Πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα μέσα στον Φεβρουάριο - Πότε θα γίνει η ηλεκτρονική διασταύρωση ;

αναρτήθηκε στις 1 Φεβ 2018, 2:30 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 1 Φεβ 2018, 2:31 π.μ. ]Σε νέους ελέγχους για χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με την ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να στείλει νέα πρόστιμα  στους ιδιοκτήτες.

Εντός του Φεβρουαρίου, και ειδικότερα από τις αρχές του μήνα, θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα μέσω Taxisnet.

Μέχρι το τέλος του 2017 ήταν ασφαλισμένα 6 εκατ. οχήματα έναντι 5,6 εκατ. οχημάτων το 2016. Δηλαδή πέρυσι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματα σημείωσαν αύξηση 7,09%.Τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε περίπου 500.000 και είναι εκείνοι που θα βρεθούν πρώτοι στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα.

Τα πρόστιμα

Τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες είναι:

• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.

• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.

• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και

• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.Κύπρου 24

Σημαντική ενημέρωση.!!!Ποιός γλιτώνει τα πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα ??

αναρτήθηκε στις 21 Ιουν 2017, 11:46 μ.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 22 Ιουν 2017, 2:27 π.μ. ]


Επειδή η κατάσταση είναι ρευστή και οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο σας παραθέτουμε την κατάσταση ως έχει έως αυτήν την στιγμή.
 Από σήμερα έως και τις 14/07/2017 ανοίγει η μηχανογράφηση των εταιρειών και θα μπορεί να εκδοθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στα οχήματα που έχει εκδοθεί πρόστιμο έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να κινηθεί κανονικά.

Τα παρακάτω ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και αναμένεται υπουργική απόφαση εντός των ημερών :
Σύμφωνα με το υπουργείο για το όχημα που θα ασφαλιστεί σε αυτό το χρονικό όριο έως τις 14/07/2017 θα διαγραφεί το βεβαιωμένο πρόστιμο. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Εάν κατέβαλαν ήδη το πρόστιμο αυτό θα τους επιστραφεί στο ακέραιο, εφόσον βέβαια  ασφαλίσουν εντός προθεσμίας το όχημα τους.

Εάν παρέλθει η παράταση για την ασφάλιση του οχήματος και το όχημα παραμένει ανασφάλιστο θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του οχήματός τους. Από τις 15/7 και μετά το παράβολο θα κλιμακώνεται ώς εξής: 100 ευρώ έως 250 κ.ε. 200 ευρώ από 250 έως 1.000 κ.2 και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού.Μείωση στην φορολογία των εισαγόμενων αυτοκινήτων έφερε ο νέος τελωνειακός κώδικας από 01/06/2016

αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2016, 12:46 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro

Μείωση στην φορολογία των εισαγόμενων αυτοκινήτων έφερε ο νέος τελωνειακός κώδικας από 01/06/2016
Σε αναμονή ήταν από 01/06/2016 με την αλλαγή της νομοθεσίας για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα οι καταναλωτές αλλά και οι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αφού κανείς δεν ήξερε εάν με τους νέους συντελεστές τελών ταξινόμησης και την κατηγοπιοποίηση αυτών βάση ρύπων και όχι κυβικών θα ήταν συμφέρον να αγοράσει κάποιος ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από το εξωτερικό.
Το τοπίο αρχίζει ήδη να καθαρίζει αφού βάση αυτών που εισήχθησαν μέχρι σήμερα βλέπουμε ότι οι φόροι μειώθηκαν δραστικά. Για παράδειγμα αυτοκίνητο με αξία λιανικής πώλησης έως 14,000€, το οποίο μέχρι πρότεινος είχε φόρο 700€ εισάγεται πλέον με σχεδόν το μισό φόρο δηλαδή γύρω στα 350€. Ακόμα και για αυτοκίνητα  παλαιότερης αντιρυπαντικής τεχνολογίας (Εuro2-3-4) συμφέρει πλέον η εισαγωγή από το εξωτερικό αφού και σε αυτά υπάρχουν σημαντικές μειώσεις.
Ιδιαίτερα αυτοκίνητα με αξία λιανικής πώλησης έως 17,000€ (Καθαρή αξία χωρίς ΦΠΑ κλπ.) και φορτηγά, μικρά και μεγάλα έχουν μια δραστική μείωση στους φόρους εισαγωγής.
Η νέα νομοθεσία δίνει ανάσα στην αγορά εισαγόμενων μεταχειρισμένων και ιδιαίτερα στους εμπόρους, αφού θα μπορούν πλέον να έχουν ένα περιθώριο κέρδους(το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε συρικνωθεί σε σημείο να είναι ασύμφορη πλέον η εισαγωγή και πώληση από το εξωτερικό) και παράλληλα να προσφέρουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε χαμηλότερες από τις εγχώριες τιμές.
Φυσικά πρίν ξεκινήσετε να κάνετε μια αγορά από το εξωτερικό πρέπει απαραίτητα να ενημερωθείτε από έναν εκτελωνιστή για το κόστος εισαγωγής, αλλά και για όλα τα απαραίτητα εγγραφα τα οποία πρέπει να πάρετε με την αγορά από το εξωτερικό. 
Ποιός δικαιούται αφορολόγητο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εισαγωγής από την ευρωπαική ένωση....????

αναρτήθηκε στις 11 Μαΐ 2016, 1:01 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 2 Φεβ 2017, 8:28 π.μ. ]

Πολύτεκνοι - Τρίτεκνοι - Μετοικούντες - Α.Μ.Ε.Α, δικαιούνται ατελώς αυτοκίνητο εισαγόμενο  από την ευρωπαική ένωση
E.T. BROKERS
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 

Οι γονείς με τρία ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, δικαιούνται να εισάγουν επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 2000 κυβ. εκατοστά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης.
Για αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβ. εκατ. η απαλλαγή περιορίζεται στο 50% του τέλους ταξινόμησης.
Ο ΦΠΑ, ο εισαγωγικός δασμός (σε περίπτωση εισαγωγής του αυτοκινήτου από χώρα εκτός Ε.Ε.) καθώς και ο φόρος πολυτελείας (για άνω των 2000 κυβ.) καταβάλλονται κανονικά.

Δικαιούχοι :
1) Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
2) ομογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
3) πολίτες Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
4) πολίτες άλλων Κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Δικαιολογητικά :
Η απαλλαγή παρέχεται για μία μόνο φορά και για ένα αυτοκίνητο κατά οικογένεια και χορηγείται από την αρμόδια τελωνειακή αρχή με την προσκόμιση:
1) Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο ή την Κοινότητα.
2) Υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν έχουν παραλάβει άλλο αυτοκίνητο με τις ίδιες διατάξεις ή τις διατάξεις των πολυτέκνων.
3) Τίτλου που να νομιμοποιεί την παραμονή στην Ελλάδα των ομογενών αλλοδαπών, πολιτών Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και πολιτών άλλων Κρατών, γονέων τέκνων ελληνικής υπηκοότητας. ( περιπτώσεις β.γ. και δ δικαιούχων γονέων).
4) Σε περίπτωση διαζυγίου, οριστικής δικαστικής απόφασης από την,οποία θα προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των παιδιών που προέρχονται από τον προηγούμενο γάμο.
Παρέχεται δυνατότητα ατελούς αντικατάστασης του αυτοκινήτου μόνο στην περίπτωση ολικής καταστροφής του.


ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Οι πολύτεκνοι γονείς που έχουν τέσσερα (4) τουλάχιστον ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, δικαιούνται να εισάγουν επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 2.000 κ.ε. με απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης.
Για αυτοκίνητα με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 2000 κυβ.εκατ. η απαλλαγή περιορίζεται στο 50% του τέλους ταξινόμησης.
Ο ΦΠΑ, ο εισαγωγικός δασμός (σε περίπτωση εισαγωγής του αυτοκινήτου από χώρα εκτός Ε.Ε.) καθώς και ο φόρος πολυτελείας (για άνω των 2000 κυβ.) καταβάλλονται κανονικά
Προστατευόμενα θεωρούνται:
1) τα παιδιά που φοιτούν σε αναγνωρισμένες σχολές και εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25 ο έτος της ηλικίας τους,
2) τα ανάπηρα παιδιά με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και άνω, άγαμα, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, εφόσον δεν εμπίπτουν στις άλλες κατηγορίες ατόμων που δικαιούνται να παραλάβουν επιβατικό αυτοκίνητο με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης.

Δικαιολογητικά :
Η απαλλαγή παρέχεται για μία μόνο φορά και για ένα αυτοκίνητο κατά οικογένεια και χορηγείται απ' ευθείας από την αρμόδια τελωνειακή αρχή με την προσκόμιση:
1) Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο ή την Κοινότητα.
2) Βεβαίωσης του οικείου συλλόγου Πολυτέκνων.
3) Yπεύθυνης δήλωσης ότι δεν έχουν παραλάβει άλλο αυτοκίνητο με τις ίδιες διατάξεις και
4) Σε περίπτωση διαζυγίου, οριστικής δικαστικής απόφασης από την οποία θα προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των παιδιών που προέρχονται από τον προηγούμενο γάμο.
Δυνατότητα ατελούς αντικατάστασης του αυτοκινήτου παρέχεται μόνο στην περίπτωση ολικής καταστροφής του, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Δίνεται η δυνατότητα η ανωτέρω απαλλαγή να χορηγηθεί για δεύτερη και τελευταία φορά μετά την πάροδο πέντε ετών από την ημερομηνία χρήσης του δικαιώματος αυτού, εφόσον από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς έχουν κατά τον τελωνισμό του αυτοκινήτου τουλάχιστον τέσσερα (4) ανήλικα παιδιά.

Έκταση ατέλειας :
Το αυτοκίνητο πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για προσωπική και οικογενειακή χρήση των πολυτέκνων και απαγορεύεται πριν περάσουν τρία (3) χρόνια, η καθ' οιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση ή παραχώρησή του, χωρίς την άδεια της αρμόδιας τελωνειακής αρχής και προτού καταβληθεί το τέλος ταξινόμησης που αναλογεί κατά το χρόνο της μεταβίβασης ή η διαφορά μεταξύ του τέλους αυτού και του τέλους ταξινόμησης που έχει καταβληθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση εισπράττεται το τέλος ταξινόμησης της προηγούμενης παραγράφου, καθώς και πρόσθετο τέλος ίσο με το 1/4 του ακέραιου συντελεστή του τέλους ταξινόμησης που αναλογεί στο αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγείται μόνο από τους δύο γονείς και τα άγαμα παιδιά τους χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της τελωνειακής αρχής.

ΜΕΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ

Τα φυσικά πρόσωπα (αλλοδαποί ή και Έλληνες) που έχουν τη συνήθη κατοικία τους στο εξωτερικό και την μεταφέρουν στην Ελλάδα, για να εγκατασταθούν μόνιμα, μπορούν να εισάγουν με τις προβλεπόμενες απαλλαγές τα προσωπικά τους είδη (οικοσκευή, αυτοκίνητο κ.λ.π.). Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι Έλληνες-Ομογενείς Πολιτικοί πρόσφυγες που επαναπατρίζονται στην Ελλάδα.
Όταν το πρόσωπο που μεταφέρει την συνήθη κατοικία του στην Ελλάδα είναι αλλοδαπός, θα μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα της Μετοικεσίας εφόσον υπάγεται σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:
- είναι ομογενής
- είναι σύζυγος Ελληνίδας - Έλληνα υπηκόου
- μεταφέρει τη συνήθη κατοικία του στην Ελλάδα με την ευκαιρία γάμου
- αν είναι υπήκοος άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), θα προσκομίσει στην αρμόδια τελωνειακή αρχή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι προτίθεται να μεταφέρει τη συνήθη κατοικία του στην Ελλάδα και ιδίως:
άδεια διαμονής,
ή σύμβαση εργασίας αόριστης διάρκειας
ή συμβόλαιο μίσθωσης οικίας θεωρημένο από αρμόδια ΔΟY
ή στοιχεία ιδιόκτητης οικίας
- αν είναι υπήκοος τρίτης χώρας προς τις χώρες της Ε.Ε., να έχει πάρει άδεια παραμονής ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας.
Για να χορηγηθούν οι απαλλαγές, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει την συνήθη κατοικία του στο εξωτερικό, τουλάχιστον κατά τα τελευταία δύο (2) δωδεκάμηνα πριν μετοικήσει, δηλαδή πριν πάρει πιστοποιητικό Μετοικεσίας από την αρμόδια Ελληνική Προξενική Αρχή.
Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click εδώ

Α.Μ.Ε.Α

1. Προϋποθέσεις
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πολίτες, ηλικίας από (4) μέχρι (70) ετών, Έλληνες και υπήκοοι των άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν μία από τις παρακάτω παθήσεις:
- Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
- Κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
- Κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67% από τα οποία το 40% τουλάχιστον στο ένα κάτω άκρο.
- Ολική τύφλωση και στα δύο μάτια με ποσοστό αναπηρίας 100%.
- Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
- Αυτισμό που συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και είναι ανίκανοι για εργασία.
- Μεσογειακή αναιμία ή αιμορροφιλία.
- Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή νεφροπαθείς μεταμοσχευμένοι.

Το παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο πρέπει να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

2. Δικαιολογητικά
Θετική Γνωμάτευση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου.


Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click εδώ

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

αναρτήθηκε στις 16 Φεβ 2016, 9:17 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 16 Φεβ 2016, 9:21 π.μ. ]

Κλείνει το facebook στην Ελλάδα- Την πρόθεση της κυβέρνησης  να μπει τάξη και στο διαδικτυακό τοπίο επιβεβαίωσε η Όλγα Γεροβασίλη


Την πρόθεση της κυβέρνησης να μπει τάξη και στο διαδικτυακό τοπίο επιβεβαίωσε Η Όλγα Γεροβασίλη η οποία στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης «να μπει τάξη και στο διαδικτυακό τοπίο και στις ραδιοφωνικές συχνότητες όπως και στις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες», διαδικασία «που θα ακολουθήσει μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, τις τέσσερις δηλαδή» σύμφωνα με το http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500058705

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι το δημοφιλές facebook θα καταργηθεί και την θέση του θα πάρει το Syriza-book. Η εγγραφή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι υποχρεωτική για όλους τους Ελληνες πολίτες και θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κατόχου όπως Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, Περιουσιακή κατάσταση, Ονοματεπώνυμο Συζύγου και Ερωμένης, Γκόμενας(για ανύπαντρους). Για φωτογραφία προφίλ θα χρησιμοποιούν όλοι αναιξερέτως την φωτογραφία του αγαπημένου μας Ηγέτη Αλέξη. Όλες οι άλλες φώτογραφίες και σχόλια  που θα ανεβάζουν οι χρήστες θα έρχονται κάθε πρωί με email από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανακοινώθηκε η χρήση της πλατφόρμας θα είναι δωρεάν για τους φτωχούς ενώ θα έχει φόρο 50% επί του εισοδήματος για τους πλούσιους δηλαδή όσοι βγάζουν πάνω από τα 1000 Ευρώ τον χρόνο. 

Έχει ήδη σταλεί κλιμάκιο στην Βόρεια Κορέα για να πάρουν μια πρώτη εικόνα και βοήθεια για να στηθεί η ιστοσελίδα. 
Για λόγους ισότητας και δημοκρατίας η κυβέρνηση αποφάσισε να ορίσει έναν ρουφιάνο σε κάθε χωριό που θα παρακολουθεί και θα καταγγέλει τους παραβάτες.  

250 ευρώ πρόστιμο σε 600,000 ανασφάλιστα έως τέλος Φεβρουαρίου

αναρτήθηκε στις 11 Φεβ 2016, 1:26 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro

250 ευρώ πρόστιμο σε 600,000 ανασφάλιστα οχήματα έως τέλος Φεβρουαρίου

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή  ειδοποιητηρίων, μετά την απόφαση που υπόγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και αφορά τουλάχιστον 600.000 ανασφάλιστα οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες που θα ειδοποιηθούν  θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ  με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών η οποία και εμπεριέχει όλα τα οχήματα για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο 8-10 ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ. Εάν μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι από τυπογραφικό ή άλλο λάθος, εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα.

Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες στην ασφαλιστική εταιρεία η οποία με την σειρά της θα τα αποδίδει στο δημόσιο.

Αν παρέλθει η προθεσμία και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει πρόσθετο πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:
1)Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

2)Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

3)Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

4)Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

E.T. BROKERS

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα σήματα των τελών κυκλοφορίας για το 2016.

αναρτήθηκε στις 25 Νοε 2015, 12:01 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 25 Νοε 2015, 12:04 π.μ. ]

Αναρτήθηκαν στο Taxis-net τα σήματα των τελών κυκλοφορίας για το 2016.Άνοιξε η εφαρφογή του taxis-net για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας. Ο κάτοχος πρέπει να συμπληρώνει στα πεδία το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας για να αναζητήσει και να εκτυπώσει το έντυπο πληρωμής.
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του ιντερνέτ ή στα υποκαταστήματα των τραπεζών.
Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη έως και την 31 Δεκεμβρίου 2015. Διαφορετικά θα επιβαρύνονται με ποσό διπλάσιο των τελών.

Κάντε click εδώ για να εκτυπώσετε το έντυπο τελών κυκλοφορίας.

E.T. BROKERS

ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ - Η ΤτΕ δημιουργεί τον ασφαλιστή του μέλοντος.

αναρτήθηκε στις 17 Νοε 2015, 3:17 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 17 Νοε 2015, 3:24 π.μ. ]

ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ - Η ΤτΕ δημιουργεί τον ασφαλιστή του μέλοντος.


Όπως όλοι γνωρίζουμε ξεκίνησαν ήδη τα σεμινάρια επαναπιστοποίησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Εχθές είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά την όλη διαδικασία. 
Αν και λίγο κουραστικό, αφού πρόκειται να καθίσετε στο θρανίο για 7 ολόκληρες ώρες, θα διαπιστώσετε ότι είναι ενδιαφέρον. 

Πολλά από αυτά που θα ακούσετε ίσως δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ποτέ αλλά  υπάρχουν και κάποια τα οποία εάν χρησιμοποιηθούν σωστά θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το χαρτοφυλάκιο σας.
Πάνω από τους μισούς από αυτούς που παραβρέθηκαν πιστεύω ότι το έκαναν απο υποχρέωση (λόγω της νομοθεσίας) και δεν πρόκειται να κάνουν πράξη αυτά που άκουσαν.

Το σεμινάριο το διεξέγαγε η ασφαλιστική εταιρεία Generali η οποία είναι πιστοποιημένη και αδειοδοτημένη από την ΤτΕ. για την διεξαγωγή σεμιναρίων επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών.

Ωραίο ακούγετε, 7 ώρες μάθημα, μερικά  διάλειματα  στο ενδιάμεσο και πάλι για δουλειά την επόμενη μέρα.....
Νομίζετε..!!!!!!!!

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ακολουθεί το παράλογο του Ελληνικού κράτους. Γραπτή εξέταση με 15 ερωτήσεις και επιτρεπόμενο ποσοσοτό λάθους 3 ερωτήσεις. Με απλά λόγια θα ακούσετε επί 7 ώρες προφορικά κάποια πράγματα από διάφορες ενότητες, θα πρέπει να τα αφομοιώσετε, 
και μετά θα πρέπει να έχετε ποσοστό επιτυχίας 80% αλλιώς ξαναδίνετε τον επόμενο μήνα...!!!!!!!!
Μήπως κάποιοι εκεί στην ΤτΕ νομίζουν ότι το μυαλό μου έχει κάρτα μνήμης της Apple ?????????

Προφανώς τα επόμενα χρόνια πρέπει να ξεχάσετε τον απλό ασφαλιστή. 
Η Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί ήδη να φτιάξει τον ασφαλιστή του μέλοντος με IQ 180. 
Ο Albert Einstein δεν θα είναι τίποτε μπροστά στον ασφαλιστή του μέλοντος!!!!!!  
 
Σαφώς και θέλουμε ώς ασφαλιστές να είμαστε πάντα ενημερωμένοι και επαρκώς εκπαιδευμένοι για την δουλειά μας όμως αυτό που εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
E.T. BROKERS

Παράταση για τα οχήματα Euro-4 στα τέλη ταξινόμησης έως 31-3-2015

αναρτήθηκε στις 14 Νοε 2015, 12:14 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 17 Νοε 2015, 3:15 π.μ. ]

Παράταση για τα οχήματα Euro-4 στα τέλη ταξινόμησης έως 31-3-2015
Παράταση έως τις 31-3-2015 δόθηκε για τις εισαγωγές αυτοκινήτων κατηγορίας EURO-4 για το τέλος ταξινόμησης όπως ίσχυε μέχρι τις 31-8-2015. 

Αναλυτικά :
1. Επιβατικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων τύπου jeep, που θα έχουν κομισθεί στη χώρα μας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2016 και για τα οποία θα έχουν κατατεθεί, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δηλωτικά εισαγωγής ή δηλώσεις άφιξης οχημάτων ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία εισόδου προκειμένου για μετοικούντα πρόσωπα, εφόσον πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές των Κανονισμών ΕΚ 715/2007 και 692/2008, όπως ισχύουν (EURO 5) και Οδηγίας 98/69/ΕΚ φάση Β' ή μεταγενέστερης Οδηγίας φάσης Β' (EURO 4) εξακολουθούν να υπάγονται στους συντελεστές τέλους ταξινόμησης που προβλέπονται από τις περιπτώσεις α' και β' αντίστοιχα της παραγράφου 2 του άρθρου 121 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001), όπως ισχύει, με την προϋπόθεση ότι μέχρι και 31 Αυγούστου 2016 θα έχουν βεβαιωθεί και εισπραχθεί για αυτά οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.


2. Στη διάταξη της παραπάνω παραγράφου δεν εμπίπτουν αυτοκίνητα για τα οποία το τέλος ταξινόμησης βεβαιώθηκε από 1.9.2015 μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής της.


3. Η εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 1 αρχίζει μία ημέρα μετά από τη θέση αυτής σε ισχύ.

E.T. BROKERS

Κατάσχεση 100.000.000 ευρώ είς βάρος του , προέδρου της Prime insurance και My Direct, Δημήτρη Κοντομηνά

αναρτήθηκε στις 7 Νοε 2015, 8:38 π.μ. από το χρήστη Efthimiou Theodoro   [ ενημερώθηκε 7 Νοε 2015, 8:49 π.μ. ]

Κατάσχεση 100.000.000 ευρώ είς βάρος του , προέδρου της Prime insurance και My Direct, Δημήτρη ΚοντομηνάΣε εντολή κατάσχεσης 100.000.000 ευρώ είς βάρος του Κοντομηνά προχωρα ο Εισαγγελέας και δήμευσης όλων των ακινήτων στο όνομα του στην Ελλάδα. Αιτία τα δάνεια χωρίς εγγυησεις που υπερέβαιναν τα 150 εκατ απο το ΤΤ σύμφωνα με δικαστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο http://www.press-gr.com/2015/11/blog-post_367.html

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Prime insurance έρχετε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη αλλά κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η περιπέτεια, στην ασφαλιστική εταίρεία. Ο όμιλος Demco δραστηριοποιείται και στις online ασφαλίσεις με την επωνυμία Μy direct

1-10 of 31