Élménybeszámolók

MAGYAR-BRAZIL

a 2012. márc. 3-án lezajlott szimbolikus Magyarország-Brazília futball-mérkőzés eredménye

2:1 Magyarország javára.

Gratulálunk!

ARÁCSI DISZNÓVÁGÁS

Az Alapítvány tíz éves története során már volt Arácsi Disznóvágás.

A korábbi, mecenatúra jellegű gyakorlat szerint lett egy-két disznó, mely levágásra, feldolgozásra és kóstoltatásra került.

Kuratóriumunk számára nyilvánvaló volt, hogy ezt mi így nem tudjuk folytatni, de kérdés volt az is, a lakosság részéről van-e igény ilyen jellegű programra.

Ezért az elmúlt évi összefogás szellemében felhívást intéztünk az Arácsiakhoz, amennyiben szeretnék azt, hogy 2012 januárjában megtartsuk az Arácsi Disznóvágás programunkat, kóstoló jegy vásárlásával jelezzék felénk.

Közöltük még azt is, hogy a rendezvény előkészítését csak akkor tudjuk vállalni, ha év végéig (2011) legalább 80 db kóstolójegy megvásárlásra kerül.

Felvetésünk meghallgatásra talált, hiszen újévkor már több mint száz kóstoló jegyet vásároltak meg, és ahogy közeledett a meghirdetett időpont, egyre jobban nőt az érdeklődés rendezvényünk iránt.

A január 18-i határidőig több mint 220 kóstoló jegyet váltottak, mely jelezte egyben az Arácsi Disznóvágás rendezvény iránti igényt, de legfőképpen a megelőlegezett bizalmat Alapítványunk felé. Ez a bizalom nagy felelősséget jelentett számunkra.

Az Alapítvány kuratóriuma sikeres és elégedettséget kiváltó rendezvényt kívánt nyújtani, ennek érdekében mind mennyiségi, mind minőségi szempontból kifogástalan kóstolót kívánt biztosítani. Ehhez most is segítségünkre voltak a balatonfüredi vállalkozások, különös tekintettel a Bradimpex Kft.-re és a szőlősgazdákra, de a böllérünk hozzáállása, rugalmassága is kellett a sikerhez.

Kérem, engedjék meg, hogy segítőink közül néhány személyt megnevezzünk.

A rendezvény szervezőjétől, Tolnai Bélától kapott tájékoztatás szerint:

 „A segítséget nyújtó személyek névsora, de természetesen a teljesség igénye nélkül.

A vendéglő tulajdonosa, aki költségmentesen biztosította a helyszint: Hegedüs István

A disznót feldolgozó személy: Tengeri Ferenc aki biztosította számunkra a jó ízeket.

A konyhai előkészítő munkáktól az étel kiosztásáig résztvevő személyek: Bózsa Sándorné/Jutka/ Bánó Józsefné/Klári/ Kocsis Károlyné/Joli/ Ligeti Györgyné/Zsuzsa

A kolbász és a hurka töltésében fontos megemlíteni a nagy gyakorlattal rendelkező Nemes Sándort is.

A hurka kifőzésénél adódó nehézségeket, Bánóné/Klári/ segítségével sikerült megoldani.


Ugyanezen személyek segítségével a takarítási munkákat is sikeresen elvégeztük.”


Természetesen nem feledkezhetünk meg a Szakiskola konyhájáról sem, ahol a sütéseket Józsáné Magdi végezte, köszönjük az Ő munkáját is.


Horváth Miklós fáradságos és áldozatos munkája nélkül nem tudtuk volna a szombati rendezvényünket lebonyolítani, külön köszönet érte.


És a nehéz nap egy Retro Bulival zárult, Molnár Judit szervezésében, Dr. Nagy Gábor közreműködésével. Mindkettőjüknek köszönjük a szép estét.
Végül, de nem utolsó sorban köszönet annak a közel 250 személynek, akik részvételükkel megtisztelték rendezvényünket, és a jó hangulatot biztosították, türelemmel fogadva a lelkes, de rutintalan szervezők késését a kóstolók kiadagolásánál, ezúton is köszönjük szíves megértésüket.

 És kérem, el ne feledjék,

 2013-ban is lesz Arácsi Disznóölés,

 HA ÖNÖK IS ÚGY AKARJÁK.

 Balatonfüred, 2012. január 31.

Fabacsovics Zoltán, a kuratórium elnöke

SZERETETNYELV

Az egy éve újralakult Arácsért Közhasznú Alapítvány sikeres évet zárt. Havi rendszerességgel szervezett olyan színvonalas programokat, melyek közül az arácsi polgárok  választhattak kedvükre valót. A könnyedebb programok mellett (pótszilveszter, arácsi bál, retrobuli stb.) 2011. december 3-án színvonalas irodalmi esten vett részt a nagyszámú közönség.

Az Ars Sacra Alapítvány által fémjelzett Szeretnyelv – a szerelemről című programon az est két főszereplője, Kéri Kitti és Oberfrank Pál színművész közel egy órán át mesélt, beszélt az örök nőről és férfiről, a kapcsolatok, érzések, érzelmek rejtelmeiről.

Ahogy a meghívón olvashattuk: „Ez a pódiumműsor a férfi és nő párbeszédére épül. A félreértett szavakról, az egymás mellett való elbeszélésről szól, talán éppen rólad, rólam – és róla, aki minden szeretet Mestere..”

Az este folyamán szerelmek történetét, magasságát, mélységét hallhattuk olyan klasszikusoktól, mint Jókai Anna, József Attila, Pilinszky János Reményik Sándor, Mezei Katalin, Rónay György...

Az est csúcspontja a Szerethimnusz, majd annak aktualizálása volt Fabiny Tamás tollából.

Útravalóul fülünkben csengtek az intelmek:

„Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három. Ezek közül pedig legnagyobb: Jézus.”

A műsor után Tarnai Katalin értő és érdeklődő irányításával a művészek megosztották velünk gondolataikat családról, munkáról, szeretetről, majd Fabacsovics Zoltán alapítványi elnök bemutatta az Arácsi Kalendáriumot, s megköszönte a kuratórium éves munkáját.

A kulturális programok szeretetvendégség zárta, melyet az Arácsi Cukrászda támogatott.

M.J.


ARÁCSI KARÁCSONY

2011. december 17-én került sor az Arácsért Közhasznú Alapítvány szervezésében az egyik legnépszerűbb arácsi programra, az Arácsi Karácsonyra.

 A mindennapi élet zűrzavarában, a felgyorsult idő pörgésében néha jó megállni. Együtt lenni, várakozni, ünnepelni, ünneplőbe öltöztetni lelkünket., és persze emlékezni az Arácsért olyan sokat tett alpolgármesterre, Kutas Árpádra.

 Több éves hagyománya van az Arácsi Karácsonynak. A szakiskola előtti parkban szép számban ugyanúgy összegyűltünk már hóban, fagyban, esőben, szélben, mint ahogyan most is zsúfolásig megtelt az advent műsornak otthont adó arácsi Népház.

 A város nevében Hári Lenke alpolgármester asszony köszöntötte az egybegyűlteket, majd Császár Attila nagytiszteletű úr osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel. Ezt követően Csincsi Mariann fuvolajátékában  és ifj. Csincsi Ferenc előadásában gyönyörködhettünk, aki marindán játszott klasszikusokat.

A zenei rész után a Radnóti Iskola tanulói – Jakab Viktor, Őry Fanni, Rácz Fanni, Tóth Ilonka és Balogh Ákos 8.a osztályos tanulók – adtak elő irodalmi műsort Molnár Judit tanárnő betanításában. Az összeállítást Ady Endre örök-szép Karácsonyi rege című költeménye zárta Szabó Gyula lélekzetelállító tolmácsolásában.

 A kulturális műsort sszeretetvendégség zárta az arácsi református templom előtti terecskén, ahol szólt a halk karácsonyi ének, jóízű forralt bort, teát kortyogatva, zsíros kenyeret, süteményt majszolva jó volt együtt lenni.

 A rendezvényt a POLUS-COOP Zrt, valamint Polyák Sándor vállalkozó és a Koczor Pincészet támogatta.


Comments