άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάτι παρεμφερές στην ζωή τους.

Έχετε μεράκι να βοηθήσετε με εθελοντική προσφορά την ομάδα μας ? Ο σκοπός μας είναι ουσιαστικός και έχει απτά αποτελέσματα.

Τις επόμενες εκδηλώσεις και τα νέα μας μπορείτε να διαβάσετε στην διεύθυνση: http://www.athenssiblings.com/ Τηλ. 6946 00 35 22 και 6979 33 85 99 .