Home - nieuws


https://sites.google.com/site/atbcross/home/logo_nodrugs_vert_blue.jpg?attredirects=0

www.sponser.nu

www.g-bikes.be

 
 
 
 Geplaatst op 4-03-2015Laatste 50 startnummers.

 Nog 50 startnummers kunnen aangevraagd worden.


Geplaatst op 1-03-2015. 800 startnummers.

1 maart is de afsluitdatum waar iedereen onbeperkt een startnummer heeft kunnen aanvragen. 
260 rijders kwamen in aanmerking voor een geel startnummer. Ze moesten dan wel een nieuw nummer aangevraagd hebben voor 1 maart. 96% van de rijders heeft dit ook gedaan wat opmerkelijk veel is. 4% heeft voor een lagere klasse gekozen en krijgen een wit nummer of zijn gewoon vergeten een nummer aan te vragen.    

722 rijders staan nu al definitief op de deelnemerslijst en 47 kandidaat rijders staan nog in de wachtlijst. Samen zijn dat 769 rijders. Als we dit getal naar boven afronden dan komen we voor dit jaar op maximum 800 rijders.

Bij alle rijders die nu in de deelnemerslijst staan, staat in de laatste kolom OK in een groen. Voor deze rijders is alles in orde. Hun nummer zal klaar liggen bij de inschrijving van hun eerste wedstrijd en dit tot en met de wedstrijd van Heusden Zolder (verlofperiode). Tijdens de verlofperiode zullen de niet afgehaalde nummers zonder terugbetaling verder verdeeld worden aan rijders die nog geen nummer hebben. Kan je door omstandigheden voor de verlofperiode niet deelnemen dan mag je ook als toeschouwer uw nummer komen ophalen aan de inschrijfstand van één van de wedstrijden voor het verlof.       

De rijders die nu nog steeds onderaan de deelnemerslijst in de wachtlijst staan zijn niet zeker van een startnummer. In de laatste kolom achter hun naam staat NOK in het rood. Alle nieuwe deelnemers die nu nog een startnummer aanvragen en ook onmiddellijk betalen kunnen voor de rijders komen die in de wachtlijst staan. Hierdoor zullen waarschijnlijk enkele rijders die nu in de wachtlijst staan geen nummer hebben.  

Als je aan een ATB CROSS wilt deelnemen is het nu echt 5 voor 12.
800 nummers op = op  


Geplaatst op 24-02-2015Laatste dagen om een startnummer aan te vragen.

OPGELET:  Laatste dagen om een startnummer aan te vragen.

Om aan een ATB CROSS te kunnen deelnemen moet je een startnummer hebben.
Iedereen kan dit startnummer aanvragen vanaf 1 februari tot 1 maart.

Ook iedereen die recht heeft op een geel nummer moet voor 1 maart een nieuw startnummer aangevraagd hebben.  

Alle startnummers zijn pas definitief na betaling. 
De kandidaat deelnemers die nog steeds onderaan de deelnemerslijst op de wachtlijst staan zijn niet zeker van een startnummer. 


Geplaatst op 21-02-2015Opendeur G-bikes 6,7 en 8 maart.Geplaatst op 19-02-2015.  RUN_BIKE_RUN RAVELS.

ATB-Kempen organiseert weerom de ATB-Kempen challenge en dit op 18/19 april 2015

De inschrijvingen voor het evenement zijn reeds geopend.

Alle info en inschrijven vind je op www.atbkempen.be


Geplaatst op 29-01-2015Start inschrijving 1 februari.

Vanaf 1 februari kan iedereen een startnummer voor 2015 aanvragen.

Dus ook nieuwe deelnemers. Geplaatst op 1-12-2014. Enkele wijzigingen. 

Hieronder zie je al enkele wijzigingen voor komend seizoen.  

1)  Iedereen kan vanaf 1 februari een jaarnummer aanvragen. Deze nummers moeten voor het verlof afgehaald worden anders komen deze terug vrij voor andere rijders. Tijdens verlofperiode worden de niet afgehaalde nummers opnieuw verdeeld.

2)  Alle rijders met wit of geel nummer mogen maximum 1 klasse afzakken in een periode van 3 jaar. We gaan dit enkel controleren nadat we een klacht via e-mail hebben ontvangen. Dit wil zeggen dat dit enkel gevolgen zal hebben voor diegene die echt misbruik maken van de situatie.   

3)  Vanaf volgend seizoen zullen na elke wedstrijd een x-aantal witte nummers moeten opgaan. Dit zal dus niet meer zoals vroeger een x-aantal rijders uit vb. top 5 of top 10 zijn maar kijken we enkel naar de witte nummers. Afzakken heeft dus geen zin meer. 
 
4)  In alle klassen behalve de A klasse zal een rijder die als eerste 8 wedstrijden kan winnen zeker zijn van zijn kampioenentitel. Deze rijder zal dan ook een klasse moeten opgaan maar zal de titel in zijn vorige klasse behouden.  

5)  Vanaf volgend jaar is er geen Open klasse meer. Dit wil niet zeggen dat de clubs geen extra klasse meer kunnen toevoegen. Een plaatselijk kampioenschap, jeugd of meerurenwedstrijd zijn nog altijd mogelijk alleen zullen deze nooit meer samen met de A klasse rijden ook niet als er vb. maar 3 rijders voor deze extra klasse komen opdagen. 
 
6)  Bij de startopstelling zullen alle aanwezige rijders die zich aanbieden met MTB en in wieleroutfit genoteerd worden. Als er van deze lijst rijders niet finishen zullen ze als DNF genoteerd worden. Inschrijven alleen zal dus niet meer voldoende zijn. 

7)  Alle nieuwe senioren (+50) mogen pas naar de A-klasse als ze in de B klasse een wedstrijd kunnen winnen. 
Alle nieuwe dames (witte nummers) moeten starten in de E klasse en mogen pas naar de D klasse als ze een wedstrijd kunnen winnen, nadien kunnen ze naar de C klasse als ze een wedstrijd kunnen winnen in de D klasse, enz…
Als je een wedstrijd wint mag je nog dezelfde dag een klasse opgaan.
Deze aanpassing is nodig voor een correct en eerlijk teamklassement. 

Meer wijzigingen volgen ………..   


 Geplaatst op 22-11-2014. Uitslag enquête. 

Klik HIER voor een volledig overzicht van de reacties. Geplaatst op 4-11-2014. Deelnemerslijst 2015.

In het menu ''Deelnemers 2015''  staan alle rijders die een volledig kampioenschap hebben gereden en daardoor ook in aanmerking komen voor een geel nummer volgend seizoen. Je moet dan wel opnieuw een nummer aanvragen in de maand februari.

De volgorde van de rijders en nummers is volgens het volledig kampioenschap 2013. 
Dit is de uitslag van de eerste van de A klasse tot de laatste rijder van de E klasse onder elkaar.
Dit jaar waren er 167 rijders met een geel nummer voor 2015 kan dit oplopen tot 265 rijders. Dit wil zeggen dat er dit jaar veel meer rijders aan minimum 8 wedstrijden hebben deelgenomen. 
Het is je misschien al opgevallen dat de klasse die achter de rijders staan niet in oplopende volgorde staan maar alles door elkaar. Dit heeft volgende oorzaken.
 - Voor de herverdeling kijken we naar een beperkt aantal wedstrijden. Hierdoor moeten soms rijders opgaan die in het kampioenschap lager staan dan rijders die niet moeten opgaan. Hetzelfde voor de rijders die mogen afzakken. 
 - De heren +50 moeten alleen naar de A klasse als ze kampioen worden in de B klasse. Hetzelfde voor de heren +50 die nu nog in de A klasse rijden, zij mogen een klasse afzakken.
 - De dames moeten niet naar de C klasse.

OPGELET: De rijders die mogen afzakken moeten dit niet. Nu staan zij in de deelnemerslijst al een klasse lager maar bij het aanvragen van een nieuw nummer mogen zij een klasse hoger opgeven. 
  


Geplaatst op 4-11-2014. Opgaan - afzakken.

In het menu ''Opgaan + herverdeling'' staan nu de rijders die een klasse moeten opgaan en de rijders die een klasse mogen afzakken.

Zoals voorgaande jaren zullen ook nu weer veel rijders met deze herverdeling zeer tevreden zijn maar verschillende zullen ook nu weer teleurgesteld zijn.

Voor deze herverdeling gebruiken we niet het volledige kampioenschap maar slecht de 3 beste uitslagen. Hierdoor moeten soms rijders opgaan die dit niet hadden verwacht. Als je in het begin van het seizoen in het kampioenschap goed geklasseerd staat en je de tweede helft laat afzakken is het mogelijk dat je alsnog moet opgaan.   

In de herverdeling voor volgend seizoen zie je dat er veel rijders van de C klasse mogen afzakken en dat er veel rijders van de D klasse moeten opgaan. De reden hiervan is dat de D klasse dit jaar bijna even snel reden als de C klasse. Voor de rijders die dit jaar voor het eerst In de D klasse starten was de overgang van E naar D klasse eigenlijk te groot. Voor volgend jaar moet het verschil duidelijk kleiner worden. Omdat de D klasse ook de instapklasse is voor de heren onder de 40 jaar (witte nummers) mag de snelheid in de D klasse niet te hoog zijn.          
 


Geplaatst op 30-10-2014. Foto's eindhappening.Klik hier voor meer foto's van de eindhappening.   
Geplaatst op 2-10-2014. Geel nummer 2015 - Kampioenschap 2014. 

https://sites.google.com/site/atbcross/home/2014%20kampioenschap.jpg

Alle deelnemers die dit jaar een volledig kampioenschap (minimum 8 wedstrijden) hebben gereden komen in aanmerking voor een geel startnummer volgend seizoen. Zij moeten dan wel tijdens de maand februari 2015 een nieuw nummer aanvragen.  

Klik hier voor een overzicht van het volledig kampioenschap van de ABCDE klasse, team, dames en heren +50.    
A klasse
1337Meyvis Vincent
21Verhaegen Guido
32Lodewijckx Bart
4178Verboven Bert
510Ooms Lars


 
TEAM
1Nodrugs ATB team
2Sponser Sportfood Benelux
3ATB Team Rings Goirle
4Peerkes Bike Team
5Cyber12 MTB Team

DAMES
1Bollansee Nancy
2Greefs kelly
3Vanhoof Nele
4Quintens Hilde
5Leys Tamara

HEREN +50
1Bogaerts Jos
2Daems Paul
3Hoffmans Peter
4Damen Ton
5van Hout Toon
 

www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg


www.bovelo.beSubpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos
Comments