Nieuws en aankondigingen


Examen Academisering 2016-2017

Geplaatst 25 nov. 2016 02:54 door Assistenten Inwendige

Beste collega's,

Het examen academisering wordt dit academiejaar gehouden op 20 mei 2017.

Veel succes!

vacature vrije assistent Tielt

Geplaatst 21 jun. 2016 03:54 door Assistenten Inwendige

De dienst inwendige geneeskunde St. Andriesziekenhuis Tielt zoekt ter tijdelijke ondersteuning in zijn medische activiteiten een gemotiveerde collega arts. Het gaat vnl. om een functie als zaalarts en voor opvang van patiënten op spoed. De samenwerking kan ingaan vanaf 1 september 2016; de duur is in onderling overleg te bespreken met een max. van 1 jaar. Info: Dr. S. De Coninck, diensthoofd, 051/42.51.55, steven.de.coninck@sintandriestielt.be.

INTERUNIVERSITY COURSE IN GENERAL INTERNAL MEDICINE

Geplaatst 7 apr. 2016 11:04 door Assistenten Inwendige

Vacature gastroenteroloog

Geplaatst 19 jan. 2016 03:17 door Assistenten Inwendige


Assistentendag Inwendige groot succes!

Geplaatst 23 nov. 2015 05:10 door Assistenten Inwendige   [ 23 nov. 2015 05:11 bijgewerkt ]

De 12de editie van de Assistentendag Inwendige was een groot succes. De workshops bruisten, het publiek hing aan de lippen van de keynote speakers en het walking dinner was zeer gezellig. Nogmaals onze blijk van dank voor alle sprekers, maar natuurlijk ook aan alle enthousiaste deelnemers, assistenten, co-assistenten en ook stafleden! Bedankt ook aan de co-assistenten en assistenten voor de ondersteuning op de assistentendag zelf, en aan prof. Peetermans en het secretariaat Inwendige met in het bijzonder Chris Artoos voor de logistieke ondersteuning!

Jullie suggesties zijn ook steeds welkom. Willen jullie voor volgende editie een handje toesteken, mail dan naar assistenteninwendige@gmail.com!

De slides van de sprekers zullen worden opgevraagd en verschijnen onder de rubriek Assistentendag in de navigatiekolom links op uw scherm.

Examen academisering: zaterdag 30 april 2016

Geplaatst 2 nov. 2015 08:17 door Assistenten Inwendige

De datum voor het examen van academisering is gekend!
Houd zaterdag 30 april 2016 vrij in uw agenda!

Vacature gastro-enteroloog - Sint-Trudo Sint-Truiden

Geplaatst 2 nov. 2015 08:12 door Assistenten Inwendige

Beste collega,

 

De dienst gastroenterologie-geriatrie-oncologie van het Sint-Trudo Ziekenhuis te Sint-Truiden is blij te kunnen aankondigen dat we op zoek zijn naar een nieuwe collega om het gastroenterologisch  team te versterken.

Graag hadden we onze dienst langs deze weg kort aan U voorgesteld.

 

De dienst gastroenterologie bestaat op dit moment uit 3 gastroenterologen (dr. Luc Van den Berg,  dr. Jochen Nijs en dr. Sigrid Vanstraelen). 

Onze dienst werkt in ons ziekenhuis volledig samen met de dienst oncologie en geriatrie in 1 pool. Samen proberen we met in totaal  7 jonge ( de vijf laatste collega’s zijn de laatste 5 jaar gestart ) collega’s, 4 mannen en 3 vrouwen,  een ideaal evenwicht te bereiken tussen enerzijds leveren van up to date geneeskunde naar de regio toe en anderzijds te streven naar een evenwichtige balans tussen werk en kwaliteit van leven privé.

Verder zijn er ook 2 assistenten algemeen  inwendige en 1 assistent geriatrie in opleiding werkzaam binnen de associatie.

 

Door deze samenwerking zijn we in staat de wachtfrequentie op een aanvaardbaar laag peil te houden, alsook  om voldoende verlof (8 weken per jaar) te nemen.  Tevens kunnen we een concurrentiële  verloning aanbieden in een collegiale werksfeer.

 

Wij willen onze dienst uitbreiden met een gastroenteroloog, geïnteresseerd in digestieve oncologie.  Tot nu toe valt de digestieve oncologie onder het takenpakket van de oncologen. Gezien de toegenomen oncologische activiteit in het ziekenhuis zouden we de digestieve oncologie  willen laten uitvoeren door een gastroenteroloog.  Naast digestieve oncologie zal het verdere werk ook bestaan uit algemene gastroenterologie en endoscopie.

 

Graag hadden we  u meer informatie gegeven indien u geïnteresseerd bent om onze dienst te versterken, fulltime of partime.

 

U kan ons  hiervoor altijd contacteren op het nummer 011/69 96 05 (tijdens de werkuren) of

0476-227192

 

Met vriendelijke groeten,

Jochen Nijs,

Luc Van den Bergh,

Sigrid Vanstraelen

 

 

Ook namens  dr. Sven Martens,  Dr. Henk Joosen, dr. Elke Van Mieghem en dr. Jolanda Verheezen

Vacatures AZ Damiaan

Geplaatst 7 okt. 2015 02:11 door Assistenten Inwendige   [ 7 okt. 2015 02:13 bijgewerkt ]

Twee voltijdse vacatures in het AZ Damiaan voor Gastro-Enterologie (digestieve oncologie / invasieve endoscopie+ERCP. Cfr. bijlage of in de navigatiebalk links onderaan bij Vacatures.

12de Assistentendag Inwendige

Geplaatst 22 sep. 2015 08:32 door Assistenten Inwendige   [ 23 sep. 2015 02:17 bijgewerkt ]

Beste collega's,                                                                                                                               INSCHRIJVEN

Naar goede oude gewoonte organiseren we met de assistentenvereniging IG ook dit jaar onze Assistentendag en opnieuw hebben we een razend interessant programma voor jullie klaargestoomd.

Net als vorig jaar beginnen we met onze workshopsInterne Geneeskunde For Dummies’. Hierin zullen verschillende experts op een interactieve manier klaarheid brengen in enkele onderbelichte domeinen van de interne geneeskunde. De themas van de workshops zijn dit jaar ‘praktische pharmacotherapie’ en het ‘immuunsysteem op hol’. Dit jaar laten we meerdere jonge beloftevolle stafleden en externe sprekers aan het woord. Uit het uitgebreide aanbod kan je drie workshops kiezen die je wilt volgen.

Vervolgens hebben we twee topsprekers voor jullie gevonden. Prof. Steven Vanderschueren zal jullie eerst uitdagen je eigen diagnostisch redeneren onder de loep te nemen. Dit doet hij in zijn spreekbeurt ‘less is more, een pleidooi voor meer conservatieve geneeskunde’. Vervolgens trakteert een waar icoon van Gasthuisberg, Prof. em. Paul Broos, ons op een wandeling doorheen de geschiedenis van de Interne Geneeskunde, ofwel ‘de historiek der interneuten’. Entertainment verzekerd! Tot slot volgt nog een lekker walking dinner.

Dit alles zal doorgaan op Onderwijs en Navorsing 2, Gasthuisberg op zaterdag 21 November en dit voor slechts 10 euro (dinner incluis) (40 euro voor alumni of niet-ASO’s)! Onze collega’s co-assistenten kunnen gratis inschrijven.

Interesse? KLIK HIER OF OP DE AFFICHE OM JE IN TE SCHRIJVEN.

Hopelijk tot dan!

Namens de assistentenvereniging IG

Laurens Liesenborghs, Sander Trenson, Leen Antonio, Mathias Claeys

PS accreditering, inclusief ethiek en economie voor het tweede deel, werd aangevraagd

 SamenvattingAssistentendag Inwendige 2015 
 Wanneer 21 november 2015 - 12u30 tot 18u30
 WaarGasthuisberg, O&N2 (kaartje)
 Parking de Villa (kaartje)
 
Prijs
 Co-assistenten: gratis
 Assistenten: 10 euro
 Alumni/andere: 40 euro
BE78 3300 0057 5586
+++899/9000/46363+++
 Walking dinner Inbegrepen in de prijs, vanaf 18u30
Inschrijven tot 10 november, KLIK HIER 

https://docs.google.com/forms/d/1sEGHPyOLFxE_CJ9k_MU-z2SxrjI5EV97R7uQo20DZq4/viewform
Bericht zonder titel

Geplaatst 31 mei 2015 13:58 door Assistenten Inwendige

Vacature geriater Ziekenhuis Oost-Limburg

1-10 of 62