Fotos

Fira d'Entitats de Balsareny 2014
Diumenge, 19 d'Octubre

Fira d'Entitats Basareny 2014
Catalunya World Space Week  2014
Plantada de telescopios en CosmoCaixa
Sábado 11 de Octubre

CATALUNYA WORLD SPACE WEEK 2014

FOSCA 2014
28 De Setembre

FOSCA 2014

Jornada astronòmica a Olost
El 29 de gener de 2011 una vintena de persones ens vam aplegar al restaurant Sant Adjutori, d'Olost, per escoltar el Dr. Jordi Miralda i el Dr. Josep Triginer parlar sobre el Big Bang i els projectes SETI. Els núvols ens van privar de fer l'observació al telescopi, però vam poder gaudir d'una bona calçotada i graellada de carn.
 

Jornada astronòmica Sant Adjutori 29/01/2011

 
 
Aurores boreals Finlàndia 2009
En Josep Casellas, de Castelltallat, ens envia aquestes fotografies del seu viatge a la Lapònia finlandesa, l’any 2009, on es poden veure magnífiques aurores boreals recorrent el cel. Les fotos són fetes per José Antonio Soldevilla, al costat del llac Inari. La temperatura nocturna arribava als -26º sota cero.
 

Aurores boreals Finlàndia 2009

 
 
Eclipsi de Sol 2011
El matí del 4 de gener alguns AstroAmics ens reuníem al capdamunt del turó de la Costeta, a Balsareny, per presenciar l’eclipsi parcial de Sol. L’astre rei apareixia i desapareixia cada certa estona rere els núvols, però malgrat això es va poder seguir l’eclipsi perfectament. A través del telescopi la imatge era magnífica, fins i tot s'apreciaven algunes taques solars. També vam provar les càmeres estenopeiques construïdes durant la xerrada taller del mes de desembre, un mètode econòmic i senzill de seguir un eclipsi solar.
 

Eclipsi de Sol 4 de gener 2011

 
 
Activitats AstroAmics 2010
Fotografies d'algunes activitats que hem dut a terme durant aquest any. La xerrada sobre el Sistema Solar al Juliol. La marató planetària a l'Agost. La xerrada sobre estrelles, galàxies i nebuloses al Setembre. La Festa de les Entitats a l'Octubre. La xerrada-taller sobre eclipsis al Desembre.
 

Activitats dels AstroAmics 2010

 
 
Ciutat de les Arts i de les Ciències de València
Al museu de la ciència Príncep Felip hi ha tota una secció sencera dedicada a l'astronomia i l'exploració espacial. L'Hemisfèric, per la seva part, projectava en aquestes dates una pel·lícula sobre el Telescopi Espacial Hubble. Trobareu una descripció exhaustiva de la visita que vam fer al desembre al CAC de València dins la secció de notícies.
 

Museu de la Ciència Príncep Felip

 
 
FOSCA 2010
Una profunda borrasca es va interposar entre nosaltres i el firmament durant la celebració de la primera
trobada FOSCA (Finestra per Observar els Secrets del Cel i els Astres). Malgrat els núvols, 10 persones es van acostar fins a Sant Pau de Pinós el 8 d'octubre. Amb ells vam compartir una agradable vetllada tot sopant al restaurant de Gaià. El cel cobert no ens va deixar dur a terme l’observació de cel profund, però aprofitant una clariana vam poder observar durant uns instants el planeta Júpiter, les Plèiades i les Hyades.
 

FOSCA 2010 (Sant Pau de Pinós)

 
 
Congrés astronòmic COLE 2010
La Convención de Locos por las Estrellas va arribar els passats 9, 10 i 11 de juliol a la seva 5ª edició. Un any més, aficionats de tota Catalunya i també de Castelló es van trobar a Sant Llorenç de Morunys per gaudir del magnífic cel del pre-Pirineu en agradable companyia.
 
 
 
Cap de setmana a Àger.
Fotografies del cap de setmana del 26 i 27 de juny. L'Èric observa els parapents que s'enlairen des del Coll d'Ares, al capdamunt del Montsec. Excursió a peu fins a l'ermita de la Pertusa, construïda sobre un penya-segat envoltat per les aigües del Pantà de Canelles. Visita diürna al Centre d'Observació de l'Univers.
 
 
 
Exposició "Mart-Terra: una anatomia comparada".
Mart presenta múltiples punts en comú amb la Terra, amb paisatges gairebé indistingibles, dels quals l'exposició mostra uns quants exemples a través de maquetes i fotografies de tots dos planetes. Es comparen ambdós planetes respecte a fenòmens geològics (com el vulcanisme, la formació de roques, l'erosió o la sedimentació) i a fenòmens meteorològics i hidrològics (com el vent o la presència d'aigua i de gel).
Els AstroAmics vam visitar l'exposició el passat 22 de maig de 2010 a Sant Adrià de Besós.