Secció de Muntanya

Té com a principal objectiu poder oferir la possibilitat de conèixer el país, com aquell qui diu "pas a pas", descobrint tota mena de camins i paratges de la nostra geografia.

Fou inscrita en el registre de la Generalitat de Catalunya el 30 de novembre de 1993; Lluís Codina n'era el responsable. Però, de fet, les activitats començaren el 8 de gener de 1989, amb una primera sortida als Àngels per Sant Miquel. Des del mes de desembre de 1998, el responsable és en Quim Carreras.

Per fer les sortides gairebé sempre es pot disposar d'un autocar, cosa que permet de fer travessades. Això és possible perquè la mitjana de participants s'ha mantingut sempre per sobre dels 30 inscrits per sortida.

Les pretensions de la Secció no han estat mai elitistes; sempre ens hem mogut en l'àmbit de les sortides anomenades socials, on pot participar tothom qui tingui un mínim de preparació. La periodicitat de les sortides sol ser la següent: una de llarga cada quinze dies.

S'han fet diverses travessades (per etapes): de Girona a Montserrat, de Girona a Andorra, de l'Albera a la Pica d'Estats, de Girona al Pedraforca, de la Jonquera al Montseny, de les ruïnes d'Empúries al port del Comte, de Santa Coloma de Farners a Núria, del Port de la Selva a Andorra, de Montserrat a Núria i de Mataró al Canigó. A més hem assolit tots els 41 cims comarcals de Catalunya. També es fan sortides d'alta muntanya, sobretot a l'estiu, i ja hem assolit uns quants pics de més de 3.000 m d'alçada als Pirineus.

Actualment tenim un centenar de socis amb carnet de federat de muntanya. Recomanem a tothom qui vulgui participar a les nostres sortides que es faci el carnet de federat per poder comptar amb una assegurança en cas d'accident.