ClauTIC Cup 2016

22 de febr. 2016, 6:21 publicada per Club Robòtic Balsareny   [ actualitzat el 2 d’abr. 2016, 1:45 per AstroAmics amics de l'astronomia ]
Scratchers 34 va participar en la competició de robòtica ClauTIC Cup 2016.

El Campus de La Salle Barcelona (Universitat Ramon Llull) va acollir dissabte 20 de febrer dues competicions de robots: la VEX Robotics Competition i la ClauTIC Cup.

En la ClauTIC Cup participaven majoritàriament nens i nenes d'entre 8 i 18 anys, amb un total de 16 equips provinents d'arreu d'Espanya. Per a poder-hi participar, era necessari estar entre els millors classificats de la ClauTIC League.
 
 
La competició va constar de dues proves, una al matí i un altra a la tarda, amb dues hores d'entrenament abans de cada una, per poder construir, provar i modificar els robots. 
Al matí es tractava de que el robot havia de construir temples, col·locant columnes en uns cercles negres, i posant un sostre a sobre de cada parell de columnes. El temps per a fer la prova era de 2 minuts, i és guanyaven més o menys punts en funció de quantes peces s'aconseguien col·locar correctament en aquest temps. 
Era una prova que es feia col·laborant conjuntament amb un altre equip, en el nostre cas amb el Burlaos Team. La veritat és que en aquesta prova no vam tenir gaire sort, només ens va quedar una columna ben col·locada al seu lloc i per tant només vam aconseguir 1 punt.
 
 
A la tarda, la "Cursa de naus" era una carrera on els robots havien de seguir una línia negra sense perdre-la. Aquesta prova em va anar molt bé, i vaig aconseguir la 2a millor posició. 
D'entrada durant els entrenaments es va veure que tots els equips teníem moltes dificultats per seguir la línia, i tots els robots patien de freqüents sortides de pista. Jo vaig construir un robot idèntic al que ja havia fet servir per al 3r repte de la lliga, a continuació vaig experimentar amb diferents distàncies entre els sensors, i vaig provar unes petites millores a la programació. Al final, després d'unes poques provatures, vaig aconseguir un robot que era força fiable i ràpid alhora: els dos sensors de color junts, al centre de la línia negre, corregien la posició en detectar el color blanc que hi havia a dreta i esquerra; i la potència dels motors la vaig rebaixar al 75%. D'aquesta manera vaig poder comprovar, durant els entrenaments, que el meu robot era capaç de fer el recorregut sencer sense perdre la línia (o gairebé). Molts altres equips varen optar també després per construir un disseny similar, amb els dos sensors junts pel centre de la línia negra, opció que es va demostrar la millor, ja que les millors classificacions les vam obtenir justament els qui portàvem un robot així. 
Després de diverses rondes i eliminatòries, vaig arribar a la final. El robot de l'altre equip era externament idèntic al meu (fins i tot costava distingir l'un de l'altre), però feia servir els sensors en mode "llum reflectida" en comptes de mode "color". Malauradament, el meu robot va patir durant el recorregut una sortida de línia, i malgrat que tot i així va arribar en primera posició, la victòria va ser per l'altre robot, ja que va aconseguir arribar a la meta sense perdre la línia en cap moment.

Aquí us mostrem un vídeo d'una de les rondes classificatòries. El robot de Scratchers 34 és el que arriba en primer lloc:


Finalment, sumant els punts aconseguits al matí i a la tarda, vaig quedar 6è en la classificació final del torneig. 

Comments