Like ons!

Jaarprogramma 2019-2020

Dinsdag 22 oktober                 Engelien Hanzens                Lezing: Kinderhoroscopen 
Zondag 17 november              Joke IJlst                                Lezing: De Saturnus Return  
Dinsdag 10 december             Vereniging                             Astrotafelen met Saturnus
Dinsdag 21 januari                   Magda Prins                         Werkavond: Maansknopen en planeetknopen
Zondag 1 maart                        Gert Jan van der Steen       Lezing:  kosmische wetten 
Zondag 15 maart                      Eg Sneek                               Lezing: De prenatale horoscoop
Zondag 19 april:                        Dorien de Vries                   Lezing: Planeetkrachten; de sleutel tot het geluk  
Zondag 17 mei:                         Carla Kerklaan                     Lezing: De Zwarte Lichten in relaties
Dinsdag 16 juni:                        Vereniging                            Open Podium of Wie van de Drie..Dinsdag 10 december 18.00 uur   Astrotafelen met Saturnus

Kosten: €6,-    Opgeven voor 9 december via het secretariaat!


Deze laatste bijeenkomst van 2019 gaan we vieren met een feestelijk ‘Astro-maal’. Een gezellig doch serieus samenzijn, waarbij niet alleen lekker eten, maar ook ‘Saturnus’ op het menu zal staan…een maaltijd, doorspekt met het thema Saturnus, alias ‘Chronos’, alias ‘Vadertje Tijd’.

Dat betekent, dat we met elkaar de energie van Saturnus op allerlei mogelijke manieren willen belichten.

Saturnus in de mythologie, de astronomie.. Misschien is er een gedicht, dat je met Saturnus associeert, misschien is er een lied, een dans of stukje muziek, een schrijver, een schilder, een gerecht, een kleur, een land.. bedenk het maar…

Of heb je een vraag over Saturnus? Wil je iets vertellen over een Saturnale ervaring? 
 
Kortom, we gaan gezellig en lekker eten en tussen de gangen door is er licht of zwaar? verteerbaar geestelijk voedsel.

Neem je ook iets mee?

Bon appetit!


Dinsdag 21 januari  19.45 - 22.30 uur 

Werkavond: De Knopen van de Maan en de Knopen van andere planeten…

o.l.v. Magda Prins

Leden: gratis  niet-leden: €5,00


In de knoop of een extra dimensie..?
 
Er zijn weinig astrologen die niet bekend zijn met de knopenas van de Maan. Een knopenas, waarbij de Noordknoop en de Zuidknoop altijd recht tegenover elkaar staan. Astrologisch een belangrijk gegeven, dat een verhaal vertelt over onze (emotionele) ontwikkeling, onze reis door het leven, die zich afwisselend afspeelt langs de lijn van dat, waarmee we vertrouwd zijn en dat, waarnaar we vol verlangen of spanning op zoek zijn… In feite natuurlijk nauw verbonden met de Maan zelf. We hebben het tenslotte over de punten, waar de denkbeeldige omloop van de Maan haar snijpunten heeft met de ecliptica. 
 
De laatste tijd worden steeds meer astrologen zich bewust van het feit, dat ook de andere planeten Knopen hebben. Ook de planeten hebben hun snijpunten met de ecliptica. En ook die planeten hebben een kant waarmee we vertrouwd zijn en een kant met een nieuwe dimensie.

In feite schreven Dane Rudyar en ook Jeffrey Green al over de Planeetknopen in de jaren 70, maar pas de laatste jaren wordt er door steeds meer astrologen, vooral evolutionair astrologen serieus onderzoek naar gedaan.  Komend jaar verschijnt waarschijnlijk een boek van Marc Jones over dit onderwerp. 

Nu veel astrologen vertellen en schrijven over de komende conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok wordt daar ook vaak aan toegevoegd, dat die conjunctie ook nog eens plaatsvindt op hun beider Zuidknoop! ( oh ja? Bestond die dan..?) Dus…weer een extra dimensie om aandacht aan te geven!?
Op de werkavond gaan we bekijken, waar die knopen allemaal staan en wat het eventueel toevoegt aan ons inzicht.
Neem je horoscoop mee en teken er zo mogelijk alvast de planeetknopen omheen. 

Als je geen astrologieprogramma hebt, waar ze in staan, ga dan naar www.true-node.com Daar kun je ze tevoorschijn toveren. Lukt het niet?Laat het even weten.
 
 
Magda Prins
 
Astrologie is voor mij een levenslange passie en zoektocht. Na mijn astrologieopleiding in Heerenveen (2009) volgden onder andere de cursussen Spirituele Astrologie door Monique Leurink en de opleiding Evolutionaire Astrologie door Michael de Baker. Met name de Evolutionaire Astrologie was voor mij een eye-opener en thuiskomen.  Sindsdien geef ik mijn consulten dan ook voornamelijk tegen het licht van de evolutie van de ziel.
Daarnaast vind ik het als voorzitter van onze vereniging (sinds 2008) heel leuk en belangrijk open te staan voor en op zoek te blijven naar allerlei verschillende stromingen binnen het Grote Vakgebied dat Astrologie beslaat.
Nieuwsgierigheid blijft de leidraad..en… nooit te oud om te leren.