Èxit a la competició de robòtica de la GiTech 2018

6 de maig 2018, 14:16 publicada per Club Robòtic Balsareny   [ actualitzat el 6 de maig 2018, 15:21 ]
El passat dissabte 28 d'abril, l'Èric Medina, del Club Robòtic Balsareny, va participar en el concurs de robots seguidors de línia de la IV Jornada Tecnològica Gironina GiTech 2018, celebrada a Vilablareix (Girona), organitzada per l'Associació El Racó dels Robotaires i el TecnoAteneu de Vilablareix.
 

Les activitats organitzades eren una fira de projectes tecnològics, tallers, conferències i tres competicions de robòtica: de seguidors de línia, de sumo i robots dansaires.
 
En la competició de seguidors de línia, la pista estava formada per un sol carrer de 15 cm d'amplada, delimitat per dues línies negres, i emmarcat entre dues línies vermelles. El robot, funcionant de forma autònoma, havia de circular entre les dues línies negres, o seguir una d'elles. Si tocava alguna de les línies vermelles, quedava automàticament eliminat.
 
 
Aquest és el robot "Scratchers 34" que va presentar l'Èric. Construït a partir del model base de LEGO Mindstorms, consta de dos sensors, funcionant en mode color, que detecten quan el robot veu la línia negra que delimita el carrer i corregeixen la trajectòria. Els dos sensors han estat col·locats junts en el centre, amb un d'ells lleugerament més avançat que l'altre.
 
 
La primera de les proves va consistir en una cursa cronometrada de dues voltes. Aquí el robot "Scratchers 34" de l'Èric va aconseguir el 2n millor temps de tots els robots que es presentaven, a només 2 segons de diferència del 1r classificat.
 
En la segona prova es competia per categories: estudiants de primària, estudiants de secundària i adults. Aquí l'Èric es va proclamar guanyador de la categoria de primària, quan el seu robot va ser capaç d'atrapar el robot de l'adversari en dues ocasions (cosa que va aconseguir en molt poc temps).
 
 
Finalment, en la 3a prova competien tots 7 robots alhora. Aquells que eren atrapats pel robot que tenien darrera quedaven eliminats i eren apartats de la pista. En molt poc temps, els dos robots més ràpids "A-Team" i "Scratchers 34" van eliminar tots els altres contrincants i es van quedar sols a la pista. Després d'algunes voltes, finalment el robot de l'Èric va ser atrapat per l'altre robot, que era lleugerament més ràpid.
 

Com a premi per la primera posició assolida en la categoria de primària, l'Èric va rebre un kit EASY Plug Starter d'iniciació a l'Arduino, el qual consta d'una placa Arduino, llums led, i sensors de temperatura, d'humitat, magnètics, fotoelèctrics, de so, de vibració,... i un llarg etcètera.
 
 
Comments