Benvinguts

'Xane', un referent al món de la comunicació local
Josep Maria Cortada i Miró (Menarguens, 1950 - Cerdanyola del Vallès, 2008) va ser un referent al món de la comunicació de Cerdanyola del Vallès durant tres dècades. Als anys 70, encara durant el franquisme, es va convertir en una de les figures al voltant de les quals va "pivotar" la "Revista de Sardanyola", una publicació -editada des de la parròquia de Sant Martí de Cerdanyola- que es va convertir en una finestra de llibertat i de denúncia social en uns moments en els quals encara no era gens fàcil mantenir en públic determinades postures.

 
Cap de premsa de l'Ajuntament de Cerdanyola (1979-2003)
Posteriorment, i poc després de les primeres eleccions municipals, es va convertir en Cap de Premsa de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Des d'aquest lloc impulsaria la major part dels mitjans de comunicació públic de que actualment disposa la ciutat (Cerdanyola Ràdio, Riu Sec,
Cerdanyola.info) i participaria activament en temes tant importants com la redacció del ROM, el disseny del nou escut i bandera o el desenvolupament d'un incipient servei de protocol que, fins a aquell moment, era inexistent. Al mateix temps, col·laboraria amb major o menor intensitat, en diversos moments, en gairebé tots els mitjans de comunicació privats de la ciutat, així com també en diverses iniciatives i activitats cíviques.

L'Arxiu Xane, 30 anys d'història de Cerdanyola
Durant la seva trajectòria va aplegar un important fons documental que,
actualment, s'ha convertit en un recurs molt important per  conéixer amb detall
no només l'evolució de la premsa local a Cerdanyola durant tots aquests anys, si no també la història de la ciutat.
 
Durant els propers mesos, en aquesta web anirem publicant els documents més interessants d'aquest fons (l'"Arxiu Xane") i intentarem també, aportar una mica més de coneixement sobre els diversos mitjans de comunicació dels quals anirem difonent continguts, parlant amb les persones que els van impulsar o en van formar part. L'arxiu també ha començat a incorporar material de diversos particulars que han volgut fer donació de documentació que, fins ara, estava dispersa i "amagada". Durant els propers mesos quedarà publicada a aquesta plana, podrà ser consultada per tothom.
 
Aquest és, potser, el millor homenatge que se li pot fer a una persona que, a més de deixar una important empremta a la ciutat si no que també la va deixar -molt especialment- a moltes de les persones que van tenir la sort de treballar amb ell durant tots aquest temps.

Aquesta plana està en període de proves
 
Fotografia publicada al blog que els treballadors
de la ràdio municipal van posar en marxa
amb motiu del seu XXV aniversari.
 
 
 
Per contactar amb nosaltres: