Met chiropractie naar balans met een armprothese

Even voorstellen, ik ben een vrouw van 60 jaar en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een verkorte arm genoemd. Vanaf mijn 5e levens jaar tot ongeveer mijn 30e heb ik altijd met lichaamskracht aangedreven armprothesen gebruikt, een haak. Ik ben een ervaren armprothese gebruiker. Vanaf het moment dat ik kinderen kreeg gebruikte ik geen armprothese. Ik kon een baby niet veilig verzorgen met een haak.

Na ruim 40 jaar leven met een verkorte arm had ik pijnklachten ontwikkeld, nek- en schouder pijn aan mijn normale arm zijde. Daardoor werd ik sterk beperkt tijdens het werk en bij dagelijkse activiteiten. Deze website is het resultaat van mijn zoektocht naar mogelijkheden en oplossingen voor dit voor mij meest ingrijpende obstakel dat ik ben tegen gekomen in mijn leven met een korte onderarm.

Inmiddels ben ik klachtenvrij, dankzij chiropractie. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen met anderen met een verkorte arm en met andere armprothese gebruikers. Als het mij helpt, kan het wellicht ook iemand anders helpen. Alles wat ik beschrijf ervaar ik zelf of heb ik zelf ervaren.

Balanceren met een verkorte arm is een kunst, heb ik ontdekt.

Chiropractie heeft mij geholpen met het vinden van balans, zoveel als mogelijk is, met een bewegingsapparaat dat van nature niet in balans is en dat voornamelijk enkelzijdig wordt gebruikt. Herstel is een proces en wanneer je doorgaat met dat wat goed is voor je lichaam gaat herstel ook door. Door de jaren heen merk ik dat ik nog steeds vooruit ga. Ik sta versteld van de vorderingen die ik nog maak, zelfs vele jaren na aanvang van de eerste behandeling. Ik neem toenemende balans waar in mijn lichaam en toenemende belastbaarheid van mijn spieren.

Handen en armen zijn belangrijk voor mensen. Wat doen we met onze handen en armen?

Volg mij ook op Facebook !