SCRATCH for ARDUINO (S4A)

S4A és una modificació de Scratch desenvolupada pel Grup de Programació Smalltalk de Citilab per controlar Arduino. Podeu descarregar-lo des d'aqui i configurar-lo en la llengua que volgueu.


En aquest programa, a les funcions pròpies de Scratch s'ha afegit funcions específiques pel control d'Arduino, definides al bloc d'instruccions de Moviment del programa:
  • Assignar valors als pins digitals 10, 11, 13 de la placa Arduino, reconeguts com a sortides digitals. (encés: 5V / apagat: 0V) 
  • Assignar valors a les sortides analògiques 5, 6 i 9 de la placa. (0: 0V a 255: 5V)
  • Llegir l'estat dels pins digitals 1, 2, reconeguts com a entrades digitals. (premut = true / false)
  • Llegir el valor de les entrades analògiques 1 a 6 (de 0 a 1023  que corresponen a l'interval 0 a 5V)
  • Controlar el gir de motors CC a través dels pins digitals 4, 7
  • Controlar l'angle de gir de servomotors a través dels pins digitals 8, 12

Per tal que S4A s'entengui amb Arduino cal instal·lar un firmware a la placa. Aquest és un programa en codi Arduino que defineix les entrades i sortides reconegudes per S4A.

De moment els programes fets amb S4A s'executen a l'ordinador, no a la placa. Per tant Arduino programat amb S4A no pot funcionar de manera autònoma. 

S4A està en constant desenvolupament: darrerament s'ha creat un patch que permet augmentar el nombre de sortides digitals reconegudes pel programa, disminuint el nombre de sortides de motors. Aquest patch i el firmware necessari es poden descarregar aqui.
Comments