Archeologisch Steunpunt

De tentoonstelling
Ben je geïnteresseerd in opgravingen en benieuwd wat we daardoor weten over mensen die hier vroeger hebben geleefd? Dan ben je hier aan het goede adres.

 


In het ASP-Sneek is een tentoonstelling te zien die het verhaal van Sneek en omgeving vertelt aan de hand van archeologische vondsten. We laten het verhaal beginnen bij het jaar 0. Sneek bestond toen nog niet, maar er woonden hier al wel mensen, die op kleine terpen leefden. Zo’n 1000 jaar later ontstond het dorp Sneek, dat later uitgroeide tot stad. Als er in de stad, of in de omgeving van Sneek, wordt gebouwd of gegraven komen er vaak weer nieuwe vondsten boven. Zo leren we steeds meer over de geschiedenis en wordt het verhaal steeds completer. Een van de vitrines is gereserveerd voor actuele vondsten die bij opgravingen of door amateur-archeologen zijn gedaan. Daarnaast is er in de kerk van Tirns een vitrine te vinden met vondsten gedaan door leden in de omgeving van het klooster Thabor.
Het ASPSneek is onderdeel van de Vereniging Historisch Sneek (VHS), hierbij werken vrijwilligers. Zij kunnen veel vertellen over de opgravingen en het verhaal van Sneek. Ben je benieuwd naar dat verhaal? Neem dan contact op met het ASP-Sneek of met de VHS. Bent u bezig met een project, bijvoorbeeld op school? Dan kun je vragen om tentoonstellingsmateriaal en ook kan er iemand een gastles komen geven.
 

Locatie:

Het Archeologisch Steunpunt bevind zich in de Openbare Bibliotheek Sneek.

 
 
                    VHS