Home - nieuws

Alle startnummers voor 2017 zijn weg. 
Alle niet afgehaalde startnummers komen vanaf week 27 terug vrij voor nieuwe deelnemers. 
http://www.donckersgevelvloer.be/


www.sponser.nu

www.g-bikes.be

 
 
 
 Geplaatst op 25-06-2017. Voorlopige uitslag.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van RAVELS.  Geplaatst op 22-06-2017. Foto's MOERGESTEL.

Klik hier voor extra foto's van de D klasse te MOERGESTEL met dank aan Marcel Hendriks.


Geplaatst op 19-06-2017. Opgaan volgende wedstrijd.

Moeten opgaan na MOERGESTEL.

- F klasse:   
niemand 

- E klasse:   
585 Schoonus Jarno
473 Grol Gijs

- D klasse: 
441 Hermsen Roel (vrijwillig)
 
- C klasse: 
425 Vandevijver Olivier

- B klasse: 
niemand Geplaatst op 19-06-2017. Foto's MOERGESTEL.

Klik hier voor foto's van MOERGESTEL met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 18-06-2017. Voorlopige uitslag.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van MOERGESTEL.  


Geplaatst op 12-06-2017. Opgaan volgende wedstrijd.

Moeten opgaan na DESSEL.

- F klasse:   
niemand 

- E klasse:   
233 Smets Wim

- D klasse: 
394 Severyns Stijn (vrijwillig)
 
- C klasse: 
297 Mariën Stijn

- B klasse: 
761 De Rooy Andy 


Geplaatst op 9-06-2017. Flyer wedstrijd RAVELS.Geplaatst op 9-06-2017. Oproep tot sportief gedrag.

ATB cross is een recreatieve competitie wat wil zeggen dat iedereen op een aangename en sportieve manier moet kunnen fietsen. Voor sommigen is het bezig zijn i.p.v. in de zetel te liggen en voor andere is het niet toegeven aan het ouder worden. Elke reden is goed om te bewegen en in conditie te blijven.  

Bij deze wil ik nog eens aan alle renners vragen om zich niet te snel te laten meeslepen in het "wedstrijdverhaal" maar te genieten van het rijden op de prachtige parcours die onze clubs telkens opnieuw netjes voor iedereen klaar maken.

Sommige klassen zijn dit jaar zeer groot waardoor het de eerste ronde soms wat file rijden is maar probeer ook dan kalm te blijven. Ook de A en B klasse graag een beetje respect voor elkaar. Na enkele ronden geraken deze klassen natuurlijk door elkaar. Als A renner moet je niet stoppen om de eerste van de B klasse te laten passeren maar geef hen wel de ruimte waar het kan. Als renner van de B klasse ga geen A renner passeren waar het niet kan maar je mag de A renner wel op een vriendelijke manier verwittigen dat je hem wil passeren. 

Om positief af te sluiten nog dit. Jaarlijks zien we nieuwe renners die na enkele weken hun concurrenten meer zien als vrienden dan concurrenten en dan wordt het pas echt aangenaam biken. Dit is ook steeds meer op zaterdag al te merken. Jaarlijks komen er enkele caravans en mobilhomes bij wat stilaan een leuke bende begint te worden. 


Geplaatst op 4-06-2017. Opgaan volgende wedstrijd.

Moeten opgaan na MEER.

- F klasse:   
347 Venter Marius
330 Tielens Peter

- E klasse:   
707 Hendrickx Tom

- D klasse: 
niemand

- C klasse: 
318 Van Camp Gieljan
82 Aerts Seppe (vrijwillig)

- B klasse: 
260 Benoy Maxim
492 Nooyens Sander


Geplaatst op 24-04-2017. Foto's MEER.

Klik hier voor foto's van MEER met dank aan Lindsey Pareyns.

Klik hier voor foto's van MEER met dank aan Paul Van Riel en Katrien Kegels.Geplaatst op 3-06-2017. Voorlopige uitslag.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van MEER.  Geplaatst op 2-06-2017. Tussenstand klassementen.

REGELMATIGHEIDSCRITERIUM: 

In het regelmatigheidscriterium staan alle renners volgens oplopende punten. De punten is een optelling van alle uitslagen min de slechtste uitslag. De tweede periode loopt deze tussenstand gewoon verder. Deze tussenstand bepaalt ook uw startpositie. 


KAMPIOENSCHAP:

In het kampioenschap staan momenteel alle renners die nu al 6 wedstrijden zijn gestart. 6 wedstrijden omdat je per periode minstens de helft van de wedstrijden moet gereden hebben. Voor de eerste periode zijn dit 6 wedstrijden.


ZEER BELANGRIJK:

ELKE WEDSTRIJD IS EEN ANDERE ORGANISATIE. DEZE "LOSSE" WEDSTRIJDEN WORDEN OP DE ATB CROSS WEBSITE SAMENGEBRACHT TOT 1 KLASSEMENT.

Fouten in uitslag: Controleer steeds na uw wedstrijd ter plaatsen de uitslag. Zie je fouten ga deze dan NIET op mail zetten maar zeg dit daar ter plaatsen. Heb je een fout over het hoofd gezien dan mag je deze nog wel doormailen tot 24 uur na de wedstrijd maar het is geen garantie dat ik de fout kan vinden en dan de uitslag blijven zoals doorgegeven. Top 3 van de meeste fouten zijn vergeten DNF aan te vullen, gedubbelde renners en slecht leesbare nummers. Conclusie ben je gedubbeld en niet aangekomen controleer dan zeker de uitslag en zeg onmiddellijk de fout zodat deze nog aangepast is voor ze op de website komt. Zie ook dat je nummer vlak is en niet rond je kabels naar beneden is getrokken.

Ongeval: Vraag in geval van een ongeval met letsel aan de organiserende club een formulier "Ongevalaangifte VWB" maar zeker ook een formulier "Bewijs van deelname". Om een dossier te openen stuur je deze beide formulieren naar de verzekering van de VWB. 

Wedstrijdincident: Je mag een wedstrijdincident zoals zeer gevaarlijk maneuver, een gedeelte van het parcours afsnijden of zelf handgemeen melden bij de organiserende club. De club mag een strafmaat opleggen zoals enkele plaatsen achteruit zetten of zelfs gewoon DNF invullen. Komt dezelfde renner wekelijks in opspraak dan kunnen we extra strafpunten in de regelmaat toevoegen, een klasse hoger zetten of bij geen verbetering startnummer intrekken. In de realiteit is dit zeer moeilijk omdat je beide partijen moet spreken of getuigen moet hebben. De getuigen moeten uiteraard onpartijdig zijn zoals andere leden van de organiserende club.  
   


Geplaatst op 26-04-2017. Flyer Moergestel 2017.Geplaatst op 25-04-2017. Verloren voorwerpen.

Volgende voorwerpen zijn nog niet afgehaald of in Reusel gevonden.

- Een zadeltasje met inhoud.
- Een huissleutel met lederen sleutelhanger.
- Een losse huissleutel.
- Shimano fietsschoenen maat 40

Alle gevonden voorwerpen zijn steeds af te halen bij de inschrijving van de volgende wedstrijd.


Geplaatst op 24-04-2017. Wedstrijd Bladel gaat niet door.

Heb net bericht gekregen dat de wedstrijd van Bladel dit jaar niet door kan gaan.


Geplaatst op 24-04-2017. Foto's Reusel.

Klik hier voor foto's van Hapert met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 20-04-2017. Verkenninghesjes.

Het parcours verkennen tijdens een andere wedstrijd is van begin af een moeilijke discussie geweest. Voorzien we tussen de wedstrijden enkele trainingstijden of niet. De laagste klassen zijn grote voorstander omdat zij hiervan het meeste hinder ondervinden. De hoogste klassen willen dit niet omdat hun wedstrijd anders te laat gereden wordt. Deze discussie gaat nog een stap verder als de supporters zeggen dat zij niet altijd verschil zien tussen de renners in wedstrijd en verkenners. 

3 jaar geleden was er een voorstel om de verkenners met fluo hesjes te laten rijden. In eerste instantie een gek voorstel maar de vraag naar deze hesjes nam alsmaar toe en iedereen zag hier het voordeel van. De supporters zien duidelijk wie aan het verkennen is, de renners in wedstrijd zien duidelijk dat ze een verkenner inhalen of dat ze naar een verkenner toe rijden i.p.v. een renner in wedstrijd, de verkenners zelf worden sneller verwittigd in geval ze even niet opletten, de A B en C klassen lopen niet in tijd uit door extra trainingstijden, de nummers moeten niet meer afgeplakt worden en de noteerders van de uitslagen zien duidelijk wie in wedstrijd is.

Met al deze argumenten is het gek voorstel helemaal niet zo gek daarom een eerste test afgelopen jaar in Heusden met dank aan onze sponsor DONCKERS gevel, vloer en tegelwerken. Tijdens deze wedstrijd alleen maar positie reacties, na de wedstrijd enkele opmerkingen dat hun shirt niet te zichtbaar was. We hebben nu 200 hesjes laten drukken zonder sponsor op de rug. Iedereen kan nu voor 5 euro een hesje aanschaffen en zelf je persoonlijke sponsor op de achterkant laten drukken waardoor dit probleem ook opgelost is.

Iedereen kon een hesje gratis krijgen zolang de voorraad strekt. Na Heusden Zolder vorig jaar, het afhalen van de nummers in Ravels en de eerste wedstrijd in Hapert zijn we afgelopen zondag in Beverlo net door onze voorraad heen. Meer dan 500 hesjes zijn er al verdeeld. 

Vanaf nu is het enkel mogelijk om een hesje zonder reclame te kopen voor de prijs van 5 euro. Dit wil zeggen dat alle nieuwe renners maar ook alle andere renners die graag een extra hesje willen deze bij de inschrijving kunnen aanschaffen.   

Het is ook mogelijk om een bedrukt hesje te kopen met je nummer, naam of sponsor op de achterkant. Hiervoor mail je best naar martijn@grefix.nl           


Geplaatst op 12-04-2017. Foto's Beverlo.

Klik hier voor foto's van Hapert met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 11-04-2017. Nogmaals herhalen.

Nogmaals even herhalen.

Na uw eerste deelname mag je geen klasse meer afzakken. Een klasse opgaan mag altijd maar dan moet je dit via e-mail melden en steeds voor de woensdag voor uw volgende wedstrijd, niet de wedstrijddag zelf.  

Haal altijd je startnummer van je fiets tijdens transport op een fietsrek achteraan je auto. 


Geplaatst op 11-04-2017. Gevonden in Hapert.

Tijdens de wedstrijd van Hapert zijn er enkele verloren voorwerpen afgegeven.

1) Een sleutel met lederen sleutelhanger.
2) Een zadeltasje van Syncros met binnenband en bandenlichters.
3) Een zakje van het merk Quechua met identiteitskaart en geld.

Wij danken de eerlijke vinders. De eigenaars kunnen hun goederen komende zondag in Beverlo bij de inschrijving afhalen.
 


Geplaatst op 2-04-2017. Woensdag 5/04 nieuwe kans afhalen startnummers en hesjes.

Ondanks de late bekendmaking zijn er vandaag toch 161 startnummers in Ravels afgehaald waarvoor dank. Dit zal de drukte bij de inschrijving volgende week zondag zeker deels oplossen. Het was beter als we hier enkele weken vroeger al mee begonnen waren maar door omstandigheden waren de startnummers pas deze week vrijdag klaar. Alle renners die hun nummer al hebben afgehaald mogen zondag in Hapert onmiddellijk gaan inschrijven en niet meer aanschuiven voor een nummer.

Woensdagavond 5 april tussen 18:00 en 20:00 uur voorzien we een laatste kans om uw startnummer en hesje af te halen op dezelfde locatie als vandaag.

Belangrijke info i.v.m. de startnummers;

Vergeet zondag je nummer en hesje niet mee te brengen.    

Je mag je nummer niet kleiner knippen.

Laat je nummer niet op je MTB hangen tijdens transport op een fietsrek.

 Het afhalen van je startnummer kan elke wedstrijd en dit gedurende de volledige de eerste periode.         


Geplaatst op 31-03-2017. Afhalen startnummers en hesjes.

Om het aanschuiven bij de inschrijving van de eerste wedstrijd in Hapert zoveel mogelijk te beperken kan je nu zondag 2 april uw startnummers al afhalen in de kantine van de ATB club van Ravels. Vanaf dit jaar mag je alleen verkennen met een ATB cross hesje aan. De renners die vorig jaar in Heusden niet aanwezig waren en dus ook nog geen hesje hebben ontvangen kunnen hier ook gratis een hesje krijgen (zolang de voorraad strekt).  Team die graag zelf hesjes laten drukken kunnen hesjes bestellen zonder reclame. Je bezoek kan perfect gecombineerd worden met een training op het mooie vaste ATB trainingsparcours.

Het parcours is gelegen in het Sportpark aan de Raaftuinweg in Ravels waar ook jaarlijks onze ATB cross georganiseerd wordt.

Van 9:30 tot 12:00 uur zal iemand in de kantine aanwezig zijn om de nummers en hesjes te verdelen. Trainen kan gans de dag.  

Het afhalen van je startnummer kan elke wedstrijd en dit gedurende de eerste periode. Vanaf de tweede periode zullen de niet afgehaalde nummers opnieuw vrijkomen voor nieuwe deelnemers.

    


Geplaatst op 24-03-2017. Alle startnummers voor 2017 zijn weg.

Alle startnummers voor seizoen 2017 zijn weg. Iedereen kan zijn nummer ophalen tijdens de eerste periode. Vanaf de tweede periode komen de niet afgehaalde nummers terug vrij en kunnen nieuwe deelnemers alsnog een startnummer aanvragen voor de tweede periode. Geplaatst op 23-03-2017. Aanvraag startnummer stopgezet.

Momenteel zijn er voor dit seizoen nog maar 10 startnummers te verdelen terwijl er nog 27 aanvragen in de wachtlijst staan.

Vanaf nu kan je online geen aanvraagformulier meer invullen.  


Geplaatst op 17-03-2017. Opgelet de 2de wedstrijd te Beverlo gaat door op paasmaandag.Geplaatst op 19-02-2017. Maximum 800 startnummers voor 2017.

Voor dit seizoen voorzien we totaal maximum 800 startnummers. Dit wil zeggen dat iedereen nog een startnummer kan aanvragen tot alle 800 nummer weg zijn. 

De gele nummers kunnen afgehaald worden vanaf de eerste t/m de laatste wedstrijd. De witte nummers kunnen afgehaald worden tot einde periode 1 (t/m week 27). Vanaf periode 2 komen de niet afgehaalde witte nummers terug vrij voor nieuwe renners. 


Geplaatst op 16-02-2017. Nog 50 dagen.

 


Geplaatst op 30-01-2017. Startnummer aanvragen.

Vanaf 1 januari tot 1 februari kan iedereen onbeperkt een startnummer voor het seizoen 2017 aanvragen. Vanaf 1 februari ronden we het aantal aanvragen af en vanaf dan kan je nog een startnummer aanvragen tot einde voorraad.  

GELE NUMMERS:
De renners die een geel startnummer kunnen krijgen staan nu al met naam en klasse in de deelnemerslijst op volgorde volgens het kampioenschap van afgelopen jaar. Je zal zien dat de klassen soms door elkaar staan, dit komt omdat de herverdeling is gemaakt op basis van een beperkt aantal wedstrijden. Het is dus mogelijk dat iemand moet opgaan terwijl enkele collega's die in het kampioenschap hoger gerangschikt staan niet moeten opgaan. Na het invullen van het aanvraagformulier worden de gegevens in de deelnemerslijst verder aangevuld. Pas na ontvangst van betaling is uw startnummer definitief. Voor de gele nummers is de snelheid van inschrijven niet bepalend voor de volgorde van hun startnummer.  Het is wel belangrijk dat de het aanvraagformulier inclusief de betaling ontvangen is voor 1 februari. Gele nummers die in januari niet zijn aangevraagd en betaald komen te vervallen en worden automatisch witte nummers indien er op dat moment nog nummers in voorraad zijn.    

WITTE NUMMERS:
De witte nummers (renners die vorig jaar geen volledig kampioenschap hebben gereden en nieuwe deelnemers) kunnen ook gewoon vanaf 1 januari een startnummer aanvragen. Na het invullen van het aanvraagformulier komen alle witte nummers helemaal onderaan de deelnemerslijst op een wachtlijst te staan, pas als hun betaling ontvangen is sluiten zij onderaan de deelnemerslijst aan.


IEDEREEN:
Bij het invullen van het aanvraagformulier is het belangrijk dat je uw gegevens juist invult omdat deze zonder controleren naar de deelnemerslijst worden gekopieerd. Denk hierbij ook zeker aan uw teamnaam, een extra streepje of punt in je teamnaam is voor de computer een ander team. Merk je dit pas later op mag je een mailtje sturen en passen we dit later aan.

Na het invullen van uw aanvraagformulier kan het maximum 3 dagen duren voor je ook effectief in de deelnemerslijst komt te staan.
Na het overmaken van uw betaling kan het maximum een week duren voor dit in de deelnemerslijst is aangepast. 
 
  


Geplaatst op 30-01-2017. Wijzigingen voor 2017.

Hieronder de 3 belangrijkste wijzigingen voor 2017.    

Probleem 1: Om komend seizoen een geel startnummer te bekomen had je afgelopen jaar een volledig kampioenschap moeten rijden wat overeenkomt met 5 wedstrijden per periode. Dit wil zeggen 5 wedstrijden voor en 5 wedstrijden na het Belgisch bouwverlof. Afgelopen jaar was dit vooral voor onze Nederlandse renners niet eenvoudig omdat het Belgisch bouwverlof vroeger is dan het bouwverlof van Zuid Nederland. De tweede periode zijn er minder wedstrijden en door verlof kwamen voor hen ook nog enkele wedstrijden te vervallen. 
Wijziging: Voor 2017 nemen we alle weken van het zomeruur en delen deze door 2. De eerste helft zijn alle wedstrijden van periode 1 en de tweede helft zijn alle wedstrijden van periode 2.  Voor het kampioenschap moet je per periode minstens de helft van de wedstrijden rijden. Vallen er wedstrijden weg dan zullen ook het aantal wedstrijden voor het kampioenschap afnemen.  

Probleem 2: Vooral de eerste wedstrijden zijn de klassen zeer groot, sommige klassen zelfs tot ± 90 renners. Hiervan krijgen de eerste 50 renners punten in het klassement. Dit is niet echt motiverend voor de renners na plaats 50. 
Oplossing: Voor 2017 zullen we het puntenaantal aanpassen.
Een overzicht van 2016 en 2017
 2016 2017
 Punten oplopend van plaats 1 t/m 50. Punten oplopend van plaats 1 t/m 60.
 Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 55 punten. Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 65 punten.
 Gestart maar niet gefinisht (DNF) 60 punten. Gestart maar niet gefinisht (DNF) 70 punten.
 Iemand die niet aanwezig is (DNS) 80 punten. Iemand die niet aanwezig is (DNS) 100 punten.


Opmerking 3: Op afstand is het niet altijd duidelijk wie in wedstrijd of aan het verkennen is. Er is ook al meermaals aangegeven dat dit ook voor de renners zeer vervelend is. 
Oplossing: Deze opmerking komt al 3 jaar na elkaar terug. Of we lassen extra oefenritten in voor de verkenners of de verkenners rijden met dezelfde duidelijke fluo hesjes. De extra oefenritten was geen probleem voor de klassen die als eerste moesten rijden maar voor de rest was dit geen optie omdat hun wedstrijd daardoor naar de late namiddag verschoof. In Heusden hebben we al een eerste test gedaan met fluo hesjes. Dit was een groot succes. Slechts één opmerking was de persoonlijke sponsoring. Belangrijk is dat iedereen met dezelfde hesjes gaat verkennen anders gaat het effect van de hesjes verloren. We gaan dus volgend seizoen allemaal met dezelfde hesjes verkennen maar geven de mogelijkheid om tegen betaling een persoonlijke sponsor op de hesjes te laten drukken. 


Geplaatst op 25-12-2016. Deelnemerslijst 2017.

klik hier voor de deelnemerslijst voor 2017. 
www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg


Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos