Ανακοινώσεις

Κάντε κλίκ στους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε την πλήρη περιγραφή. 
Also subscribe to posts via RSS feeds.

Η 'αναμονή' πλησιάζει στο τέλος της!

αναρτήθηκε στις 17 Αυγ 2016, 11:34 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι

Η ημέρα ανακοίνωσης των εισαγομένων στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Οι κόποι των σχολικών χρόνων των παιδιών μας θα ανταμειφθούν - ή μάλλον θα 'εξαργυρωθούν' - πολύ σύντομα πιά. Είναι άραγε αυτό το τέλος της προσπάθειάς τους; Ούτε κατά διάνοιαν! Είναι σίγουρα μια νέα, αναβαθμισμένη και ποιοτικότερη φάση της ζωής τους, όπου οι νέοι φοιτητές θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις σπουδές και την καθημερινή τους ζωή αλλα σε κάθε περίπτωση η εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι ο πρώτος τους στόχος. Δυστυχώς τα χρόνια που οι σπουδές είχαν αυτοσκοπό τη γνώση έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί. Τώρα διαλέγουμε σχολή με κύριο κριτήριο το μελλοντικό επάγγελμα και θωρακίζουμε το πτυχίο μας και με μεταπτυχιακό για να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά εργασίας. Είναι ευχάριστο το γεγονός, πως τις μέρες που κατάστρωναν τα μηχανογραφικά τους, πολλά από τα παιδιά μας επέδειξαν και μια γενναία δόση ρομαντισμού στις επιλογές τους. Ακούσαμε πολλές φορές το: 'Κύριε, εμένα αυτή η σχολή μου αρέσει περισσότερο (από κάποια άλλη 'εμπορικότερη')' Και στους ρεαλιστές και στους ρομαντικούς ευχόμαστε εισαγωγή στις πρώτες τους επιλογές και τους περιμένουμε μετά τα αποτελέσματα για τα συγχαρητήρια και τα κεράσματα!  

Το πρόβλημα του Φ.Π.Α. 23%

αναρτήθηκε στις 17 Αυγ 2015, 11:36 μ.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι

Ο κλάδος των φροντιστηρίων και των ιδιωτικών σχολείων είναι - προς το παρόν τουλάχιστον - ο βαρύτερα επιβαρυνόμενος απο τα νέα οικονομικά μέτρα. Να θυμίσουμε ότι οι υπηρεσίες παιδείας είχαν μέχρι σήμερα Φ.Π.Α. 0% - όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. - και με τις νέες ρυθμίσεις θα έχουν 23%. Οι ομοσπονδίες μας έχουν ήδη κινητοποιηθεί (κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλη απο βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ) και πιθανόν να ακολουθήσει και προσφυγή στα Ευρωπαϊκα δικαστήρια.
Σε κάθε περίπτωση το 23% είναι αυτή τη στιγμή μιά πραγματικότητα με την οποία πρέπει σαν κλάδος να έρθουμε αντιμέτωποι. Το φροντιστήριο μας έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια στην προσπάθεια της να μορφώσει τα παιδιά της και ιδιαίτερα να τους δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, εφαρμόζει για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά μιά πολιτική τιμών για όλες τις τάξεις του Λυκείου που απορροφα το σύνολο σχεδόν της επιβάρυνσης του 23%. Γιατί σχεδόν και όχι πλήρως; Γιατί πρέπει ταυτόχρονα να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικης διαδικασίας, να συνεχισουν ΟΛΑ τα μέλη της Διεύθυνσης του φροντιστηρίου να μπαίνουν στις τάξεις και να κάνουν μάθημα, να εξακολουθήσουν οι επιτυχίες των μαθητών μας στις σχολές της προτίμησης τους να υπερβαίνουν ΚΑΘΕ χρόνο το 90%. 

Α.Ο.Δ.Ε. 22/5/2015

αναρτήθηκε στις 22 Μαΐ 2015, 7:49 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι

Μάλλον κοινότυπα και προορισμένα για υποψήφιους που είχαν ασχοληθεί σοβαρά με το μάθημα κρίνει τα θέματα ο υπεύθυνος για τα οικονομικά μαθήματα του Φροντιστηρίου μας κύριος Παναγιώτης Σφυρής. Οι ερωτήσεις κλειστού τύπου (αντιστοιχισεις, σωστά-λάθος, πολλαπλής επιλογής) ήταν σχετικά απλές. Υπήρχαν πολλές αναμενόμενες ερωτήσεις (Β1β, Β2β, Β3) και λιγότερες μη αναμενόμενες (Α5) 

Φυσική Γενικής 20/5/2015

αναρτήθηκε στις 20 Μαΐ 2015, 6:39 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι

Κλιμακούμενης δυσκολίας με ομαλό τρόπο ηταν τα θέματα της Φυσικής Γενικής Παιδείας σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μαθήματος στο Φροντιστήριο μας κύριο Δημήτρη Παπανικολάου. Ο σωστά προετοιμασμένος υποψήφιος είναι δυνατόν να επιτύχει υψηλή βαθμολογία. Τα διαγράμματα του τέταρτου ζητήματος που -συμφωνα με κάποιες δηλώσεις- δυσκόλεψαν  ορισμένους υποψήφιους, ηταν απόλυτα ενταγμένα στα πλαίσια της διδαχθείσας ύλης.

Νεοελληνική Γλώσσα 18/5/2015

αναρτήθηκε στις 18 Μαΐ 2015, 9:17 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι

Τα θέματα ήταν 'βατά' -όπως συνηθίζουμε να λέμε- σύμφωνα με την υπεύθυνη της Θεωρητικής Κατεύθυνσης του Φροντιστηρίου μας κυρία Ηλιάνα Πυρπιρή. Το κείμενο που δόθηκε στους υποψήφιους είχε πάντως κάποιες δυσκολίες στη σύνταξη της περίληψης και στην εύρεση των συνώνυμων και των αντώνυμων. Στην έκθεση το θέμα ήταν κατανοητό και προφανώς στα πλαίσια της διδαχθείσας ύλης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του φροντιστηρίου στο Δήμο Αμαρουσίου

αναρτήθηκε στις 20 Ιαν 2013, 2:02 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι   [ ενημερώθηκε 20 Ιαν 2013, 10:32 π.μ. ]

Παρακάτω είναι μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση του φροντιστηρίου Αριστοτέλης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Η εκδήλωση είχε θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό και στόχο να ενημερώσει γονείς και μαθητές για το ποιες σχολές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ποιες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων τους. Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για το αντικείμενο των σχολών που τους ενδιαφέρουν. Ομιλητές ήταν οι καθηγητές του φροντιστηρίου, κυρίες Μαρία Αντωνοπούλου και Γιούλα Μαζαράκου και οι κύριοι Γιώργος Λιούκας και Ανδρέας Στριφτάρας.
 
 

 

 

 

 
 

Διαγώνισμα Μαθηματικών Κατεύθυνσης 07-01-2013

αναρτήθηκε στις 8 Ιαν 2013, 11:49 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι   [ ενημερώθηκε 8 Ιαν 2013, 11:49 π.μ. ]

Διαγώνισμα Μαθηματικών Κατεύθυνσης 07-01-2013, με εξεταστέα ύλη έως και Θεώρημα Μέσης Τιμής Διαφορικού Λο

Μία άσκηση φυσικής ... γιά ζέσταμα!

αναρτήθηκε στις 19 Οκτ 2012, 10:45 μ.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι   [ ενημερώθηκε 4 Ιουν 2016, 10:22 π.μ. ]

Εγκάρσιο αρμονικό κύμα διαδίδεται κατά μήκος γραμμικού ελαστικού μέσου σύμφωνα με την εξίσωση y = 0,2ημ2π( 2t – 2x) (S.I).

α)Nα κατασκευάσετε για τη στιγμή t1 = 3sec τη γραφική παράσταση Κ = f(x) όπου Κ η κινητική ενέργεια των διαφόρων σημείων του μέσου, σε συνάρτηση με τη θέση τους από τη θέση x = 0 έως τη θέση x = 4m.

β) Να υπολογίσετε τις θέσεις των σημείων που τη στιγμή t1 έχουν κινητική ενέργεια ίση με τη δυναμική ενέργεια ταλάντωσής τους.

Διαγώνισμα Μαθηματικών Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου 3/4/2012

αναρτήθηκε στις 4 Μαρ 2012, 1:22 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι

Εδώ θα βρείτε το διαγώνισμα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας με τις απαντήσεις. Το διαγώνισμα είναι εφ'όλης της ύλης

Διαγώνισμα Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ'Λυκείου 15/1/2012

αναρτήθηκε στις 15 Ιαν 2012, 12:32 π.μ. από το χρήστη Αριστοτέλης Φροντιστήριο Μαρούσι   [ ενημερώθηκε 15 Ιαν 2012, 2:01 π.μ. ]

Σας παραθέτουμε το διαγώνισμα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ'Λυκείου (Θέματα και λύσεις) στις 15/1/2012

1-10 of 11