Computer werkplek voor eenhandige persoon

Mijn advies voor eenhandig werken achter een computer: typen met één hand kan maar spraakgestuurd typen is beter.

Toetsenbord en muis

Omdat ik voornamelijk werkzaamheden verricht achter de computer is mijn werkplek aangepast.

Ik gebruik een speciale muis, een zogenaamde roller mouse. Op de foto is te zien hoe mijn werkplek is ingericht.

Als ik werk achter een computer dan voornamelijk met behulp van spraakgestuurd typen.

Voor degenen die spraakgestuurd typen willen testen en/of gebruiken, online is op de website speechtexter.com (Type with your voice) een gratis spraakherkenningsprogramma beschikbaar.

Ook kun je gratis spraakgestuurd typen in de Google-app Documenten onder je gmail account. Open in Documenten via het menu Extra, Spraakgestuurd typen.

Zelf vind ik Speechnotes prettig werken, maar er is volop keus.

Bureaustoel

Ik gebruik een RH bureaustoel met 2 speciale armleggers (type RH 8R Relax armlegger 82000, voor ontlasting arm en pols). De armprothese, met een gewicht van meer dan een kilo, wordt door de armlegger ondersteund en dat is comfortabel.

Deze ergonomische bureaustoel is een onmisbaar onderdeel van mijn werkplek. Tijdens de corona crisis, thuis werkende, heb ik dit aan den lijve mogen ondervinden. Ik heb de stoel opgehaald van het werk om thuis ook klachtenvrij te kunnen werken.

De beweeglijkheid van de armleggers en de mogelijkheid om beide armleggers onafhankelijk van elkaar in te stellen werkt voor mij. Het is mogelijk om de armlegger hoogte op een millimeter nauwkeurig in te stellen. De zijde van de verkorte arm met armprothese heeft een andere armlegger instelling dan de normale arm zijde.