Artemisrun 2014

Zonnige Artemisrun levert regionale winnaars

21 juni 2014 kende voor de loopwereld een rijke keuze aan loopevenementen. Dit heeft geresulteerd in een regionale strijd tussen de lopers van de diverse categorieën. Bij de mannen werd de wedstrijd gedomineerd door Gerben Vermij uit Leens en Meindert ter Veer uit Oldehove. Meindert te Veer maakte in de laatste rionde het verschil en eindigde in een tijd van 35 minuten en 15 seconden.
Bij de mannen 40+ leverde dit een overwinning op voor Sietze Jan Boer uit Groningen. Klaas Brouwen uit Zuidbroek kwam als 2de over de finish en onze eigen Artemisser Johan Vonck was derde.
De 50+ leverde een duidelijke overwinning op voor Diemer Top uit Groningen met bijna een minuut voorsprong op de nummer 2 Roelof Berends.
Spannend was het in de 60+ categorie waar het podium onder de 40 minuten liep. Op de eerste plaats eindigde Henk Olijve uit Haren, de 2de plats was voor Artemisser Jan Nienhuis en nummer 3 binnen de 40 minuten was Karel Edens uit Groningen.

Bij de dames lagen de verhoudingen anders. Daar werd in de 40+ categorie het snelste gelopen met een tijd van 42 minuten en 1 seconden. Daarmee was zij ook de snelste vrouw overall. Op de 2de plaats eindigde Artemisser Simone Binnema en Elise Kool uit Loppersum ging met de 3de plek naar huis.
Bij de senioren een verrassende winnares uit Zwolle, Willemiek Everts met een tijd van 47 minuten en 51 seconden. Op de 2de plaats eindigde Jacqueline Peeringa uit Assen en op de 3de plaats Ellen Haveman uit Ulrum.
Bij de 50+ vrouwen ook weer snelle tijden met op de eerste plaats Anna Siebenga uit Gasselte met een tijd van 45.43. Op de 2de en 3de plaats eindigden onze Artemissers Gonny Houtman en Tini Visker.

Alle resultaten zijn terug te vinden via www.uitslagen.nl of via www.artemiswinsum.nl

2014-06-21 kidsrun 2014 ‎[H.Louwes]‎


2014-06-21 Artemisrun 2014 ‎[H.Louwes]‎
De Artemisrun 2014 is dit jaar Charityrun voor de Prostaatkankerstichting. We hebben de handen ineen geslagen om vooral de naamsbekendheid van de stichting te vergroten en natuurlijk geld in te zamelen. Hiervoor bestaat de mogelijkheid om tijdens de inschrijving een donatie te doen en lopen er vrijwilligers langs het parcours om te collecteren.
Prostaatkanker is een slopende ziekte die mannen op latere leeftijd overvalt.
Hiervoor is onderzoeksgeld nodig en begeleiding van patiënten en hiervoor willen we met elkaar ons best doen.

Draag ook je steentje bij!!


Onze Sponsoren in 2014  
http://www.compel.nl