Parcours

De start en de finish vinden plaats op het dorpsplein. Hier doet speaker Harm Noor verslag van de wedstrijd en trimloop. Na de start wordt er eerst een kleine ronde gelopen om de mensenmassa in goede banen te leiden. Je loopt via de Regnerus Praediniusstraat richting het gemeentehuis om bij de Schilligehamsterweg rechtsaf te buigen met een scherpe bocht en dan na 100 m weer linksom met eenzelfde scherpe bocht. Vanaf dat moment bevind je je op de C.F. van Sytzamastraat. Dit gedeelte volgen we langs de Provinciale weg over een afstand van zeker 500 meter en draaien we richting de muziek van onze DJ.
Daarna gaat de Bellingeweer over in de Hoofdstraat en is er sprake van enig vals plat. Op het einde staat onze DJ Stefan Folders de lopers met het juiste ritme bij. Bij de hoek Hoofdstraat-Kerkstraat zal een scherpe bocht naar rechts plaatsvinden richting de NHkerk en via de Havenstraat terug. Dit is een gemene klim en deze zul je 4 keer [bij 10 km] moeten lopen. De laatste keer gaat niet gemakkelijk meer.
Bij het passeren van het dorsplein zullen we ongetwijfeld kunnen rekenen op publieke steun. Rechtsaf over de Boog (weer een bult!) en daarna buigen we direct weer linksaf en gaan we de Westerstraat in. Aan het einde van de Westerstraat gaat het weer linksaf over het Winsumerdiep voor de volgende beklimming. Daarna kunnen we in het ritme komen en wordt langs de provinciale weg (met toeterende automobilisten) over de C.F. van Sytzamastraat gelopen voor een 2de, 3de en 4de ronde.


1 Ronde 2,2 km
2 Ronden 4,8 km
3 Ronden 7,4 km
4 Ronden 10 km
Comments