Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο ΔημοτικόΗ επίσκεψη του 17ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης στα πλαίσια της ομαλής "μετάβασης" των νηπίων στο Δημοτικό σχολείοΣτα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος της Α' Δ/νσης Α'/θμιας Εκπ/σης Αθηνών με θέμα την "Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο", τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 επισκέφθηκαν το Σχολείο μας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 17ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης. Τα παιδιά, με τη συνοδεία των Νηπιαγωγών τους κ. Ευαγγελίας Γκιντίδου, κ. Δήμητρας Σορούτη, κ. Παναγιώτας Τριανταφύλλου και κ. Μαρίας Κολοτούρα, Υπεύθ. Παράλληλης Στήριξης περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου, παρακολούθησαν το μάθημα της Γυμναστικής με τον κ. Νίκο Κούκη, ζωγράφισαν στους υπολογιστές του Σχολείου με την καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Χριστόπουλου και φιλοξενήθηκαν στις αίθουσες των τάξεων Α', Ε', Στ' και στην αίθουσα των Αγγλικών με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Αριστέας Ντάφου, κ. Ελένης Κιζιρίδου, κ. Όλγας Χριστοδουλοπούλου, κ. Αναστάσιου Πάλλη και κ. Ναταλίας Τζίτζη. Επίσης, ενημερώθηκαν για τη ζωή στο Δημοτικό Σχολείο από τον Υποδ/ντή κ. Κυριάκο Ντούμο και την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κ. Νατάσσα Μπελίτσου και γνωρίστηκαν με τα ... κατοικίδια του Σχολείου μας! Φεύγοντας μας χάρισαν τις όμορφες ζωγραφιές τους και μας ευχήθηκαν ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλους εμάς κι ελπίζουμε οι μικροί μας φίλοι να ένιωσαν το ίδιο!
Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 το 17ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης πραγματοποίησε άλλη μια επίσκεψη. Τα νήπια τα υποδέχτηκαν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ Τάξης. Ειδικότερα οι μαθητές της Α1 Τάξης διάβασαν το παραμύθι του Αισώπου «Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος», απάντησαν σε ερωτήσεις κατανόησης και συζήτησαν μικροί και μεγάλοι το πάθημα του λαγού.
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 μας επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και γνωρίστηκαν με τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Τα παιδιά, με τη συνοδεία των Νηπιαγωγών τους κ. Σοφία, και κ. Μαρία περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και παρακολούθησαν το μάθημα της Γυμναστικής με τον κ. Νίκο Κούκη και το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στα δύο τμήματα της Α΄ Τάξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου διασκέδασαν σχολιάζοντας αρχικά κάποιες εικόνες και στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α1 Τάξης διάβασαν τα κείμενά τους που έγραψαν βασισμένα σ` αυτές τις εικόνες. Μας χάρισαν και την ομαδική τους εργασία με θέμα «Ο βυθός της θάλασσας».
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 μας επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης και γνωρίστηκαν με τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Τα παιδιά, με τη συνοδεία των Νηπιαγωγών τους κ. Σοφία, και κ. Μαρία περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και παρακολούθησαν το μάθημα της Γυμναστικής με τον κ. Νίκο Κούκη και το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας στα δύο τμήματα της Α΄ Τάξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας τραγούδησαν το τραγούδι "Ο μάγειρας", διασκέδασαν σχολιάζοντας αρχικά κάποιες εικόνες και στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α1 Τάξης διάβασαν τα κείμενά τους που έγραψαν βασισμένα σ` αυτές τις εικόνες. Μας χάρισαν και την ομαδική τους εργασία με θέμα «Ο βυθός της θάλασσας».Τη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 οι μαθητές της Α΄ Τάξης επισκέφτηκαν το 17ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης. Τους καλοσώρισαν με τραγούδια και στη συνέχεια προχώρησαν στην κατασκευή σελιδοδεικτών. Κάθε μαθητής/τρια της Α΄Τάξης διάλεγε το ζευγαράκι του από τους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου και ζωγραφίζανε μαζί. Οι σελιδοδείκτες θα αποτελέσουν ενθύμιο από τη δραστηριότητά μας αυτή.

ą
Aristea Dafou,
17 Ιουν 2013, 11:33 μ.μ.
Comments