Startpagina

Het Arnold Schönberg Kamerkoor is een Leids amateurkoor dat op dit moment uit 21 leden bestaat.
Anders dan de naam van het koor doet vermoeden zingt dit koor niet alleen twintigste-eeuwse muziek,
maar repertoire uit verschillende eeuwen. 

Het koor repeteert iedere woensdagavond van acht tot kwart over tien in de Cultuurzaal van Grand Café Sijthoff.

We geven een of twee keer per jaar een concert in Leiden of omgeving.

Op zaterdagavond 23 november zullen wij wederom een concert geven in de Lokhorstkerk, getiteld “From Dusk till Dawn”.

Door de eeuwen heen schreven dichters over de nacht en componisten zetten daar met alle liefde muziek bij. Een selectie van deze prachtige liederen zullen wij ten gehore brengen. Een betere manier om een al dan niet gure herfstavond door te komen is er bijna niet te bedenken lijkt ons.

Voor de voorverkoop gaarne het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL41INGB 0006217661 t.n.v. Arnold Schonberg Kamerkoor o.v.v. Kaartjes concert “From dusk till dawn”. Vermeld daarbij ook uw naam en het gewenste aantal kaartjes. De kaartjes zullen dan voor aanvang van het concert voor u klaarliggen bij de ingang. Het programmaboekje is bij de prijs inbegrepen.

Op zondag 15 september was in het kader van Open Monumentendag al een voorproefje te horen van dit concert. Hoewel niet alle koorleden op deze dag aanwezig konden zijn werd het toch een zeer geslaagd optreden. De toehoorders waren erg enthousiast.

Vaarwel Jonatan, welkom Marion

Na uitgebreide proefdirecties met veel enthousiaste kandidaten heeft het koor unaniem gekozen voor Marion Dumeige, een jonge, uit Frankrijk afkomstige dirigente.

Zij zal het goede werk van Jonatan Alvarado voortzetten en natuurlijk ook haar eigen stempel gaan drukken op het koor.

Voor het komende concert zijn wij niet ontevreden over de samenstelling van ons koor, maar, om in de toekomst het uitvoeren van gevarieerder repertoire mogelijk te maken kunnen we toch bij de mannenstemmen nog wel wat extra ondersteuning gebruiken. Een hoge sopraan en één à twee tenoren staan momenteel bovenaan op ons verlanglijstje.