Mijn verhaal

Rond mijn 40e werd ik geconfronteerd met nek en schouder pijn aan mijn normale arm zijde. Om mijn normale arm meer te ontzien ben ik weer een armprothese gaan dragen. Ik kreeg een myoelectrische armprothese. Deze armprothese heb ik sindsdien altijd aan overdag. De pijn klachten verminderden helaas niet noemenswaard, ondanks het gebruik van de armprothese overdag. De belastbaarheid van mijn normale arm was enorm afgenomen. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing voor deze klachten kwam ik uiteindelijk terecht bij een chiropractor. Dat was in het voorjaar van 2005.

Deze chiropractor was de eerste zorgverlener die uitgebreid naar mijn gehele bewegingsapparaat keek. Scoliose en een wervel rotatie naar links luidde de diagnose. Ik had dus een rug afwijking en naar ik later ontdekte, ik was bij een van de beste of misschien wel de beste specialist op het gebied van behandelen van pijnklachten aan houding- en bewegingsapparaat beland.

Zelf omschrijf ik de rug afwijking als volgt. Mijn schouders waren opgetrokken en de onderlinge hoogte van de schouders was ongelijk. Ik kon de schouders ook niet bewust ontspannen. Mijn rechterschouder, de zijde van de prothese arm, hing altijd schuin naar voren. Verder was ik heel stijf in de onder rug. Mijn rechter heup gewricht was heel soepel, terwijl mijn linker heup gewricht juist heel stijf was. Mijn heup zat gedraaid. Bij de overgang van mijn nek naar de rug zat een hobbel.

Bij de behandeling maakt de chiropractor gebruik van wervelkolom manipulaties. Ik heb advies gekregen op het gebied van houding verbetering en oefeningen. Ik was zelf al begonnen met fitness om zo mijn verkorte arm zijde te versterken. De diagnose van de chiropractor bevestigde voor mij dat ik goed op weg was daarmee. De grondige aanpak van de chiropractor sprak mij aan.

Er zijn een paar jaar overheen gegaan voordat het zelf herstellende vermogen van het lichaam dat door de chiropractische behandelingen wordt gestimuleerd, merkbare resultaten opleverde bij mij. Spieren herstellen langzaam, maar bij mij zijn ze tot een heel goed niveau herstelt. Mijn ervaring is dat chiropractie de bron van de klachten aanpakt.

De chiropractische behandelingen hebben ervoor gezorgd dat mijn schouders weer ontspannen zijn en het onderlinge hoogteverschil is verdwenen, mijn heup is niet meer gedraaid, mijn wervelkolom is soepel en de hobbel in mijn nek is verdwenen. En ik heb geen chronische pijnklachten meer.

Op de volgende webpagina staat een uitgebreidere beschrijving van mijn eerste ervaringen met chiropractie: Mijn eerste ervaring met chiropractie

Voor meer informatie over de chiropractisch visie op nek- schouder en armpijn verwijs ik naar de volgende website: Klachten: nek-schouder-armpijn