Home - nieuws

MAXIMUM 800 STARTNUMMERS VOOR SEIZOEN 2018
http://www.donckersgevelvloer.be/


www.sponser.nu

www.g-bikes.be

 
 
 
 Geplaatst op 13-03-2018.  Affiche 2de wedstrijd van het seizoen Beverlo.
Geplaatst op 10-03-2018.  Laatste 50 startnummers.

Er zijn momenteel minder dan 50 startnummer te verdelen. 

Als we de definitieve deelnemerslijst en de wachtlijst samentellen dan hebben we nu al meer dan 800 deelnemers. Je startnummer is pas definitief is na betaling. Niet elke renner die nu nog op de wachtlijst staat zal dus nog een startnummer kunnen bekomen. Los daarvan kan iedereen nog steeds een startnummer aanvragen, EERST IS EERST.


Geplaatst op 15-02-2018.  Maximum 800 startnummers.

Voor dit seizoen zullen we maximum 800 startnummers laten maken.

Iedereen kan dus nog een startnummer aanvragen zolang de voorraad strekt.

OP = OP


Geplaatst op 27-01-2018.  Einde aanvraag gele startnummers.

Vanaf 1 januari tot 1 februari heeft iedereen onbeperkt een startnummer voor het komende ATB cross seizoen kunnen aanvragen. Vanaf 1 februari ronden we het aantal startnummers af en laten we de nummer maken. Dit wil zeggen dat na 1 februari het aantal aan te vragen startnummers beperkt zal zijn. 

Alle renners die dit jaar in aanmerking komen voor een geel startnummer moeten voor 1 februari een startnummer aangevraagd en betaald hebben. Is hun betaling voor 1 februari niet ontvangen zal hun geel nummer geschrapt worden. Uiteraard kunnen zij na 1 februari nog steeds een wit startnummer aanvragen zoals iedereen.       

Ben je uw aanvraag gewoon vergeten en wil je je geel startnummer behouden stuur dan voor 1 februari een mail naar atbcross@gmail.com


Geplaatst op 1-01-2018.  Afzakken max 1 klasse.

Jaarlijks zijn er renners die t.o.v. vorig jaar een klasse willen afzakken. Dit kan alleen voor een wit nummer en MAXIMAAL 1 KLASSE ten opzichte van vorig jaar. Ik controleer niet elke inschrijving maar pas dit wel onmiddellijk aan als iemand me hiervan op de hoogte brengt. 

Bij deze dank voor de mails die ik tot nog toe heb ontvangen van wakkere lezers.      


Geplaatst op 31-12-2017.  Aanvraag startnummer + hesje.

Vanaf vorig seizoen is het verplicht om een ATB cross hesje aan te doen tijdens het verkennen. Het is de bedoeling dat iedereen hetzelfde type hesje aan doet, geen ander type of kleur anders is het straks opnieuw niet meer duidelijk wie aan het verkennen is. Bij het aanvragen van uw startnummer zal je ook een nieuw hesje kunnen bestellen. Renners die nog een hesje van vorig jaar jaar hebben is ook goed natuurlijk. De hesjes die je nu besteld zijn onbedrukt op de achterkant. Je mag hier eventueel uw naam of persoonlijke sponsors op laten drukken. DE VOORKANT MAG JE NIET BEDRUKKEN.

Nieuwe renners (witte nummers) komen na het aanvragen van een startnummer helemaal onderaan de deelnemerslijst in een wachtlijst te staan. Na ontvangst van betaling komen zij achter de gele nummers op de deelnemerslijst te staan. Vorig jaar was de reactie dat er iemand 5 minuten vroeger had ingeschreven dan zijn collega en in de deelnemerslijst toch achter hem stond. De aanvulling in de deelnemerslijst gebeurt vanaf 1 januari dagelijks en na enkele weken om de paar dagen. In het algemeen zal een renner waarvan de betaling snel ontvangen is ook gemiddeld vroeger op de deelnemerslijst komen te staan.     

 Geplaatst op 17-12-2017.  Definitieve wijzigingen.

De 3 belangrijkste wijzigingen die we vanaf heden doorvoeren zijn volgende;

1)  Alle renners die na de herverdeling mogen afzakken moeten terug opgaan na 3 podium plaatsen.
Reden: Het is niet de bedoeling om iemand te laten afzakken om in een lagere klasse te kunnen winnen maar wel om terug als middenmoot plezier te hebben aan het biken.

2) Heren jonger dan 40 jaar zullen geen startnummer in de F klasse kunnen aanvragen. De laagste klasse zal dus de E klasse zijn. 
Reden: Jaarlijks zien we nieuwe jonge renners in de F klasse starten maar de meeste moeten snel opgaan met de nodige reacties van de andere renners.    
In de E klasse starten zal voor de meeste nieuwe renners best meevallen omdat er veel renners met geel nummer van de E klasse naar de D klasse zijn moeten opgaan.   

Voor alle duidelijkheid, wie kan volgend seizoen in de F klasse starten;
- Alle heren ouder dan 40 jaar wit of geel nummer.
- Alle heren jonger dan 40 jaar die nu al met een geel nummer in de F klasse rijden en niet moeten opgaan.
- Alle heren jonger dan 40 jaar die mogen afzakken van de E klasse naar de F klasse.
- Alle dames (leeftijd of nummer geen belang)

Op het einde van het seizoen kunnen nog steeds renners jonger dan 40 jaar van de E naar de F klasse afzakken.
De F klasse is dus geen klasse voor heren ouder dan 40 jaar  + dames.  

3) Voor de teamuitslag zullen de dames + veteranen (+65 jaar) gelijkgesteld worden.
Tot dit jaar namen we voor de teamuitslag van elk team de 2 beste uitslagen uit de standaard categorie + de beste senior (+50) + de beste dame.
Volgend seizoen zal dit worden; de 2 beste uitslagen uit de standaard categorie + de beste senior (+50) + de beste dame of veteraan (+65).
Reden: Veel teams vinden geen dame om hun team te versterken. Aangezien we iedereen ongeacht hun leeftijd willen motiveren om te blijven sporten is dit een extra stimulans.   
 


Geplaatst op 17-12-2017.  Startnummer 2018.

Vanaf 1 januari tot 1 februari kan iedereen onbeperkt een startnummer voor seizoen 2018 aanvragen.

Let op!!!!!  Na 1 februari weten we hoeveel renners een startnummer hebben aangevraagd. We ronden het aantal nummers naar boven af en laten de nummers maken. Dit wil zeggen dat je na 1 februari nog steeds een startnummer kunt aanvragen maar dat het aantal startnummers zeer beperkt zal zijn. OP = OP.  

 


Geplaatst op 5-11-2017.  Wijzigingsvoorstellen.

Vanaf heden kunnen er geen wijzigingsvoorstellen voor volgend seizoen ingediend worden. We zullen nagaan welke voorstellen we volgend seizoen al kunnen toepassen.  


Geplaatst op 5-11-2017.  Deelnemerslijst 2018.

Het menu "Deelnemers 2017" is vervangen door het menu "Deelnemers 2018".  Je kan er nu al de voorlopige deelnemerslijst voor 2018 terug vinden. In de lijst staan alle renners die volgend jaar een geel startnummer kunnen bekomen als ze tijdens de maand januari een nieuw startnummer aanvragen. Renners uit deze lijst die na 1 februari een startnummer aanvragen zullen een wit nummer krijgen en worden uit de lijst met gele startnummers verwijderd, zij sluiten gewoon onderaan de deelnemerslijst aan zoals alle nieuwe inschrijvingen. De startnummers die nu voor de namen staan kunnen dus na 1 februari nog een beetje wijzigen. 

De volgorde van de startnummers is op basis van het kampioenschap + de uitslag van Retie waar elke deelnemer 5 punten heeft gekregen, ook de DNF.  De klasse achter de naam is op basis van de herverdeling waardoor de klassen door elkaar staan.        Geplaatst op 4-11-2017.  Lijst Opgaan - afzakken.

Nu we weten wie voldoende wedstrijden gereden heeft kunnen we ook een definitieve lijst gaan opstellen van alle renners die moeten opgaan of mogen afzakken.

Opgaan: Bij de renners die moeten opgaan houden we met verschillende zaken rekening maar het belangrijkste is dat de klassen zo ingedeeld zijn dat zo weinig mogelijk renners gedubbeld worden. 

Afzakken: Bij het afzakken dezelfde reden als bij het opgaan maar hier zijn enkele andere zaken ook zeer belangrijk. We maken het afzakken mogelijk voor renners die stilaan verminderen in snelheid door hun leeftijd, gezondheid, enz... Het afzakken is dus zeker niet de bedoeling om in een lagere klasse vooraan te kunnen rijden want daarvoor wil natuurlijk iedereen afzakken. Afzakken is dus voor een zeer beperkt aantal renners waarvan we zeker zijn dat deze in een lagere klasse nog steeds niet in de eerste helft van het deelnemersveld kunnen finishen. Om de groep renners die mogen afzakken een beetje uit te breiden was dit jaar het voorstel om enkele renners extra te laten afzakken onder voorwaarden. De voorwaarde is terug opgaan na 3 podiumplaatsen. Hier is positief op gereageerd maar gelijk de vraag als je toch zeker bent dat de renners zonder voorwaarde in een lagere klasse niet in de eerste helft finishen waarom dan niet iedereen onder voorwaarde laten afzakken. Dat is een theorie die klopt natuurlijk en als het voor iedereen daardoor duidelijker is zullen we dit ook toepassen. Dus nog eens voor alle duidelijkheid.

Alle renners die volgend seizoen mogen afzakken zullen na 3 podiumplaatsen in deze lagere klasse terug moeten opgaan. 

Een overzicht van alle renners die moeten opgaan of mogen afzakken staan zoals voorgaande jaren onder het menu "Opgaan + herverdeling".  Geplaatst op 2-11-2017.  .Lijst met gele nummers voor 2018

Na Retie weten we precies hoeveel renners er in aanmerking komen voor een geel startnummer in 2018. Dit zijn alle renners die minstens de helft van de wedstrijden per periode hebben gereden ( 6 wedstrijden in de eerste periode en 3 wedstrijden in de tweede periode).  

Klik HIER voor een overzicht van alle renners volgens oplopend startnummer.

Staat uw startnummer hier niet tussen en heb je toch voldoende wedstrijden gereden gelieve dan snel iets te laten weten. 


Geplaatst op 1-11-2017.  

Na een weekje vakantie en verbouwingswerken is mijn bureau eindelijk terug geïnstalleerd.  

Het eerste waar we werk van gaan maken is het verwerken van de uitslag van Retie. Door deze wedstrijd zullen er nu een 30 tal renners extra in aanmerking komen voor een geel startnummer volgend jaar. 


   


Geplaatst op 7-10-2017.  Meer nieuws vanaf 1/11.

Voorlopig nemen we een korte rustpauze tot 1/11.

Vanaf 1 november gaan we opnieuw van start met de definitieve herverdeling en maken we de nieuwe startlijst 2018 met alle renners die in aanmerking komen voor een geel startnummer.

  


Geplaatst op 24-09-2017.  Voorlopige uitslag RETIE.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van Retie.

De deelname is bij deze wedstrijd belangrijker dan de uitslag. Iedereen die aan deze wedstrijd heeft deelgenomen krijgt voor deze wedstrijd 5 punten in het klassement. Alleen het klassement voor de volgorde van de startnummers volgend seizoen. Controleer dus zeker dat je in de uitslag staat, plaats of zelfs DNF heeft geen belang. Deze wedstrijd telt ook mee als gereden wedstrijd voor een geel nummer volgend seizoen. Had je nog maar 2 wedstrijden gereden in de 2de periode dan heb je nu net voldoende met deze wedstrijd erbij.  Geplaatst op 13-07-2017. Update kalender.

Momenteel zijn er veel vragen over de wedstrijden van de tweede periode. Wat kan ik nu al met zekerheid zeggen.

Ik heb vandaag de bevestiging gekregen dat de wedstrijd van Herent niet zal doorgaan.

Zoals de meeste al weten gaat de wedstrijd van Hechtel gewoon door maar komt de organisatie grotendeels in handen van Bike Team Meerhout. Let op, deze wedstrijd gaat door op zaterdag.

De wedstrijd van Retie zal gewoon doorgaan maar deze organisatie zal grotendeels overgenomen worden door M&C Bikers Dessel.Geplaatst op 10-07-2017. Wijzigen samenstelling team.

Tijdens de eerste periode mochten renners van team veranderen en namen deze renners al hun punten mee naar hun nieuwe team.

Vanaf nu mogen nog steeds nieuwe renners aan een team toegevoegd worden, maar mogen geen renners die de eerste periode al hebben gereden nog van team veranderen.

De regel is noodzakelijk om de laatste wedstrijden de einduitslag niet helemaal te wijzigen.
 


Geplaatst op 1-07-2017. Laatste wedstrijd eerste periode.

Zoals we hier op deze nieuwspagina al op 30/01/2017 al hebben aangegeven moet je voor een geel startnummer volgend seizoen dit jaar een volledig kampioenschap hebben gereden. Voor een volledig kampioenschap moet je van elke periode minstens de helft van alle wedstrijden hebben gereden. 

We weten nu zeker dat de wedstrijd van Olen Buul komende zondag de laatste wedstrijd van deze periode zal zijn. Dit wil zeggen dat we de eerste periode 11 wedstrijden hebben. Minstens de helft is 6 wedstrijden dat iedereen moet gereden hebben deze periode. Als we naar het kampioenschap kijken dan zien we dat momenteel zonder de wedstrijd van komende zondag al 279 renners 6 wedstrijden hebben gereden wat zeer veel is.    


Geplaatst op 1-07-2017. Aanvraag startnummer 2de periode.

Iedereen die zijn startnummer nog niet heeft afgehaald zal dit zondag in Olen Buul ten laatste kunnen doen. Nadien worden de nummers verder verdeeld. Heb je je startnummer nog niet afgehaald maar wil je de 2de periode pas starten stuur dan een mailtje met de melding dat we dit nummer niet mogen verder geven.

Vanaf heden kan je onder het menu "Startnummer aanvragen" online een startnummer aanvragen zolang de voorraad strekt.

Voor de 2de periode mogen alleen heren ouder dan 40 jaar en dames een startnummer in de F klasse aanvragen.Geplaatst op 26-06-2017. Foto's RAVELS.

Klik hier voor foto's van RAVELS met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 22-06-2017. Foto's MOERGESTEL.

Klik hier voor extra foto's van de D klasse te MOERGESTEL met dank aan Marcel Hendriks.


Geplaatst op 19-06-2017. Foto's MOERGESTEL.

Klik hier voor foto's van MOERGESTEL met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 9-06-2017. Oproep tot sportief gedrag.

ATB cross is een recreatieve competitie wat wil zeggen dat iedereen op een aangename en sportieve manier moet kunnen fietsen. Voor sommigen is het bezig zijn i.p.v. in de zetel te liggen en voor andere is het niet toegeven aan het ouder worden. Elke reden is goed om te bewegen en in conditie te blijven.  

Bij deze wil ik nog eens aan alle renners vragen om zich niet te snel te laten meeslepen in het "wedstrijdverhaal" maar te genieten van het rijden op de prachtige parcours die onze clubs telkens opnieuw netjes voor iedereen klaar maken.

Sommige klassen zijn dit jaar zeer groot waardoor het de eerste ronde soms wat file rijden is maar probeer ook dan kalm te blijven. Ook de A en B klasse graag een beetje respect voor elkaar. Na enkele ronden geraken deze klassen natuurlijk door elkaar. Als A renner moet je niet stoppen om de eerste van de B klasse te laten passeren maar geef hen wel de ruimte waar het kan. Als renner van de B klasse ga geen A renner passeren waar het niet kan maar je mag de A renner wel op een vriendelijke manier verwittigen dat je hem wil passeren. 

Om positief af te sluiten nog dit. Jaarlijks zien we nieuwe renners die na enkele weken hun concurrenten meer zien als vrienden dan concurrenten en dan wordt het pas echt aangenaam biken. Dit is ook steeds meer op zaterdag al te merken. Jaarlijks komen er enkele caravans en mobilhomes bij wat stilaan een leuke bende begint te worden. 


Geplaatst op 24-04-2017. Foto's MEER.

Klik hier voor foto's van MEER met dank aan Lindsey Pareyns.

Klik hier voor foto's van MEER met dank aan Paul Van Riel en Katrien Kegels.Geplaatst op 2-06-2017. Tussenstand klassementen.

REGELMATIGHEIDSCRITERIUM: 

In het regelmatigheidscriterium staan alle renners volgens oplopende punten. De punten is een optelling van alle uitslagen min de slechtste uitslag. De tweede periode loopt deze tussenstand gewoon verder. Deze tussenstand bepaalt ook uw startpositie. 


KAMPIOENSCHAP:

In het kampioenschap staan momenteel alle renners die nu al 6 wedstrijden zijn gestart. 6 wedstrijden omdat je per periode minstens de helft van de wedstrijden moet gereden hebben. Voor de eerste periode zijn dit 6 wedstrijden.


ZEER BELANGRIJK:

ELKE WEDSTRIJD IS EEN ANDERE ORGANISATIE. DEZE "LOSSE" WEDSTRIJDEN WORDEN OP DE ATB CROSS WEBSITE SAMENGEBRACHT TOT 1 KLASSEMENT.

Fouten in uitslag: Controleer steeds na uw wedstrijd ter plaatsen de uitslag. Zie je fouten ga deze dan NIET op mail zetten maar zeg dit daar ter plaatsen. Heb je een fout over het hoofd gezien dan mag je deze nog wel doormailen tot 24 uur na de wedstrijd maar het is geen garantie dat ik de fout kan vinden en dan de uitslag blijven zoals doorgegeven. Top 3 van de meeste fouten zijn vergeten DNF aan te vullen, gedubbelde renners en slecht leesbare nummers. Conclusie ben je gedubbeld en niet aangekomen controleer dan zeker de uitslag en zeg onmiddellijk de fout zodat deze nog aangepast is voor ze op de website komt. Zie ook dat je nummer vlak is en niet rond je kabels naar beneden is getrokken.

Ongeval: Vraag in geval van een ongeval met letsel aan de organiserende club een formulier "Ongevalaangifte VWB" maar zeker ook een formulier "Bewijs van deelname". Om een dossier te openen stuur je deze beide formulieren naar de verzekering van de VWB. 

Wedstrijdincident: Je mag een wedstrijdincident zoals zeer gevaarlijk maneuver, een gedeelte van het parcours afsnijden of zelf handgemeen melden bij de organiserende club. De club mag een strafmaat opleggen zoals enkele plaatsen achteruit zetten of zelfs gewoon DNF invullen. Komt dezelfde renner wekelijks in opspraak dan kunnen we extra strafpunten in de regelmaat toevoegen, een klasse hoger zetten of bij geen verbetering startnummer intrekken. In de realiteit is dit zeer moeilijk omdat je beide partijen moet spreken of getuigen moet hebben. De getuigen moeten uiteraard onpartijdig zijn zoals andere leden van de organiserende club.  
   


Geplaatst op 25-04-2017. Verloren voorwerpen.

Volgende voorwerpen zijn nog niet afgehaald of in Reusel gevonden.

- Een zadeltasje met inhoud.
- Een huissleutel met lederen sleutelhanger.
- Een losse huissleutel.
- Shimano fietsschoenen maat 40

Alle gevonden voorwerpen zijn steeds af te halen bij de inschrijving van de volgende wedstrijd.


Geplaatst op 24-04-2017. Foto's Reusel.

Klik hier voor foto's van Hapert met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 20-04-2017. Verkenninghesjes.

Het parcours verkennen tijdens een andere wedstrijd is van begin af een moeilijke discussie geweest. Voorzien we tussen de wedstrijden enkele trainingstijden of niet. De laagste klassen zijn grote voorstander omdat zij hiervan het meeste hinder ondervinden. De hoogste klassen willen dit niet omdat hun wedstrijd anders te laat gereden wordt. Deze discussie gaat nog een stap verder als de supporters zeggen dat zij niet altijd verschil zien tussen de renners in wedstrijd en verkenners. 

3 jaar geleden was er een voorstel om de verkenners met fluo hesjes te laten rijden. In eerste instantie een gek voorstel maar de vraag naar deze hesjes nam alsmaar toe en iedereen zag hier het voordeel van. De supporters zien duidelijk wie aan het verkennen is, de renners in wedstrijd zien duidelijk dat ze een verkenner inhalen of dat ze naar een verkenner toe rijden i.p.v. een renner in wedstrijd, de verkenners zelf worden sneller verwittigd in geval ze even niet opletten, de A B en C klassen lopen niet in tijd uit door extra trainingstijden, de nummers moeten niet meer afgeplakt worden en de noteerders van de uitslagen zien duidelijk wie in wedstrijd is.

Met al deze argumenten is het gek voorstel helemaal niet zo gek daarom een eerste test afgelopen jaar in Heusden met dank aan onze sponsor DONCKERS gevel, vloer en tegelwerken. Tijdens deze wedstrijd alleen maar positie reacties, na de wedstrijd enkele opmerkingen dat hun shirt niet te zichtbaar was. We hebben nu 200 hesjes laten drukken zonder sponsor op de rug. Iedereen kan nu voor 5 euro een hesje aanschaffen en zelf je persoonlijke sponsor op de achterkant laten drukken waardoor dit probleem ook opgelost is.

Iedereen kon een hesje gratis krijgen zolang de voorraad strekt. Na Heusden Zolder vorig jaar, het afhalen van de nummers in Ravels en de eerste wedstrijd in Hapert zijn we afgelopen zondag in Beverlo net door onze voorraad heen. Meer dan 500 hesjes zijn er al verdeeld. 

Vanaf nu is het enkel mogelijk om een hesje zonder reclame te kopen voor de prijs van 5 euro. Dit wil zeggen dat alle nieuwe renners maar ook alle andere renners die graag een extra hesje willen deze bij de inschrijving kunnen aanschaffen.   

Het is ook mogelijk om een bedrukt hesje te kopen met je nummer, naam of sponsor op de achterkant. Hiervoor mail je best naar martijn@grefix.nl           


Geplaatst op 12-04-2017. Foto's Beverlo.

Klik hier voor foto's van Hapert met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 11-04-2017. Nogmaals herhalen.

Nogmaals even herhalen.

Na uw eerste deelname mag je geen klasse meer afzakken. Een klasse opgaan mag altijd maar dan moet je dit via e-mail melden en steeds voor de woensdag voor uw volgende wedstrijd, niet de wedstrijddag zelf.  

Haal altijd je startnummer van je fiets tijdens transport op een fietsrek achteraan je auto. 


Geplaatst op 11-04-2017. Gevonden in Hapert.

Tijdens de wedstrijd van Hapert zijn er enkele verloren voorwerpen afgegeven.

1) Een sleutel met lederen sleutelhanger.
2) Een zadeltasje van Syncros met binnenband en bandenlichters.
3) Een zakje van het merk Quechua met identiteitskaart en geld.

Wij danken de eerlijke vinders. De eigenaars kunnen hun goederen komende zondag in Beverlo bij de inschrijving afhalen.
 


Geplaatst op 2-04-2017. Woensdag 5/04 nieuwe kans afhalen startnummers en hesjes.

Ondanks de late bekendmaking zijn er vandaag toch 161 startnummers in Ravels afgehaald waarvoor dank. Dit zal de drukte bij de inschrijving volgende week zondag zeker deels oplossen. Het was beter als we hier enkele weken vroeger al mee begonnen waren maar door omstandigheden waren de startnummers pas deze week vrijdag klaar. Alle renners die hun nummer al hebben afgehaald mogen zondag in Hapert onmiddellijk gaan inschrijven en niet meer aanschuiven voor een nummer.

Woensdagavond 5 april tussen 18:00 en 20:00 uur voorzien we een laatste kans om uw startnummer en hesje af te halen op dezelfde locatie als vandaag.

Belangrijke info i.v.m. de startnummers;

Vergeet zondag je nummer en hesje niet mee te brengen.    

Je mag je nummer niet kleiner knippen.

Laat je nummer niet op je MTB hangen tijdens transport op een fietsrek.

 Het afhalen van je startnummer kan elke wedstrijd en dit gedurende de volledige de eerste periode.         


Geplaatst op 31-03-2017. Afhalen startnummers en hesjes.

Om het aanschuiven bij de inschrijving van de eerste wedstrijd in Hapert zoveel mogelijk te beperken kan je nu zondag 2 april uw startnummers al afhalen in de kantine van de ATB club van Ravels. Vanaf dit jaar mag je alleen verkennen met een ATB cross hesje aan. De renners die vorig jaar in Heusden niet aanwezig waren en dus ook nog geen hesje hebben ontvangen kunnen hier ook gratis een hesje krijgen (zolang de voorraad strekt).  Team die graag zelf hesjes laten drukken kunnen hesjes bestellen zonder reclame. Je bezoek kan perfect gecombineerd worden met een training op het mooie vaste ATB trainingsparcours.

Het parcours is gelegen in het Sportpark aan de Raaftuinweg in Ravels waar ook jaarlijks onze ATB cross georganiseerd wordt.

Van 9:30 tot 12:00 uur zal iemand in de kantine aanwezig zijn om de nummers en hesjes te verdelen. Trainen kan gans de dag.  

Het afhalen van je startnummer kan elke wedstrijd en dit gedurende de eerste periode. Vanaf de tweede periode zullen de niet afgehaalde nummers opnieuw vrijkomen voor nieuwe deelnemers.

    


Geplaatst op 24-03-2017. Alle startnummers voor 2017 zijn weg.

Alle startnummers voor seizoen 2017 zijn weg. Iedereen kan zijn nummer ophalen tijdens de eerste periode. Vanaf de tweede periode komen de niet afgehaalde nummers terug vrij en kunnen nieuwe deelnemers alsnog een startnummer aanvragen voor de tweede periode. Geplaatst op 23-03-2017. Aanvraag startnummer stopgezet.

Momenteel zijn er voor dit seizoen nog maar 10 startnummers te verdelen terwijl er nog 27 aanvragen in de wachtlijst staan.

Vanaf nu kan je online geen aanvraagformulier meer invullen.  


Geplaatst op 17-03-2017. Opgelet de 2de wedstrijd te Beverlo gaat door op paasmaandag.Geplaatst op 19-02-2017. Maximum 800 startnummers voor 2017.

Voor dit seizoen voorzien we totaal maximum 800 startnummers. Dit wil zeggen dat iedereen nog een startnummer kan aanvragen tot alle 800 nummer weg zijn. 

De gele nummers kunnen afgehaald worden vanaf de eerste t/m de laatste wedstrijd. De witte nummers kunnen afgehaald worden tot einde periode 1 (t/m week 27). Vanaf periode 2 komen de niet afgehaalde witte nummers terug vrij voor nieuwe renners. 


Geplaatst op 16-02-2017. Nog 50 dagen.

 


Geplaatst op 30-01-2017. Startnummer aanvragen.

Vanaf 1 januari tot 1 februari kan iedereen onbeperkt een startnummer voor het seizoen 2017 aanvragen. Vanaf 1 februari ronden we het aantal aanvragen af en vanaf dan kan je nog een startnummer aanvragen tot einde voorraad.  

GELE NUMMERS:
De renners die een geel startnummer kunnen krijgen staan nu al met naam en klasse in de deelnemerslijst op volgorde volgens het kampioenschap van afgelopen jaar. Je zal zien dat de klassen soms door elkaar staan, dit komt omdat de herverdeling is gemaakt op basis van een beperkt aantal wedstrijden. Het is dus mogelijk dat iemand moet opgaan terwijl enkele collega's die in het kampioenschap hoger gerangschikt staan niet moeten opgaan. Na het invullen van het aanvraagformulier worden de gegevens in de deelnemerslijst verder aangevuld. Pas na ontvangst van betaling is uw startnummer definitief. Voor de gele nummers is de snelheid van inschrijven niet bepalend voor de volgorde van hun startnummer.  Het is wel belangrijk dat de het aanvraagformulier inclusief de betaling ontvangen is voor 1 februari. Gele nummers die in januari niet zijn aangevraagd en betaald komen te vervallen en worden automatisch witte nummers indien er op dat moment nog nummers in voorraad zijn.    

WITTE NUMMERS:
De witte nummers (renners die vorig jaar geen volledig kampioenschap hebben gereden en nieuwe deelnemers) kunnen ook gewoon vanaf 1 januari een startnummer aanvragen. Na het invullen van het aanvraagformulier komen alle witte nummers helemaal onderaan de deelnemerslijst op een wachtlijst te staan, pas als hun betaling ontvangen is sluiten zij onderaan de deelnemerslijst aan.


IEDEREEN:
Bij het invullen van het aanvraagformulier is het belangrijk dat je uw gegevens juist invult omdat deze zonder controleren naar de deelnemerslijst worden gekopieerd. Denk hierbij ook zeker aan uw teamnaam, een extra streepje of punt in je teamnaam is voor de computer een ander team. Merk je dit pas later op mag je een mailtje sturen en passen we dit later aan.

Na het invullen van uw aanvraagformulier kan het maximum 3 dagen duren voor je ook effectief in de deelnemerslijst komt te staan.
Na het overmaken van uw betaling kan het maximum een week duren voor dit in de deelnemerslijst is aangepast. 
 
  


Geplaatst op 30-01-2017. Wijzigingen voor 2017.

Hieronder de 3 belangrijkste wijzigingen voor 2017.    

Probleem 1: Om komend seizoen een geel startnummer te bekomen had je afgelopen jaar een volledig kampioenschap moeten rijden wat overeenkomt met 5 wedstrijden per periode. Dit wil zeggen 5 wedstrijden voor en 5 wedstrijden na het Belgisch bouwverlof. Afgelopen jaar was dit vooral voor onze Nederlandse renners niet eenvoudig omdat het Belgisch bouwverlof vroeger is dan het bouwverlof van Zuid Nederland. De tweede periode zijn er minder wedstrijden en door verlof kwamen voor hen ook nog enkele wedstrijden te vervallen. 
Wijziging: Voor 2017 nemen we alle weken van het zomeruur en delen deze door 2. De eerste helft zijn alle wedstrijden van periode 1 en de tweede helft zijn alle wedstrijden van periode 2.  Voor het kampioenschap moet je per periode minstens de helft van de wedstrijden rijden. Vallen er wedstrijden weg dan zullen ook het aantal wedstrijden voor het kampioenschap afnemen.  

Probleem 2: Vooral de eerste wedstrijden zijn de klassen zeer groot, sommige klassen zelfs tot ± 90 renners. Hiervan krijgen de eerste 50 renners punten in het klassement. Dit is niet echt motiverend voor de renners na plaats 50. 
Oplossing: Voor 2017 zullen we het puntenaantal aanpassen.
Een overzicht van 2016 en 2017
 2016 2017
 Punten oplopend van plaats 1 t/m 50. Punten oplopend van plaats 1 t/m 60.
 Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 55 punten. Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 65 punten.
 Gestart maar niet gefinisht (DNF) 60 punten. Gestart maar niet gefinisht (DNF) 70 punten.
 Iemand die niet aanwezig is (DNS) 80 punten. Iemand die niet aanwezig is (DNS) 100 punten.


Opmerking 3: Op afstand is het niet altijd duidelijk wie in wedstrijd of aan het verkennen is. Er is ook al meermaals aangegeven dat dit ook voor de renners zeer vervelend is. 
Oplossing: Deze opmerking komt al 3 jaar na elkaar terug. Of we lassen extra oefenritten in voor de verkenners of de verkenners rijden met dezelfde duidelijke fluo hesjes. De extra oefenritten was geen probleem voor de klassen die als eerste moesten rijden maar voor de rest was dit geen optie omdat hun wedstrijd daardoor naar de late namiddag verschoof. In Heusden hebben we al een eerste test gedaan met fluo hesjes. Dit was een groot succes. Slechts één opmerking was de persoonlijke sponsoring. Belangrijk is dat iedereen met dezelfde hesjes gaat verkennen anders gaat het effect van de hesjes verloren. We gaan dus volgend seizoen allemaal met dezelfde hesjes verkennen maar geven de mogelijkheid om tegen betaling een persoonlijke sponsor op de hesjes te laten drukken. 


Geplaatst op 25-12-2016. Deelnemerslijst 2017.

klik hier voor de deelnemerslijst voor 2017. 
www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg


Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos