ΕΝΥΔΡΕΙΑ - ΨΑΡΙΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

Ένας ολόκληρος πλανήτης με τροπικά ψάρια γλυκού νερού και θαλασσινού, υδρόβια φυτά και κοράλλια σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να επωφεληθείτε από μοναδικές προσφορές!

Η ΑQUAPLANET Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. με το καταρτισμένο προσωπικό (ιχθυολόγους) που διαθέτει  παρέχει μεγάλη γκάμα από μάρκες ενυδρείων, φίλτρων, υλικών, διακοσμητικών και αξεσουάρ. Αναλαμβάνουμε ειδικές κατασκευές ενυδρείων, λίμνες εξωτερικές - εσωτερικές, διακοσμητικούς καταρράκτες.


Στην εταιρεία μας επιλέγουμε  τα πιο σύγχρονα και ποιοτικά υλικά για την κατασκευή ενυδρείου και ότι πιο πρόσφατο υπάρχει στο χώρο της τεχνολογίας σε μηχανισμούς, φίλτρα και εξαρτήματα,  ούτως ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μοναδικό και ικανοποιητικό για τους πελάτες μας. Το προσωπικό μας κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου η κάθε κατασκευή να εκφράζει το προσωπικό σας στυλ και να χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτοματισμό. Έτσι η συντήρηση του ενυδρείου, θα αποτελεί για εσάς μια πολύ ευχάριστη ενασχόληση (χόμπι) από την αρχή της αποκτήσεως του.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει σε μας ό,τι αφορά τη διαμονή, διατροφή, αξεσουάρ για τα ψάρια γλυκού ή θαλασσινού νερου, από τα πιο απλά έως τα πιο εξεζητημένα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς, αλλά και στην καλύτερη ποιότητα.


ΕΝΥΔΡΕΙΟ

Το ενυδρείο δεν είναι πλέον τόσο δύσκολο χόμπι όσο παλιότερα. Ο σχετικός εξοπλισμός έχει εξελιχθεί, με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται εξεζητημένες επεμβάσεις από τον ιδιοκτήτη, ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα μας,  που κάνουν τη ζωή καθενός που ασχολείται με τα ενυδρεία πιο εύκολη.
Οι ευεργετικές συνέπειες των ενυδρείων στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, έχουν ήδη επισημανθεί από επιστημονικές έρευνες της δεκαετίας του 1980. Σε αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης το ενυδρείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού πολλών φαρμακείων ή αιθουσών αναμονής σε νοσοκομεία και ιατρεία, και τα τελευταία χρόνια εντάσσεται σιγά-σιγά σε ανάλογους χώρους και στην Ελλάδα. Διγαλάκης Ιάσων
Έχοντας ένα ενυδρείο στο σπίτι, ερχόμαστε πιο κοντά στο περιβάλλον των ψαριών. Παρακολουθώντας τις μικρές περιπέτειες της κοινωνίας τους αφηνούμε το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινοτητας πισω μας. Το να βλέπει  κανείς, τα χρωματιστά ψάρια στο ενυδρείο, είναι δεδομένο ότι θα του βελτιώσει την ψυχική του διάθεση. Συνήθως πρόκειται για χρώματα που δύσκολα συναντάμε στην καθημερινότητά μας στις μεγαλουπόλεις.
Τοποθετώντας ένα ενυδρείο στο χώρο σας, μπορείτε πιο εύκολα να χαλαρώσετε και να νιώσετε καλύτερα με τα διακοσμητικά ψαράκια που υπάρχουν σ' αυτό.  Η διατήρηση ενός ενυδρείου παρέχει ποικιλία ενασχολήσεων, διασκέδαση, και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό θέαμα μέσα στο σπίτι για ολόκληρη την οικογένεια. Τα  ενυδρεία για το σπίτι,  είναι γνωστά και ως καλλωπιστικά και χωρίζονται ανάλογα με το αν φιλοξενούν οργανισμούς από γλυκό ή θαλασσινό νερό, σε ενυδρεία γλυκού ή θαλασσινού νερού.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι στις λίμνες και  στα ποτάμια,   υπάρχουν ρεύματα που συνεχώς ανανεώνουν το νερό, αν θέλετε να διασφαλίσετε στα ψαράκια που θα φιλοξενήσετε στο ενυδρείο σας ανάλογες συνθήκες με αυτές του φυσικού τους περιβάλλοντος θα πρέπει να προμηθευτείτε και τον κατάλληλο κυκλοφορητή νερού ή κάποιο καλό φίλτρο νερού.
Ανάλογα με το ποιοι οργανισμοί ζουν μέσα, σε κοινωνικά (φιλοξενούν οργανισμούς από διάφορες περιοχές της Γης) ή βιοτοπικά (φιλοξενούν οργανισμούς που στην φύση ζούνε στην ίδια περιοχή).


Όλα τα ενυδρεία που θα βρείτε στο κατάστημα μας κατασκευάζονται με γυαλί υψηλής ποιότητας και υποβάλλονται σε ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο. Ο φωτισμός, οι θερμαντήρες και οι αντλίες των ενυδρείων μας έχουν διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά ποιότητας. Επιπλέον στην AQUAPLANET μπορείτε να προμηθευτείτε αξεσουάρ και ανταλλακτικά που εξασφαλίζουν μια ομαλή λειτουργία για το ενυδρείο σας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κριτήρια με τα οποία θα προβούμε στην επιλογή των ψαριών που θα ζήσουν στο ενυδρείο μας εξαρτώνται βέβαια από τις προτιμήσεις μας, όμως υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί, τους οποίους δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε.
Δεν μπορούμε για παράδειγμα να εντάξουμε μέσα στο ενυδρείο μας όλα τα είδη των ψαριών, τόσο διότι δεν ζουν όλα υπό τις ίδιες συνθήκες όσο και λόγω του ότι συμβιώνουν όλα τα ψάρια μεταξύ τους. Λόγου χάρη ένα χρυσόψαρο δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει, συμβιώνοντας με ένα σαρκοφάγο μαχαιρόψαρο. Τα σαρκοφάγα μαχαιρόψαρα ζούν μόνο σε μεγάλα ενυδρεία, αφού είναι ευμεγέθη, ενώ συχνά ζούν μόνα τους ή το πολύ με ένα ακόμα ψάρι του είδους τους.
Στην AQUAPLANET μπορείτε να βρείτε ενυδρεία μικρών και μεγάλων διαστάσεων,κλειστών ή ανοικτών που χαρακτηρίζονται από ένα μοντέρνο και όμορφο design. Όλες οι δεξαμενές μας είναι εξοπλισμένες με πρόσθετα χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν όλους τους πελάτες. Οι χωρητικότητες των ενυδρείων μας ξεκινούν από 20lt χωρητικότητα έως 1000lt.


ΕΠΙΛΟΓΗ

Η εγκατάσταση ενός ενυδρείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.  Το σημαντικότερο  που θα πρέπει να λάβετε υπ` όψιν σας, είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να προσομοιάζει στις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ψαριών που θα επιλέξετε.
Για ένα ενυδρείο με σωστή ισορροπία πρέπει να υπολογίσουμε τις παραμέτρους:
  • Tο μέγεθος του ενυδρειου
  • Τον αριθμό των ψαριών και 
  • Τα είδη των ψαριών,
  • Τον αριθμό και τα είδη τον φυτών
  • Την διακόσμηση,
  • Την χωρητικότητα και τα υλικά του φιλτρου,και 
  • Το φωτισμό. 
Σε σύγκριση με άλλα κατοικίδια τα ψάρια ειναι πιο εύκολα στην συγκατοίκηση και οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι πιο υγιεινές. Προϋποθεση να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός καθαρισμού μέσα στο ενυδρείο και να λειτουργεί σωστά. Τα ψάρια
ενθουσιάζουν τους αρχάριους αλλά και τους πιο προχωρημένους φίλους του ενυδρείου. Τα πολύχρωμα ψάρια συνήθως ζουν στα ανώτερα επίπεδα ενός ενυδρείου.
Υπάρχουν ψάρια που στο φυσικό περιβάλλον ζουν σε τρεχούμενα νερά. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο κάποιο φίλτρο που θα βοηθάει στο σχηματισμό ροής και στη προσθήκη τύρφης.  
Εάν έχετε αποφασίσει, ότι θέλετε να αποκτήσετε ένα ενυδρείο, τότε όλα τα απαραίτητα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα εξειδικευμένα καταστήματα της αλυσίδας μας. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε μάρκες (κατασκευάστριες εταιρείες) και σχέδια ενυδρείων για να επιλέξετε.
Επίσης, σε μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το στήσιμο και τη φροντιδα και συντήρηση του ενυδρείου σας. Η διαρρύθμιση του ενυδρείου σας, οφείλει να είναι συνδεδεμένη με το είδος των ψαριών ή οργανισμών που θα  φιλοξενήσετε. Το προσωπικό μας, με την πολυετή του πείρα, στον χώρο των ενυδρείων, διαθέτει την γνώση να σας συμβουλέψει για την σωστή και λειτουργική διακόσμηση του ενυδρείου σας.