Like ons!
Jaarprogramma 2018-2019

Zondag 21 oktober                Liz Hathway                        Lezing: Saturnus (en Pluto) in Steenbok: de transformatie van het zelf
Zondag 18 november            Pieter Slotboom                  Lezing: Stoeien met de dierenriem
Dinsdag 18 december           Vereniging                           Diner:  Astrotafelen
Zondag 20 januari                 Wilma ter Mull                     Lezing: Het leeftijdspunt door de horoscoop
Dinsdag 26 februari               Vereniging                          Werkavond: Astrologie
Zondag 17 maart                   Truus van Leeuwen            Workshop: Systemische astrologie
Zaterdag 24 maart                 Vereniging                          Open dag bij de Yantra (onder voorbehoud)
Dinsdag 16 april                     Adrie van der Ven              Lezing: Astrologie en immunologie; element Aarde
Dinsdag 21 mei                      Menno Noordenvliet           Lezing: De Sabian symbolen
Dinsdag 18 juni                      Vereniging                          Wie van de Drie?

De volgende bijeenkomst is:

Dinsdagavond 18 december om 18.00 uur     Astrotafelen met Venus

Eigen bijdrage: € 5,- voor leden   Niet leden € 10,-

Let op! Opgave t.m. 16 december ivm eten via het secretariaat  Tel.0595-571066.


Waarde leden, lieve mensen,

Binnenkort hebben we de laatste bijeenkomst van 2018!  En die komt nooit weer terug…

Dinsdagavond 18 december is iedereen van harte welkom om vanaf 18.00 uur naar de Oude drogisterij te komen om met elkaar te ‘astrotafelen’.. dat is altijd weer een gezellige informele avond, waar ruimte is om met elkaar over astrologie (en ‘het lieve leven’) te praten onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

Om onze astrologische neuzen deze avond een klein beetje dezelfde kant op te laten wijzen, leek het ons leuk om het thema “VENUS” als ‘hoofdgerecht’ op het menu te zetten.

Dat betekent, dat iedereen die lekker komt eten ook van harte is uitgenodigd om zijn of haar bijdrage te leveren rond het thema ‘Venus’..

Dat kan/mag van alles zijn; Bijvoorbeeld: 
  • Waar denk jij aan als je aan ‘Venus’ denkt? 
  • Wat betekent Venus voor jou in je horoscoop?
  • Wat zijn je associaties?
  • Is er een lied? Is er een kunstwerk?  
  • Wil je iets over de mythologie vertellen? 
  • Iets over een indrukwekkende transit?...
  • Ook Venus heeft vele kanten…wat bedenk je nog meer…? 

Kortom, laten we allemaal samen, ieder op zijn eigen manier Venus in het Zonnetje zetten.. een kleine bijdrage van maximaal! 10 minuutjes.

Het zou leuk zijn als je ook iets meeneemt wat voor jou Venus symboliseert of wat je associeert met Venus, of op een of andere manier verband heeft met Venus. Iets om b.v. je verhaal of voordracht mee vorm te geven.

Van harte welkom bij een avondje Venusiaans astrotafelen.. Laat even weten als je komt. (uiterlijk zondag16 dec.)

Een symbolische bijdrage van € 5,- van te voren even overmaken naar de rekening van de vereniging.

Hartelijke groet,

Het bestuur


Zondag 18 november  13.30 tot 16.00 uur    Pieter Slotboom      Lezing: Stoeien met de Dierenriem; 

Een zoektocht naar integratie van de westerse astrologie en Chinese geneeskunst en naar de betekenis van Retrograde Planeten.

Leden: gratis     niet leden: €10,00

Stoeien met de dierenriem

Een zoektocht naar integratie van westerse astrologie en Chinese geneeskunst en naar de betekenis van retrogade planeten.

Slotboom: “Ik wil in deze lezing graag iets vertellen over mijn nieuwe boek en dat gelardeerd met informatie die daar nog niet in staat. Het denkproces is namelijk een voortgaand proces waarin steeds nieuwe inzichten ontstaan. Soms sluiten die inzichten netjes aan bij de vorige, soms blijken de oude inzichten achterhaald. Sinds een paar jaar ben ik bezig de dierenriem als een energetisch proces te zien met alle consequenties die daaruit voortvloeien. Mijn uitgegeven boek handelt over de integratie van de Chinese geneeskunst in onze astrologie. Mijn nieuwe denken is een poging de tekens als energieën te analyseren en daarmee de ontwikkeling van de mens van zaad-ei tot boreling (embryologie) in het proces ‘de dierenriem’.”

hajefa.nl
Onlangs is van Pieter Slotboom verschenen ‘Astrologie & Chinese geneeswijze. Een integratie.’ 2018, uitgeverij Hajefa. In dit boek worden de (westerse) astrologie en de Chinese geneeswijzen samengevoegd, waardoor het inzicht in de astrologische anatomie wordt vergroot. Deze combinatie biedt de mogelijkheid om zicht te krijgen op eventuele verstoringen van de gewoonlijk harmonische balans van energieën in het menselijk lichaam. Voortbouwend op het gedachtegoed uit dit boek is Pieter Slotboom een studie begonnen naar het fenomeen retrogade planeten, waar zo verschillend over gedacht wordt onder astrologen.

Pieter Slotboom is inmiddels zo’n 35 jaar bezig met astrologie, heeft ook een eigen praktijk, maar heeft dat altijd gedaan naast zijn bestaan als zakenman.


Pieter Slotboom Astrologie en Chinese denkwijze

Zondag 21 oktober   13.30 uur tot 16.00 uur    Liz Hathway    

Lezing: Saturnus (en Pluto) in Steenbok: de transformatie van het zelf

Leden: gratis     niet leden: €10,00Saturnus (en Pluto) in Steenbok: De transformatie van het zelf
Sinds 20 december 2017, staat Saturnus in zijn eigen teken Steenbok. Saturnus in Steenbok is op zoek naar zekerheid en die zekerheid wordt door materieel succes en status gewaarborgd. Echter, net als een geit die aan een paal wordt vast gebonden, kan Saturnus in de Steenbok ons doen beseffen dat we ergens in ons leven vast zitten en dat we in een kleine cirkel rond gaan, zonder bij het verse, zoete gras te komen. De Saturnus/Pluto conjunctie die in 2020 in het teken Steenbok plaatsvindt, heeft het potentiëel om ons of nog dieper in de materie te trekken, of ons de materie te doen ontstijgen. Er zit waanzinnig veel potentieel in deze conjunctie, die zowel positief als negatief kan worden gebruikt. Tijdens de workshop, ga ik de mundane situatie schetsen, maar met oog voor ons collectieve bewustzijn. Denk eraan, de Eerste Wereldoorlog begon onder de conjunctie, de Tweede Wereldoorlog onder het vierkant, en de volgende verkiezingen in de VS in 2020 vallen ook onder deze conjunctie. Er is veel chaos in de wereld maar tegelijkertijd ontgroeien we de fase van denken in goed en kwaad. Het is tijd om voor onszelf te gaan denken en oude machtstrukturen, zowel intern als extern,te transformeren. De vraag is dus, ‘hoe komen we van onze ketenen af’, want de tijd is rijp voor verandering.

Saturnus is de heerser van de TIJD en van het principe van karma, de universele wet van oorzaak en gevolg. Pluto is de planeet van zowel de verborgen macht als de totale transformatie. Aan de hand van voorbeeld horoscopen uit de groep gaan we kijken naar wat zich probeert te manifesteren ? Welk innerlijke archetype ontwaakt en schuift naar voren? En wellicht De allerbelangrijkste vraag, wat is de volgende stap voor de persoon zelf?


Liz Hathway is astroloog in hart en nieren en heeft een speciale interesse in de mundane astrologie. Liz heeft een master in ‘Cultural Astronomy and Astrology’, heeft het diploma van de Faculty of Astrological Studies in London en is een gekwalificeerd uurhoekastroloog volgens de John Frawley school. Met behulp van astrologie ondersteunt Liz mensen en bedrijven in hun persoonlijke zoektochten. Liz schrijft artikelen, organiseert workshops en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Liz werd aangedragen door de MA CAA, University of Wales, Lampeter voor de 2016 beste scriptie prijs voor haar dissertatie over Saturnus. Liz heeft haar praktijk in Amsterdam.