Home - nieuws


https://sites.google.com/site/atbcross/home/logo_nodrugs_vert_blue.jpg?attredirects=0

www.sponser.nu

www.g-bikes.be

http://fotopatch.smugmug.com/Mountainbike/2015
 
 
 
 Geplaatst op 1-02-2016. Wijzigingen in deelnemerslijst.

Wijzigingen i.v.m. de teams zoals teamnaam, teamsamenstelling, categorie, enz.. mag je alleen doorgeven tijdens de eerste periode (tot verlof). 

De nieuwe deelnemers (witte nummers) mogen van klasse veranderen tot een week voor hun eerste deelname. 

Wiitte en gele nummers mogen altijd ook tijdens het lopende seizoen een klasse opgaan als ze dit een week voor de wedstrijd via e-mail doorgeven. 

Na één deelname mag niemand een klasse afzakken.  

Wijzigingen mag je sturen naar atbcross@gmail.com  


Geplaatst op 1-02-2016. Start Nieuwe F klasse.

Vanaf dit jaar voorzien we een F klasse. Dit is een klasse voor renners die rustig hun rondjes willen afwerken zonder dat er iemand lastig begint te doen. Voor de F klasse halen we ook de moeilijkste passages uit het parcours. Ben je een beginnende MTB'er dan is de E klasse nog steeds een rustige instapklasse. 

Kies je als nieuwe deelnemer voor de F klasse hou er dan rekening mee dat je mogelijk 2 klassen moet opgaan bij een goede prestatie. Bij deze klasse zullen we niet alleen naar de uitslag kijken maar ook hoe iemand presteert tijdens de volledige wedstrijd.  


Geplaatst op 31-01-2016. Start inschrijvingen.

Vanaf nu tot 1 maart kan iedereen een startnummer aanvragen. Na 1 maart zijn de startnummers beperkt. 

Witte nummers mogen niet meer dan 1 klasse per jaar afzakken.

Gele startnummers moeten tijdens het lopende seizoen alleen maar hetzelfde opgaan als de witte nummers als ze meer dan 1 klasse per jaar zijn afgezakt. Dit wil zeggen dat je bij het afzakken telkens minstens 2 jaar in dezelfde klasse moeten gereden hebben. 

Nieuwe renners die een startnummer in de F klasse aanvragen zullen sneller moeten opgaan dan in een andere klassen. De bedoeling is om het niveau in de F klasse zo laag mogelijk te houden waardoor nieuwe dames en senioren ook de kans krijgen om aan ATB cross te kunnen deelnemen.

Senioren (+50) moeten niet naar de A klasse tijdens het lopende seizoen maar wel het volgende seizoen als ze kampioen worden in de B klasse. 

Dames en senioren moeten algemeen niet zo snel opgaan als de rest. 


Geplaatst op 30-01-2016. Overlijden  Johan van der Heijden.

RWC Reusel, de organiserende vereniging van de ATB cross in Reusel heeft laten weten dat zij deze week een zeer slecht bericht hebben ontvangen. 

Onze steun en toeverlaat van de toerafdeling, Johan van der Heijden uit Hulsel, is zondagavond onverwacht overleden.

Langs deze weg wil ook ATB cross ons diep medeleven betuigen bij het overlijden van Johan. Veel sterkte en moed in deze moeilijke tijden en moge de vele mooie herinneringen een troost zijn.

 
 Geplaatst op 27-01-2016. Kampioenschap en regelmatigheidscriterium.

Geen grote wijzigingen wat betreft het kampioenschap. 

Voor het kampioenschap tellen de 5 beste wedstrijden van periode 1 (voor verlof) en de 5 beste wedstrijden van periode 2 (na verlof). Voor de einduitslag nemen we de uitslag van periode 1 + de uitslag van periode 2. 
PERIODE 1 + PERIODE 2 = EINDUITSLAG
Vanaf dit jaar zal je in het klassement steeds de einduitslag kunnen volgen, vorig jaar was dit per periode met op het einde een totaaluitslag.

Voor het regelmatigheidscriterium verandert er wel veel.
Voor het regelmatigheidscriterium tellen alle wedstrijden vanaf het begin van het jaar maar mag je de slechtste laten vallen. 
ALLE WEDSTRIJDEN - DE SLECHTSTE = EINDUITSLAG


Geplaatst op 18-01-2016. Wijzigingen i.v.m. het teamklassement..

Met een jaar vertraging gaan we dit jaar de senioren (heren +50 jaar) in de teamuitslag opnemen. Naast de dames en heren zullen we met de senioren dus een derde categorie hebben. Van de categorie heren nemen we niet meer de 3 beste maar slecht de 2 beste uitslagen deze categorie noemen we de standaard categorie.   

Bij het aanvragen van een startnummer zal je een categorie moeten kiezen:
1) standaard: in deze categorie mag iedereen inschrijven.
2) senioren: in deze categorie mogen alleen heren of dames ouder dan 50 jaar inschrijven.
3) dames: In deze categorie mogen alleen dames jonger dan 50 jaar inschrijven.

Een club met meerdere 50 plussers kan nu kiezen of deze renners bij de senioren of de standaard categorie inschrijven. Het is zelfs mogelijk dat een damesclub een volledig team kan samenstellen als ze minstens 2 dames in de standaard categorie zetten, 1 dame (+50) bij de senioren en 1 dame bij de dames.

Na inschrijven mag je uw teamsamenstelling nog steeds wijzigen tot het einde van de eerste periode. Vanaf de tweede periode mag er niets meer aan de teamsamenstelling gewijzigd worden.

Voor de daguitslagen van de teams nemen we per team de beste uitslagen van;
Standaard: De 2 beste uitslagen uit het totaalklassement. 
Senioren:   De beste uitslag van de alle senioren.
Dames:     De beste uitslag van alle dames.


Geplaatst op 11-01-2016. GEZOCHT:  Club voor organisatie wedstrijd Herent.

MEDEDELING
Betreffende de ATB Cross te Herent op zondag 18 september 2016.
Door omstandigheden kunnen de mensen van "MTB Challenges" niet de nodige tijd vrij maken om in te staan voor de organisatie
van de ATB wedstrijd te Herent. Indien er clubs interesse hebben om de ATB wedstrijd in Herent te organiseren kunnen deze
zich via email melden bij "MTB Challenges" en dit op volgend email adres mtbchallenges@telenet.be
MTB Challenges wil en zal een eventuele geïnteresseerde club zeker de nodige informatie bezorgen en helpen bij het
leggen van de contacten en het aanvragen van de toelatingen bij het Gemeentebestuur van Herent en het Agentschap Natuur & Bos. Hopelijk kan de wedstrijd in Herent, dewelke toch een zeer mooi parcours is, zo op de kalender blijven.


Geplaatst op 21-12-2015. Verschil Indeling Dessel t.o.v. herverdeling.

Dit jaar hebben we voor de eerste keer onmiddellijk na de laatste wedstrijd een eindhappening georganiseerd. Omdat dan alle klassementen klaar moeten zijn telde deze wedstrijd alleen als gereden wedstrijd (belangrijk voor geel nummer in 2016) maar verder voor geen enkel klassement. 

Waarom dit een speciale wedstrijd was.   
1) Voor nieuwe deelnemers is het vaak zeer moeilijk om een juiste klasse te kiezen met gevolg dat ze soms een klasse te hoog kiezen en in de loop van het jaar niet meer mogen afzakken. 
2) Renners die afgelopen seizoen goed hebben gepresteerd moeten een klasse opgaan maar twijfelen soms of ze een klasse hoger wel aankunnen. 

Omdat bij onze laatste wedstrijd dit seizoen alle klassementen al afgewerkt waren hebben we van deze wedstrijd gebruik gemaakt om iedereen al eens kennis te laten maken met een klasse naar keuze. Om de indeling van volgend jaar zo goed mogelijk te benaderen hadden we al een voorlopige herverdeling uitgewerkt. Het was uiteraard de bedoeling dat de meeste renners de voorlopige herverdeling ook volgden wat de meeste renners ook gedaan hebben. Nieuwe deelnemers mochten voor één keer met een dagvergunning een klasse kiezen om een idee te hebben waar ze volgend seizoen willen starten. Renners die moeten opgaan konden al eens in een hogere klasse testen. Maar speciaal voor de beginnende dames of senioren was er de nieuwe F klasse. De snelheid in deze klasse is nu voldoende laag ook deze renners een kans te geven. 

Voor alle duidelijkheid is de herverdeling voor 2016 niet helemaal gelijk aan de indeling van Dessel.
De grootste verschillen zijn;
  • Bij de opmaak van de klassenherverdeling voor de wedstrijd van Dessel hebben we voor de 2de periode slechts 3 wedstrijden genomen omdat Dessel meetelde als gereden wedstrijd. Gevolg is dat na Dessel enkele renners geen 4 wedstrijden hebben gereden in deze 2de periode. Zij komen dus niet meer in aanmerking voor een geel startnummer volgend jaar.
  • De extra F klasse heeft de klassen grondig gewijzigd. Zo hebben we verschillende renners die pas van E naar D zijn moeten opgaan in de D klasse laten staan. Tegelijkertijd hebben we meer dan 20 renners van de D klasse naar de E klasse laten afzakken. Dit was niet helemaal juist en hebben daarom in Dessel deze renners al terug in de E klasse laten starten. We hebben voor volgend seizoen alle renners die de 2de periode van E naar D zijn opgegaan terug naar de E klasse gezet. Het gaat om volgende renners; Peter Elens, Gunther Janssen en Noor Theuws. Noor heeft zelf al aangegeven dat ze in de D klasse wil blijven wat zeer knap en ambitieus is maar ik ben ervan overtuigd dat ze dit goed gaat doen, alle respect Noor.  
  • Uiteraard is er onze kampioen van de E klasse Luc Van Herk die t.o.v. andere renners in Dessel wel nog steeds in de E klasse mocht vertrekken. Hier is duidelijk veel reactie op gekomen deels terecht maar ook deels onterecht. Enerzijds is Luc pas vorig jaar bij ATB cross gestart en was echt geen hoogvlieger. Na veel trainen en een nieuwe MTB is Luc dit jaar enorm gegroeid en ook de verdiende kampioen geworden. Anderzijds heeft Luc nog een groei marge waardoor hij in de D klasse zeker zijn mannetje zal kunnen staan.
Op een handvol renners na is de indeling van Dessel dezelfde gebleven als de indeling voor 2016. 
De renners hebben dus in Dessel al een goed idee van de snelheid voor hun klasse volgend seizoen. We raden dan ook alle renners aan om de herverdeling te volgen maar verplichten niemand. Renners die willen afzakken kunnen nog steeds een wit nummer aanvragen en een klasse afzakken. Uiteraard zullen zij net als alle witte nummers moeten opgaan als ze vooraan eindigen.          


Geplaatst op 20-12-2015.  Gele startnummers.

Vanaf 1 februari kan iedereen een startnummer voor 2016 aanvragen.
De deelnemerslijst voor 2016 staat klaar om vanaf 1 februari verder aan te vullen. 
De URL van de deelnemerslijst is dezelfde als deze van 2015 dus als je de deelnemerslijst op de website van uw club gebruikt zal deze automatisch door de nieuwe deelnemerslijst overgenomen worden.

Op de deelnemerslijst staan voorlopig alleen de deelnemers die vorig jaar een volledig kampioenschap hebben gereden (min. 4 wedstrijden per periode). De volgorde is volgens het kampioenschap 2015. De klassen kunnen een beetje door elkaar staan omdat we voor de herverdeling een andere formule gebruiken. Heb jij dit seizoen een volledig kampioenschap gereden controleer dan even of je ook effectief op de deelnemerslijst staat. Is dit niet het geval graag reageren voor 1 januari naar atbcross@gmail.com
Om zeker te zijn van uw geel startnummer moet je een nieuw nummer aanvragen tijdens de maand februari. Wil je een klasse hoger starten dan nu staat aangegeven dan mag je dit doorgeven. Een klasse afzakken mag ook maar dan moet je wel een nieuw wit startnummer aanvragen en moet je zoals elke nieuwe deelnemer opgaan als je vooraan eindigt. 
Vanaf 1 maart schrappen we de gele nummers van de renners die een wit nummer hebben aangevraagd en de renners die hun nummer voor 1 maart zijn vergeten aan te vragen. Hierdoor schuiven alle renners enkele plaatsen naar boven. 
      


Geplaatst op 10-11-2015.  TE KOOP.

Toon van Hout startnummer 77  B klasse biedt te koop aan;

Merida Big Ninety-Nine 2014 team uitvoering frame full carbon 19" 
Derailleurs voor + achter incl. shifters Shimano xtr 3 x 10 speed.
Crankstrel Rotor 42-33-22 met Chris King bottom bracket.
Wielen Notubes ZTR Crest met Chris King naven build by Ernie Frieke, cassette 13-27.
Voorvork Rock Shox Sid XX met hydraulische lock out.
Demper Rock Shox Monarch XX met hydraulische lock out.
Vraagprijs € 3.000,-  Nieuwe vraagprijs: €2500.- 
Is te koop wegens aanschaf Merida Ninety-Six. Interesse, neem contact op met toonenliavanhout@hotmail.com of +31 6 53 39 79 74 
 


Geplaatst op 28-10-2015.  TE KOOP.

Luc Nuydens startnummer 189 D klasse biedt te koop aan;
Scott RC Spark maat small 27.5 inch.
Model 2014 - eerste ingebruikname 2015
Voorvork:  Rock Shok SID RLT.3
150/100 mm as
Veerweg 120/110/100
ZTR Crest velgen / DT Swiss naven
volledig afgemonteerd: XT
Schakel en achterderailleur:  XTR
Gewicht:  10.90 kg
Vraagprijs:  3750 €   Nieuwe vraagprijs: €3000.- 

Interesse?? 
Neem vrijblijvend contact op met Luc Nuydens email: info@globcards.be


Geplaatst op 21-10-2015. Foto's eindhappening.

Klik HIER voor enkele foto's van de eindhappening met dank aan  Gert Vervecken.
www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg

Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos