Home - nieuws

Er kunnen dit jaar maximaal 800 startnummers aangevraagd worden. OP = OP
Laatste 50 nummers.  
https://sites.google.com/site/atbcross/home/logo_nodrugs_vert_blue.jpg?attredirects=0

www.sponser.nu

www.g-bikes.be

http://fotopatch.smugmug.com/Mountainbike/2015
 
 
 
 Geplaatst op 11-04-2016. Volgende renners moeten een klasse opgaan.

Moeten opgaan na HOOGE MIERDE.

- F klasse:   
niemand

- E klasse:   
376 Verbraeken Wout
477 Boonen Gert

- D klasse: 
niemand

- C klasse: 
380 Sels Friedrich

- B klasse: 
niemand


Geplaatst op 22-05-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

Lindsey Pareyns heeft foto's gemaakt van de wedstrijd te HOOGE MIERDE.
klik hier voor de foto's.
Geplaatst op 22-05-2016. Voorlopige uitslag HOOGE MIERDE.

Klik hier voor de voorlopige uitslag van HOOGE MIERDE. 


Geplaatst op 16-05-2016. Open klasse Moergestel + parcoursverkenning.
Unieke ervaring voor de recreatieve mountainbiker

Op zondag 19 juni kan de recreatieve mountainbiker genieten van een unieke ervaring. Deze dag vinden er aan de Zandstraat te Moergestel de jaarlijkse mountainbike wedstrijden plaats. Dit in het kader van de Nederlands Belgische ATBCross competitie.

De organiserende Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk wil ook de recreatieve mountainbiker bereiken en stelt speciaal voor deze fietsrecreanten het parkoers voor hen open. Op deze manier kan iedereen een keer de sensatie ervaren van een volledig aangekleed wedstrijdparkoers. Je kan je eigen rit rijden. Het is geen wedstrijd maar lekker sportief bezig zijn.

Deze zogenaamde fun klasse wordt die dag gehouden om 14.15 uur en de finish is om 15.00 uur. Deelname bedraagt 5 euro en is inclusief een verplichte verzekering. Aanmelden kan door een bericht te sturen aan Info@wielrennen-moergestel.nl
Geinteresseerden kunnen het parkoer vanaf heden al verkennen. Het parkoer is nu al voor 90% uitgepijld.


Geplaatst op 10-05-2016. Vrijwillig opgaan.

Ik heb vernomen dat afgelopen zondag veel renners van de E klasse kort na de start niet het geduld hadden om netjes het parcours te blijven volgen maar met de MTB in de hand over de takken door het bos een kortere weg te zoeken. Ik ga ervan uit dat deze renners zeker vooraan willen eindigen om zo snel één of meerdere klassen te moeten opgaan. 

Ik wil aan deze renners laten weten dat je steeds de keuze hebben om vrijwillig een klasse op te gaan. Het is zelfs toegestaan om enkele klassen over te slaan en vb. in één keer naar de A klasse door te schuiven. De A klasse heeft veel voordelen zoals minder renners dus minder files, langere wedstrijdduur en je moet niet zo vroeg uit je bed.

Wil je vrijwillig één of meerdere klassen opgaan dan mag je dit gewoon mailen naar atbcross@gmail.com ten laatste de woensdag voor een wedstrijd. 


Geplaatst op 10-05-2016. Foto's Lindsey Pareyns.

Lindsey Pareyns heeft foto's gemaakt van de wedstrijd te Beverlo en Bladel waarvoor dank.
klik hier voor de foto's BEVERLO.
Klik hier voor de Foto's BLADEL.
Geplaatst op 16-04-2016. Letters A&B voor de nummers klassen A&B.

Omdat de A en B klassen samen rijden hebben we dit jaar de letters A en B op de startnummers geplakt. Dit is goed voor de toeschouwers als iedereen ook effectief een juist sticker heeft. Vorige week hebben we gezien dat nog niet iedereen een sticker heeft maar ook de renners die een klasse zijn moeten opgaan hebben nu mogelijk een nieuw stickertje nodig.
Vanaf nu zijn er steeds stickers te verkrijgen bij de inschrijvingen.   


Geplaatst op 12-04-2016. Foto's MIRTE.

Ook Mirte Klerks was met de pa naar Hapert gekomen en heeft opnieuw enkele fotokes genomen.
Alle foto's van Mirte staan in het menu '' Foto - film ''  Geplaatst op 8-04-2016. Startnummers kunnen enkel online aangevraagd worden.

Startnummers kunnen enkel online aangevraagd worden, nooit de dag van de wedstrijd zelf. Ook het wijzigen van klasse kan nooit de wedstrijddag zelf. Na uw eerste deelname kan niemand een klasse afzakken.   


Geplaatst op 7-04-2016. Vergeet uw startnummer niet.

Om zondag in Hapert de inschrijvingen vlot te laten verlopen is het goed dat iedereen zijn startnummer kent. Je kan deze terug vinden in de deelnemerslijst. Er staan nog steeds ±50 renners onderaan de deelnemerslijst in de wachtlijst, deze renners hebben hun nummer niet betaald en kunnen dan zondag ook niet starten.  


Geplaatst op 3-04-2016. Komende Zondag 10 april eerste wedstrijd in HAPERT.

Net als vorig jaar zal er in Hapert de eerste ATB cross gereden worden.

Het parcours heeft enkele kleine aanpassingen ondergaan, maar is in hoofdzaak hetzelfde gebleven. De start is aangepast en er is nog maar 1 chickenrun die meteen alle rock secties overslaat. In het bos is een extra klein lusje gekomen waardoor het parcours een iets langer is dan vorig jaar en er ook in het bos wat meer inhaalmogelijkheid is. De grote rockgarden heeft geen splitsing meer en de makkelijke kant is aangepast zodat het daar ook wat uitdagender is.

 


Geplaatst op 2-03-2016. Maximum 800 startnummers.

Vanaf 1 maart kunnen geen gele startnummers meer aangevraagd worden. Nieuwe deelnemers (witte nummers) kunnen nog een startnummer aanvragen tot einde voorraad. Dit jaar zullen er totaal 800 startnummers beschikbaar zijn.

Momenteel hebben al 707 renners een startnummer aangevraagd. Hiervan zijn er 61 nog niet definitief, zij staan onderaan de deelnemerslijst met  NOK  achter hun naam. Pas na betaling komen zij onderaan de deelnemerslijst.     


Geplaatst op 27-02-2016. Schrappen van enkele gele nummers.

Enkele renners zijn dit jaar ondanks ze een geel nummer hadden een klasse afgezakt. Een klasse afzakken met een geel nummer kan niet en zij krijgen daarom automatisch een wit nummer en sluiten onderaan de deelnemerslijst aan. Omdat ze nu dubbel in de deelnemerslijst stonden hebben we hun gele nummer uit de deelnemerslijst gehaald waardoor de meeste renners enkele plaatsen naar boven schuiven.

Volgende week dinsdag 1 maart halen we alle renners met een geel startnummer die nog rood staan ook uit de deelnemerslijst. Dit zijn de renners die hun nummer nog niet opnieuw aangevraagd en betaald hebben. 

In de laatste kolom in deelnemerslijst kan je zien of alles in orde is. Is de laatste kolom achter uw naam groen met  OK  erin dan is alles in orde. Als dit rood is met  NOK  dan is dit niet in orde.   

Hieronder zie je wie nog niet in orde is. Als de renners uit deze lijst volgende dinsdag nog steeds niet in orde zijn dan zullen zij uit de deelnemerslijst gehaald worden. Na 1 maart kunnen zij nog steeds een wit nummer aanvragen. 

Willen onderstaande renners hun geel nummer houden maar is er mogelijk iets fout gelopen dan moeten zij dit dringend laten weten. Ik zal dan  NOK  in het rood aanpassen naar  NOK  in het oranje wat wil zeggen dat alles in orde komt maar mogelijk niet meer voor dinsdag. In onderstaande lijst staan al 2 renners in het oranje wat wil zeggen dat zij niet geschrapt worden. 

Wil je uw geel nummer behouden stuur dan even een e-mail naar atbcross@gmail.com


     


Geplaatst op 25-02-2016. Laatste dagen voor een geel startnummer.

Vanaf 1 maart kan je geen geel startnummer meer aanvragen. 

Alle gele nummers kunnen best nog eens controleren of hun nummer zeker in orde is. Dit kan je eenvoudig controleren in de deelnemerslijst. Staat de laatste cel achter uw gegevens in het groen met OK erin dan is voor jou alles in orde. Staat hier nog steeds  NOK  dan is je nummer nog niet in orde en zal je vanaf 1 maart uit de deelnemerslijst geschrapt worden. Je kan dan nog steeds een startnummer aanvragen maar dit zal dan een wit nummer zijn. 

Let op!!! Uw nummer is pas definitief na betaling.  


Geplaatst op 11-02-2016. Senioren vanaf geboortejaar 1966.


Je kan in de categorie senioren inschrijven vanaf het jaar dat je 50 wordt dus vanaf geboortejaar 1966. Bij het invullen van het aanvraagformulier stond vanaf geboortejaar 1964 wat niet juist was. Dit is nu aangepast.
Senioren in de B klasse zullen tijdens het lopende seizoen niet moeten opgaan naar de A klasse en dit zowel voor de gele als voor de witte nummers. Pas als een senior kampioen wordt in de B klasse zal hij naar de A klasse moeten opgaan.
Vanaf dit jaar zullen we ook de senioren in de teamuitslag opnemen. Dit wil zeggen dat we per team de beste uitslag nemen van 2 renners uit de standaard klasse, 1 dame en 1 senior.
Een team met veel senioren moeten een keuze maken of ze als 50 plusser in de categorie standaard of senioren inschrijven. Dit mag je in de eerste periode nog wijzigen maar vanaf de tweede periode staat dit vast.  
         


Geplaatst op 1-02-2016. Wijzigingen in deelnemerslijst.

Wijzigingen i.v.m. de teams zoals teamnaam, teamsamenstelling, categorie, enz.. mag je alleen doorgeven tijdens de eerste periode (tot verlof). 

De nieuwe deelnemers (witte nummers) mogen van klasse veranderen tot een week voor hun eerste deelname. 

Wiitte en gele nummers mogen altijd ook tijdens het lopende seizoen een klasse opgaan als ze dit een week voor de wedstrijd via e-mail doorgeven. 

Na één deelname mag niemand een klasse afzakken.  

Wijzigingen mag je sturen naar atbcross@gmail.com  


Geplaatst op 1-02-2016. Start Nieuwe F klasse.

Vanaf dit jaar voorzien we een F klasse. Dit is een klasse voor renners die rustig hun rondjes willen afwerken zonder dat er iemand lastig begint te doen. Voor de F klasse halen we ook de moeilijkste passages uit het parcours. Ben je een beginnende MTB'er dan is de E klasse nog steeds een rustige instapklasse. 

Kies je als nieuwe deelnemer voor de F klasse hou er dan rekening mee dat je mogelijk 2 klassen moet opgaan bij een goede prestatie. Bij deze klasse zullen we niet alleen naar de uitslag kijken maar ook hoe iemand presteert tijdens de volledige wedstrijd.  


Geplaatst op 31-01-2016. Start inschrijvingen.

Vanaf nu tot 1 maart kan iedereen een startnummer aanvragen. Na 1 maart zijn de startnummers beperkt. 

Witte nummers mogen niet meer dan 1 klasse per jaar afzakken.

Gele startnummers moeten tijdens het lopende seizoen alleen maar hetzelfde opgaan als de witte nummers als ze meer dan 1 klasse per jaar zijn afgezakt. Dit wil zeggen dat je bij het afzakken telkens minstens 2 jaar in dezelfde klasse moeten gereden hebben. 

Nieuwe renners die een startnummer in de F klasse aanvragen zullen sneller moeten opgaan dan in een andere klassen. De bedoeling is om het niveau in de F klasse zo laag mogelijk te houden waardoor nieuwe dames en senioren ook de kans krijgen om aan ATB cross te kunnen deelnemen.

Senioren (+50) moeten niet naar de A klasse tijdens het lopende seizoen maar wel het volgende seizoen als ze kampioen worden in de B klasse. 

Dames en senioren moeten algemeen niet zo snel opgaan als de rest. 


Geplaatst op 27-01-2016. Kampioenschap en regelmatigheidscriterium.

Geen grote wijzigingen wat betreft het kampioenschap. 

Voor het kampioenschap tellen de 5 beste wedstrijden van periode 1 (voor verlof) en de 5 beste wedstrijden van periode 2 (na verlof). Voor de einduitslag nemen we de uitslag van periode 1 + de uitslag van periode 2. 
PERIODE 1 + PERIODE 2 = EINDUITSLAG
Vanaf dit jaar zal je in het klassement steeds de einduitslag kunnen volgen, vorig jaar was dit per periode met op het einde een totaaluitslag.

Voor het regelmatigheidscriterium verandert er wel veel.
Voor het regelmatigheidscriterium tellen alle wedstrijden vanaf het begin van het jaar maar mag je de slechtste laten vallen. 
ALLE WEDSTRIJDEN - DE SLECHTSTE = EINDUITSLAG


Geplaatst op 18-01-2016. Wijzigingen i.v.m. het teamklassement..

Met een jaar vertraging gaan we dit jaar de senioren (heren +50 jaar) in de teamuitslag opnemen. Naast de dames en heren zullen we met de senioren dus een derde categorie hebben. Van de categorie heren nemen we niet meer de 3 beste maar slecht de 2 beste uitslagen deze categorie noemen we de standaard categorie.   

Bij het aanvragen van een startnummer zal je een categorie moeten kiezen:
1) standaard: in deze categorie mag iedereen inschrijven.
2) senioren: in deze categorie mogen alleen heren of dames ouder dan 50 jaar inschrijven.
3) dames: In deze categorie mogen alleen dames jonger dan 50 jaar inschrijven.

Een club met meerdere 50 plussers kan nu kiezen of deze renners bij de senioren of de standaard categorie inschrijven. Het is zelfs mogelijk dat een damesclub een volledig team kan samenstellen als ze minstens 2 dames in de standaard categorie zetten, 1 dame (+50) bij de senioren en 1 dame bij de dames.

Na inschrijven mag je uw teamsamenstelling nog steeds wijzigen tot het einde van de eerste periode. Vanaf de tweede periode mag er niets meer aan de teamsamenstelling gewijzigd worden.

Voor de daguitslagen van de teams nemen we per team de beste uitslagen van;
Standaard: De 2 beste uitslagen uit het totaalklassement. 
Senioren:   De beste uitslag van de alle senioren.
Dames:     De beste uitslag van alle dames.


Geplaatst op 11-01-2016. GEZOCHT:  Club voor organisatie wedstrijd Herent.

MEDEDELING
Betreffende de ATB Cross te Herent op zondag 18 september 2016.
Door omstandigheden kunnen de mensen van "MTB Challenges" niet de nodige tijd vrij maken om in te staan voor de organisatie
van de ATB wedstrijd te Herent. Indien er clubs interesse hebben om de ATB wedstrijd in Herent te organiseren kunnen deze
zich via email melden bij "MTB Challenges" en dit op volgend email adres mtbchallenges@telenet.be
MTB Challenges wil en zal een eventuele geïnteresseerde club zeker de nodige informatie bezorgen en helpen bij het
leggen van de contacten en het aanvragen van de toelatingen bij het Gemeentebestuur van Herent en het Agentschap Natuur & Bos. Hopelijk kan de wedstrijd in Herent, dewelke toch een zeer mooi parcours is, zo op de kalender blijven.


Geplaatst op 21-12-2015. Verschil Indeling Dessel t.o.v. herverdeling.

Dit jaar hebben we voor de eerste keer onmiddellijk na de laatste wedstrijd een eindhappening georganiseerd. Omdat dan alle klassementen klaar moeten zijn telde deze wedstrijd alleen als gereden wedstrijd (belangrijk voor geel nummer in 2016) maar verder voor geen enkel klassement. 

Waarom dit een speciale wedstrijd was.   
1) Voor nieuwe deelnemers is het vaak zeer moeilijk om een juiste klasse te kiezen met gevolg dat ze soms een klasse te hoog kiezen en in de loop van het jaar niet meer mogen afzakken. 
2) Renners die afgelopen seizoen goed hebben gepresteerd moeten een klasse opgaan maar twijfelen soms of ze een klasse hoger wel aankunnen. 

Omdat bij onze laatste wedstrijd dit seizoen alle klassementen al afgewerkt waren hebben we van deze wedstrijd gebruik gemaakt om iedereen al eens kennis te laten maken met een klasse naar keuze. Om de indeling van volgend jaar zo goed mogelijk te benaderen hadden we al een voorlopige herverdeling uitgewerkt. Het was uiteraard de bedoeling dat de meeste renners de voorlopige herverdeling ook volgden wat de meeste renners ook gedaan hebben. Nieuwe deelnemers mochten voor één keer met een dagvergunning een klasse kiezen om een idee te hebben waar ze volgend seizoen willen starten. Renners die moeten opgaan konden al eens in een hogere klasse testen. Maar speciaal voor de beginnende dames of senioren was er de nieuwe F klasse. De snelheid in deze klasse is nu voldoende laag ook deze renners een kans te geven. 

Voor alle duidelijkheid is de herverdeling voor 2016 niet helemaal gelijk aan de indeling van Dessel.
De grootste verschillen zijn;
  • Bij de opmaak van de klassenherverdeling voor de wedstrijd van Dessel hebben we voor de 2de periode slechts 3 wedstrijden genomen omdat Dessel meetelde als gereden wedstrijd. Gevolg is dat na Dessel enkele renners geen 4 wedstrijden hebben gereden in deze 2de periode. Zij komen dus niet meer in aanmerking voor een geel startnummer volgend jaar.
  • De extra F klasse heeft de klassen grondig gewijzigd. Zo hebben we verschillende renners die pas van E naar D zijn moeten opgaan in de D klasse laten staan. Tegelijkertijd hebben we meer dan 20 renners van de D klasse naar de E klasse laten afzakken. Dit was niet helemaal juist en hebben daarom in Dessel deze renners al terug in de E klasse laten starten. We hebben voor volgend seizoen alle renners die de 2de periode van E naar D zijn opgegaan terug naar de E klasse gezet. Het gaat om volgende renners; Peter Elens, Gunther Janssen en Noor Theuws. Noor heeft zelf al aangegeven dat ze in de D klasse wil blijven wat zeer knap en ambitieus is maar ik ben ervan overtuigd dat ze dit goed gaat doen, alle respect Noor.  
  • Uiteraard is er onze kampioen van de E klasse Luc Van Herk die t.o.v. andere renners in Dessel wel nog steeds in de E klasse mocht vertrekken. Hier is duidelijk veel reactie op gekomen deels terecht maar ook deels onterecht. Enerzijds is Luc pas vorig jaar bij ATB cross gestart en was echt geen hoogvlieger. Na veel trainen en een nieuwe MTB is Luc dit jaar enorm gegroeid en ook de verdiende kampioen geworden. Anderzijds heeft Luc nog een groei marge waardoor hij in de D klasse zeker zijn mannetje zal kunnen staan.
Op een handvol renners na is de indeling van Dessel dezelfde gebleven als de indeling voor 2016. 
De renners hebben dus in Dessel al een goed idee van de snelheid voor hun klasse volgend seizoen. We raden dan ook alle renners aan om de herverdeling te volgen maar verplichten niemand. Renners die willen afzakken kunnen nog steeds een wit nummer aanvragen en een klasse afzakken. Uiteraard zullen zij net als alle witte nummers moeten opgaan als ze vooraan eindigen.          


Geplaatst op 20-12-2015.  Gele startnummers.

Vanaf 1 februari kan iedereen een startnummer voor 2016 aanvragen.
De deelnemerslijst voor 2016 staat klaar om vanaf 1 februari verder aan te vullen. 
De URL van de deelnemerslijst is dezelfde als deze van 2015 dus als je de deelnemerslijst op de website van uw club gebruikt zal deze automatisch door de nieuwe deelnemerslijst overgenomen worden.

Op de deelnemerslijst staan voorlopig alleen de deelnemers die vorig jaar een volledig kampioenschap hebben gereden (min. 4 wedstrijden per periode). De volgorde is volgens het kampioenschap 2015. De klassen kunnen een beetje door elkaar staan omdat we voor de herverdeling een andere formule gebruiken. Heb jij dit seizoen een volledig kampioenschap gereden controleer dan even of je ook effectief op de deelnemerslijst staat. Is dit niet het geval graag reageren voor 1 januari naar atbcross@gmail.com
Om zeker te zijn van uw geel startnummer moet je een nieuw nummer aanvragen tijdens de maand februari. Wil je een klasse hoger starten dan nu staat aangegeven dan mag je dit doorgeven. Een klasse afzakken mag ook maar dan moet je wel een nieuw wit startnummer aanvragen en moet je zoals elke nieuwe deelnemer opgaan als je vooraan eindigt. 
Vanaf 1 maart schrappen we de gele nummers van de renners die een wit nummer hebben aangevraagd en de renners die hun nummer voor 1 maart zijn vergeten aan te vragen. Hierdoor schuiven alle renners enkele plaatsen naar boven. 


Geplaatst op 21-10-2015. Foto's eindhappening.

Klik HIER voor enkele foto's van de eindhappening met dank aan  Gert Vervecken.
www.rings.nl


https://sites.google.com/site/atbcross/home/4bikes_grijze_achtergrond.jpg

Subpagina''s (2): Home - Nieuws Naamloos