6è repte: Jàson i els argonautes

28 de gen. 2017, 9:48 publicada per Club Robòtic Balsareny

Una de les llegendes més famoses de la mitologia grega és la llegenda del Velló d'or dins de la història de Jàson i els argonautes que van partir en la seva recerca per aconseguir que Jàson ocupés el tron ​​de Iolcos a Tessàlia. Es deia que el moltó era fill de Posidó i Teófane.

En aquest repte hem de sortir de la base i arribar fins el Velló (representat pel tros de tela daurat) posat a sobre de l'arbre on posa velló, sense tocar cap dels 2 bous que ho guarden, agafar-lo sense tombar l'arbre i portar-ho damunt del robot passant pel cercle d'Atenea i arribar fins a la base. S'ha de deixar el Velló 100% dins de la base i el robot ha de tocar la base.

PUNTUACIÓ
  • Arribar fins al cercle de la Còlquida: 1 punt
  • Agafar el Velló d'Or: 5 punts
  • Passar per sobre del cercle d'Atenea amb el Velló: 1 punt
  • Arribar a la base: 1 punt
  • Deixar el Velló 100% sobre de la base: 2 punts
  • En cas d'empat a punts, desempatarà el temps.
En aquest repte vaig quedar novè.


Per a superar aquest repte vaig fer servir el mateix robot que tenia del repte anterior, però li vaig afegir unes pinces al davant per agafar la roba. Al principi la roba relliscava i queia, però després se'm va acudir de posar-li unes dents a les pinces, perquè la roba no rellisqués.
 
Les pinces me les vaig copiar del llibre "The LEGO Mindstorms EV3 idea book". És un llibre que us recomano molt; està ple de bones idees, i m'ha servit molt durant tots els reptes d'aquesta lliga. No té explicacions, només fotos, però si les mireu atentament és fàcil veure on s'ha d'enganxar cada peça.
 
Vaig superar totes les fases del repte, sumant tots els punts, i comptant també el temps trigat a superar la prova vaig quedar 9è.

Comments