Wie zijn wij


Lesgevers :


Gert De Schepper
In 2005 ontdekte ik de Argentijnse Tango. Een openbaring !

Het verbaasde me dat deze dans niet zo zeer uit choreografieën bestaat, maar eerder uit improvisaties.

Bewegingen op het ritme van muziek ontstaan vanuit een gevoel in de buik. Een taal zonder woorden waar in symbiose met de danspartner steeds andere accenten worden gelegd en een eigen interpretatie uit voortvloeit.

Het is  super boeiend om al dansend of wandelend je inspiratie te delen met je danspartner en samen verder te creëren.


   
                                                                                            
  "Art Of Walk"
   

    één lichaam, 
    4 benen,
   de dansvloer is je canvas, 
    voeten tekenen, 
    worden potloden en creëren een uniek schilderij.Dansen en dansles geven zit in mijn genen dankzij twee generaties klassieke dansleraren die in mijn familie mij vooraf gingen. 
Mijn grootvader was blind maar gaf toch dansles, fier, geboeid en met heel veel respect. Hij hoorde de stappen van de lesnemers en verbeterde hen, ondanks zijn beperkt gezichtsvermogen. Ook zijn kinderen en schoonkinderen, waaronder mijn ouders, gaven vele jaren dansles. Als jonge knaap zat ik uiteraard naar deze lessen te kijken terwijl grootvader steeds de maten van de muziek telde. 

Tijdens de talrijke lessen Argentijnse Tango in binnen- en buitenland, raakte ik hoe langer hoe meer geïntrigeerd in deze dansvorm. Wat mij het meest aangrijpt bij het tangodansen is dat je kan putten uit je eigen creativiteit en er een speelse, persoonlijke touch kan aan toevoegen.  Door de interpretatie van de muziek vertel je een mooi verhaal dat je samen met je danspartner beleeft. Tangodansen is op veel vlakken zeer verrijkend, het is een manier van leven, een respectvol omgaan met je eigen gevoelens en die van je partner. 
Je buikgevoel laten spreken, samen genieten van deze vrijheid en gedragen worden op mooie tonen van de muziek ...

Wat begon als een uitdaging mondde al snel uit in een passie, want tango is ware passie...
 
De vele Maestro’ s bij wie we lessen, stage en privé lessen hebben gevolgd :
 
Alessandra Moro & Bruno Ciambella, 
Anibal Lautaro & Valeria Maside , 
Sebastian Arcé, 
Sebastian Nieva & Celeste Rey,  
Ismael Ludman & Maria Mondino ,
Monica Pas, 
Anna Yarigo & Jose Vasquez, 
Rocio Lequio, 
Luisa & Mariano Gauna ,
Christina & Homer, 
Gladys & Juan Guida, 
Pablo Kliksberg, 
Rodrigo Palacios & Agustina Bernstein, 
Ozgur Demir & Marina Marques,
Florencia Labiano & Hernan Rodriguez, 
Sebastián Archaval & Roxana SuarezVanesa Mestré

Mijn parcours startte in Argentinië, met als geboorteplaats Mendoza, ontwikkelde zich verder in Marokko, doorkruiste Zuid-Afrika en situeert zich momenteel in België.
Ik ben danseres, lerares Argentijnse tango, Latino-ritmes en Yogalerares (Sivananda Yoga Vedanta) Ik heb een passie voor lesgeven en voor kennisoverdracht. 

Mijn danslessen zijn dan ook doorspekt met pedagogie, techniek en aanvoelen van muziek en spieren. 
Als danseres heb ik mijn stijl doorheen de jaren geperfectioneerd op basis van technieken die ik ontwikkelde uit klassieke, moderne en hedendaagse dans en door het praktiseren van Hatha Yoga. Deze technieken vormen voor mijn lessen een constante verrijking


Joema De Bock
10 jaar geleden zag ik voor het eerst een openlucht tangosalon.  Wat me zo aantrok was het samen-dansen en de elegantie van tango.  Toen iemand me uitnodigde merkte ik hoe complex de dans in elkaar zat.
Ik had dringend les nodig !
Gretig verslond ik elke les en het verwonderde me dat er iedere keer zich iets nieuws ontvouwde.  Ik genoot van elke nieuwe beweging die mijn tango vocabularium vergrootte ... ! 
Daardoor blijft tango zo boeiend, na jaren intensief dansen ontdek ik nog steeds details en blijft mijn interesse geprikkeld.
Gert gaf me de gelegenheid om mee les te geven.  Mijn leergierig karakter nam dit aanbod zonder twijfel aan.
Het legt meer mijn focus op de techniciteit van de beide rollen en hoe contact te maken met de deelnemers om hen wegwijs te maken in het tangodansen.
Ik hoop door les te geven mijn enthousiasme voor tango te kunnen overbrengen.