Kotimaiset ratsastajat / eräratsut

Maastovaellukset 


Vaellus- ja ratsastuspalvelut esitelty tarkemmin www.eraratsut.fi -sivustolla.
Reki- ja kärryajelut tilauksesta.
Hiihto- ja lumilauttailuratsastukset sekä synttärit ja polttarit + yritysten virkistyspäivät. 

Maastoratsastustunnit ja vaellukset 45 € / h paikanpäälle tultaessa. Hevosretkiä, yli yön vaelluksia koulujen loma-aikoina, ratsastustunteja sekä terapiaratsastusta laidunkentällä. 

Talli on auki pääsääntöisesti tilauksesta, yli-yön vaellusten ja leirien aikana ympäri vuorokauden.
Toimipaikat Rovaniemen ja Pellon kunnan alueella: Päätoimipiste talvella on Haarainvaarantie 592, 97320 Marrasjärvi, rekiajot Rattosjärvellä.  Muut vaellus- paikat ja osoitteet ilmoitetaan ennen saapumista puhelimitse.
Kavionvuolukurssit kengättömille sekä kengättömästä vuolusta kiinostuneille.
Hevosten käsittelykurssit ja ratkaisuja ongelmiin hevosten kanssa toimiville kurssimuotoisesti.

Kuorma-autolla ja rekalla ajot, tilaaja maksaa kuljetuskaluston vuokran +  tuntitaksan 20 € / h + ALV suoritetuista ajoista. BE+CE+DE
Myös teuraskuljettajan ajot. Eläinkuljettajan kurssi suoritettu. 
Linja-autolla tilausajot, ammattipätevyys on sekä henkilöliikenteen, että tavaraliikenteen puolella.

Istuntaharjoitustunnit. Terapiaratsastusta liikuntarjoitteisille, jotka pystyvät nousemaan yhden aikuisen avustuksella portaiden päältä selkään ja lapsille, jotka voidaan nostaa selkään ilman hissiä.

Yhden tunnin tuntilaisia täytyy olla vähintään 2 jotta tunti pystytään pitämään, ellei tule samana päivänä kuin on muitakin ratsastajia. Yhden ja kahden tunnin maksut voi tuoda käteisellä tasarahana paikanpäälle ennen ratsastusta, isommat ryhmät ja tilaukset sekä leirit ja yli yön vaellukset maksetaan etukäteen tililleni vähintään viikkoa ennen leiriä tai yli yön vaellusta.

Peruutusehdot: Mikäli et pääse tulemaan ratsastustunnille, ole hyvä ja ilmoita peruutus viimeistään edellisenä iltana tai saman päivän aamuna klo 8 mennessä tekstarilla 0400-583859, muutoin veloitan 20 € peruutusmaksun / hlö joka tapauksessa, leirejä ja pidempiä vaelluksia koskee 100 € varausmaksu, jota ei palauteta leirin peruuntuessa ratsastajan taholta.

Leirit ja yli yön vaellukset alk. 280 € / hlö / kaksi päivää ja yksi yö, sekä 380 € / hlö kaksi yötä ja kolme päivää. Sis. ateriat ja kuljetukset Rovaniemeltä. Min. 2 osallistujaa / leiri tai yövaellus. Kesäleirit maastovaellus + vuorausleirejä majoituksineen ja aterioineen, alk. 550 € / vko / ratsastaja ma-pe.
Yövaelluksia Santavaaraan sekä Patokoskelle saariratsastukseen, tällöin yöpyminen laavuilla tai teltoissa tai asuntovaunussa.

Alle 18- vuotiailta leiriläisiltä vaaditaan vanhempien lupa emailitse ennen leiriin osallistumista.
Leirit sisältävät ratsastusta 2-4 h / päivä sekä hevosen hoitoa ja leiri- sekä erätaitojen opettelua. Kuljetukset Rovaniemeltä esim. juna-, linja-auto-, tai lentoasemalta. Kaikki päivän ateriat sisältyvät leiriläisille, ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliosi ennen leiriä.

Toteuttaja: Tmi Tuulia Tykkyläinen (y-tunnus 1716287-4), vaellusratsastuksen ohjaaja, matkailupalveluiden tuottaja, sekä terapiaratsastuksen ohjaaja, kansainvälinen, englantilainen tutkinto. 
Hevosenhoitaja ja yrittäjä, maatilatalouden perustutkinto.
Kehitysvammaisten ohjaaja ja kuljettaja.

Tuulialla on vastuuvakuutus, jokainen ratsastaja on itse vastuussa omista tapaturma- ja vapaa-ajan vakuutuksistaan sekä matkavakuutuksistaan.