Benvinguts a la web de l'arxiu Mimó

Jaume Mimó. Polític, Historiador, Mecenes i Col·leccionista
 
Jaume Mimó i Llobet (Cerdanyola del Vallès, 1893 - 1964) va ser, sens dubte, una de les figures més importants de la
història de Cerdanyola durant el segle XX. Home multifacètic, pedagog de professió, i apassionat de les arts, la història i la cultura va arribar a ser alcalde de Cerdanyola durant els anys de la República. Durant el seu mandat la ciutat va viure importants transformacions. Després de deixar la política, va continuar treballant per a la ciutat tant des del seu càrrec de jutge de pau com des d'altres àmbits.
 
Després de la Guerra Civil, represaliat pel franquisme (va ser empresonat a Sabadell) se li van tancar definitivament les portes de la política i la vida pública. Va seguir, però, treballant per Cerdanyola i pel món de la cultura, dos de les seves principals passions vitals. Durant tota la seva vida desenvoluparia una important tasca de mecenatge en favor d'artistes desconeguts i posaria en marxa tot un seguit de línies d'investigació centrades en la història i tradicions culturals de Cerdanyola del Vallès que, entre d'altres coses, el portaríen a escriure i publicar tot un seguit de llibres i a col·laborar en diverses revistes.
 
Fa ja anys que la figura de Jaume Mimó ha rebut, a la seva ciutat natal, els honors que sens dubte mereixia. Porten el seu nom un carrer, un Institut d'Ensenyament Secundari i a la façana de la seva casa a la Plaça Sant Ramon s'hi pot veure una placa recordant la seva memòria.
 
Durant els seus llargs anys de treball com a historiador i com a mecenes i col·leccionista artístic, Mimó va reunir un importantíssim arxiu històric, i una destacable col·lecció artística que la seva família s'ha encarregat de conservar. Ara, les noves tecnologies permeten que aquest important llegat cultural pugui passar a ser accessible, per primer cop, a totes aquelles persones que puguin estar interessades en conéixer-lo amb detall.
 
Amb aquesta finalitat s'ha creat aquesta pàgina web. Mitjançant aquesta plana es posa per primer cop a l'abast de tothom la major part dels 7.000 documents que, durant els darrers anys, el fill de Jaume Mimó i Llobet (Jaume Mimó i Sarrablo) ha digitalitzat de l'arxiu del seu pare. Encara no hi són tots, i amb tota seguretat encara queda molta feina per fer. Aquest, però, és un primer pas prou significatiu per aconseguir que aquest llegat cultural surti, per fí, a la llum.
 
 
Comments