Αλχημικος Γαμος!

Ποια είναι η συνέπεια της δυαδικότητας; Οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τις πτυχές της δυαδικότητας. Συνειδητοποίησαν ότι το αρσενικό και το θηλυκό, το γιν και το γιανγκ μαζί, δημιουργούν μια ισχυρή συνέργεια. Όπου η συνδυασμένη Ένωσηαπό τις δύο πλευρές της δυαδικότητας είναι πιο ισχυρή και δημιουργική από το άθροισμα του καθενός από τα δύο, όταν ενεργούν μόνα τους.Η "σύγχρονη" κοινωνία, όμως, μέσω πολλαπλών οργάνων και οργανώσεων προωθεί μια εντελώς διαφορετική ατζέντα σε σχέση με την δυαδικότητα. Αντί να ασχοληθούμε με τις δωρεάν πτυχές της δυαδικότητας που τόσο τις σεβάστηκαν οι αρχαίοι και αυτόχθονες πολιτισμοί, η "σύγχρονη" κοινωνία διδάσκει στα μέλη της να επικεντρωθούν μόνο με τις διχαστικές πτυχές της δυαδικότητας.

Η σύγχρονη κοινωνία καθοδηγεί τα μέλη της πώς να "πάρουν τα πράγματα χώρια"

αντί να παρατηρήσουν και να να κατανοήσουν, πώς η φύση, οι φυσικοί νόμοι και το έργο της δυαδικότητας δημιουργεί αρμονία που όταν την επεκτείνουν θα μπορέσουν να ευημερήσουν.

Και εκτός των αυτοχθόνων πολιτισμών, και από πολύ μικρό αριθμό των ατόμων που γνωρίζουν και να κατανοούν τον Θείο Νόμο, οι διχαστικές πτυχές της δυαδικότητας διέπουν τησυμπεριφορά των μαζών, ενώ οι δωρεάν πτυχές της δυαδικότητας γελοιοποιούνται και απαξιώνονται.

Εξ ου και η δυστυχία που βιώνουμε στον σημερινό κόσμο στις προσωπικές σχέσεις και στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις. Αυτές οι απόψεις είναι η κύρια αιτία των ανταγωνιστικών συμπεριφορών που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων φυλών, πολιτισμών και εθνών στον πλανήτη σήμερα.

Ο Αλχημικός Γάμος είναι η πιο μεγαλειώδης και ισχυρή έκφραση της ένωσης δηλαδή τηςδυαδικότητας. Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό, από όλες τις πτυχές της δυαδικότητας και αντιπροσωπεύει την καθαρή αρμονία που μπορεί να υπάρξει, όταν το αρσενική και θηλυκή πτυχή της φύσης αναμειγνύονται σε ένα.

Συμβολικά, ο Αλχημικός γάμος εκφράζεται σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μερικά παραδείγματα είναι:

Ένας γυμνός άνδρας και η γυναίκα μοιράζονται ένα πάθος σωματικό αγκαλιάσμένοι και περιτυλιγμένοι σε όλα τα μέρη του σώματός τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο άντρας φοράει το στέμμα του βασιλιά και η γυναίκα φοράει το στέμμα της βασίλισσας. Μερικές φορές ο άνδρας έχει το πρόσωπο του ήλιου και η γυναίκα έχει το πρόσωπο της Σελήνης. Και άλλες φορές ο ήλιος μπορεί να εμφανιστεί πάνω από το σώμα του άνδρα, ενώ το φεγγάριεμφανίζεται πάνω από το σώμα της γυναίκας.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορούμε να βρούμε μια ανδρόγυνη μορφή, ως εκπρόσωπο της Ένωσης της δυαδικότητας η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του Αλχημικού γάμου. Μια ανδρόγυνη φιγούρα στην οποία οι δύο μορφές η αρσενική και η θηλυκή απεικονίζονται σε ένα σώμα. Αυτό μπορεί να απεικονίζεται μέσω ενός ενιαίου σώματος το οποίο περιέχει, τόσο το κεφάλι ενός άνδρα, όσο και το κεφάλι μιας γυναίκας. Μια ανδρόγυνη μορφή μπορεί επίσης να έχει τα χαρακτηριστικά του προσώπου που μπορεί να είναι είτε αρσενική, είτε θηλυκή ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Ποια είναι τα οφέλη της δυαδικότητας; Τηνδυαδική ένωση την συναντάμε στο επίκεντρο του Αλχημικού γάμου, αλλά και σε άλλες αρχαίες και μυστικιστικές διδασκαλίες. Το κινεζικό yin και yang σύμβολο απεικονίζει τόσο το αρσενικό, όσο και το θηλυκό μέρος απόλυτα ισορροπημένο, και στην ένωση τους να δημιουργείται η αρμονία που περικλείεται μέσα στη μήτρα του κύκλου.

Στο Ταρώ, βρίσκουμε τον Αλχημικό Γάμο που εκφράζεται στην κάρτα των Εραστών, οι ανδρόγυνες φιγούρες εμφανίζονται επίσης στην αστρολογία, τη μυθολογία καιτην Ταρώ .

Κατά την μυθολογία και την αστρολογία των ελληνικών θεών ο Ερμής ακόμη και στην Ρωμαϊκή δοξασία απεικονίζεται πολλές φορές ως ανδρόγυνο όν.

Ο Ερμής είναι μεταγενέστερος από τις αναπαραστάσεις του Θωθ της αρχαίας αιγυπτιακής θεότητας, που "περιείχε την σοφία των ουρανών" και ήταν πάλι με την μορφή του ανδρόγυνου..

Στο Ταρώ συναντάμε την έννοια του ανδρόγυνου να απεικονίζεται στον χαρακτήρα του Τρελού.

Οι Αλχημιστές θεωρούσαν την ζεύξη των πραγμάτων ως κατανόηση του ενός προς το άλλο. Η θεώρηση αυτή δημιούργησε τις ουμανιστικές απόψεις της Αναγέννησης και διαφώτισαν τον τότε δυτικό κόσμο πάνω στην απόλυτη σχέση του δίπολου, αρσενικό θηλικό.

Το απόλυτο παράδειγμα του Αλχημικού γάμου, και της δυαδικής ένωσης, η οποία μπορεί πράγματι να παρατηρηθεί στη φυσική σφαίρα, είναι αυτό το σπάνιο και τέλειο φαινόμενο, σε συνδυασμό του Ήλιου και της Σελήνης που ονομάζουμε Ολική

Έκλειψη Ηλίου.

Κατά τη διάρκεια μιας ολικής ηλιακής έκλειψης το φεγγάρι καλύπτει πλήρως,

και ενώνετε εξ ολοκλήρου με τον ήλιο.

Σε αυτή τη σύντομη και σπάνια στιγμή η Σελήνη και ο Ήλιος καταλαμβάνουν ακριβώς το ίδιο σημείο στον ουρανό. Σε αυτή την σύντομη και σπάνια στιγμή η Σελήνη και ο Ήλιος, είναι το κοσμικό ανδρόγυνο, η γυναικεία και ανδρική συμβολική ένωση στο ένα.

Και στην τελική και σύντομη κοσμική στιγμή, όταν η Σελήνη και ο Ήλιος ενώνονται στους ουρανούς σαν ένα, ένα φλας των ακτινών της ηλιακής λάμψης που προέρχεται από το ηλιακό στέμμα συμβολίζει την οργασμική κοσμική στιγμή που ο Ήλιος και η Σελήνη, το αρσενικό και το θηλυκό οι πτυχές των ουρανών, η εμπειρία της ευτυχίας δημιουργεί τηνένωση της δυαδικότητας.

Η ένωση αυτή είναι η υπέροχη ολοκλήρωση των ουράνιων σωμάτων του Αλχημικού τους γάμου.

Όταν η ανθρωπότητα αντιληφθεί την δυαδική σχέση των πραγμάτων που οι Αλχημιστές ανασύρουν από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, τότε θα λάμψει δημιουργικά.