-

  Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját

2017. november 12-én (vasárnap) 17 órától

az Arácsi Népházban tartandó rendezvényünkre:

 

Márton Napi Újbor Kóstoló

 

Műsor: bordalok a Kék Balaton Népdalkörtől

 

A rendezvényen alapítványunk újborának bemutatására

és a hagyományos névadó ceremóniájára is sor kerül.

 

Az est további részében bórkóstoló, melyen

vendégünk lesz a Hudák-szőlőbirtok,

az idei Év Bortermelője Balatonfüreden.

 

***

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

A belépés díjtalan, de kedves vendégeinktől

finom borkorcsolyákat várunk.

I. ARÁCSI BORKORCSOLYA VERSENY!

Nevezés a helyszínen, saját készítésű borkorcsolyával.

Arácsi Karácsony

Arácsért Alapítvány, 2018. dec. 8. 1:13

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját alapítványunk hagyományos karácsonyt váró programjára:

2018. december 16-án, vasárnap 15:30-tól

ARÁCSI KARÁCSONY

az Arácsi Népházban

Az ünnepi műsorban fellépnek: Arácsi fiatalok, Király Nóra (ének és hárfa) és Nagy Csaba (lant)

 

16:30 Miénk itt a tér!

FIGYELEM! 16:30 és 18 óra között a

Lóczy L. utca Arácsi út és Béke utca közötti szakaszán forgalom-korlátozás várható!

 
 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

A rendezvényünk szeretetvendégségéhez édes

és sós süteményeket szívesen fogadunk,

a teát és a forralt bort támogatóink jóvoltából az

Arácsért Alapítvány biztosítja.

Ország Fája pályázat

Arácsért Alapítvány, 2018. dec. 4. 6:47   [ 2018. dec. 4. 6:51 frissítve ]

Legyen az Ország Fája 2019-ben ARÁCSI!

 Azok, akik valaha jártak már a Koloska forrásnál, minden bizonnyal emlékeznek az ott található fantasztikus fűzfára. Az Arácsért Alapítvány Kuratóriuma 2019-ben szeretné benevezni ezt a fát az „Ország Fája” versenyre, melyben Önre is számítunk.

Első lépésként történeteket, gondolatokat várunk ezzel a különleges fával kapcsolatban mindazoktól, akik ezt nyilvánosság előtt felvállalják. Önből milyen érzést váltott ki ez a fa, milyen gondolatot indított el Önben? Van-e olyan története, emléke, mely ehhez a fához kapcsolódik? 

Amennyiben 2018 Advent első vasárnapjától (2018. december 2-től) 2019 Vízkeresztjéig (2019. január 6-ig) megosztja velünk gondolatát a festoiaracs@gmail.com e-mail címre küldött üzentében és ezzel hozzájárul annak nyilvános felhasználásához, publikálásához, úgy megajándékozzuk egy 2019-es Arácsi Naptárral.

Kérjük nevét, vagy monogramját is szíveskedjék elküldeni, hogy amennyiben felhasználjuk a megküldött anyagot, úgy forrásként feltüntethessük. 

Ezúton is kívánok mindenkinek Áldott Karácsonyt és sikerekben gazdag, békés, boldog új esztendőt.

Fabacsovics Zoltán

a kuratórium elnöke

Az alábbi fotót Dr. Sipos Árpád készítette:

Ötórai tea Anasztáziával és Andrással

Arácsért Alapítvány, 2018. nov. 22. 0:50

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a Balatonfüred Város Önkormányzata megbízásából, az Arácsért Alapítvány és a Balatonarácsi Református Egyházközség közreműködésével, a Balatonfüred egészséges életmód programsorozat – egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok keretében - a Tihanyi Bencés Apátság részvételével sorra kerülő rendezvényre:

 

„Ötórai tea Anasztáziával és Andrással

avagy

fűben-fában orvosság”

 

A gyógyteák jótékony hatásáról szóló előadás és az apátsági termékek italkóstolója, valamint az arácsi reformátusok közismert vendégszeretete egy igazán különleges,

testet-lelket átmelengető adventi programnak ígérkezik.

 

 

Minden bizonnyal már többünk számára ismert, hogy a Tihanyi Bencés Apátság saját termékeket is elállít, többek közt gyógyteákat. Az egyes teafajtákat bemutatja, kóstoltatja és élettani hatásukról ismertetést tart Gellért atya.

Apátsági termékek kóstolója mellett lehetőség nyílik megvásárlásukra is, mely praktikus és stílusos karácsonyi ajándék is lehet szeretteinknek.

 

A rendezvényt szeretetvendégség zárja, az arácsi reformátusok jóvoltából.

 

Időpont: 2018. december 2. (vasárnap) 17 órától

Helyszín: Arácsi Népház (Balatonfüred, Lóczy u. 62.)

 

                Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

                                                             

Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékot kérjük 2018. november 27-ig jelezni szíveskedjenek a festoiaracs@gmail.com e-mail címen vagy személyesen az Arácsi Népházban.

Valamennyi jelentkezőnek visszajelzünk. A terem befogadóképességére figyelemmel, jelentkezési sorrend szerint kerül sor a regisztrációra.

 

Visszajelzést minden internetes jelentkezőnek küldünk, tájékoztatva, hogy tudjuk-e fogadni rendezvényünkön. Kérjük, csak az jöjjön el, akinek megerősítést küldtünk jelentkezéséről!

 

Előre elnézést kérünk azoktól, akiket túljelentkezés esetén már nem tudunk fogadni, de a december 16-án sorra kerülő Arácsi Karácsony rendezvényünkre mindenkit szeretettel várunk, ott létszámkorlát nélkül leszünk, mivel korábbi évek hagyományai szerint, szabadtéri programelemek is lesznek.

 

 

Mindenkinek békés, boldog Ádventi készülődést kívánnak a szervezők!

 

 

 

 

A december 2-i rendezvényünk a Humán közszolgáltatások fejlesztése az Észak-Balatoni térségben c. projekthez kapcsolódóan, Balatonfüred egészséges életmód programsorozat – egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok megvalósítása szolgáltatás ellátása keretében az EFOP-1.5.2-16-2017-00016 azonosító számú projektben kerül megrendezésre.

Márton Napi Újbor Kóstoló

Arácsért Alapítvány, 2018. okt. 28. 7:03

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját

2018. november 11-én (vasárnap) 17 órától

az Arácsi Népházban tartandó rendezvényünkre:

 

Márton Napi Újbor Kóstoló

 

A rendezvényen alapítványunk újborának bemutatására

és a hagyományos névadó ceremóniájára is sor kerül.

 

Az est további részében borkóstoló,

melyet tart Koronczai Zsolt,

az idei Év Borásza Balatonfüreden.

 

***
Belépő díj korlátozott számban a helyszínen 2.000 Ft/fő,

mely elővételben, 2018. november 10-ig,

1.000 Ft-os kedvezményes áron

az Arácsi Népházban megvásárolható.

 Arácsi Népház  nyitvatartása:

hétfő, csütörtök: 10 - 18 ó; szerda, szombat: 14 - 18 ó

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Arácsi értékeink

Arácsért Alapítvány, 2018. okt. 8. 1:10

Az Arácsért Alapítvány és a
Balatonfüred Városi Értéktár tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

2018. október 13. (szombat) 18 órára az Arácsi Népházba,

Arácsi értékeink

címmel
Pázmány József keramikus mester életművének bemutatására

Közreműködik:
a Kék Balaton Népdalkör

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A belépés díjtalan!
A rendezvényt követő szeretetvendégséghez édes és sós süteményeket szívesen fogadunk.

Egészségsziget a Tündérkert óvodában

Arácsért Alapítvány, 2018. szept. 10. 5:39   [ 2018. szept. 13. 0:20 frissítve ]

2018. szeptember 15- én szombaton a Lakótelepi Naphoz szervesen kapcsolódva az Arácsért Alapítvány Egészségnapot szervez a Tündérkert Óvoda és Bölcsőde termeiben és kertjében.

Rendezvényünk a Humán közszolgáltatások fejlesztése az Észak-Balatoni térségben c. projekthez kapcsolódóan, Balatonfüred egészséges életmód programsorozat – egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok megvalósítása szolgáltatás ellátása keretében az EFOP-1.5.2-16-2017-00016 azonosító számú projektben kerül megrendezésre.

A program neve: Egészségsziget. Az Óvoda kertje erre a napra egy kis szigetté változik, ahol az egészségtudatos életmód jegyében számos egészséggel kapcsolatos program, szűrővizsgálat lesz.

Az Egészségszigetre a Tündérkert Óvodába érkeznek igazi mai tündérek: védőnők, orvosok, szakápolók, akik közreműködésével felmérhetjük egészségi állapotunkat.

Tanácsokat kaphatunk, kötetlenebb formában nyílik lehetőség a szűrővizsgálatokra, konzultációkra az egészséggel kapcsolatban.

Az időben felismert betegség, vagy az arra való hajlam kiszűrése fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.

A negyven év feletti férfiaknak ajánlott PSA – vérvétellel történő vizsgálat során a prosztatarák korai felismerésében segít.

Az egészségszigetre szűrőbusz is érkezik, nyolc vizsgálatot végeznek majd el a mobil egészségügyi állomáson. Aki nem szeretne sorban állni lehetősége van a helyszínen az információs pultnál, időpontot regisztrálni! Vizsgálatok a szűrőbuszban:

1.Vérnyomásmérés mindkét felkaron. Megmérjük mindkét felkarján a szisztolés és diasztolés vérnyomásértékeket, meghatározzuk az oldalkülönbséget és pulzusnyomást.

2. Vérnyomásmérés mindkét alsó végtagon. Az alsó végtagi vérnyomásmérés egyidejűleg mindkét lábszáron, fekvő állapotban történik.

3. Nyugalmi pulzusszám meghatározása. Megmérjük a nyugalmi pulzusszámát.

4. Alsó végtagi verőérszűkület vizsgálat. Professzionális készülékünk a felső és alsó végtagok vérnyomás értékeiből kiszámolja az úgynevezett boka-felkar index számot (ABI index), amiből megállapítható, hogy fennáll-e alsó végtagi verőérszűkület.

5. Érelmeszesedés mértékének meghatározása. Műszerünk a pulzus hullám terjedési sebesség értékéből következtet a fő verőér elmeszesedésének, merevségének mértékére (arteriás stiffness vizsgálat), mely jól jelzi a verőérszűkület kialakulásának rizikóját.

6. A vér oxigénszintjének meghatározása. Pulzoxymetria segítségével megvizsgáljuk a vér oxigénellátottságát, amely elengedhetetlen az egészséges sejtműködéshez.

7. Izom-zsír analízis, elhízottság-elemzés; ásványi anyagok-fehérje meghatározás. Részletes testösszetétel-elemzés révén meghatározzuk a vázizom tömeg, izom és zsírtömeg mértékét, testrészenkénti elhelyezkedését. Testmagasságának és testsúlyának pontos megméréséből kiszámoljuk a testtömeg-indexét (BMI).

8. Fittségi mutató, testsúly-kontroll meghatározása; testvíz-elemzés. Részletes testösszetétel-elemzés révén meghatározzuk az Ön általános állóképességét jellemző fittségi mutatót és a szükséges testsúly-változás mértékét, és a sejten kívüli víz (oedema) arányát.

A prevenció jegyében egészségmozi és a dohányzás ártalmait ismertető Zsuzsi baba szemléletesen hívja fel majd fel a figyelmet a káros szenvedélyek egészségre gyakorolt hatására.

Gyermekeknek külön játékokkal kedveskednek a védőnők, akik játszóházzal velünk lesznek a a különleges egészségnapon. Játékosan, például egészségtotóval a sajátíthatják el a gyermekek az egészséges életmódhoz szükséges alapismereteket. Aki ügyesen megoldja a feladatokat, kis ajándék mellett értékes élményt a Vitorlázeumba családi belépőt is nyerhet.

A védőnők a felnőtteket is megtanítják az egyszerű onkológia önvizsgálatokra is.

Igazi családi programnak ígérkezik tehát a Lakótelepi nap és Egészségsziget, ahová természetesen nem csak „lakótelepeiket” várnak a szervezők, mindenkit, aki szeretne részt venni egy különleges közösségi -  egészségprogramon Balatonfüreden.

Egészségsziget programok

Egészséges család – egészséges közösség

Szűrővizsgálatok, egészségprogramok minden korosztálynak!

Egészségügyi Szűrőbusz – 8 vizsgálattal

További szakorvosi vizsgálatok: fogászat, paradontológia, bőrgyógyászat, onkológiai szűrővizsgálatok, PSA vizsgálat:

Szakorvosi vizsgálatok:

Dr. Fehér Gabriella - PSA szűrés (40 év feletti férfiaknak) 10.00 órától 

Dr. Gerencsér Katalin - fogorvos 10.00 - 12.00 óra

Dr. Kara Katalin - fogorvos 13.00 -15.00 óra

Dr. Ketzán Eleonóra - bőrgyógyász 14.00 -16.00 óra

Családi programok az egészséges életmód jegyében:

         Egészségmozi a prevenció jegyében

         Ismerkedés az Onkológia önvizsgálattal

         Egészségtotó, játék gyermekeknek értékes nyereményekkel

         Egészszéges Család – konzultáció a védőnői szolgálattal

         Csikung bemutató – Édes Vizeinkért Természetvédelmi Egyesület (11.00, 16.00 óra)

Rendezvényünk a Humán közszolgáltatások fejlesztése az Észak-Balatoni térségben c. projekthez kapcsolódóan, Balatonfüred egészséges életmód programsorozat – egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok megvalósítása szolgáltatás ellátása keretében az EFOP-1.5.2-16-2017-00016 azonosító számú projektben kerül megrendezésre.

Valamennyi vizsgálaton és kísérőprogramon a részvétel ingyenes!

 

Lakótelepi Nap programok:

10.00-14.00 Önkéntes véradás a Vöröskereszt szervezésében a Tündérkert Óvoda termében

10.00-18.00 Légvár kicsiknek és nagyoknak

10.00-18.00 Gumiasztal, gumikötél – jump

10.00-17.00 Bütykölde, arcfestés, lufi hajtogatás, csillám tetoválás

 10.00-17.00 Környezetvédelmi társasjátékok a Nők a Balatonért Egyesület szerezeésében

10.30  Dotto kisvonattal

Kisvonatozás

14.00  Liliput kisvonattal Indulás az északi oldalon lévő buszöbölből.

11.00 és 14.30 Asztfaltrajzverseny. “Kedvenc mesefigurám”

11.00-14.30 Motoros fotózás emléklappal, pedálos gokart, kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ-teszt, lézerpisztoly, biztonsági öv szimulátor, BIKE SAFE kerékpár regisztráció,

Házhoz megyünk megelőzési program a Rendőrség szervezésében.

14.30-16.30 A Tűzoltók és a Mentők bemutatkozása, Légimentők látogatása

15.00 Sakk-matt – sakk partik a Balatonfüredi Sport Club szervezésében

16.00 Gálaműsor:

Ferencsik János Zeneiskola Ifjúsági Fúvózenekara köszöntő koncert. Vezényel: Knézner István, Sellő tánccsoport, Acro Dance SE, Balatonfüred Város Vegyeskara, Balatonfüred Néptáncegyüttes, zárásként Táncház

 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

 

 

 

Arácsi Szüret

Arácsért Alapítvány, 2018. szept. 10. 0:14


2018. szeptember 16-án
(vasárnap),
15 órától a szokott helyen, a Hősök terén, ahol

16 órától mustkóstolás és szüreti műsor.

Közreműködik a Kék Balaton Népdalkör

Megkérjük kedves vendégeinket,
hogy hozzanak legalább egy fürt szőlőt a közösbe,
melyből majd „Arács bora” lesz.

Arácsi fiatalokat is várunk a szőlő darálására,
préselésére, és a must kóstolására.
A közös asztalra háziasszonyainktól pogácsákat, süteményeket
örömmel fogadunk.

Minden érdeklődőt szeretettel vár az Arácsért Alapítvány!

Köszönjük a szőlősgazdák önzetlen támogatását!
Esőhelyszín az Arácsi Népház.

Kultúra fehérben

Arácsért Alapítvány, 2018. júl. 9. 2:05

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját

 

„KULTÚRA   FEHÉRBEN”

 

című, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő programunkra.

 

Alapítványunk ez évtől, az Anna-báli hétvégén, a Szent Benedek Gimnáziummal közös szervezésben kulturális programot rendez.

 

 Kedves vendégeinktől kérjük, hogy lehetőség szerint fehér öltözetben érkezzenek rendezvényünkre.

Legyen a fehér ruházat ezen a délutánon az összetartozás és a kultúra iránti elkötelezettség jelképe Balatonfüred-Arácson!

 

2018. július 22-én, vasárnap 17 órától

a Széchenyi kastély kertjében

(a Szent Benedek Gimnázium udvarán)

 

Vendégeink ezen a délutánon:

Raffay Béla szobrászművész és

 Praznovszky Mihály irodalomtörténész

Két neves személyiség beszélgetős délutánján szó esik két könyvről

és még sok egyéb érdekes témáról.

 

Bemutatásra kerülő könyvek:

 

Raffay Béla szobrászművész alkotói pályáját, munkásságát ismertető reprezentatív album. (A könyv helyszínen 5.000 Ft-os áron megvásárolható.)

 

Praznovszky Mihály: A Savanyúvízről okos és érdekes dolgokat elmesélő szíves kalauz … (A könyv a helyszínen 1.995 Ft-os áron megvásárolható.)

 

 

A művészek könyvei a helyszínen dedikáltathatók.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

A belépés díjtalan.

 

Kérjük ne feledjék:  Kultúra fehérben!

Szent Iván-éjszaka Arácson

Arácsért Alapítvány, 2018. jún. 17. 7:36

2018. június 23-án (szombaton)
Szent Iván-éjszaka Arácson 

este nyolctól éjfélig 
a Hősök terén
(Balatonfüred Arácsi városrészében) 

Tűz-Tánc-Zene

Sötétedéskor máglyagyújtás,
az est során meglepetés programok.

Fellép: Kék Balaton Népdalkör,
Balatonfüredi Rézhúros Citera együttes, Litéri Szárazág Néptáncegyüttes, Koloska Senior Néptáncegyüttes és barátaik
„Táncház a csillagos ég alatt” a Lelkes zenekarral
A táncot vezeti: Szabó Sándor - Sanci

A belépés díjtalan! Evés-ivás batyus alapon!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.
Esőhelyszín: Arácsi Népház

Tavaszköszöntő családi nap

Arácsért Alapítvány, 2018. ápr. 5. 2:21

Az Arácsért Alapítvány Kuratóriuma és az
Arácsi Református Egyházközség szeretettel meghívja
Önt és kedves családját
2018. április 14-én, szombaton 10 órától
a Koloska-forrásnál megrendezésre kerülő

Tavaszköszöntő családi napra

Gyermekprogramok:
Csoki keresés,
lovaglás,
csillámtetoválás,
trambulin, kötélhúzás,
tűzoltóautó megtekintése,
a FANYŰVŐ JÁTÉKPARK népi fajátékai.
További információ honlapunkon: www.balatonaracs.hu
Minden érdeklődőt szeretettel várunk egy tál finom babgulyásra!
(Esőhelyszín: ARÁCSI NÉPHÁZ)

1-10 of 132