Учебни материали, програми и конспекти

Накратко

В папките долу (по една за всеки курс) се събират, подреждат и ъпдейтват допълнителните материали, от които всички се нуждаем за изпитите и не само. Всяка папка е публична и може да се редактира от всеки , който има долните линкове и някакъв Google акаунт. T.e. работим на принципа на Wikipedia - всеки добавя, редактира и ползва каквото му е нужно.

За всеки предмет се цели да има: конспект , програми за лекции и упражнения , снимани учебници (основно pdf чуждестранни ,но не само) , снимани учебни материали - съкратени теми по някои предмети , таблици , схеми и т.н. , протичане на изпита и указания за ученето по самата дисциплина (в текстови файл ( напр. "Указания") с имената на хората дали препоръки (защото винаги има различни мнения) ).

Папките

Последвайте линковете по-долу , за да разгледате или свалите материалите .

За да редактирате и/или качите нови неща - горе вдясно има бутон за логване . Ако сте вече в акаунта си този бутон става на "Добави в диск" . Натискате го и папката ще се добави към вашия Google Drive без да заема място в него . От там вече има добър интерфейс за добавяне/редактиране на съдържанието . Ако имате проблеми питайте във Facebook групата .

I Курс II Курс III Курс IV Курс V Курс VI Курс

!! Не забравяйте да запазите линк към този сайт в Bookmarks, за да може да се връщате, когато имате нужда.

Още информация за идеята

Указания за редакция на съдържанието

1.Ако добавяте информация - гледайте да не се дублира (махане на старите програми/конспекти при добавяне на нови) . Ако добавяте записки или теми писани от различни хора - нека се дублират ,ако са различни и няма кой да ги обработи. В идеалния случай ще се отбере най-доброто от материалите .
2.Все пак гледайте информацията да е достоверна.
3.Когато един предмет се изучава в 2 последователни курса информацията за него ще се добавя в първия . Например папката за Микробиология във II курс ще е нормална , а в III ще е : "Микробиология - виж II курс" и би трябвало да е празна. (не могат да се правят линкове към папки ,което създава проблема)

Какъв е смисълът от този сайт

1.Лесно разпространение на съдържанието (без хаотичното препращане на парче).
2.Постигане на по-голямо качество на информацията - когато се отделя по-малко време за търсене и добиване на текстовете - може да се отдели повече време за подобряването им . Дори малка корекция (била тя за собствено ползване) от всеки , който ползва базата данни води до значително подобрение на качеството.
3.По-голямо количество на информацията - всичко е на едно място , веднага . Голямата част от материалите , които ползва предният курс остават актуални ,което улеснява натрупването на всичко нужно.
4.То е към горната точка ,но все пак : Създаване на приемственост - материалите остават за тези след нас , като към тях може да има включително съвети за ученето , файл с обяснение на начина на провеждане на изпита и прочие .

Популяризирането на страницата

Съществено за осъществяване на идеята е страницата да се използва от повече хора , тъй като се разчита на множество малки редакции и добавки . За това - ако идеята ви допада - моля споделете на колегите си.

Защо Google Drive ?

  Google се очаква ,че няма да се разпадне скоро и предлагат 15GB безплатно , които ще са напълно достатъчни . Алтернативните услуги имат по-лош интерфейс и по-малко хора имат акаунти при тях .

Как се изгражда такава система

от П. Дичев
Пиша тези инструкции за други факултети или университети , които искат да направят подобна страница . Изключително елементарно е , а предстои да видим колко успешно ще е в софийския МУ .

Описание на системата

Тъй като за събирането на всичката информация се стигна до заключението ,че се искат над 4-5 GB на курс (ако се включат всякакви четива и снимки) , се налага използването на няколко акаунта в Google Drive - по един за всеки курс. Акаунтите са доброволно предоставени от хора , които не ги ползват. Този сайт (който четете) има за цел да е начална точка с кратко описание на идеята и линкове към ресурсите .

Сайтът

Google sites дава доста елементарен интерфейс за направа на сайт . Аз написах този сайт в HTML ,защото съм се занимавал и не беше проблем , но през Google може и нищо да не знае човек за HTML и да се оправи (включително може да използвате кода на този сайт без каквито и да е задръжки).

Папките

Папките се Share-ват от предоставения акаунт и линковете се дават в сайта . Могат да се виждат и редактират от всички , като остава лог кой какво е правил ( ! ;) ) .

Предложения и оплаквания

Ако имате някакви забележки или искате да оправите грозната физиономия на сайта - пишете ми на pditchev в гмейл (желащите могат да се включат като админи на сайта) .

Да отбележим че : администраторите на сайта не носят отговорност за съдържанието на папките + това съдържание е за споделяне между колеги и от наличието му никой не извлича финансова изгода.