Αυτό που πονάει τους Έλληνες


Αυτός ο δικτυακός τόπος έχει για θέμα του όλα αυτά, που πονάνε τους Έλληνες, αλλά και όσα τους σώζουν.
Δεν αποσκοπούμε, να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον χώρο, για να γκρινιάξουμε, αλλά για να βάλουμε κάποια τάξη στις σκέψεις μας κατ' αρχήν, να διαχωρίσουμε το κακό από το πολύ κακό και από το καλό, πράγματα που έχουν αρχίσει να συγχέονται τον τελευταίο καιρό και αν μπορούμε, να βοηθήσουμε και άλλους μ' αυτό.

Δεν είμαστε σίγουροι πια, και μαζί με μας και χιλιάδες άλλοι Έλληνες, αν η παραπομπή μιας υπόθεσης κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, είναι καλό ή κακό.  Μπορεί να είναι και τα δύο, ανάλογα πως τα κυττάζει κανείς.  Η κατασπατάληση αυτή καθ' εαυτή είναι κακό και δεν έπρεπε να έχει συμβεί, όμως η παραπομπή μιας τέτοιας υπόθεσης είναι από καλό έως πολύ καλό.  Κάποιος επί τέλους, πρέπει ν' αρχίσει να πληρώνει τον ... λογαριασμό σ' αυτή την χώρα των ανευθυνο-υπεύθυνων.

Δεν είμαστε πολύ διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες.  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που αντιπροσωπεύουν τον μέσο Έλληνα. Μια συντροφία θα λέγαμε, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, με διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικές απόψεις ο κάθε ένας, αλλά με ένα κύριο χαρακτηριστικό, που μας ενώνει: Η Ελλάδα μας πονάει (Μαύρο).

Μας πονάνε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μας πονάει η αδιαφορία και η απάθεια, μας πονάει η καταράκωση των θεσμών, τα σκάνδαλα, η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η διαφθορά, η υποβάθμιση της εκπαίδευσης, το μίζερο παρόν, το κακό παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον.

Έχουμε όμως κι άλλα κοινά: Είμαστε αισιόδοξοι (Άσπρο).
Λατρεύουμε αυτό τον χώρο, που λέγεται Ελλάδα και επιλέγουμε, να ζούμε και να δρούμε μέσα σ' αυτόν. Είμαστε περήφανοι για τα χαρακτηριστικά της φυλής μας και δεν πιστεύουμε, ότι αυτός που πετάει τα σκουπίδια του στις παραλίες ή που καίει τα δάση, αντιπροσωπεύει τον μέσο Έλληνα. Ξέρουμε ότι μεταλαμπαδεύσαμε τον πολιτισμό στον δυτικό κόσμο και ότι όλα τα επιτεύγματα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, έγιναν δυνατά επειδή υπήρξαν οι Έλληνες.  Με λίγα λόγια, είμαστε περήφανοι, που γεννηθήκαμε ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερα για το Ποιοι Είμαστε και Που Αποσκοπούμε
Μοιραστείτε το!