Home - nieuws

INSCHRIJVING 2017 VANAF 1 JANUARI TOT 1 FEBRUARI 
http://www.donckersgevelvloer.be/


https://sites.google.com/site/atbcross/home/logo_nodrugs_vert_blue.jpg?attredirects=0

www.sponser.nu

www.g-bikes.be

 
 
 
 Geplaatst op 30-01-2016. Startnummer aanvragen.

Vanaf 1 januari tot 1 februari kan iedereen onbeperkt een startnummer voor het seizoen 2017 aanvragen. Vanaf 1 februari ronden we het aantal aanvragen af en vanaf dan kan je nog een startnummer aanvragen tot einde voorraad.  

GELE NUMMERS:
De renners die een geel startnummer kunnen krijgen staan nu al met naam en klasse in de deelnemerslijst op volgorde volgens het kampioenschap van afgelopen jaar. Je zal zien dat de klassen soms door elkaar staan, dit komt omdat de herverdeling is gemaakt op basis van een beperkt aantal wedstrijden. Het is dus mogelijk dat iemand moet opgaan terwijl enkele collega's die in het kampioenschap hoger gerangschikt staan niet moeten opgaan. Na het invullen van het aanvraagformulier worden de gegevens in de deelnemerslijst verder aangevuld. Pas na ontvangst van betaling is uw startnummer definitief. Voor de gele nummers is de snelheid van inschrijven niet bepalend voor de volgorde van hun startnummer.  Het is wel belangrijk dat de het aanvraagformulier inclusief de betaling ontvangen is voor 1 februari. Gele nummers die in januari niet zijn aangevraagd en betaald komen te vervallen en worden automatisch witte nummers indien er op dat moment nog nummers in voorraad zijn.    

WITTE NUMMERS:
De witte nummers (renners die vorig jaar geen volledig kampioenschap hebben gereden en nieuwe deelnemers) kunnen ook gewoon vanaf 1 januari een startnummer aanvragen. Na het invullen van het aanvraagformulier komen alle witte nummers helemaal onderaan de deelnemerslijst op een wachtlijst te staan, pas als hun betaling ontvangen is sluiten zij onderaan de deelnemerslijst aan.


IEDEREEN:
Bij het invullen van het aanvraagformulier is het belangrijk dat je uw gegevens juist invult omdat deze zonder controleren naar de deelnemerslijst worden gekopieerd. Denk hierbij ook zeker aan uw teamnaam, een extra streepje of punt in je teamnaam is voor de computer een ander team. Merk je dit pas later op mag je een mailtje sturen en passen we dit later aan.

Na het invullen van uw aanvraagformulier kan het maximum 3 dagen duren voor je ook effectief in de deelnemerslijst komt te staan.
Na het overmaken van uw betaling kan het maximum een week duren voor dit in de deelnemerslijst is aangepast. 
 
  


Geplaatst op 30-01-2016. Wijzigingen voor 2017.

Hieronder de 3 belangrijkste wijzigingen voor 2017.    

Probleem 1: Om komend seizoen een geel startnummer te bekomen had je afgelopen jaar een volledig kampioenschap moeten rijden wat overeenkomt met 5 wedstrijden per periode. Dit wil zeggen 5 wedstrijden voor en 5 wedstrijden na het Belgisch bouwverlof. Afgelopen jaar was dit vooral voor onze Nederlandse renners niet eenvoudig omdat het Belgisch bouwverlof vroeger is dan het bouwverlof van Zuid Nederland. De tweede periode zijn er minder wedstrijden en door verlof kwamen voor hen ook nog enkele wedstrijden te vervallen. 
Wijziging: Voor 2017 nemen we alle weken van het zomeruur en delen deze door 2. De eerste helft zijn alle wedstrijden van periode 1 en de tweede helft zijn alle wedstrijden van periode 2.  Voor het kampioenschap moet je per periode maar de helft van de wedstrijden rijden. Vallen er wedstrijden weg dan zal ook het aantal wedstrijden voor het kampioenschap afnemen.  

Probleem 2: Vooral de eerste wedstrijden zijn de klassen zeer groot, sommige klassen zelfs tot ± 90 renners. Hiervan krijgen de eerste 50 renners punten in het klassement. Dit is niet echt motiverend voor de renners na plaats 50. 
Oplossing: Voor 2017 zullen we het puntenaantal aanpassen.
Een overzicht van 2016 en 2017
 2016 2017
 Punten oplopend van plaats 1 t/m 50. Punten oplopend van plaats 1 t/m 60.
 Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 55 punten. Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 65 punten.
 Gestart maar niet gefinisht (DNF) 60 punten. Gestart maar niet gefinisht (DNF) 70 punten.
 Iemand die niet aanwezig is (DNS) 80 punten. Iemand die niet aanwezig is (DNS) 100 punten.


Opmerking 3: Op afstand is het niet altijd duidelijk wie in wedstrijd of aan het verkennen is. Er is ook al meermaals aangegeven dat dit ook voor de renners zeer vervelend is. 
Oplossing: Deze opmerking komt al 3 jaar na elkaar terug. Of we lassen extra oefenritten in voor de verkenners of de verkenners rijden met dezelfde duidelijke fluo hesjes. De extra oefenritten was geen probleem voor de klassen die als eerste moesten rijden maar voor de rest was dit geen optie omdat hun wedstrijd daardoor naar de late namiddag verschoof. In Heusden hebben we al een eerste test gedaan met fluo hesjes. Dit was een groot succes. Slechts één opmerking was de persoonlijke sponsoring. Belangrijk is dat iedereen met dezelfde hesjes gaat verkennen anders gaat het effect van de hesjes verloren. We gaan dus volgend seizoen allemaal met dezelfde hesjes verkennen maar geven de mogelijkheid om tegen betaling een persoonlijke sponsor op de hesjes te laten drukken. 


Geplaatst op 25-12-2016. Deelnemerslijst 2017.

klik hier voor de deelnemerslijst voor 2017. 


Geplaatst op 6-10-2016. Definitief kampioenschap.

klik hier voor het definitief kampioenschap. Alleen deze renners hebben per periode minstens 5 wedstrijden gereden en komen daardoor volgend jaar in aanmerking voor een geel startnummer.

Sta je niet in de uitslag van het kampioenschap en heb je wel 5 wedstrijden in elke periode gereden stuur dan een mail voor 15/10/2016 naar atbcross@gmail.com

Let op, je moet wel degelijk in de daguitslagen opgenomen zijn. Zie je nu pas dat je ergens niet in een daguitslag staat is dit te laat. Fouten in een daguitslag moeten binnen de 24 uur na een wedstrijd doorgegeven worden.Geplaatst op 4-10-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van Heusden Zolder.. Met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 2-10-2016. GESTOLEN.

Gestolen op ATB wedstrijd in Heusen-Zolder:
Trek Fuel EX9 27,5" maat 18,5" bj 2015
Dit gebeurde tijdens inschrijving rond 10u, MTB stond naast de deur van de kantine. Twee minuten later was hij spoorloos.
Gelieve info door te geven indien je dit model van MTB online te koop ziet aangeboden worden:
Geplaatst op 2-10-2016. Voorlopige uitslag.

klik hier voor de voorlopige uitslag van Heusden Zolder.


Geplaatst op 30-09-2016. Sporthesjes bij verkennen.


Vanaf volgend seizoen moet iedereen alleen het parcours verkennen met een fluo sporthesje met opschrift ATB CROSS VERKENNER.

Zondag gaan we dit voor het eerst testen. Om alles goed te laten verlopen willen we zondag elke deelnemer een sporthesje gratis aanbieden.    

Geplaatst op 30-09-2016. Klassenindeling volgend jaar.

Voor alle duidelijkheid de klassenindeling van zondag is niet de startvolgorde of de volgorde van de startnummers voor volgend seizoen. Deze zullen we pas opmaken na de laatste wedstrijd en is volgens de uitslag van het kampioenschap van dit jaar. 


Geplaatst op 29-09-2016. Klassenindeling voor Heusden - Zolder.

Zondag in Heusden starten we volgens een klassenindeling die in grote lijnen hetzelfde zal zijn als de indeling voor volgend jaar. Uiteraard kunnen hier nog enkele wijzigingen plaats vinden o.a. doordat deze indeling is opgemaakt aan de hand van 4 wedstrijden in de tweede periode i.p.v. de noodzakelijke 5 wedstrijden. 

Speciaal aan deze wedstrijd is dat nieuwe kandidaat deelnemers voor 2017 nu al eens kunnen deelnemen in een klasse naar keuze. Het is voor hen dan ook eenvoudiger om volgend seizoen een juiste klasse te kiezen. We willen andere renners ook de mogelijkheid geven om eenmalig een andere klasse te kiezen maar het blijft wel de bedoeling dat de meeste renner de opgegeven indeling volgen anders hebben de nieuwe deelnemers geen goed inzicht van de snelheid per klasse.

Klik hier voor de nieuwe indeling voor komende zondag. Dit is ook de startvolgorde en het maximum aantal deelnemers welke in aanmerking komen voor een geel startnummer volgend seizoen. De witte nummers voor volgend seizoen (misschien nu nog een geel nummer) sluiten bij de inschrijving onderaan deze indeling aan.            


Geplaatst op 27-09-2016. Laatste wedstrijd.

Zondag in Heusden Zolder zijn we weeral toe aan de laatste wedstrijd van dit seizoen. We zullen dit seizoen op dezelfde manier afsluiten als vorig jaar met aansluitend een eindhappening. Bij deze eindhappening gaan we onze renners huldigen. Voor het kampioenschap proberen we trofeeën te voorzien en voor het regelmatigheidscriterium natura prijzen. 

Voor deze wedstrijd zullen alle renners die deelnemen 50 punten krijgen en de renners die niet deelnemen 80 punten. Dit wil zeggen dat er voor de klassementen vanaf nu niet veel meer zal wijzigen. Deze wedstrijd telt wel mee als gereden wedstrijd wat belangrijk is voor de renners die nog maar 4 wedstrijden hebben gereden in de tweede periode. Kleine wijzigingen kunnen zich nog voordoen door het wegvallen van renners die geen 5 wedstrijden hebben gereden in deze tweede periode. 


Geplaatst op 25-09-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van RETIE. Met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 25-09-2016. GEVONDEN

Vorige week in Oosterhout is een borstband van een hartslagmeter gevonden. Volgende week kan deze opgehaald worden bij de inschrijfpost.    


Geplaatst op 25-09-2016. Voorlopige uitslag.

klik hier voor de voorlopige uitslag van RETIE.


Geplaatst op 4-09-2016. VERLOREN.

Dirk van Iersel heeft VORIGE WEEK IN GIERLE zijn bril verloren. 
Het is een Oakley Jawbreaker met Prizm glazen zoals op onderstaande afbeelding.
Wil de eerlijke vinder contact opnemen met Dirk dirkvaniersel@live.nl
Alvast bedankt.Geplaatst op 4-09-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van Hechtel. Met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 21-08-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van Gierle. Met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 14-08-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van TEUNENBERG. Met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 10-08-2016. Uit de wind zetten.

Afgelopen zondag hebben we van een mooi technisch parcours kunnen genieten. Er zaten ook enkele rechte stukken in waar het met de wind op kop best lastig was. Ik heb vernomen dat er enkele renners buiten wedstrijd een teamgenoot in wedstrijd op deze rechte stukken telkens uit de wind zetten. Dit was blijkbaar niet toevallig bij het verkennen maar ze stonden gewoon telkens aan het begin van het rechte stuk te wachten, zowel aan de kant van het fort als de kant van het bos.
Dit is zeer onsportief en we zullen kijken welke maatregelen we hiertegen kunnen treffen.    


Geplaatst op 8-08-2016. Nieuwe startnummers.

Alle 800 startnummers zijn weg maar net zoals vorig jaar komen ook nu de niet afgehaalde witte startnummers terug vrij. We beginnen vanaf nummer 250 en dat zijn allemaal renners die hun nummer al hebben aangevraagd voor de eerste wedstrijd. Zij hebben een half seizoen tijd gehad om hun nummer af te halen. Niet afgehaalde nummers boven de 700 hebben nog weken tijd om hun nummer af te halen.

De gele nummers worden helemaal niet doorgegeven.
Heb je door omstandigheden de 1ste periode niet kunnen deelnemen maar ben je van plan de 2de periode wel deel te nemen dan moet je dit mailen naar atbcross@gmail.com
Kan je dit seizoen niet meer deelnemen maar heb je iemand die je nummer wilt overnemen dan moet je zijn gegevens doorgeven en passen we dit aan.  
 


Geplaatst op 8-08-2016. Geen wijzigingen teamsamenstelling.

Nog eens even herhalen dat er na periode 1 geen teamsamenstellingen mogen gewijzigd worden.  


Geplaatst op 7-08-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van KESSEL. Met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 10-07-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van Olen-BUUL. Met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 7-07-2016. Volgende renners moeten een klasse opgaan.

Moeten opgaan na RAVELS.

- F klasse:   
241 Van Loon Karel
 
- E klasse:   
786 De Kinder Jurgen

- D klasse: 
niemand

- C klasse: 
738 Timmermans Marc
455 Van De Perre Nick

- B klasse: 
niemand


Geplaatst op 27-06-2016. Foto's Lindsey Jeaninne Jansens.

klik hier voor foto's van RAVELS. Met dank aan Jeaninne Jansens.Geplaatst op 26-06-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van RAVELS. Met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 20-06-2016. GEEL NUMMER 2017.

Om volgend seizoen een geel startnummer te bekomen moet je dit jaar een volledig kampioenschap rijden. 

Hieronder een herhaling van het nieuws van 27 januari. 

Voor het kampioenschap tellen de 5 beste wedstrijden van periode 1 (voor verlof) en de 5 beste wedstrijden van periode 2 (na verlof). Voor de einduitslag nemen we de uitslag van periode 1 + de uitslag van periode 2. 
PERIODE 1 + PERIODE 2 = EINDUITSLAG
Vanaf dit jaar zal je in het klassement steeds de einduitslag kunnen volgen, vorig jaar was dit per periode met op het einde een totaaluitslag.

Voor het regelmatigheidscriterium tellen alle wedstrijden vanaf het begin van het jaar tot de laatste wedstrijd maar mag je de slechtste laten vallen. 
ALLE WEDSTRIJDEN - DE SLECHTSTE = EINDUITSLAG


Meer info staat in het menu "Reglement 2016"
  


Geplaatst op 20-06-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van MOERGESTEL. Met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 12-06-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van DESSEL. Met dank aan Lindsey Pareyns.


Geplaatst op 5-06-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van MEER. Met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 31-05-2016. Alle info over de wedstrijden.

Alle info over de komende wedstrijden kan je terug vinden op de infopagina's van de organiserende clubs.
Klik in de kalender op de plaats van de wedstrijd.
Laatst aangepast, extra Open Klasse te Meer, parcours verkennen via GPS te Dessel en in Ravels zijn er zoals vorig jaar extra klassen voor de kinderen na de A klasse.  


Geplaatst op 29-05-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

klik hier voor foto's van Geel Bel. Met dank aan Lindsey Pareyns.Geplaatst op 22-05-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

Lindsey Pareyns heeft foto's gemaakt van de wedstrijd te HOOGE MIERDE.
klik hier voor de foto's.Geplaatst op 10-05-2016. Vrijwillig opgaan.

Ik heb vernomen dat afgelopen zondag veel renners van de E klasse kort na de start niet het geduld hadden om netjes het parcours te blijven volgen maar met de MTB in de hand over de takken door het bos een kortere weg te zoeken. Ik ga ervan uit dat deze renners zeker vooraan willen eindigen om zo snel één of meerdere klassen te moeten opgaan. 

Ik wil aan deze renners laten weten dat je steeds de keuze hebben om vrijwillig een klasse op te gaan. Het is zelfs toegestaan om enkele klassen over te slaan en vb. in één keer naar de A klasse door te schuiven. De A klasse heeft veel voordelen zoals minder renners dus minder files, langere wedstrijdduur en je moet niet zo vroeg uit je bed.

Wil je vrijwillig één of meerdere klassen opgaan dan mag je dit gewoon mailen naar atbcross@gmail.com ten laatste de woensdag voor een wedstrijd. 


Geplaatst op 10-05-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

Lindsey Pareyns heeft foto's gemaakt van de wedstrijd te Beverlo en Bladel waarvoor dank.
klik hier voor de foto's BEVERLO.
Klik hier voor de Foto's BLADEL.
Geplaatst op 16-04-2016. Letters A&B voor de nummers klassen A&B.

Omdat de A en B klassen samen rijden hebben we dit jaar de letters A en B op de startnummers geplakt. Dit is goed voor de toeschouwers als iedereen ook effectief een juist sticker heeft. Vorige week hebben we gezien dat nog niet iedereen een sticker heeft maar ook de renners die een klasse zijn moeten opgaan hebben nu mogelijk een nieuw stickertje nodig.
Vanaf nu zijn er steeds stickers te verkrijgen bij de inschrijvingen.   


Geplaatst op 12-04-2016. Foto's MIRTE.

Ook Mirte Klerks was met de pa naar Hapert gekomen en heeft opnieuw enkele fotokes genomen.
Alle foto's van Mirte staan in het menu '' Foto - film ''  Geplaatst op 8-04-2016. Startnummers kunnen enkel online aangevraagd worden.

Startnummers kunnen enkel online aangevraagd worden, nooit de dag van de wedstrijd zelf. Ook het wijzigen van klasse kan nooit de wedstrijddag zelf. Na uw eerste deelname kan niemand een klasse afzakken.        


Geplaatst op 11-02-2016. Senioren vanaf geboortejaar 1966.


Je kan in de categorie senioren inschrijven vanaf het jaar dat je 50 wordt dus vanaf geboortejaar 1966. Bij het invullen van het aanvraagformulier stond vanaf geboortejaar 1964 wat niet juist was. Dit is nu aangepast.
Senioren in de B klasse zullen tijdens het lopende seizoen niet moeten opgaan naar de A klasse en dit zowel voor de gele als voor de witte nummers. Pas als een senior kampioen wordt in de B klasse zal hij naar de A klasse moeten opgaan.
Vanaf dit jaar zullen we ook de senioren in de teamuitslag opnemen. Dit wil zeggen dat we per team de beste uitslag nemen van 2 renners uit de standaard klasse, 1 dame en 1 senior.
Een team met veel senioren moeten een keuze maken of ze als 50 plusser in de categorie standaard of senioren inschrijven. Dit mag je in de eerste periode nog wijzigen maar vanaf de tweede periode staat dit vast.  
         


Geplaatst op 1-02-2016. Wijzigingen in deelnemerslijst.

Wijzigingen i.v.m. de teams zoals teamnaam, teamsamenstelling, categorie, enz.. mag je alleen doorgeven tijdens de eerste periode (tot verlof). 

De nieuwe deelnemers (witte nummers) mogen van klasse veranderen tot een week voor hun eerste deelname. 

Wiitte en gele nummers mogen altijd ook tijdens het lopende seizoen een klasse opgaan als ze dit een week voor de wedstrijd via e-mail doorgeven. 

Na één deelname mag niemand een klasse afzakken.  

Wijzigingen mag je sturen naar atbcross@gmail.com  


Geplaatst op 1-02-2016. Start Nieuwe F klasse.

Vanaf dit jaar voorzien we een F klasse. Dit is een klasse voor renners die rustig hun rondjes willen afwerken zonder dat er iemand lastig begint te doen. Voor de F klasse halen we ook de moeilijkste passages uit het parcours. Ben je een beginnende MTB'er dan is de E klasse nog steeds een rustige instapklasse. 

Kies je als nieuwe deelnemer voor de F klasse hou er dan rekening mee dat je mogelijk 2 klassen moet opgaan bij een goede prestatie. Bij deze klasse zullen we niet alleen naar de uitslag kijken maar ook hoe iemand presteert tijdens de volledige wedstrijd.  


Geplaatst op 31-01-2016. Start inschrijvingen.

Vanaf nu tot 1 maart kan iedereen een startnummer aanvragen. Na 1 maart zijn de startnummers beperkt. 

Witte nummers mogen niet meer dan 1 klasse per jaar afzakken.

Gele startnummers moeten tijdens het lopende seizoen alleen maar hetzelfde opgaan als de witte nummers als ze meer dan 1 klasse per jaar zijn afgezakt. Dit wil zeggen dat je bij het afzakken telkens minstens 2 jaar in dezelfde klasse moeten gereden hebben. 

Nieuwe renners die een startnummer in de F klasse aanvragen zullen sneller moeten opgaan dan in een andere klassen. De bedoeling is om het niveau in de F klasse zo laag mogelijk te houden waardoor nieuwe dames en senioren ook de kans krijgen om aan ATB cross te kunnen deelnemen.

Senioren (+50) moeten niet naar de A klasse tijdens het lopende seizoen maar wel het volgende seizoen als ze kampioen worden in de B klasse. 

Dames en senioren moeten algemeen niet zo snel opgaan als de rest. 


Geplaatst op 27-01-2016. Kampioenschap en regelmatigheidscriterium.

Geen grote wijzigingen wat betreft het kampioenschap. 

Voor het kampioenschap tellen de 5 beste wedstrijden van periode 1 (voor verlof) en de 5 beste wedstrijden van periode 2 (na verlof). Voor de einduitslag nemen we de uitslag van periode 1 + de uitslag van periode 2. 
PERIODE 1 + PERIODE 2 = EINDUITSLAG
Vanaf dit jaar zal je in het klassement steeds de einduitslag kunnen volgen, vorig jaar was dit per periode met op het einde een totaaluitslag.

Voor het regelmatigheidscriterium verandert er wel veel.
Voor het regelmatigheidscriterium tellen alle wedstrijden vanaf het begin van het jaar maar mag je de slechtste laten vallen. 
ALLE WEDSTRIJDEN - DE SLECHTSTE = EINDUITSLAG


Geplaatst op 18-01-2016. Wijzigingen i.v.m. het teamklassement..

Met een jaar vertraging gaan we dit jaar de senioren (heren +50 jaar) in de teamuitslag opnemen. Naast de dames en heren zullen we met de senioren dus een derde categorie hebben. Van de categorie heren nemen we niet meer de 3 beste maar slecht de 2 beste uitslagen deze categorie noemen we de standaard categorie.   

Bij het aanvragen van een startnummer zal je een categorie moeten kiezen:
1) standaard: in deze categorie mag iedereen inschrijven.
2) senioren: in deze categorie mogen alleen heren of dames ouder dan 50 jaar inschrijven.
3) dames: In deze categorie mogen alleen dames jonger dan 50 jaar inschrijven.

Een club met meerdere 50 plussers kan nu kiezen of deze renners bij de senioren of de standaard categorie inschrijven. Het is zelfs mogelijk dat een damesclub een volledig team kan samenstellen als ze minstens 2 dames in de standaard categorie zetten, 1 dame (+50) bij de senioren en 1 dame bij de dames.

Na inschrijven mag je uw teamsamenstelling nog steeds wijzigen tot het einde van de eerste periode. Vanaf de tweede periode mag er niets meer aan de teamsamenstelling gewijzigd worden.

Voor de daguitslagen van de teams nemen we per team de beste uitslagen van;
Standaard: De 2 beste uitslagen uit het totaalklassement. 
Senioren:   De beste uitslag van de alle senioren.
Dames:     De beste uitslag van alle dames.  


www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg


Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos