Notícies‎ > ‎

Vestimenta per a suportar el fred hivernal

22 de nov. 2010, 10:56 publicada per JORDI MEDINA   [ actualitzat el 9 de febr. 2018, 0:08 per AstroAmics amics de l'astronomia ]
Les llargues nits d'hivern el cel ens mostra secrets que manté amagats durant la resta de l'any. L'atmosfera, per altra banda, es mostra en general clara, estable i transparent. I els planetes agafen més alçada que durant els mesos precedents...

 

Però és clar, el fred és sempre un gran inconvenient. Com que la nostra és una activitat quieta, gens moguda, és necessari sempre abrigar-nos molt per no quedar glaçats. En una nit d’hivern és fàcil arribar a temperatures de 0º o fins i tot inferiors. Per això és molt important la indumentària que ens posem. Els astrònoms a l’hivern anem vestits com astronautes: no hi ha res de vergonyós en això, és la manera correcta d’anar vestit, i la més assenyada.

 

Hi ha dos principis bàsics que heu de recordar:

1)     “Dos jerseis prims abriguen més que un de gruixut”, és un fet ben conegut pels habitants dels països freds.

2)     L’aire sec és un aïllant gairebé perfecte del fred. Per contra l’aire humit no ho és gens.

Per això, quan explico com s’ha de dur la roba en temps de fred sempre parlo de la “TEORIA DE LA COMPRESA: CONSTA DE VÀRIES CAPES, I ES MANTÉ NETA, FRESCA Y SECA”:

 

A l’hivern poseu-vos diversos jerseis, prims i gruixuts, un a sobre de l’altre. Mireu que els jerseis que us poseu a sobre siguin d’una talla més ampla que els que us poseu a sota, per no quedar massa cenyits. La CAPA D’AIRE que es forma entre ells és el que us manté calents.

Però si dins d’aquesta capa entrés humitat (no tan sols perquè us hagueu mullat amb neu o pluja, sinó fins i tot simplement perquè heu suat) es perdria tot l’efecte aïllant. Per això és important que mantingueu la roba SECA.

Per evitar suar, cal ventilar (heu de mantenir la roba FRESCA). Per tant, permeteu que circuli l’aire (no la dueu massa ajustada), i si teniu calor, traieu-vos algunes capes, abans de que comenceu a suar. Si heu de fer un exercici intens (p.ex. transportar el material del telescopi) desabrigueu-vos, i ja us tornareu a abrigar després. L’important és que no se us humitegi la roba per culpa de la suor. Si la samarreta interior que portes se t’ha humitejat, canvia-te-la.

Finalment, la roba s’ha de dur NETA, perquè la brutícia obstrueix els porus del teixit dificultant la transpiració.

Quan et preparis per sortir amb el telescopi, no et quedis amb la roba que has portat durant tot el dia, perquè probablement estigui humida de suor. Canvia’t  com a mínim els mitjons i la samarreta interior.

 

El tronc és la part més important del cos que heu de protegir del fred. L’aplicació del sistema de capes al tronc inclou normalment 3 tipus de peces:

- la samarreta interior, en contacte amb la pell, de materials que no retinguin la humitat.

- la segona capa, de materials aïllants del fred, que és la que ens ha de proporcionar escalfor.

- la tercera capa, que serveix per aturar el vent i la humitat, i ha de ser impermeable i transpirable.

 

La samarreta interior (la que està en contacte amb la pell) pot ser de cotó, però aleshores mireu de no suar, perquè el cotó absorbeix molt la humitat i al final acaba quedant molla. Realment són preferibles les de llana (tot i que costen de trobar), les de seda o les de teixits especials tèrmics (Coolmax, Thermolactyl, Polartec, capilene, Dunova, polipropilé...).

 

Com a segona capa (materials aïilants del fred) el que més es fa servir és llana, forro polar, i plomissol.

 

La fibra coneguda com a “forro polar” (o “Polartec”), que tant es fa servir avui dia, heu de saber que és molt eficaç per mantenir la calor, sempre i quan no faci vent. Per això sempre ha d’anar en combinació amb una jaqueta paravent com a tercera capa.

 

Els anoracs de plomes (“plumífers”) són molt eficaços retenint la calor. En el farcit porten plomes i plomissol. El percentatge de plomissol que portin determina la qualitat (és més calent el plomissol que les plomes). Però és molt important que no es mullin, perquè costen molt d’assecar. De totes maneres, si esteu fent una observació amb el telescopi és poc probable que hagi de ploure, per la qual cosa en aquest cas un anorac o un “xaleco” de plomes, ben farcit, serà sempre l’opció més calenta.

Si la capa exterior del plumífer no és capaç d’aturar el vent, també farà falta una jaqueta paravent per posar-nos a sobre.

 

El vent és el nostre pitjor enemic, perquè produeix un efecte de refredament addicional. Per exemple, si el termòmetre marca 0ºC i bufa una brisa moderada, en realitat el nostre cos es refredarà com si estiguéssim a -10ºC sota zero, per efecte del vent.

 

Per això com a tercera capa ens posem a sobre del forro polar (o del jersei de llana) un anorac o una jaqueta capaç d’aturar el vent (són molt apreciades les jaquetes paravents de Windstopper i les de Gore-Tex, per ser transpirables). En el nostre cas, la impermeabilitat és un concepte secundari, ja que no ens hem de protegir de la pluja, tan sols de la humitat de la nit.

 

Aquestes jaquetes paravents per sí soles no serveixen per a mantenir l’escalfor, es fan servir en combinació amb alguna peça interior de llana o de “forro polar” (bé, en realitat algunes jaquetes porten per dins un farciment de buata o de Thinsulate, que sí que els dóna certa capacitat d’aïllament tèrmic).

 

Exemple de sistema de capes per a temperatures sota zero (de dins a fora):

- una samarreta interior de teixit tèrmic

- un jersei prim de màniga llarga i coll alt

- un jersei gruixut de llana

- una jaqueta de forro polar

- un anorac de plomes, amb la capa externa paravent

Si tens calor, treu-te de seguida alguna de les capes abans de que comencis a suar.

 

Amb temperatures molt fredes, convé fer servir també el sistema de capes amb els pantalons. Com a capa interna, podeu fer servir roba interior tèrmica d’esquí, o bé uns pantalons de pijama d’hivern, o simplement uns “leotardos”. Si no hi ha previsió de que es mullin, la capa exterior poden ser uns pantalons de xandall gruixuts. Si creieu que s’han de mullar, serà preferible portar com a capa superior uns pantalons impermeables d’esquí.

Els més delicats pel fred potser agrairan uns escalfadors de llana al voltant dels genolls.

 

Una altra cosa important en cas de fred és abrigar-se el cap amb un barret de llana o un passamuntanyes, ja que a través del cap es pot arribar a perdre fins a un 30% de la calor corporal. Trieu un model que us permeti també abrigar-vos les orelles. Un buff (o una bufanda) us permetrà tapar-vos alhora les orelles, el clatell i el coll. Amb temperatures molt fredes, convé fer servir també el sistema de capes per abrigar el cap (per exemple posar-nos el buff cobrint el cap, a sobre el barret de llana i per sobre també la caputxa de l’anorac).

 

Els peus, com que estan en contacte amb el terra glaçat, és una de les parts del cos on abans notarem el fred. Per als peus us recomano posar-vos tres capes de mitjons: la més interna seran uns mitjons prims de niló, a sobre aniran uns mitjons gruixuts de llana, i com a capa més externa unes mitges gruixudes de llana, que us cobreixin fins a mitja cama. Com a calçat el més adequat són uns descansos d’esquí, o també unes botes de travessia d’hivern (afelpades per dins i transpirables). No feu servir un calçat massa ajustat; com que no haureu de caminar, és preferible que us vagi una mica gran; les meves botes les he agafat 3 números més grans que el meu número habitual.
És important a l'hora de triar les botes que siguin d'una talla suficientement gran com per que, una vegada ens haguem posat els tres parells de mitjons, encara quedi suficient espai com per moure folgadament els dits dels peus. Si porteu les sabates massa ajustades, i no teniu llibertat de moviments, s'us gelaran els dits.
Hi ha qui, a més a més, sol estendre una màrfega aïllant (de les d'acampada) als peus del telescopi, per posar-s'hi a sobre, amb la qual cosa aconsegueix una òptima protecció contra el fred del terra.

 

En les mans, si les temperatures són molt fredes, també pot ser necessari fer servir més d’una capa. La major part del temps podrem guardar les mans a les butxaques, però cal tenir present que de vegades haurem de manipular oculars, filtres, i altres accessoris del telescopi. En el meu cas he optat per posar-me uns guants prims de cotó, dels que fan servir els fotògrafs, com a capa interior, i uns guants de llana a sobre. D’aquesta manera, quan haig de manipular alguna cosa delicada, si em trec els guants de llana les mans no em queden al descobert.
 
A banda de la roba, un termo amb caldo calent serà el millor aliat, que us ajudarà a reconfortar-vos per dins.
És preferible el caldo al cafè, ja que no hi ha límit en la quantitat de gots de caldo que ens podem beure durant la nit, mentre que sí que tenim un límit en la quantitat que podem prendre de cafeïna.
No és gens recomanable l'alcohol: encara que ens doni una falsa sensació d'escalfor, l'alcohol és un vasodilatador, per la qual cosa després de beure'n el cos es començarà a refredar més ràpidament que abans.
 
Tan sols hi afegiria una manta, per tenir al cotxe, per als moments que volem anar a descansar.
 
Vestits d'aquesta manera, podreu suportar calentons les baixes temperatures hivernals.
 
Hi ha altres productes molt més tècnics (plantilles calefactades alimentades amb bateries per escalfar els peus, saquets de "calor químic" per escalfar les mans,...) que jo mai no he necessitat.
 
 
Perill per la combinació de fred i vent
 
Atenció a les previssions meteorològiques! El vent té un efecte de refredament adicional que s'ha de tenir en compte a l'hora de calcular la temperatura mínima real a la que hem de fer front. Per exemple, quan el termòmetre marca 0º, però bufa un vent de 24 Km/h, la sensació tèrmica equival a estar a -10ºC sota zero. Pàgines web com AEMET inclouen previsions de velocitat del vent per municipis. Amb la següent taula podeu calcular la sensació tèrmica, en funció de la temperatura i la velocitat del vent.
 

 
 
Precaucions amb el telescopi i l'equip
 
Al telescopi també li caldrà un cop de mà: al mercat trobareu para-sols antihumitat i cintes escalfadores per evitar la condensació de l'objectiu, i fins i tot dels oculars. En refractors i catadiòptrics són molt útils, fins i tot imprescindibles. En els Newton el mirall primari queda més resguardat de la humitat ambiental, però el secundari pot arribar-se a entel·lar, de manera que una cinta escalfadora també serà útil.
Els para-sols es posen al voltant de l'objectiu per resguardar-lo. També us podeu fabricar vosaltres un model casolà amb una estoreta de càmping enrotllada (o fer servir una làmina de poliestirè HIP).
Les cintes escalfadores van alimentades amb bateria de 12V, i es poden acompanyar d'un regulador que en controla la potència (i per tant el consum). També venen petits secadors d'aire calent alimentats amb bateria de 12V.
 
Una pera de goma serveix per bufar aire sec sobre l'ocular i impedir-ne la condensació. La podeu comprar a la farmàcia, però vigilant que no sigui dels models que porten pols de talc. També és important guardar els oculars dins el maletí tancat quan no els estem usant. Al mercat trobareu ronyoneres amb escuma a l'interior que serveixen per tenir a l'abast però resguardats els oculars que més feu servir. Si irremissiblement s'hi acaba condensant la humitat, guardar-los dins la butxaca, o posar-los al maletí amb un saquet de "calor químic" pot ser la solució.
 
Protegiu de la humitat l'equip i els mapes. Deseu tot el que no feu servir al maleter del cotxe. Sobre la taula amb els mapes poseu un para-sol de platja que aturi la humitat. Una altra alternativa fins i tot millor són els anomenats "refugis" que ven Decathlon: una mena de tenda de campanya petita, oberta per un cantó, i que es munta i desmunta en qüestió de segons.
 
Dueu també un parell de baietes, per si heu d'eixugar la humitat d'algun lloc. 
 

Altres precaucions que heu de tenir fan referència al cotxe:

  • El fred pot descarregar la bateria si aquesta no està en bon estat. Si habitualment et dóna problemes per engegar el cotxe, fes-la substituir per una de nova.
  • Assegura't de tenir ple el dipòsit de carburant, perquè mai no pugui faltar calefacció.
  • Revisa el nivell del dipòsit del netejaparabrises, i omple'l amb un producte anticongelant.
  • Si durant la nit glaça, pot ser que a l'hora de marxar et trobis el parabrises ple de gel. Porta a sobre una rasqueta de plàstic per si fos necessari rascar el vidre.
  • Fregar el parabrises per dins i per fora amb paper de diari evitarà la formació de gel.
  • Deixa les escombretes netejaparabrises aixecades amunt per evitar que amb el fred quedin enganxades al vidre.
  • Sigues prudent durant la tornada, ja que pots trobar gel a la carretera.
  • Porta un telèfon mòbil, amb la bateria carregada, per si calgués demanar un servei d'assistència en carretera.
  • Porta unes cadenes de neu dins el cotxe, si vas a zones on podries trobar neu. Apren a col·locar-les abans.
 
Comments