4t Repte. Damon, el constructor de temples

28 de març 2016, 13:44 publicada per Club Robòtic Balsareny   [ actualitzat el 28 de març 2016, 15:28 ]
Com bé sabeu, en la primera prova hi va haver un terratrèmol que va destruir temples i va fer enfurismar als déus; ara ens toca reconstruir els seus temples. Damon, després del seu intent de ser atleta grec, va veure que això de l'esport no era lo seu i va decidir que la seva següent tasca seria reconstruir alguns temples destruïts pel terratrèmol. 

En aquest repte hem de construir per parts el temple de Zeus. Posar les 2 columnes de peu en els cercles negres i posar la teulada sobre les columnes.
 
 
Posar correctament una columna dóna 1 punt. Posar la teulada sobre les dues columnes en dóna 5. A més a més, hi ha formes d'aconseguir punts extra, segons quina sigui la posició inicial de les peces dins de la base:
 • Posició inicial de les columnes:
  1. Rectes dins de la base (en vertical), sense tocar el robot: et dóna 1 punt extra.
  2. Posar-les tocant el robot, o a sobre, en la posició desitjada (sempre que el robot estigui dins de la base): no dóna cap punt extra.
  3. Tombades dins de la base (en horitzontal), sense tocar el robot: et dóna 3 punts extra.
 • Posició inicial de la teulada:
  1. Recta dins de la base (en horitzontal, amb la punta cap amunt), sense tocar el robot: et dóna 1 punt extra.
  2. Posar-la sobre el robot, o tocant-lo, en la posició desitjada (sempre que el robot estigui dins de la base): no dóna cap punt extra.
  3. Girada dins de la base (tant és quina sigui la posició mentre no estigui recta), sense tocar el robot: et dóna 3 punts extra.
Aquest repte l'he trobat molt difícil. Ajudant-me amb sensors de color, aconseguia posar la primera columna dins el seu cercle, però en el moment de voler posar la segona sempre se'm tombava la primera. De manera que vaig intentar col·locar la segona columna fent servir un sensor d'ultrasons (en comptes del sensor de color), però no me'n vaig sortir. 
 
La meva intenció era aconseguir els 3 punts extra amb les columnes, per a la qual cosa calia, com a posició de partida, posar-les tombades en horitzontal i sense tocar el robot. De manera que vaig construir un robot amb unes pinces (per agafar la columna) que es movien amb 2 motors: el primer per obrir i tancar la pinça, i el segon per girar la pinça i posar-la en horitzontal o en vertical. 
 
A més a més, la mateixa pinça afegint-hi un parell de peces més, m'havia de servir també per col·locar la teulada (operació que només vaig aconseguir quan feia les proves, però no en el vídeo final, ja que en cap moment no vaig ser capaç de tenir les dues columnes dretes alhora).

Al final, en el vídeo que vaig presentar (i que aquí veureu) només aconsegueixo posar una columna al seu lloc, això sí, sumant els punts extra. Per tant, vaig assolir 4 punts en un temps de 11 segons. 
Sí, ja sé, no sembla que siguin gaires punts... Malgrat tot, és de notar que la resta d'equips també varen tenir dificultats per superar aquest repte; de fet només un dels 20 equips que juguen a la Lliga Or va aconseguir col·locar la teulada.
En conseqüència, malgrat la baixa puntuació assolida, va ser suficient per classificar-me com a 3r d'aquest repte.
 
I sumant els punts que ja havia aconseguit en els reptes anteriors... oh! sorpresa! Ara sóc el 1r classificat de la Lliga Or!!


Comments