Home - nieuws

Startnummer 2019 aanvragen kan vanaf 1 januari.
http://www.donckersgevelvloer.be/


www.sponser.nu

www.g-bikes.be

 
 
 
 Geplaatst op 19-11-2018.  Opstart ATB cross bestuur 2019.

Overname ATB cross deel 2:
Zoals op 26-09 al aangekondigd is zal ATB cross in de loop van volgend seizoen overgedragen worden aan een nieuw team. Hoe dit team er precies zal uitzien is nog niet duidelijk. We proberen in eerste instantie niets aan het huidige concept te wijzigen.

Hieronder de enkele belangrijke factoren;
- Behoud van wedstrijden in de Nederlands Belgische grensstreek.  
- Een indeling behouden waardoor iedereen kan deelnemen en zo weinig mogelijk renners gedubbeld worden. 
- De kosten voor renners zo laag mogelijk houden.
- Geen extra kosten voor de organiserende clubs.
- Gratis inkom voor de toeschouwers.

Het zou ideaal zijn als we een team kunnen samenstellen tijdens de eerste periode van volgend seizoen. Op deze manier komt er een geleidelijke overgang en is het nieuw team al ingewerkt voor het einde van het seizoen.

Enkele voorbeelden van een nieuw ATB cross bestuur:
- Twee Nederlandse en twee Belgische kandidaten vormen samen een nieuw bestuur.
- Een bestaande of nieuwe MTB club uit de grensstreek neemt ATB cross over.
- Een bestaande organisatie zoals vb. "Verstandhouding Der Noorderkempen" neemt ATB cross erbij.
- Enkele supporters of renners van goede wil uit de grensstreek beginnen helemaal als nieuw team.               
- Enz, enz, .....

Meer opties komen waarschijnlijk nog naar boven de komende weken of maanden.  
Voel jij je geroepen laat dan zeker iets weten. Alles is bespreekbaar. 


Geplaatst op 20-10-2018.  Klassenindeling 2019.

Voor de wedstrijd van Retie kwamen 250 renners in aanmerking voor een geel startnummer volgend seizoen. Na Retie komen hier nog eens 34 renners bij wat het totaal op 284 renners brengt. Hiervoor moeten ze wel in januari een nieuw nummer online aanvragen. Na januari zullen zij net als alle nieuwe renners een wit nummer krijgen. Renners die niet akkoord zijn met de nieuwe klassenindeling kunnen nog steeds een wit startnummer aanvragen in een nieuwe klasse. Maximum 1 klasse lager dan na de herverdeling.  

Nu alle renners gekend zijn kan er een definitieve herverdeling opgemaakt worden. Voor de wedstrijd van Retie was er al een voorlopige indeling gemaakt en deze is nu aangepast. De wijzigingen zijn eerder beperkt. De 34 renners die er nu bijkomen moesten nog bekeken worden en daarvan moeten er 12 een klasse opgaan. Verder moet er één renner van E naar C klasse opgaan (Thiels Stef) en één renner moet niet van E naar D klasse (Vanlommel Dieter).

Iedereen die in aanmerking komt voor een geel nummer volgend seizoen evenals de klasse waar hij dan zal rijden kan dit nu al zien in de deelnemerslijst 2019. De volgorde is volgens het kampioenschap + de wedstrijd van Retie waar elke deelnemer 5 punten heeft gekregen. 

Renners die een klasse mogen afzakken maar dit liever niet doen mogen dit melden. Renners die een klasse willen opgaan mogen dit uiteraard ook altijd melden.
Geplaatst op 9-10-2018.  Wijzigingsvoorstellen.

Het indienen van een wijzigingsvoorstel is gesloten.  Binnenkort volgt een eerste terugkoppeling.Geplaatst op 1-10-2018.  Time-out.

Het seizoen zit erop. 

Bij deze wil ik niet alleen de M&Cbikers bedanken voor de perfect georganiseerde laatste wedstrijd met eindhappening maar ook alle andere organiserende clubs van dit seizoen. Met 20 wedstrijden zijn en blijven we de grootste MTB organisatie van Nederland en België. Zonder clubs geen wedstrijd maar zonder renners ook geen wedstrijd daarom ook nen dikke proficiat aan alle deelnemers. Het totaal aantal renners op de deelnemerslijst blijft al enkele jaren gelijk maar de wekelijkse opkomst zien we jaarlijks stijgen en dat is het belangrijkste. Zeker de sponsors niet vergeten, hun steun is noodzakelijk daarom ook nen dikke merci. Verder zijn er enkele personen waar ik steeds op kan terug vallen voor de nodige ondersteuning zoals den Olivier enz ...... nogmaals bedankt voor de ondersteuning.  

Voorlopig neem ik effe time out en start na ± 2 weken terug met het verder uitwerken van de renners die na Retie pas hun 4de wedstrijd van de tweede periode hebben gereden. Uiteraard moeten zij ook in de eerste periode de helft van de wedstrijden hebben gereden. Deze renners zullen ook een geel (blauw of roos) nummer krijgen volgend seizoen. Daarna zal de voorlopige deelnemerslijst 2019 opgemaakt worden waar iedereen die in aanmerking komt voor een geel startnummer al op staat. Let op!!! Je moet je startnummer dan wel aanvragen tijdens de maand januari 2019. Vanaf 1 februari komt je geel startnummer te vervallen.     

  


Geplaatst op 30-09-2018.  Voorlopige uitslag.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van RETIE.
Geplaatst op 28-09-2018.  Eindhappening 2018.

Deze avond heb ik pas alles bij elkaar kunnen verzamelen om de eindhappening zondag te Retie zeker te laten doorgaan. Het is niet makkelijk om enkele natura prijzen en trofeeën te verzamelen voor deze eindhappening maar we zijn er op de valreep wel in geslaagd. Met alles wat we hebben kunnen verzamelen zullen we zondag volgende renners kunnen huldigen.

In onderstaande volgorde willen zondag kort na de A klasse starten met de eindhappening.


1)   F klasse

Kampioenschap

Neefs Manuel   

Van Leuffelen Jan

Olyslaegers Olivier

 

Regelmatigheidcriterium

Neefs Manuel

Van Leuffelen Jan

Olyslaegers Olivier

D’Hondt Rudy

Thomas Marco


2)   E klasse 

Kampioenschap

Thiels Stef

Vanderheyden Niels

David Coppejans

 

Regelmatigheidcriterium

David Coppejans

Vanderheyden Niels

Thiels Stef

Smits Raf

Bollansee Nancy


3)   D klasse 

Kampioenschap

Dekkers Rob

Van Hees Wim

Nuydens karim

 

Regelmatigheidcriterium

Nuydens karim

Van Hees Wim

Van Broekhoven Axel

Goffa Bjorn

aerts patrik


4)   C klasse 

Kampioenschap

Thijsen Matthias

Raeves Mats

van Iersel Dirk

 

Regelmatigheidcriterium

van Iersel Dirk

Daems Paul

Thijsen Matthias

Lijnen Wim

Raeves Mats


5)   B klasse 

Kampioenschap

Smets Glenn

Driesen Jurgen

Wijgerse Randy

 

Regelmatigheidcriterium

Driesen Jurgen

Scevenels Ivan

Smets Glenn

Scevenels Daivy

Diels Dimi


7)   DAMES 

Kampioenschap

Bollansee Nancy

Vanhoof Nele

Veroude Marlin

Jacobs Leen

kaczmarczyk brenda


8)   SENIOREN 

Kampioenschap

1  Daems Paul

2  Schroyen Danny

Van Hoof Patrick

Daemen Emiel

aerts patrik


9)   VETERANEN 

Kampioenschap

Kusters Charel

De Meersman Roberto

Bollansee Rony

Michielsen Henk

Straver Frans


10)  A klasse 

Kampioenschap

De Kinder Jurgen

Sprengers Maarten

Menue Pieter

Nuydens Jeroen

Van Echelpoel Michiel

Regelmatigheidcriterium

De Kinder Jurgen

Bouvin Kevin

Van Noten Koen

Belien Joris 

Maris Wannes


11)  TEAM 

Kampioenschap

Develo Cycling Team

2  Cyber12MTB TEAM

No Name Cycling Team

 


Geplaatst op 26-09-2018.  Opstart ATB cross bestuur 2019.

Overname ATB cross deel 1:
Volgend jaar gaan we van start voor het 10de jaar op rij met onze ATB cross wedstrijden. Jaarlijks naar het einde van het seizoen krijg ik regelmatig de vraag of ik met ATB cross ga stoppen, maar tot op heden heb ik daar nooit iets van gezegd. Ook dit jaar heb ik deze vraag zo vaak gehad en dat heeft me doen nadenken. Ik vind het nog altijd plezant maar het "moeten" begint wel door te wegen. Elke zondag als eerste ter plaatsen, als laatste weg en er voor  zorgen dat alles wekelijks klaar staat is niet altijd makkelijk denk maar aan familiefeestje enz..
Geen paniek ATB cross is een te mooi concept om te stoppen, dus zal ik volgend jaar op zoek gaan naar een manier om dit aan een goed team door te geven. De bedoeling is wel dat het concept behouden blijft. Na de wedstrijd van Retie kom ik hier nog uitgebreid op terug. 


Geplaatst op 25-09-2018.  Opmerkingen klassenindeling.

Zoals elk jaar veel reactie op de herverdeling. Veel vinden dat er te weinig renners moeten opgaan en de E en D klasse nog veel te groot is terwijl er evenveel reacties zijn van de renners die zelf moeten opgaan. Verschillende renners zijn bijna senior (+50) of bijna veteraan (+65) maar bijna is niet helemaal en ergens moet je de grens trekken.

Een ideale herverdeling die voor iedereen goed is bestaat niet denk ik.

Even voor alle duidelijkheid, de klassenindeling moet niemand volgen. Iemand die denkt helemaal niet te kunnen volgen en ik bedoel dan dat je niet in de eerste helft van je nieuwe klasse kunt rijden kan volgend seizoen nog altijd met een wit nummer in één klasse lager starten. 

Alle e-mails in verband met de herverdeling kan ik helaas niet beantwoorden omdat dit teveel tijd in beslag zou nemen. Sorry daarvoor. 


Geplaatst op 24-09-2018.  Klassenindeling Retie.

Voor de klassenindeling voor zondag te Retie nemen we alle renners die een volledig kampioenschap hebben gereden. Al deze renners zijn herverdeeld en staan nu grotendeels al in de klasse voor 2019. De renners die zondag hun 4de wedstrijd van de tweede periode rijden komen hier pas na de wedstrijd van Retie bij.

Het is de bedoeling dat iedereen ook effectief in deze klassenindeling start zodat renners met een dagvergunning een goed idee krijgen van de snelheid in elke klasse.   
Nieuwe kandidaat deelnemers voor 2019 kunnen alleen nu te Retie met dagvergunningen al eens testen in welke klasse thuis horen. De renners die nog geen volledig kampioenschap hebben gereden schrijven in de klasse in waar ze thuis horen na de herverdeling. Zijn er renners die één of meerdere klassen hoger willen starten als proef dan is dat geen probleem, gewoon een klasse hoger inschrijven. Naar punten toe is dit geen probleem omdat elke renner 5 punten krijgt in de klasse waar hij nu staat.     

Klik HIER voor de klassenindeling voor de wedstrijd van Retie.

De startopstelling is volgens oplopende startnummers zoals de herverdeling nu is. De andere renners sluiten aan afhankelijk de inschrijving. 

OPGELET: Nogmaals herhalen dat de startnummers volgend seizoen niet bepaald worden door de eindstand in het kampioenschap maar dat de wedstrijd van Retie hiervoor ook zal meetellen.  
 


Geplaatst op 23-09-2018.  Info Retie.

30 september is alweer de laatste cross van dit seizoen.   
Deze wedstrijd is volgens de klassenindeling van volgend seizoen en alleen bij deze wedstrijd kunnen ook nieuwe kandidaat deelnemers voor 2019 al een eerste keer testen in welke klasse ze thuis horen.   
Dit wil zeggen dat de herverdeling grotendeels klaar is. Grotendeels omdat de wedstrijd van Retie ook mee telt als gereden wedstrijd en er nog verschilde renners in de tweede periode geen 4 wedstrijden gereden hebben. 

Deze wedstrijd telt niet mee voor de klassementen maar wel voor uw startnummer volgend seizoen. Aangezien elke renner voor deze wedstrijd 5 punten krijgt kan dit voor je startnummer wel enkele plaatsen verschil maken en dus ook een betere startplaats volgend seizoen. 

Voor de herverdeling nemen we een speciale formule (niet het kampioenschap). 
Hieronder enkele getallen;

F klasse;
Opgaan;  de 17 eerste renners - vrijstelling veteranen.

E klasse;
Opgaan;  de 35 eerste renners - vrijstelling veteranen + dames, senioren moeten half zo snel opgaan.
Afzakken;  laatste senior 
  
D klasse;
Opgaan;  de 20 eerste renners - senioren moeten half zo snel opgaan.
Afzakken;  laatste senior.

C klasse;
Opgaan;  de 20 eerste renners - vrijstelling senioren.
Afzakken;  laatste senior + laatste standaard.

B klasse;
Opgaan;  de 10 eerste renners


Dit zijn de aantallen voor de wedstrijd van Retie. Na Retie zullen er nog enkele renners bijkomen.
Binnenkort op deze nieuwspagina de volledige startlijst voor de wedstrijd van Retie.


Geplaatst op 16-09-2018.  Voorlopige uitslag.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van OOSTERHOUT.

Controleer steeds je uitslag ter plaatsen en meld eventueel fouten. Je mag ook fouten via e-mail melden tot maximum 24 uur na je wedstrijd maar dan moet de fout duidelijk op te sporen zijn anders zal de uitslag van de organiserende club blijven zoals ze is doorgegeven. Na 24 uur is de uitslag definitief.   Geplaatst op 21-08-2018.  Flyer Retie.

Info van de organiserende club.

ATBCROSS RETIE  EINDHAPPENING 
Daginschrijving mogelijk
Diverse leuke standjes
Vernieuwd parcours!!!
Attentie voor iedere deelnemer
Kinderanimatie
Atbcross Retie steunt de 1000km tegen kanker.


 Geplaatst op 9-09-2018.  Voorlopige uitslag.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van MERKSPLAS.

Controleer steeds je uitslag ter plaatsen en meld eventueel fouten. Je mag ook fouten via e-mail melden tot maximum 24 uur na je wedstrijd maar dan moet de fout duidelijk op te sporen zijn anders zal de uitslag van de organiserende club blijven zoals ze is doorgegeven. Na 24 uur is de uitslag definitief.   


Geplaatst op 24-07-2018.  Flyer Oosterhout.
Geplaatst op 25-06-2018.  Schorsing nr.154.

Gisteren heb ik enkele e-mails ontvangen dat in de E klasse iemand anders met nummer 154 heeft gereden. Ook vandaag heb ik hierover nog veel reactie op gekregen waarvan verschillende met foto's als bewijs. Hiervan is vooraf geen aanvraag geweest en zou trouwens ook nooit goedgekeurd worden. Twee renners met één nummer kan niet dus dit nummer komt dit jaar te vervallen.

Door het wegvallen van dit nummer in de E klasse zal de uitslag van Ravels ook aangepast worden. Alle renners na plaats 7 schuiven 1 plaats naar voor.  
   


Geplaatst op 18-06-2018.  Aantal wedstrijden tweede periode.

Zondag te Ravels is de laatste wedstrijd van de eerste periode. We hebben dan totaal 12 wedstrijden gereden. Voor het kampioenschap en een geel startnummer volgend jaar moet je per periode minstens aan de helft van de wedstrijden hebben deelgenomen. Voor de eerste periode zijn dat 6 wedstrijden.

Vanaf Olen Buul start de tweede periode. Op de kalender stonden Herent en Oosterhout nog in optie. Herent zal meer dan waarschijnlijk niet doorgaan en is daarom van de kalender verwijdert. De wedstrijd van Oosterhout zal wel doorgaan. Dit wil zeggen dat er voorlopig voor de tweede periode 8 wedstrijden voorzien zijn. Voor de tweede periode zal je aan minstens 4 wedstrijden moeten deelnemen voor een volledig kampioenschap en geel startnummer voor 2019. Vergis je niet met Retie. Omdat dit de laatste wedstrijd is met een klassenindeling zoals we in 2019 zullen starten is deze wedstrijd zeker niet minder belangrijk. Iedereen die aan deze wedstrijd deelneemt krijgt 5 punten in het klassement. Dit is vooral zeer belangrijk voor uw startnummer in 2019.   


Geplaatst op 18-06-2018.  Aanvraag startnummer tweede periode.

Vanaf nu kan je een startnummer voor de tweede periode aanvragen via het menu "Startnummer aanvragen".

Je startnummer is pas definitief na betaling en kan pas gegeven worden vanaf de tweede periode (Olen - Buul). 

Dit wil zeggen dat alle renners die hun startnummer nog niet hebben afgehaald deze zullen verliezen of ze moeten een e-mail sturen met de vermelding dat ze de tweede periode nog komen rijden.
 


Geplaatst op 15-05-2018.  GDPR: WAT IS GDPR?

GDPR of General Data Protection Regulation is een Europese Verordening die de lidstaten regels oplegt rond de bescherming van persoonsgegevens. De Nederlandstalige term AVG wordt ook wel gebruikt: Algemene Verordening Gegevensbescherming.

De Verordening geldt in alle lidstaten en voor iedere organisatie (groot bedrijf of kleine vereniging) die persoonsgegevens verwerkt. De datum waarop iedereen de bepalingen uit de GDPR moet naleven ligt op 25 mei 2018.

België had met de Privacywet van 1992 al een wetgeving rond privacy, maar een groot verschil dat door de GDPR gecreëerd wordt t.o.v. de bestaande wetgeving is onder meer de bevoegdheid van de Privacycommissie om zelf boetes op te leggen aan organisaties die de regels niet respecteren.

Tegen 25 mei moeten alle organisaties, dus ook sportclubs, zich in regel stellen met de nieuwe privacywetgeving (GDPR).

Meer info over GDPR, zie website VWB of klik HIER.Geplaatst op 14-05-2018.  Geel startnummer 2019.

Een wit startnummer is niet altijd even leuk maar helaas noodzakelijk. Het is dus voor alle nieuwe renners één jaar lastig en bijna onmogelijk om een goed kampioenschap te rijden. 

Wil je volgend seizoen een geel (roze, blauw)  startnummer dan moet je dit seizoen een volledig kampioenschap rijden. Dit wil zeggen dat je per periode aan minstens de helft van het aantal wedstrijden moet deelnemen. De periodes kan je zien op de kalender.

Periode 1 = Vanaf Hapert t/m Ravels.

Periode 2 = Vanaf Olen Buul t/m Retie.  

Voorbeeld: Op de kalender staan voor de eerste periode 12 wedstrijden dan moet je aan minstens 6 wedstrijden moeten deelnemen. Zijn er wedstrijden afgelast dan zal het aantal wedstrijden voor het kampioenschap ook minder worden. 

 


Geplaatst op 25-04-2018.  Verkennen met hesjes.

Tijdens het verkennen van het parcours moet je altijd een ATB CROSS hesje aan hebben. Alleen voor de F klasse is dit niet nodig omdat zij nooit moeten verkennen tijdens een wedstrijd van een andere klasse. Om duidelijk te zien wie een verkenner is zijn alleen ATB cross hesjes toegelaten. De voorkant moet volledig origineel blijven, op de achterkant mag je eventueel je naam, team of iets anders laten drukken.

Hesje verloren, je kan steeds een nieuw hesje bekomen aan de inschrijving. Hesje vergeten dan mag je eenmalig een ander hesje aan doen. 

Zonder hesje verkennen is zeer lastig voor andere renners, organisatie en supporters. Klachten mag je altijd naar atbcross mailen. Eerst zal de renner een verwittigen krijgen daarna volgen strafpunten. In het regelmatigheidscriterium is een extra kolom voorzien om een renner extra strafpunten te kunnen geven.

Momenteel doet iedereen zijn hesje netjes aan waarvoor nen dikke merci aan alle renners.   Geplaatst op 24-04-2018.  Starten volgens het regelmatigheidscriterium.

De eerste 3 wedstrijden was de startopstelling volgens oplopende startnummers. Vanaf de vierde wedstrijd starten we volgens de tussenstand in het regelmatigheidscriterium. 

Het regelmatigheidscriterium is de som van al uw uitslagen min de slechtste uitslag.

 


Geplaatst op 23-04-2018.  Verloren voorwerpen.

Afgelopen zondag is er een lensdop Nikon LC-77 gevonden. Deze lensdop zal bij de organiserende club van Hooge Mierde afgegeven worden, de eigenaar kan die daar ophalen.

 


Geplaatst op 18-04-2018.  Alle startnummers zijn weg.

Alle startnummers voor deze periode zijn weg.

Je kan enkel nog een startnummer bekomen als er een renner wegvalt die met zijn nummer nog geen enkele wedstrijd heeft gereden. 

Vanaf de tweede periode komen de niet afgehaalde startnummers terug vrij en kan je opnieuw een startnummer aanvragen.


Geplaatst op 9-04-2018.  Enkele puntjes die jaarlijks terugkomen.

- Niemand kan tijdens het lopende seizoen een klasse afzakken.

- Ben je je startnummer verloren dan mag je zelf een duidelijk leesbaar nummer maken, hetzelfde voor renners met een reservefiets. 
Haal steeds je nummer van je fiets als je deze vervoert op een fietsenrek achter de auto.     

- Je mag tijdens de wedstrijd van fiets wisselen maar je mag hierbij niets van het parcours afsnijden. Als je reservefiets nog niet van een nummer voorzien is moet je ook je nummer overplaatsen. 


Geplaatst op 27-01-2018.  Einde aanvraag gele startnummers.

Vanaf 1 januari tot 1 februari heeft iedereen onbeperkt een startnummer voor het komende ATB cross seizoen kunnen aanvragen. Vanaf 1 februari ronden we het aantal startnummers af en laten we de nummer maken. Dit wil zeggen dat na 1 februari het aantal aan te vragen startnummers beperkt zal zijn. 

Alle renners die dit jaar in aanmerking komen voor een geel startnummer moeten voor 1 februari een startnummer aangevraagd en betaald hebben. Is hun betaling voor 1 februari niet ontvangen zal hun geel nummer geschrapt worden. Uiteraard kunnen zij na 1 februari nog steeds een wit startnummer aanvragen zoals iedereen.       

Ben je uw aanvraag gewoon vergeten en wil je je geel startnummer behouden stuur dan voor 1 februari een mail naar atbcross@gmail.com


Geplaatst op 1-01-2018.  Afzakken max 1 klasse.

Jaarlijks zijn er renners die t.o.v. vorig jaar een klasse willen afzakken. Dit kan alleen voor een wit nummer en MAXIMAAL 1 KLASSE ten opzichte van vorig jaar. Ik controleer niet elke inschrijving maar pas dit wel onmiddellijk aan als iemand me hiervan op de hoogte brengt. 

Bij deze dank voor de mails die ik tot nog toe heb ontvangen van wakkere lezers.      


Geplaatst op 31-12-2017.  Aanvraag startnummer + hesje.

Vanaf vorig seizoen is het verplicht om een ATB cross hesje aan te doen tijdens het verkennen. Het is de bedoeling dat iedereen hetzelfde type hesje aan doet, geen ander type of kleur anders is het straks opnieuw niet meer duidelijk wie aan het verkennen is. Bij het aanvragen van uw startnummer zal je ook een nieuw hesje kunnen bestellen. Renners die nog een hesje van vorig jaar jaar hebben is ook goed natuurlijk. De hesjes die je nu besteld zijn onbedrukt op de achterkant. Je mag hier eventueel uw naam of persoonlijke sponsors op laten drukken. DE VOORKANT MAG JE NIET BEDRUKKEN.

Nieuwe renners (witte nummers) komen na het aanvragen van een startnummer helemaal onderaan de deelnemerslijst in een wachtlijst te staan. Na ontvangst van betaling komen zij achter de gele nummers op de deelnemerslijst te staan. Vorig jaar was de reactie dat er iemand 5 minuten vroeger had ingeschreven dan zijn collega en in de deelnemerslijst toch achter hem stond. De aanvulling in de deelnemerslijst gebeurt vanaf 1 januari dagelijks en na enkele weken om de paar dagen. In het algemeen zal een renner waarvan de betaling snel ontvangen is ook gemiddeld vroeger op de deelnemerslijst komen te staan.     

 Geplaatst op 17-12-2017.  Definitieve wijzigingen.

De 3 belangrijkste wijzigingen die we vanaf heden doorvoeren zijn volgende;

1)  Alle renners die na de herverdeling mogen afzakken moeten terug opgaan na 3 podium plaatsen.
Reden: Het is niet de bedoeling om iemand te laten afzakken om in een lagere klasse te kunnen winnen maar wel om terug als middenmoot plezier te hebben aan het biken.

2) Heren jonger dan 40 jaar zullen geen startnummer in de F klasse kunnen aanvragen. De laagste klasse zal dus de E klasse zijn. 
Reden: Jaarlijks zien we nieuwe jonge renners in de F klasse starten maar de meeste moeten snel opgaan met de nodige reacties van de andere renners.    
In de E klasse starten zal voor de meeste nieuwe renners best meevallen omdat er veel renners met geel nummer van de E klasse naar de D klasse zijn moeten opgaan.   

Voor alle duidelijkheid, wie kan volgend seizoen in de F klasse starten;
- Alle heren ouder dan 40 jaar wit of geel nummer.
- Alle heren jonger dan 40 jaar die nu al met een geel nummer in de F klasse rijden en niet moeten opgaan.
- Alle heren jonger dan 40 jaar die mogen afzakken van de E klasse naar de F klasse.
- Alle dames (leeftijd of nummer geen belang)

Op het einde van het seizoen kunnen nog steeds renners jonger dan 40 jaar van de E naar de F klasse afzakken.
De F klasse is dus geen klasse voor heren ouder dan 40 jaar  + dames.  

3) Voor de teamuitslag zullen de dames + veteranen (+65 jaar) gelijkgesteld worden.
Tot dit jaar namen we voor de teamuitslag van elk team de 2 beste uitslagen uit de standaard categorie + de beste senior (+50) + de beste dame.
Volgend seizoen zal dit worden; de 2 beste uitslagen uit de standaard categorie + de beste senior (+50) + de beste dame of veteraan (+65).
Reden: Veel teams vinden geen dame om hun team te versterken. Aangezien we iedereen ongeacht hun leeftijd willen motiveren om te blijven sporten is dit een extra stimulans.   
 


Geplaatst op 17-12-2017.  Startnummer 2018.

Vanaf 1 januari tot 1 februari kan iedereen onbeperkt een startnummer voor seizoen 2018 aanvragen.

Let op!!!!!  Na 1 februari weten we hoeveel renners een startnummer hebben aangevraagd. We ronden het aantal nummers naar boven af en laten de nummers maken. Dit wil zeggen dat je na 1 februari nog steeds een startnummer kunt aanvragen maar dat het aantal startnummers zeer beperkt zal zijn. OP = OP.  Geplaatst op 4-11-2017.  Lijst Opgaan - afzakken.

Nu we weten wie voldoende wedstrijden gereden heeft kunnen we ook een definitieve lijst gaan opstellen van alle renners die moeten opgaan of mogen afzakken.

Opgaan: Bij de renners die moeten opgaan houden we met verschillende zaken rekening maar het belangrijkste is dat de klassen zo ingedeeld zijn dat zo weinig mogelijk renners gedubbeld worden. 

Afzakken: Bij het afzakken dezelfde reden als bij het opgaan maar hier zijn enkele andere zaken ook zeer belangrijk. We maken het afzakken mogelijk voor renners die stilaan verminderen in snelheid door hun leeftijd, gezondheid, enz... Het afzakken is dus zeker niet de bedoeling om in een lagere klasse vooraan te kunnen rijden want daarvoor wil natuurlijk iedereen afzakken. Afzakken is dus voor een zeer beperkt aantal renners waarvan we zeker zijn dat deze in een lagere klasse nog steeds niet in de eerste helft van het deelnemersveld kunnen finishen. Om de groep renners die mogen afzakken een beetje uit te breiden was dit jaar het voorstel om enkele renners extra te laten afzakken onder voorwaarden. De voorwaarde is terug opgaan na 3 podiumplaatsen. Hier is positief op gereageerd maar gelijk de vraag als je toch zeker bent dat de renners zonder voorwaarde in een lagere klasse niet in de eerste helft finishen waarom dan niet iedereen onder voorwaarde laten afzakken. Dat is een theorie die klopt natuurlijk en als het voor iedereen daardoor duidelijker is zullen we dit ook toepassen. Dus nog eens voor alle duidelijkheid.

Alle renners die volgend seizoen mogen afzakken zullen na 3 podiumplaatsen in deze lagere klasse terug moeten opgaan. 

Een overzicht van alle renners die moeten opgaan of mogen afzakken staan zoals voorgaande jaren onder het menu "Opgaan + herverdeling".  
  


Geplaatst op 24-09-2017.  Voorlopige uitslag RETIE.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van Retie.

De deelname is bij deze wedstrijd belangrijker dan de uitslag. Iedereen die aan deze wedstrijd heeft deelgenomen krijgt voor deze wedstrijd 5 punten in het klassement. Alleen het klassement voor de volgorde van de startnummers volgend seizoen. Controleer dus zeker dat je in de uitslag staat, plaats of zelfs DNF heeft geen belang. Deze wedstrijd telt ook mee als gereden wedstrijd voor een geel nummer volgend seizoen. Had je nog maar 2 wedstrijden gereden in de 2de periode dan heb je nu net voldoende met deze wedstrijd erbij.         


Geplaatst op 11-04-2017. Nogmaals herhalen.

Nogmaals even herhalen.

Na uw eerste deelname mag je geen klasse meer afzakken. Een klasse opgaan mag altijd maar dan moet je dit via e-mail melden en steeds voor de woensdag voor uw volgende wedstrijd, niet de wedstrijddag zelf.  

Haal altijd je startnummer van je fiets tijdens transport op een fietsrek achteraan je auto. 


www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg


Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos