Like ons!
Jaarprogramma 2018-2019

Zondag 21 oktober                Liz Hathway                        Lezing: Saturnus (en Pluto) in Steenbok: de transformatie van het zelf
Zondag 18 november            Pieter Slotboom                  Lezing: Stoeien met de dierenriem
Dinsdag 18 december           Vereniging                           Diner:  Astrotafelen
Zondag 20 januari                 Wilma ter Mull                     Lezing: het leeftijdspunt door de horoscoop
Dinsdag 26 februari               Vereniging                          Werkavond: Astrologie
Zondag 17 maart                   Truus van Leeuwen            Workshop: Systemische astrologie
Zaterdag 24 maart                 Vereniging                          Open dag bij de Yantra (onder voorbehoud)
Dinsdag 16 april                     Adrie van der Ven              Lezing: Astrologie en immunologie; element Aarde
Dinsdag 21 mei                      Menno Noordenvliet           Lezing: De Sabian symbolen
Dinsdag 18 juni                      Vereniging                          Wie van de Drie?

De volgende bijeenkomst is:

Zondag 21 oktober   13.30 uur tot 16.00 uur    Liz Hathway    

Lezing: Saturnus (en Pluto) in Steenbok: de transformatie van het zelf

Leden: gratis     niet leden: €10,00Saturnus (en Pluto) in Steenbok: De transformatie van het zelf
Sinds 20 december 2017, staat Saturnus in zijn eigen teken Steenbok. Saturnus in Steenbok is op zoek naar zekerheid en die zekerheid wordt door materieel succes en status gewaarborgd. Echter, net als een geit die aan een paal wordt vast gebonden, kan Saturnus in de Steenbok ons doen beseffen dat we ergens in ons leven vast zitten en dat we in een kleine cirkel rond gaan, zonder bij het verse, zoete gras te komen. De Saturnus/Pluto conjunctie die in 2020 in het teken Steenbok plaatsvindt, heeft het potentiëel om ons of nog dieper in de materie te trekken, of ons de materie te doen ontstijgen. Er zit waanzinnig veel potentieel in deze conjunctie, die zowel positief als negatief kan worden gebruikt. Tijdens de workshop, ga ik de mundane situatie schetsen, maar met oog voor ons collectieve bewustzijn. Denk eraan, de Eerste Wereldoorlog begon onder de conjunctie, de Tweede Wereldoorlog onder het vierkant, en de volgende verkiezingen in de VS in 2020 vallen ook onder deze conjunctie. Er is veel chaos in de wereld maar tegelijkertijd ontgroeien we de fase van denken in goed en kwaad. Het is tijd om voor onszelf te gaan denken en oude machtstrukturen, zowel intern als extern,te transformeren. De vraag is dus, ‘hoe komen we van onze ketenen af’, want de tijd is rijp voor verandering.

Saturnus is de heerser van de TIJD en van het principe van karma, de universele wet van oorzaak en gevolg. Pluto is de planeet van zowel de verborgen macht als de totale transformatie. Aan de hand van voorbeeld horoscopen uit de groep gaan we kijken naar wat zich probeert te manifesteren ? Welk innerlijke archetype ontwaakt en schuift naar voren? En wellicht De allerbelangrijkste vraag, wat is de volgende stap voor de persoon zelf?


Liz Hathway is astroloog in hart en nieren en heeft een speciale interesse in de mundane astrologie. Liz heeft een master in ‘Cultural Astronomy and Astrology’, heeft het diploma van de Faculty of Astrological Studies in London en is een gekwalificeerd uurhoekastroloog volgens de John Frawley school. Met behulp van astrologie ondersteunt Liz mensen en bedrijven in hun persoonlijke zoektochten. Liz schrijft artikelen, organiseert workshops en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Liz werd aangedragen door de MA CAA, University of Wales, Lampeter voor de 2016 beste scriptie prijs voor haar dissertatie over Saturnus. Liz heeft haar praktijk in Amsterdam.