Home - nieuws

Maximum aantal startnummers voor 2017 is 800   OP = OP. 
http://www.donckersgevelvloer.be/


https://sites.google.com/site/atbcross/home/logo_nodrugs_vert_blue.jpg?attredirects=0

www.sponser.nu

www.g-bikes.be

 
 
 
 Geplaatst op 23-03-2017. Aanvraag startnummer stopgezet.

Momenteel zijn er voor dit seizoen nog maar 10 startnummers te verdelen terwijl er nog 27 aanvragen in de wachtlijst staan.

Vanaf nu kan je online geen aanvraagformulier meer invullen.  


Geplaatst op 17-03-2017. Opgelet de 2de wedstrijd te Beverlo gaat door op paasmaandag.


 Geplaatst op 7-03-2017. Laatste 50 startnummers voor 2017.

Momenteel zijn er al 750 van de 800 startnummers ingevuld. 

Er zijn dus nog maar 50 startnummers te verdelen.

Opgelet!!!  Uw startnummer is pas definitief na betaling. Momenteel staan er nog 28 kandidaat deelnemers onderaan de deelnemerslijst in de wachtlijst. Dit is geen garantie op een startnummer. Alle nieuwe aanvragen die ook onmiddellijk betalen krijgen voorrang. De volledige wachtlijst komt te vervallen als alle 800 startnummers weg zijn. 


Geplaatst op 19-02-2017. Maximum 800 startnummers voor 2017.

Voor dit seizoen voorzien we totaal maximum 800 startnummers. Dit wil zeggen dat iedereen nog een startnummer kan aanvragen tot alle 800 nummer weg zijn. 

De gele nummers kunnen afgehaald worden vanaf de eerste t/m de laatste wedstrijd. De witte nummers kunnen afgehaald worden tot einde periode 1 (t/m week 27). Vanaf periode 2 komen de niet afgehaalde witte nummers terug vrij voor nieuwe renners. 


Geplaatst op 16-02-2017. Nog 50 dagen.

 


Geplaatst op 30-01-2017. Startnummer aanvragen.

Vanaf 1 januari tot 1 februari kan iedereen onbeperkt een startnummer voor het seizoen 2017 aanvragen. Vanaf 1 februari ronden we het aantal aanvragen af en vanaf dan kan je nog een startnummer aanvragen tot einde voorraad.  

GELE NUMMERS:
De renners die een geel startnummer kunnen krijgen staan nu al met naam en klasse in de deelnemerslijst op volgorde volgens het kampioenschap van afgelopen jaar. Je zal zien dat de klassen soms door elkaar staan, dit komt omdat de herverdeling is gemaakt op basis van een beperkt aantal wedstrijden. Het is dus mogelijk dat iemand moet opgaan terwijl enkele collega's die in het kampioenschap hoger gerangschikt staan niet moeten opgaan. Na het invullen van het aanvraagformulier worden de gegevens in de deelnemerslijst verder aangevuld. Pas na ontvangst van betaling is uw startnummer definitief. Voor de gele nummers is de snelheid van inschrijven niet bepalend voor de volgorde van hun startnummer.  Het is wel belangrijk dat de het aanvraagformulier inclusief de betaling ontvangen is voor 1 februari. Gele nummers die in januari niet zijn aangevraagd en betaald komen te vervallen en worden automatisch witte nummers indien er op dat moment nog nummers in voorraad zijn.    

WITTE NUMMERS:
De witte nummers (renners die vorig jaar geen volledig kampioenschap hebben gereden en nieuwe deelnemers) kunnen ook gewoon vanaf 1 januari een startnummer aanvragen. Na het invullen van het aanvraagformulier komen alle witte nummers helemaal onderaan de deelnemerslijst op een wachtlijst te staan, pas als hun betaling ontvangen is sluiten zij onderaan de deelnemerslijst aan.


IEDEREEN:
Bij het invullen van het aanvraagformulier is het belangrijk dat je uw gegevens juist invult omdat deze zonder controleren naar de deelnemerslijst worden gekopieerd. Denk hierbij ook zeker aan uw teamnaam, een extra streepje of punt in je teamnaam is voor de computer een ander team. Merk je dit pas later op mag je een mailtje sturen en passen we dit later aan.

Na het invullen van uw aanvraagformulier kan het maximum 3 dagen duren voor je ook effectief in de deelnemerslijst komt te staan.
Na het overmaken van uw betaling kan het maximum een week duren voor dit in de deelnemerslijst is aangepast. 
 
  


Geplaatst op 30-01-2017. Wijzigingen voor 2017.

Hieronder de 3 belangrijkste wijzigingen voor 2017.    

Probleem 1: Om komend seizoen een geel startnummer te bekomen had je afgelopen jaar een volledig kampioenschap moeten rijden wat overeenkomt met 5 wedstrijden per periode. Dit wil zeggen 5 wedstrijden voor en 5 wedstrijden na het Belgisch bouwverlof. Afgelopen jaar was dit vooral voor onze Nederlandse renners niet eenvoudig omdat het Belgisch bouwverlof vroeger is dan het bouwverlof van Zuid Nederland. De tweede periode zijn er minder wedstrijden en door verlof kwamen voor hen ook nog enkele wedstrijden te vervallen. 
Wijziging: Voor 2017 nemen we alle weken van het zomeruur en delen deze door 2. De eerste helft zijn alle wedstrijden van periode 1 en de tweede helft zijn alle wedstrijden van periode 2.  Voor het kampioenschap moet je per periode maar de helft van de wedstrijden rijden. Vallen er wedstrijden weg dan zal ook het aantal wedstrijden voor het kampioenschap afnemen.  

Probleem 2: Vooral de eerste wedstrijden zijn de klassen zeer groot, sommige klassen zelfs tot ± 90 renners. Hiervan krijgen de eerste 50 renners punten in het klassement. Dit is niet echt motiverend voor de renners na plaats 50. 
Oplossing: Voor 2017 zullen we het puntenaantal aanpassen.
Een overzicht van 2016 en 2017
 2016 2017
 Punten oplopend van plaats 1 t/m 50. Punten oplopend van plaats 1 t/m 60.
 Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 55 punten. Iedereen die een klasse moet opgaan krijgt per gereden wedstrijd in een vorige klasse 65 punten.
 Gestart maar niet gefinisht (DNF) 60 punten. Gestart maar niet gefinisht (DNF) 70 punten.
 Iemand die niet aanwezig is (DNS) 80 punten. Iemand die niet aanwezig is (DNS) 100 punten.


Opmerking 3: Op afstand is het niet altijd duidelijk wie in wedstrijd of aan het verkennen is. Er is ook al meermaals aangegeven dat dit ook voor de renners zeer vervelend is. 
Oplossing: Deze opmerking komt al 3 jaar na elkaar terug. Of we lassen extra oefenritten in voor de verkenners of de verkenners rijden met dezelfde duidelijke fluo hesjes. De extra oefenritten was geen probleem voor de klassen die als eerste moesten rijden maar voor de rest was dit geen optie omdat hun wedstrijd daardoor naar de late namiddag verschoof. In Heusden hebben we al een eerste test gedaan met fluo hesjes. Dit was een groot succes. Slechts één opmerking was de persoonlijke sponsoring. Belangrijk is dat iedereen met dezelfde hesjes gaat verkennen anders gaat het effect van de hesjes verloren. We gaan dus volgend seizoen allemaal met dezelfde hesjes verkennen maar geven de mogelijkheid om tegen betaling een persoonlijke sponsor op de hesjes te laten drukken. 


Geplaatst op 25-12-2016. Deelnemerslijst 2017.

klik hier voor de deelnemerslijst voor 2017. 


Geplaatst op 6-10-2016. Definitief kampioenschap.

klik hier voor het definitief kampioenschap. Alleen deze renners hebben per periode minstens 5 wedstrijden gereden en komen daardoor volgend jaar in aanmerking voor een geel startnummer.

Sta je niet in de uitslag van het kampioenschap en heb je wel 5 wedstrijden in elke periode gereden stuur dan een mail voor 15/10/2016 naar atbcross@gmail.com

Let op, je moet wel degelijk in de daguitslagen opgenomen zijn. Zie je nu pas dat je ergens niet in een daguitslag staat is dit te laat. Fouten in een daguitslag moeten binnen de 24 uur na een wedstrijd doorgegeven worden.Geplaatst op 30-09-2016. Sporthesjes bij verkennen.


Vanaf volgend seizoen moet iedereen alleen het parcours verkennen met een fluo sporthesje met opschrift ATB CROSS VERKENNER.

Zondag gaan we dit voor het eerst testen. Om alles goed te laten verlopen willen we zondag elke deelnemer een sporthesje gratis aanbieden.    

Geplaatst op 1-02-2016. Wijzigingen in deelnemerslijst.

Wijzigingen i.v.m. de teams zoals teamnaam, teamsamenstelling, categorie, enz.. mag je alleen doorgeven tijdens de eerste periode (tot verlof). 

De nieuwe deelnemers (witte nummers) mogen van klasse veranderen tot een week voor hun eerste deelname. 

Wiitte en gele nummers mogen altijd ook tijdens het lopende seizoen een klasse opgaan als ze dit een week voor de wedstrijd via e-mail doorgeven. 

Na één deelname mag niemand een klasse afzakken.  

Wijzigingen mag je sturen naar atbcross@gmail.com  


Geplaatst op 27-01-2016. Kampioenschap en regelmatigheidscriterium.

Geen grote wijzigingen wat betreft het kampioenschap. 

Voor het kampioenschap tellen de 5 beste wedstrijden van periode 1 (voor verlof) en de 5 beste wedstrijden van periode 2 (na verlof). Voor de einduitslag nemen we de uitslag van periode 1 + de uitslag van periode 2. 
PERIODE 1 + PERIODE 2 = EINDUITSLAG
Vanaf dit jaar zal je in het klassement steeds de einduitslag kunnen volgen, vorig jaar was dit per periode met op het einde een totaaluitslag.

Voor het regelmatigheidscriterium verandert er wel veel.
Voor het regelmatigheidscriterium tellen alle wedstrijden vanaf het begin van het jaar maar mag je de slechtste laten vallen. 
ALLE WEDSTRIJDEN - DE SLECHTSTE = EINDUITSLAG

www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg


Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos