Notícies‎ > ‎

46P/Wirtanen, cometa brillant aquest desembre

13 de des. 2018, 14:15 publicada per AstroAmics amics de l'astronomia   [ actualitzat el 13 de des. 2018, 22:37 ]
 
OBSERVACIÓ DEL COMETA 46P/WIRTANEN
 
Divendres 14 de desembre
22:00h
Montbordó (Serrateix)
 
Sortida per a l'observació del cometa 46P/Wirtanen.
Tindrem la Lluna en fase creixent, de manera que quedarem tard, esperant que la Lluna estigui baixa en el cel i el cometa a la màxima alçada.
 
Posteriorment podrem observar també la Nebulosa d'Orió. A més a més, comptem també encara poder veure alguns meteors de la pluja de les Gemínides.
 
Activitat gratuïta i oberta a tothom.
Organitza AstroAmics: amics de l'astronomia
Indispensable portar roba d'abric hivernal.
 
Quedem directament a Montbordó a les 22:00h per muntar els equips.
 
Com arribar?
www.montbordo.tk
 

Com està la previsió del temps?

No podem assegurar del tot que tindrem una nit serena, però si volem veure el cometa aquest cap de setmana (quan assoleix el màxim de brillantor), la nit de divendres sembla ser ara per ara la que ofereix més possibilitats d'èxit.


Descobert per l'astrònom nord-americà Carl Wirtanen al 1948, aquest cometa de curt període s'ha previst que serà molt visible a simple vista (magnitud 4) el 16 de desembre. Des de 2013 que no teníem un cometa tan brillant. Seguirà una trajectòria que s'aproximarà a 11,6 milions de quilòmetres (30 distàncies lunars) de la Terra. Estarà ben situat a la constel·lació de Taure durant Desembre, lo que facilitarà la seva localització. Després passarà entre les Plèiades i les Híades, just abans d'arribar al seu màxim acostament.
 

Comments