Az Alapítványról

Az Arácsért Alapítványt 2002-ben az alapító László Antal és Kutas Árpád azért hozta létre, hogy az arácsiakat, az Arácshoz kötődőket összefogja, találkozási alkalmak biztosításával, rendezvények megtartásával.

A kitűzött cél teljesült, mert az Arácsi Karácsony, az Arácsi Karnevál és az Arácsi Szüret elnevezésű programok mind nagy sikert arattak, évről-évre egyre nagyobb érdeklődés mellett megtartásra kerültek, több más rendezvény mellett.

Az Alapítvány elnöke, Kutas Árpád alpolgármester úr számos vitathatatlan érdemei között kiemelendő, hogy az arácsi közösség újra otthonra lelt az Arácsi Népház felújításával, átépítésével.

Az elnök betegsége és váratlan halála miatt az Alapítvány eddigi lendülete megtorpant, nehéz anyagi és morális válságba került, szinte apátiába zuhant.

A közösségi élet felújításáért Hári Lenke alpolgármester kezdeményezésére az Alapító 2010. novembertől egy megújult kuratóriumot jelölt ki.

A Fabacsovics Zoltán elnökletével újjáalakult kuratórium célul tűzte ki, hogy a pénzügyi nehézségek leküzdése mellett folytatja az alapítványi munkát, megrendezi a hagyományos közösségi programokat, ezzel is megőrizve Kutas Árpád emlékét, szellemiségét, de élve a csodálatosan felújított Arácsi Népház adta lehetőséggel, már havonta kíván rendezvényeket tartani.

A 2011. év mozgalmasan telt. Januárjában pótszilveszter, februárban Farsangi Bál, március elején a hagyományos Arácsi Karnevál, majd hó végén Eötvös Károly est, áprilisban Húsvétváró családi program a Koloska völgyben, májusban Arácsi Fiatalok Napja, júniusban Szentiván-éji program, júliusban Anna-báli kísérő rendezvényként Csillagh Katalin zongoraművész műsora, októberben Arácsi Szüret, novemberben Márton-napi előzetes program.

December elején Kéri Kitty és Oberfrank Pál estje várható, majd a hagyományos Arácsi Karácsony, és az év utolsó napján Arácsi Szilveszter lesz a Népházban.

Mindehhez támogatást nyújtottak az arácsi lakosok, a fellépő művészek és előadók, valamint számos vállalkozás, szervezet: Balatonfüred Város Önkormányzata, Balatonfüredi Rendőrkapitányság, Balatonfüredi Tűzoltóság, Bakonyerdő Zrt., Bergmann Cukrászda, Bradimpex Kft., Ferencsik János Zeneiskola, Füred TV, Gaszto-Head Kft., Koloska Csárda, Koczor Pincészet, Polyák – CBA, POLUS-COOP Zrt., PROBIO Zrt., Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola, Városi Művelődési Központ és a Zöld Teaház, ezúton is köszönet érte.

Az alapítvány mind pénzügyi, mind közjogi szempontból rendezte ügyeit, melynek eredményeként a szükséges változtatásokat 2011. augusztusában Arácsért Közhasznú Alapítványként jegyezte be a Veszprém Megyei Bíróság.


(Fabacsovics Zoltán)


SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Ċ
Megtekintés Letöltés
az Alapítvány logója  2157 kB verziószám: 1 2011. nov. 9. 14:50 Arácsért Alapítvány
Comments