Συναυλία με το ΤΡΙΦΩΝΟ

 

 

 

Βίντεο YouTube

Βίντεο YouTube

Βίντεο YouTube

 

 

Βίντεο YouTube

Βίντεο YouTube

                                                                                      

 

Βίντεο YouTube

 

Συναυλία με το ΤΡΙΦΩΝΟ

"Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι"

Αφιέρωμα στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010   

 

 Μια βραδιά, αφιερωμένη στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι και την ιστορία του, έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 στην εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσαν μαζί το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ και το 1ο ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο-αναδρομή στην παράδοση συναυλιών, που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα τα τελευταία χρόνια που γέμισε νοσταλγία. Ακολούθησε η έρευνα που έκαναν οι μαθητές για τα μουσικά ακούσματα της γενιάς τους. Απολαυστικές οι συνεντεύξεις που παρουσιάστηκαν στο βίντεο.

 

 Στη συνέχεια προβλήθηκε ταινία με την ιστορία του Έντεχνου τραγουδιού, που ξεκίνησε με τους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη στις αρχές της δεκαετίας του 60 και φτάνει ως τις μέρες μας. Μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής δισκογραφίας, συναντήθηκαν αυτή την βραδιά μέσα στην ταινία των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα με τίτλο: «ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ». 


Μαζί και το γνωστό συγκρότημα ΤΡΙΦΩΝΟ που τα μέλη του ανταποκρίθηκαν αμέσως χωρίς καμία απαίτηση, στην πρόσκληση των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα να αφιερώσουν μια βραδιά στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι και την ιστορία του. Το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ και το 1ο ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τα μέλη του Τρίφωνου, την Ερωφίλη, τον Νίκο Κουρουπάκη και τον Δημήτρη Υφαντή, για την προσφορά τους στο Ελληνικό τραγούδι. Οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα είχαν ετοιμάσει και άλλη μια έκπληξη για το ΤΡΙΦΩΝΟ. Παρουσίασαν μια ταινία αφιερωμένη στο αγαπημένο τους συγκρότημα, που πραγματικά συγκίνησε. αφιερωμένη στο
Ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, δεν σταμάτησε καθόλου να τραγουδά μαζί με το ΤΡΙΦΩΝΟ, όλες τις επιτυχίες τους και όλοι μαζί έδωσαν μια κοινή υπόσχεση ...να συναντηθούν σύντομα και πάλι για να ζήσουν παρόμοιες στιγμές. Εντύπωση έκανε το σκηνικό που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα για τη συναυλία, εμπνευσμένο από τη Λάρισα του Άργους. Το ΤΡΙΦΩΝΟ συνόδευσαν στα τελευταία τραγούδια της συναυλίας οι μαθητές …επί σκηνής. Αλλά και πάλι υπήρχαν εκπλήξεις. Ο Απόστολος Καλτσάς ο γνωστός μπασίστας των Υπογείων Ρευμάτων και του ΤΡΙΦΩΝΟΥ, τραγούδησε μετά από απαίτηση των μαθητών τη γνωστή διασκευή του «Αυτή που περιμένω».  Στη συνέχεια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το καινούργιο βιντεοκλίπ του ΤΡΙΦΩΝΟΥ με τίτλο «Η παράσταση» δημιουργία του Λάζαρου. Ήταν μια μαγική βραδιά…
Μια μεγάλη παρέα ΤΡΙΦΩΝΟ και μαθητές μετά τη συναυλία συζήτησαν ώρες για τις ανησυχίες τους, για το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού και για την ελπίδα που εκφράζουν τα νιάτα. Μια παρέα γεμάτη χαμόγελα μόνο, επιβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός και η ιστορία του, διδάσκεται ΜΟΝΟ από τις δημιουργίες και προσπάθειες των ίδιων των μαθητών με τη καθοδήγηση των δασκάλων και των ανθρώπων που τον υπηρετούν χωρίς να αποζητούν οφέλη.

Υποσελίδες (1): [Χωρίς τίτλο]
Comments