Artikelen

Nieuwe astrologie: Zwarte Zon Zwarte Maan

Astrologie is al zo oud als de wereld. Dat betekent niet dat er niks meer aan toe te voegen is. Integendeel, de laatste decennia maakt de astrologie een enorme ontwikkeling door. Er worden, vooral de laatste jaren, steeds meer nieuwe hemellichamen ontdekt in en aan de rand van ons zonnestelsel. Naast deze uitbreiding van het astrologisch assortiment, vindt er ook inhoudelijk een grote ontwikkeling plaats. De psychologische astrologie heeft zich al goed ontwikkeld, vooral met dank aan Jung. Maar voor veel astrologen gaat dit niet diep genoeg. Zij zijn op zoek naar een meer spirituele duiding van de hemelholon. Nederland loopt hierbij voorop. De spirituele of esoterische astrologie is hier al aardig ontwikkeld.
 

Lees verder: Nieuwe Astrologie: Zwarte Zon en Zwarte MaanOorlog en vrede de geschiedenis-code gekraakt?

Om dit artikel goed te kunnen begrijpen is de het noodzakelijk om de bijbehorende tabel bij de hand te hebben. Golven 1900-heden

Oorlog en vrede, de polariteiten van de beschaving. Niks is zo intrigerend op deze planeet als het fenomeen oorlog. We willen allemaal een vreedzaam leven, een fijne plek om te wonen, het liefste met wat eensgezinden in de buurt. Toch breken er met de regelmaat van de klok steeds weer nieuwe oorlogen uit. De hele wereldgeschiedenis, de europese in het bijzonder, is een opeenvolging van grote en kleinere oorlogen,al is het nu relatief rustig. Waarom dit zo is, is een moeilijk te beantwoorden vraag, die ik hier dan ook niet zal proberen te beantwoorden. Wat ik wel wil laten zien is dat er verband bestaat tussen oorlog en vrede, en de bewegingen van de planeten in ons zonnestelsel. Je zou het de geschiedenis-code kunnen noemen.