KUNSTENAARS‎ > ‎

Sonja Tuinman

Sonja woont in Zwartewaal, bij Brielle. Zij studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, de voorloper van de huidige Willem de Kooning-academie.

Na afsluiting van een lange loopbaan in het bedrijfsleven, heeft zij nu voldoende tijd om zich aan schilderen, tekenen, fotograferen en fotobewerking te wijden. 

Het gaat haar vooral om het feest van het creëren en zij probeert dat in haar lessen ook op anderen over te brengen. 

Zij gebruikt o.a. acryl, aquarel, Oost-Indische inkt, pen en potlood in haar werk, op doek of papier en experimenteert graag met gemengde technieken en de toepassing van verschillende, ook nieuwe/andere, materialen, zoals bister. Haar atelier in Hoogvliet (www.atelierdekunstpost.nl) is haar creatieve werkplaats en laboratorium. (Was, want dit atelier is per 11-10-2017 gesloten. Inmiddels is er een fijne werkplek gevonden op een andere plaats).

Inspiratiebronnen zijn de natuur, steden, landschappen, haar eigen foto's en wat haar fantasie haar aanreikt, wat ook kan resulteren in abstract werk.

Sonja Tuinman is lid van Kunstkring Voorne en was 8 1/2 jaar bestuurslid (secretaris), tot maart 2016.

Op haar website vind je uitgebreide informatie: 

Facebook pagina's: 
https://sites.google.com/site/atelierdekunstpost/kunstenaars/sonjatuinman/20140318_Staelduinsebos_verkleind.jpg?attredirects=0


https://sites.google.com/site/atelierdekunstpost/kunstenaars/sonjatuinman/20150416_Schilderij%20stad%20acryl_gem%20techn%20%2060x80%20cm%200144_verkleind.jpg?attredirects=0

Schilderij /acryl op doek - 60 x 80 cm.