LVGA

Je vindt alle informatie over de Leuvense vereniging van Geneesheer-Assistenten op hun website.

Het LVGA behartigt de belangen van alle assistenten met een opleidingsplan van Leuven. In haar hoedanigheid als vertegenwoordiger van de assistenten is het LVGA onder andere vertegenwoordigd in de permanente onderwijscommissie academisering, de faculteitsraad, de medische raad en de benoemingscommissie voor assistenten. Meer concreet is er ook een groepsverzekering met een overlijdenskapitaal en een gewaarborgd inkomen die alle assistenten met een opleidingsplan van Leuven, ook diegenen die tijdelijk in de periferie staan, dekt. Meer informatie hierover is te vinden in de informatiebrochure voor GSO's in opleiding (paswoord in de LVGA nieuwsbrief)..

Binnen de universiteit worden de belangen van assistenten behartigt via de VAPL, de vereniging academisch personeel Leuven. De vertegenwoordiger van de groep biomedische wetenschappen (geneeskunde, farmacie en FABER) in de Academische Raad is Karel De Gendt. Je kan ook eens een kijkje nemen op de website.


De belangrijkste aandachtspunten van het LVGA zijn:

waken over de naleving van het MB Colla

De volledige tekst van het MB Colla is beschikbaar op de website (MB colla).

Ijveren voor een betere opleiding

- doorlichting van de opleidingsplaatsen
- aparte financiering voor de opleiding
- "zelfstudie" is geen "alleenstudie"

administratieve ondersteuning voor GSOs

Er zal in 2008 opnieuw met de directie worden samengezeten om te kijken voor administratieve ondersteuning van GSOs en verpleging op de afdelingen. We houden jullie op de hoogte.

De combinatie arbeid-gezin verbeteren

In dit verband heeft het LVGA de 3 jaar geleden met succes gelobbied voor meer kinderopvang op Gasthuisberg (cfr. infra). Er stelt zich echter momenteel opnieuw een probleem.


Vergeet ook niet eens een kijkje te nemen op de website van onze collega's in Gent. De website van het GVGA heeft een rubriek met antwoorden op veelgestelde vragen (www.gvga.be).

Om de werking van het LVGA vlot te laten verlopen en kort op de bal te kunnen spelen vragen we om binnen elke discipline ieder jaar een vertegenwoordiger aan te duiden en regelmatig uw mail te checken. Het UZLeuven heeft helaas geen volledige lijst met de namen van alle assistenten. Daarom vragen we om indien je geen mails ontvangt te mailen naar LVGA@uz.kuleuven.ac.be.

Er is normaal 3 maal per jaar een vergadering, doch iedereen kan altijd 
mailen indien er vragen of problemen zijn.
Comments