Like ons!
Jaarprogramma 2018-2019

Zondag 21 oktober                Liz Hathway                        Lezing: Saturnus (en Pluto) in Steenbok
Zondag 18 november            Pieter Slotboom                  Lezing: Stoeien met de dierenriem
Dinsdag 18 december           Vereniging                           Diner:  Astrotafelen
Zondag 20 januari                 Wilma ter Mull                     Lezing: Het leeftijdspunt door de horoscoop
Dinsdag 26 februari               Vereniging                          Werkavond: Ongeaspecteerde Planeten
Zondag 17 maart                   Truus van Leeuwen            Workshop: Systemische astrologie
Zaterdag 23 maart                 Vereniging                          Open dag bij de Yantra 
Dinsdag 16 april                     Adrie van der Ven               Lezing: Astrologie en immunologie; element Aarde
Dinsdag 21 mei                      Menno Noordervliet           Lezing: De graden van Janduz
Dinsdag 18 juni                      Vereniging                          Wie van de Drie?


Dinsdag 18 juni 19.45 - 22.30 uur   Vereniging: Wie van de Drie....?

Leden: gratis  niet-leden: €4,00

Wie van de Drie....?

Een speelse en leerzame avond met drie anonieme gasten en drie horoscopen… Welke vragen ga je stellen, om erachter te komen welke horoscoop bij wie hoort? Test je astrologische kennis, je onderzoekende geest en je intuïtieve vermogens ! Drie vrijwillige, vrolijke en vriendelijke vogels komen deze avond voor ons naar de vereniging!
Wees erbij om ze te bevragen en hun kosmische constellatie te onthullen.


“mijn leren is spelen en mijn spelen is leren”


Dinsdag 21 mei  19.45 tot 22.30 uur  Menno Noordervliet Lezing: De graden van Janduz  

leden gratis, niet-leden € 10,00Kosmische komedie, d
e graden van Janduz

In 1938 publiceerde de Franse astrologe Jeanne Duzéa (Janduz) voor alle 360 dierenriemgraden een fascinerend beeld, dat bovendien uitgewerkt is in een tekening. En zoals het leven soms als een spel overkomt, als een drama waarin ieder persoon getypecast is en zijn eigen missie in het ondermaanse heeft, zo kun je ook de beelden van Janduz ervaren. Deze van oorsprong oude beelden, die stammen uit de 13e eeuw, kun je ook in deze tijd plaatsen, zeker nu onze cultuur zich steeds meer ontwikkelt van een woordcultuur naar een beeldcultuur.  

Menno Noordervliet heeft de beelden van Janduz meer dan 40 jaar onderzocht en in zijn astrologiepraktijk getoetst, en is tot de conclusie gekomen dat je de beelden als praktijkvoerend astroloog kunt gebruiken om je te laten inspireren en de horoscoopduiding te verfijnen. 
Het is voor zowel de beginnende als de gevorderde astroloog boeiend materiaal. Dit boek laat zien  dat je tot verrassende inzichten kunt komen, die de traditionele opvattingen soms in een heel ander daglicht plaatsen. 

De graden Van Janduz zijn opgenomen in de Beeldgids van de Dierenriem (in 3 delen) van Helen en Willem Koppejan.

Menno Noordervliet
is een astroloog in hart en nieren die al vanaf zijn studie tijd sociale psychologie en pedagogie aan de UvA zich tevens verdiept heeft in astrologie. Hij heeft veel ervaring opgedaan met cliënten in een eigen psychotherapeutische praktijk, in de gezondheidszorg en het vormingswerk. Vanaf 1994 verzorgt hij ook astrologische consulten en groepssessies in het bedrijfsleven.
Dinsdag 16 april  van 19.45 tot 22.30 uur    Adrie van der Ven Lezing: Astrologie en immunologie; element Aarde


Leden gratis     Niet-leden: €10

Van de vier elementen wordt aarde, dat staat voor structuur en verdediging verwant gezien aan het immuunsysteem. 
Het immuunsysteem heeft immers tot functie om ziektekiemen, vijandige bacteriën of virussen te elimineren. 
Dit verdedigend systeem grijpt aan in verschillende organen en daarbij zijn er meerdere planeten  bij betrokken.
Deze lezing  gaat over de verwantschap van de planeten m.b.t. het immuunsysteem en over methoden of middelen  om te herstellen op een natuurlijke wijze. 
Voorbeeldhoroscopen met transits en progressie verduidelijken de onderliggende psychosomatiek of  onbewuste patronen. 
Als je wilt kun je een eigen horoscoop inbrengen (vooraf aangeven) . Astrologie biedt een diepgaand en veelzijdige kijk op wegen tot herstel. 
 


Adrie van der Ven
Is astroloog, natuurgenezer en chakra reader van beroep. 
Hij heeft een praktijk in Amsterdam-West en is auteur van het natuurgeneeskundig boek ‘’Van Akasha tot zout’’. 

In 1984 begonnen als natuurgenezer, na afgestudeerd te zijn aan de academie voor natuurgeneeskunde te Bloemendaal. Hij voerde de leiding gedurende 19 jaar over eigen opleidingen in psychologische en medische astrologie. Tevens gaf hij les in intuïtieve ontwikkeling.Geregeld organiseert hij energetische avonden meditatief van aard, geeft les in theorie en werking van de celzouten en doceert het leren lezen van de aura en chakra’s. Adrie kan bij mens en dier de chakra’s en aura naar kleur, karakter en diepere inhoud waarnemen.

Nu al weer 15 jaar actief als docent natuurgeneeskunde aan de Silverlinde.

Zijn praktijk is in Amsterdam, waar natuurgeneeskunde, astrologie en helder waarnemen centraal staan. Hier biedt hij geregeld cursussen in aurareading of astrologie.


Landelijke Dag van de Professionele Astrologie

Bij de Yantra!                 Zaterdag 23  Maart Van 12.00 tot 16.00 uur 


Ook in Groningen doen we dit jaar weer mee met de Landelijke Open dag.
We geven ieder jaar met veel plezier en enthousiasme korte consulten, voor mensen die belangstellend zijn om te horen wat Astrologie voor hen kan betekenen.
 
We geven deze consulten in de toepasselijke ambiance van de spirituele boekwinkel Yantra, in de oude Ebbingestraat 61 in Groningen.
 
Op 23 maart 2019 van 12:00 – 16:00 bent u welkom.
 
Voel U welkom
en laat u zich inspireren
door leden van onze vereniging.
 
Informatie: Magda Prins: 06-33748624 of Engelien Hanzens: 06-34276684

Open Dag 2016:

Zondag  17 maart  

11.00 tot 16.00 uur         Truus van Leeuwen    Workshop: Systemische astrologie   

Leden: €20.00     niet leden: €35,00     Dit is inclusief Lunch!  

Graag op tijd aanmelden en de bijdrage overmaken naar de Vereniging, op rekening nummer: NL19 RBRB 0706 5369 24 , rekening bij de Regiobank, ten name van; VVANN Astrologen Noord Ned.   


Systemische astrologie
Systemische astrologie is een homogene samenvoeging van systemisch werk, traumawerk en astrologie. Op een astrologisch veld loop je vanaf de ascendant door alle huizen van de horoscoop. In ieder huis bekijk je wat je tegenkomt. Met behulp van systemisch werk – familieopstellingen e.d. – kijken we waar we ruimte kunnen creëren om de obstakels die zich aandienen op een rustige manier een plaats te geven. Ik werk oplossingsgericht.
Wat heeft de cliënt nodig? Wat is mogelijk? 

Door de symbolen, die de cliënt zelf uitzoekt en omschrijft, op het veld een plaats te geven, krijgt de cliënt de kans om via een helicopterview naar zijn eigen situatie te kijken. Je kunt zo op een voor de cliënt veilige manier werken aan de problemen die zich voor doen. 

Deze middag geef ik een PowerPoint presentatie over de basisprincipes van het systemisch werk. Een tweede presentatie laat zien hoe de combinatie van de drie ‘instrumenten’ in de praktijk werkt. Als er nog tijd over is, zal ik het ‘spel’ - dat geen spelletje is - demonstreren aan de hand van de horoscoop van een van de aanwezigen. 

Truus van Leeuwen
Naast mijn baan als directiesecretaresse en vertrouwenspersoon bij een keramisch bedrijf in Zuid-Limburg begon ik eind 1997 mijn astrologische opleidingstraject bij Myrna Mann in Hasselt: 30 lessen volgens de traditionele opzet, dus zelf de horoscoop berekenen en tekenen. Een boeiende ‘hobby’.

De OTA heb ik bij Dré Aukes gedaan in Rijen NB, gevolgd door ongeveer 6 jaar Hellenistische astrologie bij Martien Hermes in Zeist en Hellen Vos in Schiedam. Momenteel ben ik in opleiding bij Michael de Baker om de evolutionaire astrologie eigen te maken.

Door dit astrologische traject heen loopt mijn opleidingsgeschiedenis met betrekking tot systemisch werk. Geboeid door het effect van opstellingen heb ik de opleidingen ‘Familieopstellingen’ en ‘Traumawerk’ gevolgd bij het NTI-NLP in Limmen. Ik ben aangesloten bij het Gilde aldaar.

Via workshops in Limmen kwam ik in contact met Daan van Kampenhout. Bij hem volgde ik de opleiding ‘Systemic Rituals’ en woonde ik o.a. de weekenden in Amsterdam bij met het thema ‘Banden met Nederlands-Indië’. Hij heeft veel invloed op mijn manier van werken.

In mijn praktijk, De Brug – Praktijk voor Levenskunst, werkte ik in eerste instantie alleen met systemisch werk en traumawerk. Astrologie zag ik nog altijd als ‘hobby’. Dankzij de medewerking van mijn cliënten kon ik steeds vaker verstrikkingen en obstakels herkennen in de horoscopen van mijn cliënten én hen handvatten aanreiken. Zo heb ik systemisch werk en astrologie kunnen vormen tot één geheel. Traumawerk is een belangrijke toevoeging. Ik geef les in astrologie en systemisch werk en geef trainingen in het werken met systemische astrologie.

Truus van Leeuwen  6-8-1947 Enkhuizen 07:10 uur [ASC 3°30’ Maagd]


Al geweest:

Dinsdag 26 februari  van 19.45 tot 22.30 uur        Werkavond: Ongeaspecteerde Planeten

Leden: gratis  Niet-leden: €10.00


http://hajefa.nl/astrologie-boeken/ongeaspecteerd-ongeaccepteerd-atie-kaper
Daar weten we over het algemeen niet zo veel méér van dan dat ze een alles of niets -werking hebben. Maar wat betekent dat nou concreet, hoe werkt dat uit?
Ongeaspecteerde planeten zijn planeten die geen majeur aspect maken met een andere planeet. Ze werken dus als een eenling, zonder verbinding met de anderen. Maar ze horen wel bij de familie van jouw planeten. Hoe ga je daar mee om? Om het beeldend te maken: hoe ga je om met iemand die zich onttrekt aan de afspraken en gebruiken, maar soms wel, als vanuit het niets, met zijn eigen ding komt. Al dan niet waardevol?


Atie Kaper heeft er een boek over geschreven: “Ongeaspecteerd, Ongeaccepteerd”. Zij stelt dat ongeaspecteerde planeten ons meer  kunnen vertellen over familiepatronen. En dan met name over de onbewuste delen hiervan. Iemand met een ongeaspecteerde planeet wordt daarmee als het ware een trigger om dit thema meer in het bewustzijn van de familie te brengen.  
 
Een ongeaspecteerde planeet kan voor de persoon in kwestie heel lastig zijn, echt een levensthema, omdat hij geen grip of sturing heeft op de betreffende energie, maar hij wordt wel geconfronteerd met de effecten ervan. 
Herken je daar iets van,? Bij jezelf of in je omgeving? 
 
Daarnaast kunnen we op deze avond ook aandacht besteden aan de vraag, wanneer nu een planeet minder of meer geaspecteerd is. En als een planeet ongeaspecteerd is, hoe werken dan aspecten buiten teken of mineure aspecten. 
Kortom, een avond om weer wat aan het brede scala van de horoscoop toe te voegen.
 
Wees welkom! Neem horoscopen mee, neem jezelf mee met allerlei mogelijke vragen en ideeen…


Jewel Mayberry over ongeaspecteerde planetenZondag 20  januari   13.30 tot 16.00 uur     Wilma ter Mull     Lezing: Het leeftijdspunt door de horoscoop

Kosten; leden gratis, niet-leden € 10,00  

Het leeftijdspunt

Het leeftijdspunt door de horoscoop is een methode in de astrologie die hier in Nederland niet veel wordt gebruikt bij astrologen. Het is een methode die ontwikkeld is door het echtpaar Louise en Bruno Huber. De theorie is eenvoudig. In tweeënzeventig jaar loopt een mens door zijn gehele horoscoop. Je begint bij de ascendant bij de geboorte en iedere zes jaar loop je chronologisch gezien door een huis. Zo loop je door alle twaalf huizen gedurende tweeënzeventig jaar. Het huizensysteem Koch wordt hierbij gebruikt; gebleken is dat de andere huizensystemen niet werken. Het dierenriemteken dat op de cusp staat kleurt de actuele stemming van de mens en ook de dierenriemtekenovergangen worden meestal goed gevoeld. 

Het leeftijdspunt komt gedurende zijn weg, planeten in conjunctie tegen, maar maakt ook andere aspecten. De aspecten die de Hubers gebruiken zijn: de conjunctie; het halfsextiel; het sextiel; het vierkant; de driehoek; het inconjunct en de oppositie. Ook worden de huizen ingedeeld in een actief gedeelte (hoofd kruis) een vormend gedeelte (vast kruis) en een oriënterend gedeelte (het bewegelijke kruis). Deze drie invloeden komen elke zes jaar langs 
en zijn bepalend voor je levensweg.  

Dat er voor tweeënzeventig jaar  
gekozen is heeft te maken met het feit dat tweeënzeventig jaar een kosmische werelddag is. Met deze methode van het leeftijdspunt kun je finetunen op de biografie van de mens. Het mooie van deze methode is, dat je verbanden ziet die je bij gewoon biografisch onderzoek vaak over het hoofd ziet. Bepaalde gebeurtenissen hebben namelijk de neiging in een variant terug te komen waardoor ze niet direct herkend worden.


In deze workshop zal ik Steve Jobs als voorbeeld nemen Wilma Ter Mull

Sinds 1994 ben ik biografisch astrologisch coach en werk wat anders dan andere astrologen. In mijn werk probeer ik de biografie van iemand te duiden in het licht van iemands karma. In mijn visie komt een de mens niet als onbeschreven blad ter wereld maar heeft al een lange voorgeschiedenis die zijn blikrichting op de wereld bij de geboorte beïnvloed. Omdat deze invloed veelal onbewust blijft kunnen signalen die uit de biografie komen door middel van belangrijke gebeurtenissen, vaak niet als waardevol materiaal herkend worden.  Door deze te leren herkennen bekeken vanuit het karma van de mens, kan er nieuwe richting aan de biografie gegeven worden. Dit kan vaak ziektes voorkomen en meer levensgeluk schenken omdat  verbanden duidelijk worden. De familie van afkomst is daarin een heel belangrijke factor  omdat familie een heel eigen systeem heeft waar de individuele ziel voor de geboorte een soort verbond mee aangaat. Deze beide gebieden persoonlijk onderbewuste (karma) en collectief onderbewuste, probeer ik in mijn werk met elkaar in verbinding te brengen.

Mijn werkmethode is afkomstig uit een combinatie van antroposofie, de astrologie volgens de API-methode en mijn inzichten die ik opdeed in mijn opleiding in de psychiatrie. Dinsdagavond 18 december om 18.00 uur     Astrotafelen met Venus

Eigen bijdrage: € 5,- voor leden   Niet leden € 10,-

Let op! Opgave t.m. 16 december ivm eten via het secretariaat  Tel.0595-571066.


Waarde leden, lieve mensen,

Binnenkort hebben we de laatste bijeenkomst van 2018!  En die komt nooit weer terug…

Dinsdagavond 18 december is iedereen van harte welkom om vanaf 18.00 uur naar de Oude drogisterij te komen om met elkaar te ‘astrotafelen’.. dat is altijd weer een gezellige informele avond, waar ruimte is om met elkaar over astrologie (en ‘het lieve leven’) te praten onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

Om onze astrologische neuzen deze avond een klein beetje dezelfde kant op te laten wijzen, leek het ons leuk om het thema “VENUS” als ‘hoofdgerecht’ op het menu te zetten.

Dat betekent, dat iedereen die lekker komt eten ook van harte is uitgenodigd om zijn of haar bijdrage te leveren rond het thema ‘Venus’..

Dat kan/mag van alles zijn; Bijvoorbeeld: 
  • Waar denk jij aan als je aan ‘Venus’ denkt? 
  • Wat betekent Venus voor jou in je horoscoop?
  • Wat zijn je associaties?
  • Is er een lied? Is er een kunstwerk?  
  • Wil je iets over de mythologie vertellen? 
  • Iets over een indrukwekkende transit?...
  • Ook Venus heeft vele kanten…wat bedenk je nog meer…? 

Kortom, laten we allemaal samen, ieder op zijn eigen manier Venus in het Zonnetje zetten.. een kleine bijdrage van maximaal! 10 minuutjes.

Het zou leuk zijn als je ook iets meeneemt wat voor jou Venus symboliseert of wat je associeert met Venus, of op een of andere manier verband heeft met Venus. Iets om b.v. je verhaal of voordracht mee vorm te geven.

Van harte welkom bij een avondje Venusiaans astrotafelen.. Laat even weten als je komt. (uiterlijk zondag16 dec.)

Een symbolische bijdrage van € 5,- van te voren even overmaken naar de rekening van de vereniging.

Hartelijke groet,

Het bestuur


Zondag 18 november  13.30 tot 16.00 uur    Pieter Slotboom      Lezing: Stoeien met de Dierenriem; 

Een zoektocht naar integratie van de westerse astrologie en Chinese geneeskunst en naar de betekenis van Retrograde Planeten.

Leden: gratis     niet leden: €10,00

Stoeien met de dierenriem

Een zoektocht naar integratie van westerse astrologie en Chinese geneeskunst en naar de betekenis van retrogade planeten.

Slotboom: “Ik wil in deze lezing graag iets vertellen over mijn nieuwe boek en dat gelardeerd met informatie die daar nog niet in staat. Het denkproces is namelijk een voortgaand proces waarin steeds nieuwe inzichten ontstaan. Soms sluiten die inzichten netjes aan bij de vorige, soms blijken de oude inzichten achterhaald. Sinds een paar jaar ben ik bezig de dierenriem als een energetisch proces te zien met alle consequenties die daaruit voortvloeien. Mijn uitgegeven boek handelt over de integratie van de Chinese geneeskunst in onze astrologie. Mijn nieuwe denken is een poging de tekens als energieën te analyseren en daarmee de ontwikkeling van de mens van zaad-ei tot boreling (embryologie) in het proces ‘de dierenriem’.”

hajefa.nl
Onlangs is van Pieter Slotboom verschenen ‘Astrologie & Chinese geneeswijze. Een integratie.’ 2018, uitgeverij Hajefa. In dit boek worden de (westerse) astrologie en de Chinese geneeswijzen samengevoegd, waardoor het inzicht in de astrologische anatomie wordt vergroot. Deze combinatie biedt de mogelijkheid om zicht te krijgen op eventuele verstoringen van de gewoonlijk harmonische balans van energieën in het menselijk lichaam. Voortbouwend op het gedachtegoed uit dit boek is Pieter Slotboom een studie begonnen naar het fenomeen retrogade planeten, waar zo verschillend over gedacht wordt onder astrologen.

Pieter Slotboom is inmiddels zo’n 35 jaar bezig met astrologie, heeft ook een eigen praktijk, maar heeft dat altijd gedaan naast zijn bestaan als zakenman.


Pieter Slotboom Astrologie en Chinese denkwijze

Zondag 21 oktober   13.30 uur tot 16.00 uur    Liz Hathway    

Lezing: Saturnus (en Pluto) in Steenbok: de transformatie van het zelf

Leden: gratis     niet leden: €10,00Saturnus (en Pluto) in Steenbok: De transformatie van het zelf
Sinds 20 december 2017, staat Saturnus in zijn eigen teken Steenbok. Saturnus in Steenbok is op zoek naar zekerheid en die zekerheid wordt door materieel succes en status gewaarborgd. Echter, net als een geit die aan een paal wordt vast gebonden, kan Saturnus in de Steenbok ons doen beseffen dat we ergens in ons leven vast zitten en dat we in een kleine cirkel rond gaan, zonder bij het verse, zoete gras te komen. De Saturnus/Pluto conjunctie die in 2020 in het teken Steenbok plaatsvindt, heeft het potentiëel om ons of nog dieper in de materie te trekken, of ons de materie te doen ontstijgen. Er zit waanzinnig veel potentieel in deze conjunctie, die zowel positief als negatief kan worden gebruikt. Tijdens de workshop, ga ik de mundane situatie schetsen, maar met oog voor ons collectieve bewustzijn. Denk eraan, de Eerste Wereldoorlog begon onder de conjunctie, de Tweede Wereldoorlog onder het vierkant, en de volgende verkiezingen in de VS in 2020 vallen ook onder deze conjunctie. Er is veel chaos in de wereld maar tegelijkertijd ontgroeien we de fase van denken in goed en kwaad. Het is tijd om voor onszelf te gaan denken en oude machtstrukturen, zowel intern als extern,te transformeren. De vraag is dus, ‘hoe komen we van onze ketenen af’, want de tijd is rijp voor verandering.

Saturnus is de heerser van de TIJD en van het principe van karma, de universele wet van oorzaak en gevolg. Pluto is de planeet van zowel de verborgen macht als de totale transformatie. Aan de hand van voorbeeld horoscopen uit de groep gaan we kijken naar wat zich probeert te manifesteren ? Welk innerlijke archetype ontwaakt en schuift naar voren? En wellicht De allerbelangrijkste vraag, wat is de volgende stap voor de persoon zelf?


Liz Hathway is astroloog in hart en nieren en heeft een speciale interesse in de mundane astrologie. Liz heeft een master in ‘Cultural Astronomy and Astrology’, heeft het diploma van de Faculty of Astrological Studies in London en is een gekwalificeerd uurhoekastroloog volgens de John Frawley school. Met behulp van astrologie ondersteunt Liz mensen en bedrijven in hun persoonlijke zoektochten. Liz schrijft artikelen, organiseert workshops en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Liz werd aangedragen door de MA CAA, University of Wales, Lampeter voor de 2016 beste scriptie prijs voor haar dissertatie over Saturnus. Liz heeft haar praktijk in Amsterdam.